×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Прокуратурата закова Йончева със сметка в КТБ, а Марешки със собственици на аптеки


Прокуратурата закова Йончева със сметка в КТБ, а Марешки със собственици на аптеки
Прокуратурата тепърва ще разследва депутата от БСП, затова й иска имунитета
08 Ноември 2018, Четвъртък, 11:39 ч.
Автор: Антония Чорева, снимка: Архив

Прокуратурата подгони 6-ма депутати, вижте с какви мотиви

Депутатът от БСП и журналист Елена Йончева е създала съвместно дружество с офшорна компания през 2012 г., регистрирана на Британските Вирджински острови, чрез която са превеждани средства от престъпен произход.

Това каза на извънреден брифинг говорителят на главният прокурор Румяна Арнаудова по повод поисканите имунитети на шестима депутати от 44-тото Народно събрание.

„Установили сме, че новообразуваното дружество "Офроуд ЕООД" е открило сметка в КТБ. Единственият правоимащ да оперира с тези средства е била Елена Йончева“, обясни Румяна Арнаудова.

Чрез валутен превод са били преведени 171 хил. евро.

Как обаче са разходвани средствата, използвани ли са по предназначение или се касае за престъпна форма все още не е установено, а за целта се иска имунитетът на Елена Йончева, стана ясно от думите на Арнаудова.

Днес главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета и на трима депутати от "Воля", сред които лидерът Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов заради обвинения, че са заплашвали с увреждане на имуществото собственици на аптеки, с цел те да бъдат принудени да поемат имуществени задължения – да закупуват лекарства и лекарствени средства само от тяхната фирма „Фармнет“ ООД, при неизгодни за тях условия /по-високи цени спрямо другите доставчици/.

От думите на Румяна Арнаудова стана ясно, че ако парламентът даде разрешение, на тях ще им бъде повдигнато по още едно обвинение.

„Бяха разпитани свидетели, собственици на аптеки, които потвърдиха за упражнена спрямо тях принуда. За тези престъпления се предвижда повече от 3 години лишаване от свобода”, заяви Румяна Арнаудова.

Третото обвинение е към депутата от ГЕРБ Борис Кърчев. За него прокуратурата разследва, че е укрил данъци в особено големи размери – ДДС за над 320 хил. лв. чрез документи с невярно съдържание.
Срещу него имало и сигнали от НПО и граждани за извършване на престъпни схеми, ощетяващи фиска н Българи.

Още един депутат от БСП е под прицела на прокуратурата. Става дума за д-р Георги Михайлов. Като изпълнителен директор на Специализираната болница за активно лечение на хематологични заболявания в София тя е натрупала задължения в размер на повече от 24 млн. лева. Обвинението за безстопанственост съдържа доказателства – договори, подписани само от него, обясни говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.



8
Коментара по темата
8.
R2D2
09.11.2018 09:11:44
2
1
Флагман, и да бягате срещу Елена Йончева, няма да я настигнете.
7.
Гоеко
09.11.2018 08:07:46
1
1
Цацаров е машата за поръчки на бат боеко и пеевски. Интересно, колко къщи в испния и други държави ще намерят за любовниците на бат боеко и цацата...
6.
Дядо Добри
09.11.2018 06:17:56
0
3
Ей това е идиотизма на българската прокуратура и изобщо на съдебната ни система. Дай си имунитета , щото видиш ли ще те разследваме Йончева. Едва ли имунитетя и пречи да се разследват финансови връзки и операции. А и с този довод май ще трябват имунитетите на поне още 100 депутата. Само огледайте камерите следящи опашките пред фалиралата КТБ. Естествено да не вземете да разследвате и финансовите операции на "банкерката" Цвети Бориславова и на свързаната с нея престъпна организация ГЕРБ!
Цаца дебела, стана за смях пред хората. Личи, много личи синхрона ти с Бойко и става ясно оъ къде са поръчките на " независимата българска прокуратура"!
5.
Уникално
08.11.2018 23:26:42
1
5
Прокуратурата разследва дали някой не е откраднал парите на собствената си фирма. Явно всички които са имали сметка в КТБ и са теглили пари от нея са обрали банката или себе си.
4.
няма ядка
08.11.2018 21:27:29
4
9
flegman айде кажете де, колко ви платиха за тези статийки ? хайде де ?
3.
e
08.11.2018 21:26:34
3
9
най обичам като крадеца вика дръжте крадеца- герб не се наядоха толкова години на гърба на хората и продължават да ядът без да им пука за народа, скъпи гербаджии на простия български народ ще му писне...все някога и няма да допусне дай Боже да хрускате кокала
2.
На
08.11.2018 20:54:56
5
6
Най -обичам като крадеца вика дръжте крадеца .Червените боклуци съсипаха тази държава и продължават да наглеят да се докопат пак до кокала .Скъпи другари няма как повече да ви допуснем до кокала .
1.
мамаша от талаша в раша
08.11.2018 19:01:16
6
6
Айде сега Леночка, докато е време и не са ти сложили прангите, марш обратно в истинската ти родина - там ти е мястото.
P.S. За сведение - в затвора в Сливен шпековият салам и краставиците ги вкарват само нарязани на резенчета.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Психолозите са подготвили няколко важни съвети, които ще ви помогнат 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци Ето кои са те  Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Ето кои са топ 4 Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Какаови бонбони, които се приготвят за различни празници в Бразилия Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Над 20 творци възстанаха срещу опитите му да спасява кожата си чрез внушения, че списание "Море" е пред закриване Напитките, които унищожават тялото отвътре Напитките, които унищожават тялото отвътре Тези напитки не трябва да заменят консумацията на вода Ето как прецакахме туристите по нашето море на Великден Ето как прецакахме туристите по нашето море на Великден На 5 май времето бе слънчево, с високи температури и спокойно море, но хотелиерите не си направиха труда да извадят шезлонги и чадъри   Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" На 18-и май всички ще видят най-прочутото съкровище у нас, каза директорът на РИМ д-р Милен Николов Размерът му значение:  Заради 1 см ни сваля от самолета Размерът му значение: Заради 1 см ни сваля от самолета Затягат правилата с багажа на борда, пътници плащат 70 евро отгоре за дребно нарушение Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Най-гъсто населената община е Столична
Вижте как планирали да убият Зеленски Вижте как планирали да убият Зеленски Най-важната задача на групата - осъществяване на план за отвличането и убийството на украинския президент Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Производството на фалшивите банкноти е било денонощно Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Напълно законно е да имаш странична работа, но е необходима прозрачност Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане
Калина КРУМОВА, бивш депутат Калина КРУМОВА, бивш депутат Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори