×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не пипайте плочата на Механото! Пред нея трябва да има венци и почетен караул, тези момчета запазиха Бургас за България*


Не пипайте плочата на Механото! Пред нея трябва да има венци и почетен караул, тези момчета запазиха Бургас за България*
Тези момчета са се жертвали, за да изтрият позора от участието на страната ни в хитлериския пакт, отбелязва проф.Лазаров
11 Ноември 2018, Неделя, 11:35 ч.
Автор: Флагман.бг

Като победена страна България трябваше да отстъпи Бургас и Варна на Турция, но ги запази заради Съветска Русия и партизаните, смята проф.Андон Лазаров

Университетският преподавател проф. д.т.н. Андон Д. Лазаров, член на Български антифашистки съюз изпрати отворено писмо до председателя на Общинския съвет в Бургас и общинските съветници и настоя те да преразгледат решението за премахване на паметната плоча пред Механотехникума. Според проф.Андон Лазаров имената на момчетата от тази плоча трябва да бъдат почитани като част от партизанското движение, запазил Бургас български.

Публикуваме писмото му без редакторска намеса, заглавието е на Флагман.бг:

ОТВОРЕНО ПИСМО

до Председателя на Общинския съвет и членовете на Общински съвет, гр. Бургас!

На свое в заседание Общинският съвет в гр. Бургас е взел решение да се премахне паметната плоча с имената на випускници и ученици на Механотехникума, членове на БРП (к) и партизани от отряд „Народен юмрук”, разстреляни на „Добра поляна” в село Топчийско в Айтоския Балкан, от порталната стена на Механотехникума.

Едно позорно решение на нашите местни управници. Но, то е само последното от поредицата позорни актове в новата и най-новата история на България.

Позорът започва с държавника Стефан Стамболов, който при честването на Христо Ботев заявява „Добре, че този нехранимайко умря на Вола, че не трябваше аз да го разстрелвам” (друга тема е кой уби Христо Ботев и защо), който изважда бохема Фердинад Сакскобурггостки от кабаретата на Виена и прави монарх на България, за да се противопостави на Русия, с неговия престъпен акт - разстрелът край Русе на офицерите-русофили, отвоювали победата на България при Сливница и защитили териториалната цялост на страната.

Позорът продължава с решение на правителството на България да участва в Първата световна война на страната на Германия, когато без  загубена битка губим Средиземноморието, Западни покрайнини и Добруджа.

Последваха жестоката разправа с българските интелектуалци и гибелта на Гео Милев, Йосиф Хербст, Христо Ясенов и още стотици по време на мракобесието на реакционния режим на Ал. Цанков. А след това решението на правителството на Богдан Филов за присъединяване на България към фашистката ос Рим-Берлин-Токио в началото на 1941 г.. Обявяване на война на Англия и САЩ в края на 1941 г. от правителството на цар Борис ІІІ, при което София и още 26 града са бомбардирани и сринати до основи от англо-американската авиация. Да не забравяме и кърваво потушаване на всички прояви на антифашисткото движение през периода 1941-1944 г., при което загиват хиляди антифашисти, партизани и ятаци, в това число Атанас Д. Романов, Борислав Н. Витанов, Георги К. Апостолов, Георги Г. Джендов, Иван Ст. Немцов (18 г.), Кънчо Хр. Драгинов, Мален П. Даев (21 г.), Трайко Т. Траев (17 г.), випускници и ученици от Механотехникума в гр. Бургас.

След нахлуването на Фашистка Германия на територията на Съветския съюз - 21 юни 1941, БЗНС „Пладне“, а след нея БРП (к) приемат курс на въоръжена съпротива срещу продажното фашистко правителство и немските окупатори, подкрепена от антихитлеристката коалиция, САЩ, Великобритания и Съветския съюз, с оръжие и военни съветници (подвигът на майор Томсън).

По инициатива на ръководството на БРП (к) се създава Отечественият фронт, който включва Политически кръг „Звено“, БЗНС Пладне, дейци на Българската работническа социалдемократическа партия (обединена) и др.

Съветници искат премахването на комунистическа плоча от фасадата на Механото

Интересни са събитията в периода от 2 до 9 септември 1944 г., когато правителството на България се оглавява от Константин Муравиев, което прави последен опит да предотврати обявяването на война от Съветския съюз на България.

За седмицата, през която е на власт, България прекъсва дипломатическите си отношения с Германия, иска примирие от САЩ и Великобритания. Константин Муравиев с част от правителството отлитат за Египет за среща с представители на антихитлеристката коалиция, като предлага капитулация пред САЩ и Великобритания, за да предотврати навлизането на Съветската армия на територията на България. Отговорът е: ОК сър, Бургас, Варна на Турция!

Как 8 имена, петолъчка и причина за смъртта могат да вдигнат БСП за местния вот в Бургас

 К. Муравиев остава безмълвен, с отворена уста, завръща се и разпорежда да не се стреля по съветските войски. На 5 септември правителството на Муравиев обсъжда решение за обявяване война на Германия. България се озовава във война едновременно от една страна със САЩ, Великобритания, СССР, и от друга страна с Германия.

След 9.09.1944 г. България участва със свои войски във Втората световна война на страната на антихитлериската коалиция, дава хиляди жертви,  факт който заедно с активното съпротивително партизанско антифашистко движение, гибелта на хиляди български синове и дъщери, изиграва решаваща роля за съдбата и териториалната цялост на нашата страна, когато този въпрос се е обсъждал между лидерите на Антихитлеристката коалиция от Й. В. Сталин, У. Чърчил и Фр. Рузвелт, а по-късно Х. Труман.

Аргир Бояджиев: Мнозинството в Общинския съвет на Бургас са неофашисти и неграмотници, търсещи политическа изява

Като победена страна, участвала на страната на тристранния хитлеристки пакт, България трябвало да отстъпи Бургас на Турция. Й. Сталин се съгласява. Вечерта преди деня на подписването на договора, след разговори на наши дипломати с Министъра на външните работи на СССР  Вячеслав Молотов и неговия секретар Андрей Громико, те отиват при Й. Сталин и го разубеждават да не подписва договора, като са му казали: „Товарищ Сталин, мы Бургас не дадим” (Другарю Сталин, ние няма да дадем Бургас).

ОбС даде зелена светлина за махането на идеологическия символ от Механото. Какъв ще е отговорът на антифашистите?

Тогава се появява и крилатата фраза на Вячеслав Молотов, която съм чувал от своя баща: „Пусть наши болгарские друзья не беспокоиться, и педи земли от территории Болгарии не будет отнята“„Нека нашите български приятели да не се безпокоят, и педя земя от територията на България няма да бъде отнета.”

Ето защо, пред паметника на Съветската армия в гр. Бургас, пред могилата на разстреляните партизани и ятаци на Добра поляна, пред паметната плоча с имената на антифашистите от Механотехникума, пред всички паметници на Съветската армия и загиналите антифашисти в цялата страна трябва да има винаги венец от свежи цветя, а защо не и почетен караул при национални празници.

Със саможертвата на хиляди партизани и ятаци се е изтрил позорът от участието на България на страната на хитлеристкия пакт и България остава непокътната. А как ще се изтрие позорът от срамното решение на Общинския съвет на Бургас?

Без да правя никаква аналогия със саможертвата на хиляди антифашисти и герои от Втората световна война, с целостта на България извоювана с кръвта на невръстни деца и юноши, бих добавил, че в столицата на Испания, Мадрид, е мавзолеят на Франко.

Човекът, изповядващ фашистка идеология и съюзник на хитлеристка Германия и фашистка Италия, потопил в кръв революцията през 1936 г.. Да припомня и за мемориалната плоча пред входа на хотел във Виена, където е отседнал за кратко време И. В. Сталин, а също така и Съдебната палата в Лайпциг, където като важна историческа реликва е съхранена залата, където се провежда съдебният процес срещу Георги Димитров и където може да се чуе оригиналната му реч, от която всеки, който се чувства българин може да почерпи пример на преданост към род и родина, преклонение пред дедите ни и славната ни история.

Но, изглежда само при нас, при новата ни действителност, е възможен вандализъм в действията на държавни и местни органи, унищожаването на Мавзолея на героя от Лайпциг, унищожаването на паметника 1300 години България в София, поругаването на паметници на Съветската армия и много други паметници от нашето историческо наследство. До кога?

проф. д.т.н. Андон Д. Лазаров, член на Български антифашистки съюз

09.11.2018 г.
Бургас

В категории: Политика


35
Коментара
35
Коментара по темата
35.
Възпитаник на професора
03.12.2018 21:05:33
0
2
Децата се държат твърдо, не отронват нито дума. На 7 юли са заклани от жандармеристит. За да заличат следите на престъплението, жандармеристите нахранват кучетата с телата им.
Един от убийците им – кап. Николчев прави следните признания пред Народния съд: „Двамата братовчеди Сава и Васил Кокарешкови побързахме да ликвидираме. Един от жандармеристите се вмъкна в стаята, където момчетата бяха задържани, и ги закла. Страхувахме се да не се открият телата им, защото бяха малолетни и ги унищожихме без съд. Затова дадох нареждане да не се оставят следи от убийството. По-късно ми докладваха, че с телата на момчетата жандармеристите са хранили цяла седмица кучетата. Така от ятаците не остана нито следа.”…………
Повече информация и снимки от "героизма" на "антитерористите" можете да видите тук:
https://arhiv.marica.bg/%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B8-%D0%BB%D0%B8-%D0%B1%D1%8F%D1%85%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8-news407997.html
34.
Гост
13.11.2018 10:59:28
3
1
Никой не знае истината за политическите игри и договорки на ГОЛЕМИТЕ / Великите сили/, но това, че ги има говори самото ни минало. Разпределянето на сферите на влияние в Европа и света.
Някой вгледа ли се какво пише на паметната плоча „ Възпитаници на техникума” .
Училището е място и на възпитание. Място на изграждане на характери на създаване на личности. На хора които да мислят, макар и по не общоприетия и стандартен начин присъщ на всички останали, защото мислещите еднакво ни докараха до тези 45 години. Училището трябва да ни подготвя за живота. Да се борим. Какво точно са научили тези ДЕЦА за годините си, че фашизма е една политическа идеология, която прилага насилие чрез всички средства на пропаганда и цензура. Налага строг икономически и социален контрол. Установява еднопартийна система, прокарва национализъм. В резултат на тази идеология света загуби над 60 мил. души.
Какво научихме ние днес, че всяко действие има противодействие.
Дали историята е учителка и наставница на времето. Трябвали да помним, като повтаряме грешките си постоянно. Какво ще научат днешните деца? Може би, че „Преклонена главица, сабя не я сече.”
За какво ни е тази плоча да напомня за фашизма, за противодействието или за преклонената глава.
33.
до комунистическият тъпак № 32
12.11.2018 18:50:43
2
5
Тъпако, неграмотнико, тия деца са дадени курбан от своите родители, като са ги карали да носят патрони, бомби, храни и пр. на терористите шумкари. Родителите им са ги изпратили на смърт! Митко Палаузов какво прави в землянката на терористите, вместо да е в училище? А физическият убиец на т.нар. "ястребинчета", неграмотнико, е пак от вашите комундета. Човекът, който е командвал войниците и е дал заповедта "Огън" е ремсист, т.е. млад комунист. И името му е известно. Намери някой по-грамотен комуноид от вашите да ти изкара нужната информация от Интернет. Вие комунистите сте за психиатрията - до един с болни мозъци. Какво като са деца? И сега в ислямския свят се намират такива родители като вас комунистите, които дават пакет с взрив на детето си и му казват - "Занеси го на ония чичковци". И то тръгва, но носи смърт без да знае и войниците логично го застрелват. И вината за смъртта му носят тия които са го пратили, както вината за всичките "ястребинчета" и "миткопалаузовци" е на терористите-комуняги, които са ги използвали за мръсната си война срещу България и в полза на Империята на злото, мъките и страданията.
32.
До 28
12.11.2018 13:35:10
3
2
А Ястребинчетата кой е разстрелял? А Митко Палаузов? И те ли са били терористи и убийци. Деца са били. Жив фашизъм си е било. От най-свирепия. А евреите от новите територии, Македонско де, тях кой е пращал в концлагерите? Историята помни.
31.
до 27
12.11.2018 12:01:36
0
3
С цената на десетки милиони хора,
но това няма нищо общо с темата.
Темата е , че на фасадата на училище нямат място нито петолъчки ,нито свастики, нито други идеологически символи.Всу си мисля , че ако наследниците на жертвите се обърнат към Обредния дом , ще им окажат място къде да си поставят плочата на гробищата.
30.
берия.
12.11.2018 11:26:17
1
3
паметна плоча. на. някви си терористи. и разбоиници които. дръпнаха 60 години България назад кумунистическата. чума още неможе да бъде излекувана от партиините лакеи свикнали 40 години да не работят
29.
Сталин
12.11.2018 11:18:20
0
2
И да не забравите за най-смелият партизанин,най-величавият представител на партизанското движение,а именно героят Бай Тошо от Правец! Хахахахааа
Който начело на българските партизани след тежки сражения с няколко немски дивизии,освожождава България,Румъния и стига до Берлин.
А иначе е бил ”преводач” превеждал е овцете от единия баир на другия. Хахаа
Явно сме имали страшно партизанско движение,но за разлика от мащабните акции и боеве на сръбските и гръцките партизани,за наще не пише никъде и по докъменталните канали не дават. Явно както винаги,сме посрещнали нечия армия с цветя.
От едната страна на София посрещнали немците с цветя,после от другата страна на София целували и посрещали ”червената армия”. Нищо ново под слънцето. Преди 10ноември достигнали един милион борци против фашизма,след 10ноември станали репресирани.
28.
В България не е имало фашизъм!
12.11.2018 11:02:17
0
3
Никой от научната гилдия освен лъжливите комуняги не твърди, че в България е имало фашизъм! Авторитарно управление на Цар Борис да,но със успоредното съществуване на опозиция,инакомислие и свободно изразяване на различни възгледи. А като най-ярък пример е спасяването на 50 000 български евреи! Професор Михаил Бар Зоар е български евреин,оцелял със семейството си и преселил се в Израел след създаването през 1947г на еврейската държава. Виден обшественик и участник в политическият живот на Израел,написал редица книги за Мосад и легендарни акции на израелското разузнаване. Постоянен гост и лектор в университети в САЩ където популяризира ролята на България в спасяването на евреите,включително и с множество интервюта и статии за големи американски медии. Та този общестеник и съвременник на онези трудни времена,категорично отрича в България да е имало фашизъм,нищо по-различно от другите научни деятели,необременени от комунистическата лъжлива история.
27.
Пурко до 26
12.11.2018 10:52:30
3
0
А ти най-вероятно беше до Сталин тогава и му крепеше камбаните?Или звездите ти го казаха това!Но всъщност искам да те попитам само едно-как аджеба тази Червена армия с "болшевишките пияни орди" успя да спре,отблъсне и навре на кучето в гъза тази фанатизирана,организирана и отлично финансирана фашистка машина???И само не ми споменай за СЪЮЗНИЦИ,за да не ти напълня кошничката с цифри!
26.
до №24 комунистическият тъпак с МНОГОТО НИКОВЕ
11.11.2018 23:10:40
2
5
Тъпако, комунистине, манипулаторе, човекът ти е дал дата - 16 дкември 1941 г. Дал ти е и линк към оригиналният документ (явно си некадърен да работиш с интернет, а само драскаш тъпи коментари).
Обяснявам ти като на комунист-олигофрен. Всичко това Сталин го е казал и е настоявал да стане, защото е имало пазарлъци с Англия и др. съюзници. Имало е вариант десантът който се прави в Северна Франция (Нормандия) да бъде на Балканите и тогава България щеше да е в Западната сфера на влияние - Англия САЩ и пр. Затова Сталин е искал да ореже териториално България. Но, когато нещата се случват така, че пияните орди на престъпната Червена армия окупират България, той (Сталин) като всеки болшевико-комунист (разбирай - престъпник) се отмята от думите си, защото е в негов интерес. Страната е окупирана от болшевишките орки и такива уроди като теб са вилняли и са клали и бесели. За какво му е вече да дава бургаска област на Турция, тъпако? Той не се е застъпил за териториалната цялост на България! България вече е собственост на болшевишките орки и той не желае да дели с никого придобитата си плячка, тъпако.
25.
До Дядо Добри
11.11.2018 22:01:52
2
2
След победата на съюзниците ВСИЧКИ СИМВОЛИ СВЪРЗАНИ С НАЦИОНАЛ СОЦИАЛИЗМА БЯХА СРИНАТИ И ИЗГОРЕНИ!!!! ЗАЩО ДА НЕ СЕ УНИЩОЖАТ И ТЕЗИ НА КОМУНИЗМА???? РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ДВАТА РВЖИМА Е САМО В ИЗСТЪПЛЕНИЯТА И НАЧИНА НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СРЕЩУ ЛИЧНОСТТА! В ДРЕЗДЕН ДО 90 Г. ИМАШЕ ЕДНА СРИНАТА ЦЪРКВА ОТ БОМБАРДИРИВКИТЕ ЦЪРКВА КОЯТО ГДР НЕ ВЪЗСТАНОВИ! НО СЛЕД ОБЕДИНЕНИЕТО СЕ ИЗГРАДИ ОТНОВО! СМИСЪЛЪТ БЕШЕ В ПОМИРЕНИЕТО! НО КАКВО ТОЧНО ДА СЕ ПОМИРИШ С ЕДНИ ХОРА, КОИТО ИДЕЯТА ИМ Е ЗА ДИКТАТ НА ПРОЛЕТАРИАТА А НЕ ЗА СТИМУЛИРАНЕ НА СВОБОДНИЯ ЧОВЕК??????? ТЕЗИ МОНУМЕНТИ СА СРАМ ЗА ЕДНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА! ИМА СИ ВОЕННИ ГРОБИЩА!!!!!!
24.
бай Ставри
11.11.2018 21:58:55
5
4
до 17: Нямаш ли малко мозък да осъзнаеш, че това са пълни глупости, та си тръгнал да ги повтаряш. Ако Сталин наистина беше казал бургаския регион да премине към Турция, той щеше със сигурност да е към Турция сега. Според теб дали е? Според мен не.
Или някой друг се е застъпал тогава за териториалната цялост на България. САЩ или Великобритания може би?
Смешник!
23.
възмутен теляк
11.11.2018 21:09:05
4
4
А, паметна плоча на загиналите съветски войници от метилов алкохол след Освобождението на Бургас през 1944-та година кога ще сложим на университет д-р Асен Златаров?
22.
До #21 Дядо Добри
11.11.2018 21:01:51
2
1
Кой Ви е казал това? Испания премахва всички паметници на Франко

В Испания демонтираха последния конен паметник на Франко

https://www.blitz.bg/svyat/v-ispaniya-demontirakha-posledniya-konen-pametnik-na-franko_news85019.html
21.
Дядо Добри
11.11.2018 20:49:14
3
5
Държава която унищожава паметнците, били те съградени преди 10 или сто години, при един или друг режим, не помни истинската си история, не се учи от грешките си а ги повтаря и в крайна сметка се самоунищожава!
20.
*********
11.11.2018 20:22:55
2
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
19.
1234
11.11.2018 19:39:57
5
8
“Професоре”, разкажете как след 9ти паметниците на българските герои , на Опълченците бяха заменени със съветски. Колко национални празника и обичаи бяха забранени? Колко души бяха унищожени за 45години? Изброявате няколкостотин партизани , Гео Милев и дотам! Вие избихте десетки хиляди! Опасахте границите с тел и България беше един затвор. Вземете си скъсайте дипломата ,”професоре”!
18.
Динко и Перата швестери HD
11.11.2018 19:35:38
5
3
Само разстрел за терористокомунистите. Пример Вапцаров
17.
баба Мара от пазара
11.11.2018 19:18:39
6
6
Ама тая плоча с имената на терористите, още ли стои? Нали имаше решение да бъде премахната!

"Като победена страна България трябваше да отстъпи Бургас и Варна на Турция, но ги запази заради Съветска Русия и партизаните, смята проф.Андон Лазаров"

Относно манипулациите на комунистическите престъпници, известни още като крадци, лъжци, убийци и манипулатори, трябва да се каже: този пишман професор А. Лазаров е ЛЪЖЕЦ и МАНИПУЛАТОР. Стоя зад думите си и ако желая може да му предоставя името и адреса си, ако се почувства обиден и реши да ме съди! Истината е точно обратното на това, което твърди комунистическият манипулатор. Цитирам:
16 дкември 1941 г.
Предложение на Сталин към Идън за откъсване на територии от България и предаването им на Турция и Югославия
Турция като компенсация за неутралитета си може да получи Додеканезите (острови) и населените с турци райони в южна България около Бургас и някои територии от Сирия. .... Другарят Сталин смята, че откъсването от България на бургаският район ще е наказание за България за поведението и по време на войната. България трябва да пострада териториално и на югославската си граница. Сталин смята че за България е достатъчно да има едно морско пристанище във Варна."
Край на цитата.
Който се интересува от оригинала (който е на руски език) може да го прочете тук: https://postimg.cc/fVWX71vg

Как не се умориха тия лъжци и мошеници? Как може да има толкова долни манипулатори? Отврат! Това не са нормални хора!!!
Ето такива хора скимтят за запазване на плочата с имената на терористите-шумкари!
16.
До 8
11.11.2018 18:30:47
3
4
В МАНТАЛИТЕТА НА БГ МАЧОТО Е ДА СИПЕ ОБИДИ И РУГАТНИ КЪМ НЯКОЙ, ЧИЯТО ГЛЕДНА ТОЧКА НЕ МОЖЕ ДА ОСПОРИ ИЛИ КАКТО Е В ТВОЯ СЛУЧАЙ РЕЧНИКЪТ ТИ Е ПО БЕДЕН ОТ ТОЗИ НА КАРУЦАР НА ВРЪШАНЕ ОТ КРЪЧМА! ВСЯКА ВЛАСТ СИ НАЗНАЧАВА СВОИ ХОРА, НО ТОВА НЕ ЗНАЧИ ЧЕ В УЧИЛИЩЕТО ТРЯБВА ДА СЕ АГИТИРА ЗА ГЕРБ ИЛИ БСП ИЛИ ДРУГА ПАРТИЯ!!!!! ОЩЕ ПОВЕЧЕ АРТЕФАКТИ ОТ ЕДИН ТОТАЛИТАРЕН РЕЖИМ. ДНЕС СВЕТЪТ ЧЕСТВА 100 Г. ОТ КРАЯ НА ЕДНА СВЕТОВБА ВОЙНА А НЯКОЙ МИ ПЛЯМПА ЗА ПАРТИЗАНИ, ПЕТОЛЪЧКИ И НУЖДАТА ДА ГИ ПАЗИМ ОРЕД ВХОДА НА ЕДНО УЧИЛИЩЕ, ВЪЗПИТАЛО ДОСТОЙНИ ИНЖЕНЕРИ, РАБОТЕЩИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!!!! ИЗВРАТЕНО Е!!!!!! ТЕЗИ СИМВОЛИ МЯСТОТО ИМ Е НА ГРОБИЩАТА!!!! КАКВО ОБЩО ИМАТ ТЕЗИ С МЕХАНОТО?????,_d
15.
Путин
11.11.2018 18:10:43
4
5
Колега професор-антифашист, съвсем си изперкал. Нямаме нужда от глупостите, които си натворил :))))
14.
да
11.11.2018 17:50:00
1
6
Да, всичко, което е част от историята трябва да се съхранява и пази !
13.
Дракалиев
11.11.2018 17:42:43
0
5
Дракалиев,Дракалиев,калпазани
12.
Карул
11.11.2018 17:21:40
0
2
К А Р У Л ????? Мнооого сте прости Флагман
11.
Българин
11.11.2018 17:17:47
6
4
Смърт на фашагите!!!!!!
10.
Оф
11.11.2018 17:07:02
0
4
Що ни пишите за протестите
9.
Вън комунягите!
11.11.2018 17:04:55
5
8
Лустрация и декомунизация,каквото сте крали да се национализира.Всички червени престъпници и безродници да бачкат по лагери и кариери за парче хляб!Стига вече болшевишко робство!Да живее България!Свободна и независима!
8.
До no1
11.11.2018 17:00:32
3
9
Дебил, като училището уж е деполитизирано , защо са налице партийните назначения???? Отговор имаш ли????
7.
...
11.11.2018 16:52:09
3
9
"Тя, правдата, е в човека. Ако я има в тебе, има я и по света. Ако я няма в тебе - никъде я няма!"
Елин Пелин

Проф. Лазаров, разбирам, че сам се определяте към оная част от българския народ, взела дейно участие в един несбъднал се проект и че надеждите и мечтите Ви са отишли напразно, но със сигурност "Механото" има по-достойни ученици. В случая по-скоро опираме до въпиющата необходимост от музей на тоталитаризма.
6.
Към4
11.11.2018 16:33:56
4
5
Аз пък не съм като теб пожелавам им бърза смърт и да изчистят този свят за нормалните хора
5.
Бургазлията
11.11.2018 16:20:28
8
11
Не само плочата, ами и оная грозотия от "Тройката" трябва да бъде разкарана.
А автора на тоя пасквал, да си завре мнението в........
Благодарение на тъпите каскетаджии, прости селяндури, обирачи на мандри а.к.а. руски подлоги, партизани и друга такава сволач, 45 години сме руска губерня, като пръднеха там, тук се насираха.
4.
Стоян
11.11.2018 16:20:19
7
11
Който е чел достатъчно през живота си история, но не тази на БКП е разбрал, че държва като Германия дръпна напред когато си отиде по естествен път поколението което я вкара в две световни войни! Така и нашата родина ще тръгне напред когато си отидат хората, които вместо глави имат бетон на рменете си и сънуват само за комунизъма, социализъма и съвтския съюз!!! Не могат да научат нищо ново, но не збравят и старото! Все пак им пожелавам да са здрави още дълги години!
3.
Бс
11.11.2018 16:18:15
10
10
Професорът е прав !
2.
Какви партизани бе
11.11.2018 16:12:52
8
14
Къде са се крили тия партизани в бургас по скалите ли ?!?
Или в морската под пейките
Взимайте къртача и да в няма тая плоча
1.
S
11.11.2018 16:08:58
6
9
ДРУГАРЮ ПРОФ Д.Т.Н ЛАЗАРОВ, ОБЯСНЕТЕ НА НЕПРОСВЕТЕНИТЕ ТУК ЗАЩО ТОЗИ СИМВОЛ ТРЯБВА ДА Е НА СТЕНАТА НА ЕДНА ОБРАЗОЯАТЕЛНА ИНСТИТУЦИЯ, КОЯТО ПО ИДЕЯ, ЗАКОН И МОРАЛ Е НАДПАРТИЙНА, В НЕЯ ЗА ПОЛИТИКА НЕ СЕ ГОВОРИ, НЕ СЕ ВЗЕМА СТРАНА И НЕ СЕ АГИТИРА??????????? КАКВО ОБЩО ИМА ТОВА УЧИЛИЩЕ, КОЕТО Е СВЕТСКО, С ЕДНА ПЕТОЛЪЧКА, ЯВНИ ЗАЩИТИ НА ПАРТИЙНИ КАУЗИ И ПОДОБНИ???? МИСЛЯ ЧЕ МЯСТОТО Й Е ДО ПАМЕТНИКА НА НЕЗНАЙНИЯ СЪВЕТСКИ ВОИН НА ПЛ. ТРОЙКА. ТАМ ЩЕ ПРЕБЪДЕ ОТ ВЕКОВЕ ЗА ВЕКОВЕ КАТО ДРУЖБАТА МЕЖДУ КПСС И БКП!!!! НЕ РАЗМЪТВАЙТЕ И БЕЗ ТОВА ОБЪРКАНАТА ПРЕДСТАВА ЗА КОМУНИЗМА НА ТЕЗИ ДЕЦА!!!!!/////
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сертификатите за ваксинирани ще станат ли билет за вход в банките и кръчмите? Сертификатите за ваксинирани ще станат ли билет за вход в банките и кръчмите? Засега сме 300 заболели на 100 000 и не се налага масов локдаун, каза доц. Ангел Кунчев Алибегов: Не може да ни затварят заради вирус, срещу който има ваксини Алибегов: Не може да ни затварят заради вирус, срещу който има ваксини Той иска оставката на здравния министър, защото нямало как виден антиваксър да убеди хората да се ваксинират Задържаният за грабежа в Елин Пелин може да получи 15 години затвор Задържаният за грабежа в Елин Пелин може да получи 15 години затвор Гледат мярката за неотклонение Двама пребиха пиян мъж в жк „Меден рудник“, отнеха му телефоните Двама пребиха пиян мъж в жк „Меден рудник“, отнеха му телефоните Задържани са 18-годишен криминално проявен бургазлия и 50-годишен от с. Полски извор Майката на загиналия Нури: Даваше все пари на бедните и на болните Майката на загиналия Нури: Даваше все пари на бедните и на болните Даниел Орлов, който е бил ранен при друга катастрофа, разказа за ужаса на „пътя на смъртта“, срещу него летяла кабина на камион Мартин Заимов продължава с атаките срещу паметника на Съветската армия Мартин Заимов продължава с атаките срещу паметника на Съветската армия  Няма да се откажа, докато не бъде демонтиран, защото България е била окупирана и няма за какво да сме признателни, каза той Изтеглят заседналия кораб край Камен бряг, ще се стигне ли до екокатастрофа? Изтеглят заседналия кораб край Камен бряг, ще се стигне ли до екокатастрофа? Теч на азотни торове, ТВ водещ предупреди, че може да се замърси морето 496 са новите заразени с коронавирус, 40 починали 496 са новите заразени с коронавирус, 40 починали Над 400 души с COVID-19 са в интензивни отделения Кафето става опасно за хората над 40 г. Кафето става опасно за хората над 40 г. Изследване на група учени начело с Жули Карие, професор по психология в Университета в Монреал   Полицаи заклещиха Пежо в центъра на Бургас, арестуваха шофьора Полицаи заклещиха Пежо в центъра на Бургас, арестуваха шофьора Номерата на автомобила бяха свалени
Ето ги най-опасните места за заразяване с Ковид-19 Ето ги най-опасните места за заразяване с Ковид-19  офиси, ресторанти, църкви, търговски центрове, работнически общежития, организирани групи в ски курорти, празненства, танцувални зали, круизи и превозни средства, са част от тях   Драматична развръзка на изборите в Германия, предстоят тежки преговори за коалиция Драматична развръзка на изборите в Германия, предстоят тежки преговори за коалиция Досегашният канцлер Ангела Меркел ще управлява докато се избере ново правителство, а това може да продължи доста дълго   Северна Корея – страна на невероятни забрани Северна Корея – страна на невероятни забрани Коледа не се празнува, Ейпъл са забранени, както и вносните дънки   Над 65 милиона германци избират наследник на Меркел Над 65 милиона германци избират наследник на Меркел В следващия парламент отново ще влязат 7 партии, прогнозират политолозите Швейцария решава за гей браковете на референдум днес Швейцария решава за гей браковете на референдум днес Гражданите ще отговарят и дали еднополовите двойки да могат да осиновяват деца Великобритания издава до 10 500 временни работни визи заради кризата в транспорта Великобритания издава до 10 500 временни работни визи заради кризата в транспорта Ще важат от октомври до декември Криза: Опашки за горива във Великобритания Криза: Опашки за горива във Великобритания Бензиностанциите наложиха лимит от 30 лири или 40 долара за зареждане на автомобил В кои страни няма коронаворис В кои страни няма коронаворис Туркменистан не е регистрирал нито един случайна COVID-19 Ново земетресение в Хърватия Ново земетресение в Хърватия Петриня и районът бяха засегнати от серия от земетресения през миналата и тази година 22-годишен българин уби баща си и сестра си в САЩ 22-годишен българин уби баща си и сестра си в САЩ Кампания набира средства за по-малкото братче
Бойко Борисов Бойко Борисов Надявам се да изчегъртаме мъжете от ГЕРБ и да дойдат жените на власт Виц на деня Виц на деня Тя:
- Когато и да дойда при теб, все пиеш!
Той:
- Ми, винаги като седна да пия, и ти идваш!
Виц на деня Виц на деня Въпрос към радио "Ереван":
- С какво обикновената жена се различава от жената екстрасенс?
Отговор на радиото:
- Обикновената жена, когато е пияна, се обажда на бившия си, а жената екстрасенс - на бъдещия си!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Вчера в банката един вика: “Това е обир!”. Всички се стреснахме, а касиерката казва: “Господине, ще си платите ли вноската по кредита?”


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори