×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ОбС даде зелена светлина за махането на идеологическия символ от Механото. Какъв ще е отговорът на антифашистите?


ОбС даде зелена светлина за махането на идеологическия символ от Механото. Какъв ще е отговорът на антифашистите?
Тошко Иванов - знаково лице на СДС защитаваше тезата за премахване на плочата, докато Кирил Петков(вдясно) настоя този символ да остане на мястото си
30 Октомври 2018, Вторник, 10:36 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: авторът

Областният председател на Съюза на антифашиското дружество Аргир Бояджиев се закани да вдигне паметника на маршал Толбухин в ж.к.Лазур, ако пипнат плочата на Механото

Да се премахне идеологическият символ от фасадата на Механотехникума в Бургас. Това реши днес ОбС Бургас, след като подкрепи докладната на група съветници за отстраняването на символа на комунистическата епоха.

С 35 гласа „ЗА”, 4 „против” (групата на БСП) и 4 „въздържал се” (Красимира Маркович от ГЕРБ, Бенчо Бенчев и двама от съветниците на НФСБ) предложението се прие, което означава само едно – плочата трябва да бъде премахната.

Припомняме, че в интервю пред Флагман.бг Аргир Бояджиев, областен председател на Съюза на антифаиското дружество се закани на крайни мерки, ако се пипне плочата – жива верига и символичното издигане на паметника на маршал Толбухин на старото му място – на входа на ж.к.”Лазур”, някогашен ж.к.”Толбухин”.

Аргир Бояджиев: Мнозинството в Общинския съвет на Бургас са неофашисти и неграмотници, търсещи политическа изява

Докладната предизвика сериозна полемика в залата на Общинския съвет. Ако човек, който не познава в детайли работата на местния парламент, бе на заседанието днес, може би щеше да остане с усещането, че годината е не 2018 г, а 1995-1996 година.

Защо вадите скелети от гардебора. Връзвате се на колегата Георги Дракалиев. Това ли е вашата кауза? Стигате до абсурдното твърдение, че жертвите в борбата срещу фашизма не трябва да бъдат почитани. Докладната е груба политическа грешка, освен, ако не цели да бъде димка, по която да се разразят дълги, продължителни, псевдоидеологически диалози. Върнете се към принципите на ГЕРБ – бъдете праграмитчни. Ако искате да махнете тази плоча си има административен съд”, призова Евгений Мосинов, водач на групата на БСП.

В докладната няма никаква идеология. Искахме да се спазват българските закони и деполитизация на училищата. Младите хора не трябва да бъдат облъчвани по никакъв начин със стари идеологеми”, каза Георги Дракалиев. Той направи различен прочит – част от имената на плочата са осъдени за тероризъм, един от тях е убит, защото е нападнал полицай, представител на официалната власт, а друг е намерил смъртта си след 9 септември.

Как 8 имена, петолъчка и причина за смъртта могат да вдигнат БСП за местния вот в Бургас

„Вярвам на моята майка, която е лежала в женския лагер в Куртово Конаре, както и на покойния ми дядо, пратен в Белене.  Германия се отказа от националсоциалистическите си символи, нека да дадем тон и да вкараме всички тези символи на мракобесния режим в музей. Който иска да влиза и да им се наслаждава”, призова Иванов, а колегата му Ангел Божидаров доразви идеята – да се отреди място – „някъде след Солниците и по-нататък”, където да се поставят символите на тази епоха.

Да не изпадаме в безмислени спорове, а да спазваме закона. На тази паметна плоча не й е мястото на входа на едно училище, настоя от своя страна Станимир Апостолов от РБ.

„Не можем да превърнем в училищата в идеологически паметници. Затова има музеи, където всички тези неща могат да отидат там”, допълни Веселин Пренеров.

Според Георги Дражев обаче плочата си имала ценности и възпитавала хората дълги години в определена идеология. Това били хора, които са водили битка

„Не можем да затрием паметните плочи оттатък пясъчните фигури. Дайте и историята да я захвърлим на бунището. Периодът след 89-ата година не е влязъл в нито една програма, страхувам се как ще се опише дивия преход на разграбване на държавата.”, каза от своя страна Кирил Петков от БСП, който бе сред най-активните в идеологическия дебат.

В категории: Политика


14
Коментара
Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 4
14
Коментара по темата
14.
Пенчо от Холивуд
30.10.2018 19:09:36
3
6
Не знам какъв ще е отговорът на антифашистите,но за тези и други подобни колосални за развитието на града идеи,общинския съвет получава "златна малина" за цялостен мандат!
13.
*********
30.10.2018 17:10:53
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
*********
30.10.2018 16:17:03
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
11.
Читател до коментар 10
30.10.2018 15:27:22
0
4
Имаше линк за статуя на Карл Маркс,но не успях да го копирам.Наистина светкавична реакция на журналята
10.
Браво,
30.10.2018 14:55:48
0
9
много чевръсто изтрихте коментар 9!Това се казва достойни журналисти-подбудители!Хвала!
9.
*********
30.10.2018 14:42:19
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
8.
Да!
30.10.2018 14:06:33
2
5
Подкрепям коментари 1, 7 !
А вие, флегми, си повишете нивото на журналистиката, вместо да спирате неудобните ви IP-адреси или да триете коментари !!! По-полезно ще е за вас !
7.
По сериозно
30.10.2018 13:48:50
2
4
Бива ли с такива глупости да се занимавате,затова ли сте избрани,тъпунгери,засрамете се малко,мишки сте
6.
българин
30.10.2018 13:13:20
7
7
Браво! Плочата с имената на терористите трябва да се премахне.
Тия не са българи, а най-обикновени майкопродавци, тръгнали да събарят законно избраната власт в интерес на чужди и враждебни на България сили!
5.
Селянина
30.10.2018 13:06:21
4
6
Унищожават, унищожават, а нещо да са създали?
4.
Пламен
30.10.2018 12:34:16
5
7
Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
Помниш ли кагда пришол със танка?
Беше млад, но се държеше мъжки.
Зарази семейството ми с въшки…

Взе на мама златните пендари
и дори галошите ми стари.
Помниш ли, как кушаше картошки?
Наконец забърса три кокошки.

После си преспал със какa Сия
и изпил си всичката ракия.
А след време чухме и мълвата,
че си гръмнал тате във главата!

Длъжен бях да те обичам, Ваня.
Даже кръстих дъщеря си Маня.
Залъкът си давахме насила
на Русия – тая дива сила.

После цели девет петилетки
грабихте уран и руди редки.
Грабихте и жито, папироси…
Зарад тебе ходим голи-боси!

Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
Ние всички хранехме танкиста.
А пък ти ни пазеше със танка
и ни взе последната луканка…

Пазеше и немците, и чехите.
Ние тук възпявахме успехите.
С паметник стърчиш ни на главата
и скверниш небето и земята.

Радой Ралин
3.
JAfo
30.10.2018 12:18:57
5
7
Кирил Петков да попита Нинова за “дивия преход на разграбването”
2.
Asas
30.10.2018 12:10:48
5
7
Тоше ,мачкай комунистите те са тумор за България
1.
Учител
30.10.2018 12:06:50
7
5
Механото потъва, Вие за плочата се притеснявате! Цялата ни работа такава!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
33-годишна родилка почина, бебето й също е мъртво 33-годишна родилка почина, бебето й също е мъртво Събран е спешен екип и е взето решение за абдоминално родоразрешение по витални индикации чрез секцио – установява се мъртъв плод БФС приключи с Цър-пър от "Ергенът", изгониха я, защото не върши никаква работа БФС приключи с Цър-пър от "Ергенът", изгониха я, защото не върши никаква работа Тя е била секретарка на Борислав Попов ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори