×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Поморие Иван Алексиев с гневно писмо до БФС заради съдийска сеч, намекна за напускане на групата


Кметът на Поморие Иван Алексиев с гневно писмо до БФС заради съдийска сеч, намекна за напускане на групата
Кметът на Поморие Иван Алексиев и силният човек във футболния клуб Огнян Ралев(вдясно) се надяват репресията срещу футболния клуб да спре
12 Ноември 2018, Понеделник, 13:36 ч.
Автор: Христо НИКОЛОВ, снимка: КотаСпорт

Алексиев повдига и въпроса: Защо не допускат клуба да играе на изкуствената настилка на собствения му стадион, а в същото време лицензират кошмарни спортни съоръжения за професионалния футбол

Кметът на Поморие Иван Алексиев изпрати отворено писмо до Българския футболен съюз (БФС) във връзка със серия от скандални съдийски обсъждания в ущърб на отбора му в последните няколко кръга. Чашата преля в събота, когато ОФК Поморие падна след безобразно съдийство.

Интересна тенденция е, че амбициозният тим, който тази година е воден от младия треньор Радо Боянов набра скорост и буквално бе на точка от влизане в челната тройка, която ще осигури бараж за елита.

Поморие със скромен бюджет се доближи в непосредствена близост до богаташите от Арда Кърджали и ЦСКА 1948. Веднага след това последваха серия от удари срещу отбора, явно, за да го откажат от хипотетичните амбиции за атакуване на Първа лига.

Ето писмото на кмета Иван Алексиев, публикуваме го без редакторска намеса:
ДО
ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ КОМИТЕТ И СЪДИЙСКАТА КОМИСИЯ НА
БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ
О Т В О Р Е Н О    П И С М О

Уважаеми господа, ръководители на българския футбол,

Обръщам се към Вас, за да изразя подкрепата си към Общински футболен клуб „Поморие” и като кмет на общината, и като почитател на клуба.

Изразявам публично тази подкрепа, провокиран от последната среща на ОФК „Поморие” с ПФК „Ботев” /Гълъбово/, проведена на 10.11.2018 г., и след скандалното съдийство на главния съдия Петър Кузев.

Срещата беше от 14 кръг на Втора професионална лига /ВПЛ/, подчертавам – Професионална лига, и въпреки това не беше отсъдена абсолютна дузпа в полза на Поморие, но бяха отсъдени безброй други неадекватни решения срещу поморийския отбор, включително и червен картон за несъществуващо нарушение.

ОФК „Поморие” е създаден преди 6 години, като един социален проект за развитие на футбола сред подрастващите. Започнахме от нулата. В момента във футболната школа тренират над 200 деца от всички формации и участващи във всички първенства. Работят над 10 професионални треньори.

Всички формации са екипирани и оборудвани изцяло от клуба и тренират напълно безплатно.
Представителният отбор започна от Окръжната група и вече четвърта година е участник в първенството на ВПЛ, като игра и бараж за влизане в ППЛ.

Това е в резултат на волята, силното желание за успех, упоритостта и труда на всички от клуба - футболисти, треньори, ръководители. Труд, полаган с години и обезсмислен само в един мач, чрез непрофесионално съдийство в Професионалната лига. Това е недопустимо!     

Амбициите на клуба са отборът да се развива, футболистите да дават най-доброто от себе си във всеки един мач, а единственото ни желание е да сме сигурни в коректното съдийство, за да може резултатът да се реши от двата отбора, които играят, а не от съдийската бригада.

Неведнъж сме били свидетели как се „обръща” съдийската свирка веднага след като клубове с амбиции се заявят като лидери в първенствата. Това, че ОФК „Поморие” не е заявил официално своите амбиции не означава, че не е достоен противник в играта. Но играта трябва  да е честна – с честно, почтено и професионално съдийство.

Втора година представителният отбор на ОФК „Поморие” играе домакинските си мачове навън – в Бургас или Несебър, защото теренът на стадиона в Поморие е с изкуствена трева. В същото време гостуваме на отбори с терен тип „картофена нива” и отчайващи стадиони. Плащаме наеми, извозваме привърженици на отбора, за да може да „домакинстваме” пред наша публика в Бургас или Несебър, и всичко това е защото ние спазваме правилата. Очакваме това и от съдиите – те също да спазват правилата за честна игра и феърплей. Очакваме тези правила да важат за всички еднакво, независимо от амбициите и финансовите възможности на един или друг клуб.

Въпросът не е дали ОФК „Поморие” ще играе или не във ВПЛ, а какви са целите на БФС. И ако това са слабо и поръчково съдийство за определени отбори, толериране на финансово силните отбори, неотразяване на мачовете в пълния им игрови обем чрез телевизионни излъчвания, за какво тогава изобщо да съществува представителният отбор на ОФК „Поморие”?

На този въпрос отговор може да дадете Вие чрез професионалната си работа като ръководители на българския футбол и получените резултати вследствие на тази Ваша работа. До тук резултатите показват точно обратното. Няма кръг без скандали относно слабото и непрофесионално съдийство и никаква реакция от страна на Изпълнителния комитет и Съдийската комисия.

Уважаеми господа, ОФК „Поморие” участва честно и коректно в първенството на ВПЛ и желае да бъде оставен да играе без да има намеса на странични фактори.

С уважение,
Иван Алексиев
Кмет на Община Поморие

В категории: На терена , Спорт


10
Коментара
Флагман.БГ Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина 19/03/2024, Вторник 08:30 0
Флагман.БГ Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция 19/03/2024, Вторник 08:11 0
10
Коментара по темата
10.
Само Черноморец!
13.11.2018 09:43:51
1
2
Браво на кмета!
Вместо да плюете вземете застанете зад него.
Футболът стана заложник на хора разбиращи само от схеми, далавери и заплахи. Всеки може да си плати и съдията да позволи юмруци, да отменя голове и да не позволява по- добрия отбор да покаже какво може.
Радвайте се, че има хора които се опитват да подкрепят спорта в малкото ви градче, а не скачайте веднага да дърпате към това или онова. Сега се е застъпил за футболния отбор, утре го подкрепете за друга кауза. С негативни коментари нищо не се печели.
9.
*********
12.11.2018 20:54:38
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
Anh
12.11.2018 20:38:10
2
5
Всичката му Мара втасала - футбола взел да оправя
7.
Ко е туй нещо
12.11.2018 20:34:25
2
5
За отбор пари има, за болница няма. Що е то?
6.
ВАЛЕРИ
12.11.2018 20:11:47
0
2
КОГАТО ИМА КОНГРЕС ВСИЧКИ ДИГАТ ЧИННО РЪЦЕ И КАТО ЗАПОЧНЕ ПЪРВЕНСТВОТО БЕЗ 'БОГОПОМАЗАНИТЕ' ВСИЧКИ СА НЕДОВОЛНИ ОТ СЪДИИТЕ/ЧИЯ ВОЛЯ ИЗПЪЛНЯВАТ ТЕ/ -ЛУДА РАБОТА,НЕОБХОДИМ Е РЕСТАРТ И ПФЛ ДА АДМИНИСТРИРА ПЪРВЕНСТВОТО А ФУТБОЛНИЯ СЪЮЗ НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ И СТАДИОНИТЕ ! ! ! !
5.
Кмет напет
12.11.2018 20:02:56
0
3
Кметове, министри и депутати колкото и да се правят че им пука за култура, спорт и т.н. не им вярвайте
Всичко е за пари
4.
*********
12.11.2018 18:55:55
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Пахама дъртия швестър
12.11.2018 18:44:34
2
5
Браво кмете, скръцни им със зъби на тия .
2.
Кмет ли си или собственик на клуба
12.11.2018 17:26:37
6
5
Кметът какъв го играе в отбора, че се пъне? Откога в правомощията на кмет са дали отбора трябва да играе или да напуска групата
1.
чикибоеца
12.11.2018 16:24:22
2
5
поморийци много красиви бря.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина Борис Солитарийски буквално рухна след развода, той много страдал за проваления си брак и че не може да види детето си Ротацията под въпрос заради министър Тагарев, а електоратът на ПП-ДБ се стопил с 30 на сто Ротацията под въпрос заради министър Тагарев, а електоратът на ПП-ДБ се стопил с 30 на сто За какво да ходим на предсрочни избори, като картината ще е същата, пита социологът Петър Чолаков Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция От 1 април става 800 евро  Маскиран обра заведение във Варна Маскиран обра заведение във Варна Откраднатите пари са около 1000 лева Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение  Жената, която ги изпратила по пощата, пожелала анонимност. Тя признава, че постъпката й не е за пример и е написала извинение Изправят Червения пират пред съда Според съда обвиняемият е автор на множество електронни писма Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Очаква се отговор на въпроса ще има ли правителство или предстоят извънредни парламентарни избори Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Не желая да съм кандидат за патриаршеския престол, каза духовникът от града под тепетата Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори