×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Поморие Иван Алексиев с гневно писмо до БФС заради съдийска сеч, намекна за напускане на групата


Кметът на Поморие Иван Алексиев с гневно писмо до БФС заради съдийска сеч, намекна за напускане на групата
Кметът на Поморие Иван Алексиев и силният човек във футболния клуб Огнян Ралев(вдясно) се надяват репресията срещу футболния клуб да спре
12 Ноември 2018, Понеделник, 13:36 ч.
Автор: Христо НИКОЛОВ, снимка: КотаСпорт

Алексиев повдига и въпроса: Защо не допускат клуба да играе на изкуствената настилка на собствения му стадион, а в същото време лицензират кошмарни спортни съоръжения за професионалния футбол

Кметът на Поморие Иван Алексиев изпрати отворено писмо до Българския футболен съюз (БФС) във връзка със серия от скандални съдийски обсъждания в ущърб на отбора му в последните няколко кръга. Чашата преля в събота, когато ОФК Поморие падна след безобразно съдийство.

Интересна тенденция е, че амбициозният тим, който тази година е воден от младия треньор Радо Боянов набра скорост и буквално бе на точка от влизане в челната тройка, която ще осигури бараж за елита.

Поморие със скромен бюджет се доближи в непосредствена близост до богаташите от Арда Кърджали и ЦСКА 1948. Веднага след това последваха серия от удари срещу отбора, явно, за да го откажат от хипотетичните амбиции за атакуване на Първа лига.

Ето писмото на кмета Иван Алексиев, публикуваме го без редакторска намеса:
ДО
ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ КОМИТЕТ И СЪДИЙСКАТА КОМИСИЯ НА
БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ
О Т В О Р Е Н О    П И С М О

Уважаеми господа, ръководители на българския футбол,

Обръщам се към Вас, за да изразя подкрепата си към Общински футболен клуб „Поморие” и като кмет на общината, и като почитател на клуба.

Изразявам публично тази подкрепа, провокиран от последната среща на ОФК „Поморие” с ПФК „Ботев” /Гълъбово/, проведена на 10.11.2018 г., и след скандалното съдийство на главния съдия Петър Кузев.

Срещата беше от 14 кръг на Втора професионална лига /ВПЛ/, подчертавам – Професионална лига, и въпреки това не беше отсъдена абсолютна дузпа в полза на Поморие, но бяха отсъдени безброй други неадекватни решения срещу поморийския отбор, включително и червен картон за несъществуващо нарушение.

ОФК „Поморие” е създаден преди 6 години, като един социален проект за развитие на футбола сред подрастващите. Започнахме от нулата. В момента във футболната школа тренират над 200 деца от всички формации и участващи във всички първенства. Работят над 10 професионални треньори.

Всички формации са екипирани и оборудвани изцяло от клуба и тренират напълно безплатно.
Представителният отбор започна от Окръжната група и вече четвърта година е участник в първенството на ВПЛ, като игра и бараж за влизане в ППЛ.

Това е в резултат на волята, силното желание за успех, упоритостта и труда на всички от клуба - футболисти, треньори, ръководители. Труд, полаган с години и обезсмислен само в един мач, чрез непрофесионално съдийство в Професионалната лига. Това е недопустимо!     

Амбициите на клуба са отборът да се развива, футболистите да дават най-доброто от себе си във всеки един мач, а единственото ни желание е да сме сигурни в коректното съдийство, за да може резултатът да се реши от двата отбора, които играят, а не от съдийската бригада.

Неведнъж сме били свидетели как се „обръща” съдийската свирка веднага след като клубове с амбиции се заявят като лидери в първенствата. Това, че ОФК „Поморие” не е заявил официално своите амбиции не означава, че не е достоен противник в играта. Но играта трябва  да е честна – с честно, почтено и професионално съдийство.

Втора година представителният отбор на ОФК „Поморие” играе домакинските си мачове навън – в Бургас или Несебър, защото теренът на стадиона в Поморие е с изкуствена трева. В същото време гостуваме на отбори с терен тип „картофена нива” и отчайващи стадиони. Плащаме наеми, извозваме привърженици на отбора, за да може да „домакинстваме” пред наша публика в Бургас или Несебър, и всичко това е защото ние спазваме правилата. Очакваме това и от съдиите – те също да спазват правилата за честна игра и феърплей. Очакваме тези правила да важат за всички еднакво, независимо от амбициите и финансовите възможности на един или друг клуб.

Въпросът не е дали ОФК „Поморие” ще играе или не във ВПЛ, а какви са целите на БФС. И ако това са слабо и поръчково съдийство за определени отбори, толериране на финансово силните отбори, неотразяване на мачовете в пълния им игрови обем чрез телевизионни излъчвания, за какво тогава изобщо да съществува представителният отбор на ОФК „Поморие”?

На този въпрос отговор може да дадете Вие чрез професионалната си работа като ръководители на българския футбол и получените резултати вследствие на тази Ваша работа. До тук резултатите показват точно обратното. Няма кръг без скандали относно слабото и непрофесионално съдийство и никаква реакция от страна на Изпълнителния комитет и Съдийската комисия.

Уважаеми господа, ОФК „Поморие” участва честно и коректно в първенството на ВПЛ и желае да бъде оставен да играе без да има намеса на странични фактори.

С уважение,
Иван Алексиев
Кмет на Община Поморие

В категории: На терена , Спорт


10
Коментара
Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 0
10
Коментара по темата
10.
Само Черноморец!
13.11.2018 09:43:51
1
2
Браво на кмета!
Вместо да плюете вземете застанете зад него.
Футболът стана заложник на хора разбиращи само от схеми, далавери и заплахи. Всеки може да си плати и съдията да позволи юмруци, да отменя голове и да не позволява по- добрия отбор да покаже какво може.
Радвайте се, че има хора които се опитват да подкрепят спорта в малкото ви градче, а не скачайте веднага да дърпате към това или онова. Сега се е застъпил за футболния отбор, утре го подкрепете за друга кауза. С негативни коментари нищо не се печели.
9.
*********
12.11.2018 20:54:38
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
Anh
12.11.2018 20:38:10
2
5
Всичката му Мара втасала - футбола взел да оправя
7.
Ко е туй нещо
12.11.2018 20:34:25
2
5
За отбор пари има, за болница няма. Що е то?
6.
ВАЛЕРИ
12.11.2018 20:11:47
0
2
КОГАТО ИМА КОНГРЕС ВСИЧКИ ДИГАТ ЧИННО РЪЦЕ И КАТО ЗАПОЧНЕ ПЪРВЕНСТВОТО БЕЗ 'БОГОПОМАЗАНИТЕ' ВСИЧКИ СА НЕДОВОЛНИ ОТ СЪДИИТЕ/ЧИЯ ВОЛЯ ИЗПЪЛНЯВАТ ТЕ/ -ЛУДА РАБОТА,НЕОБХОДИМ Е РЕСТАРТ И ПФЛ ДА АДМИНИСТРИРА ПЪРВЕНСТВОТО А ФУТБОЛНИЯ СЪЮЗ НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ И СТАДИОНИТЕ ! ! ! !
5.
Кмет напет
12.11.2018 20:02:56
0
3
Кметове, министри и депутати колкото и да се правят че им пука за култура, спорт и т.н. не им вярвайте
Всичко е за пари
4.
*********
12.11.2018 18:55:55
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Пахама дъртия швестър
12.11.2018 18:44:34
2
5
Браво кмете, скръцни им със зъби на тия .
2.
Кмет ли си или собственик на клуба
12.11.2018 17:26:37
6
5
Кметът какъв го играе в отбора, че се пъне? Откога в правомощията на кмет са дали отбора трябва да играе или да напуска групата
1.
чикибоеца
12.11.2018 16:24:22
2
5
поморийци много красиви бря.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори