×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Това ли е краят? Българите масово разпродават имоти и се изселват от бургаския кв.Горно Езерово


Това ли е краят? Българите масово разпродават имоти и се изселват от бургаския кв.Горно Езерово
За три дни през уикенда циганите вдигат нова къща, кадрите са от разлини точки на квартала
07 Ноември 2018, Сряда, 12:20 ч.
Автор: Флагман.БГ, снимка: архив Флагман

Омбудсманът на Бургас Тодор Стамболиев алармира обществеността за тревожната констатация

Общестеният посредник на  Бургас Тодор Стамболиев разпространи преди минути тревожно писмо до медиите, с което призовава институциите и съда да се задействат по най-бързия начин. Вече не става дума за проблем, а за напаст, от която в кв. Горно Езерово няма спасение за българите.

Кварталът е разположен във високите части, в гора под вр. Шилото и е с прекрасна гледка към езерото Вая. Само допреди 30 години там населението бе само българско. С днешна дата обаче не спират да прииждат роми от всички краища на страната и да строят незаконно. Общината вече не насмогва да събаря постройките, защото за всяка трябва да изчака изтичането на нужната по нормативните актове процедура. А те траят с години.

Кадрите, които публикуваме,  са предоставени от гражданин, жител на квартала. Заснети са в събота. Показват картината с поголовното застрояване в почивните дни, в различни точки на населеното място.


Общественият посредник на  Бургас Тодор Стамболиев

Ето за какво алармира Стамболиев широката общественост:

„Бях потърсен  от жител на квартал „Горно Езерово“ с молба да окажа съдействие при решаването на сериозен проблем за местната общност. Незаконните строежи в тази част на Бургас се превръщат в бедствие и последиците от това са тревожни. Не разполагам със статистически данни и се доверявам изцяло на гражданина, който сподели, че заради незаконното строителство, преминаващите бетоновози, горенето на автомобилни гуми, заради шума и демонстративното нарушаване на правилата от някои тамошни жители, не са малко  хората, които вече разпродават имотите си и напускат „Горно Езерово“.

От подробен снимков материал и информацията, която ми беше дадена, става ясно, че нарушителите изливат основите на своите незаконни домове най-често в петък.
По този начин основите се втвърдяват през уикенда, когато контролиращите институции почиват, а в следващата седмица буквално за няколко дни в нарушение на наредби и закони изниква фамилно жилище.

Сигурно си спомняте, че наскоро, през лятото, Община Бургас безкомпромисно разруши немалко такива сгради в Горно Езерово, но в момента техните стопани са започнали градежи на нови места.
Нарушителите се възползват от бавната реакция на институциите и тълкуват това като „зелен“ сигнал за незаконно строителство.

Поставена пред свършен факт, общинската администрация е принудена да влиза в безкраен лабиринт от процедури.
При констатация на такъв строеж следва съставяне на констативен акт, изчакване на възражения по акта, после издаване на заповед за премахване на строежа, която също подлежи на обжалване пред Административен съд. Докато евентуално влезе в сила,  могат да изминат години, а за самото физическо  отстраняване на незаконната постройка е нужно допълнително време за ангажиране на фирма изпълнител, осигуряване на представител на строежа и т.н.

До всичко това няма да се стигне, ако институциите се намесят предварително и не допуснат бетоновозите в квартала и по този начин спрат още в началото строителството на незаконни постройки.

Ето защо след срещата с жителя на квартал „Горно Езерово“ изпратих сигнал до Община Бургас и по-точно до зам. кмета по строителството, инвестициите и регионалното развитие г-жа Чанка Коралска.
Вярвам, че администрацията има ресурс, капацитет и законови инструменти да не допусне тези нарушения да се превърнат в масова практика, защото ако бъдат взети мерки сега, няма изобщо да се налага да се преминава през тежки и дълги процедури, в които Общината ще губи време и пари.
Време е да бъде разкрит  „горещ“ телефон за почивните дни в Община Бургас за такива строителни нарушения, за да може по подадените сигнали да се задействат всички оторизирани институции.









В категории: Бургас


33
Коментара
33
Коментара по темата
33.
DO 23 BABA MARA
09.11.2018 19:01:23
1
1
PO VREMETO ZA KOETO PBQSNQVA6,AKO NA NQKOI MU KAJE6 CIGANIN 6TE6E DA 4UKA6 KAMANI NA NQKOQ KARIERA.ZATOVA TOGAVA VSI4KI JIVEEHE V MIR I RAZBIRATELSTVO.A SEGA TAKIVA BOLNI MOZACI KATO TEBE SAZDAVAT RAZDELENIE MEJDU HORATA.OT TAM IDVAT VSI4KI BELI.
32.
Живуща
09.11.2018 16:42:06
1
2
Пълно беззаконие цари в квартала!На тумби вървят и се засанват на властта и на хората на " гяури".Някой в гетото имитира Ислямска Държава, защото и знаци по улицата правят такива - с ръката с пръста нагоре и с рязането на глава с пръст към хора, с нищо не провокирали това.Квартала гъмжи от проститутки и дилъри.Продава се всичко каквото ти душа иска...
31.
Млякото е гей и наркоман
09.11.2018 01:04:52
1
0
Мляко ти си тьп педал и наркоман недей да са правиш на мутра да пишеш тука глупости е мишок. Нали тавидях тва лято онва лапе как ра изсипа е паляк, кат ти вкара едно бичме и ти напрао припадна е паляк скьсан. Данчо че рния едно време помниш ли как та закара на блатото и те накара да лапаш на дон каменте шпионина. Ходи да мутрееш на лапетата и да ги льжеш кьв велик мафиот си е мишкар.
30.
Али Баба
08.11.2018 20:33:55
1
4
МАНГАЛИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧАТ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНА КАТО ВСИЧКИ И СТИГА С ТОВА ТЕ СА БЪЛГАРИ НИКОГА НЯМА ДА БЪДАТ БЪЛГАРИ И НИКАДЕ ПО СВЕТА НЕ СА СЕ АСОЦИИРАЛИ ВЪФ ФРАНЦИЯ СА НА КАРАВАНИ В ЦИГАНСКИ ПАРКОВЕ ЧИСТО Е НАУЧИЛИ СА ГИДА НЕ ПИПАТ ПОНЕ ДО ТЕХНИЯ КАМП ЗАЩОТО ИМ СПИРАТ ПОМОШТИТЕ НА ЦЕЛИЯ КАМП А СИ ГЕПАЛ ИПРЕТ МЕШЕРЕТО САМО ТУКА ПРЯВЯТ КВОТО СИ ИСКАТ САБАРЯНЕ ДО ДУПКА БОИ ДОКАТО СЕ НАУЧАТ ДА СПАЗВАТ ЩОМ НИЕ МОЖЕМ И ТЕ МОГАТ ИНАЧЕ ДА СИ ОТИВАТ В ИНДИЯ ОТ КАДЕТО СА ДОШЛИ И ДА СЕ ТОПЛЯТ С ФАШКИИ
29.
до 27 мангала
08.11.2018 19:19:34
1
2
манго ти от закон разбираш ли ??????купи си място и законно строй никой няма да ти пречи!!!!!!!!!!!
28.
Правете на добро на всички
08.11.2018 16:16:38
0
1
* няма да се чувствате зле в никой квартал (долу грешката е моя с изпускане на букви от клавиатурата -" кой крал")
27.
Правете добро на всички
08.11.2018 16:13:48
0
2
Ако България създава условия за нормални евтини домове за всички българи и ост.население, няма да се чувствате зле кой крал, защото с добрите условия и работа, няма как да няма и раждаемост. Но вие си направихте така, всичко с лъжи, страх, нагласени бракове, неоценяване на учители, доктори, неуважение към всичко, и цялото това възпитание ни води до ниска раждаемост или изселване и малкото народ, който трябва да се задържи на тази територия, отново няма посока да чувства стабилност и защитеност..Как да се подобри всичко това ли - гледайте най-хармоничните държави, развити заради политиката си и здравеооазването, хуманността.. КОГА Е СЪЗДАДЕН КОНТИНЕНТА Южна Америка и защо там няма такива нападки, тоя вандализъм на изказ и защо тези хора успяват? Защото са единни! И уважителни. Китайците също
26.
Правете на добро на всички
08.11.2018 16:00:57
8
2
Не разрушавайте, а озаконявайте тези домове, защото тези хора са вложили труд, за да си създадат дом. Населението ни е много малко, и създавайте който може да има дом, за да останат хората в България. Знаете ли, че така като правите да нямат дом И ОТИВАТ В ЧУЖБИНА И ТАМ ИМ ДАВАТ И ДОМ И РАБОТА И ПАРИ. Може ли такова нещо, строили си, влагали сили и вие къде мислите да идат като им бутнете дома. Защо мислите, че населението трябва да се изселва с лоши условия. Българите сме такива да разрушим, а не да създаваме условия за живот от 681година до сега това ли е развитието ни като нация?
25.
Живущ
08.11.2018 15:32:24
1
4
Напълно нормално е да продават къщите си след като основното население на квартала е застаряващо и половината баби и дядовци измряха вече. За циганите да не коментирам... цяла прогимназия им направиха да учат уж. Господата полицаи да ги спират и да ги проверяват вечер тез ромчета дето ми обикалят на по групи от по 10 човека и да ги връщат в махлата.
24.
Къде е Живко Табаков?
08.11.2018 11:41:06
1
5
Нали е избран за общински съветник с гласове от Г.Езерово
23.
баба Мара от пазара
08.11.2018 11:40:40
1
11
Никой не е виновен на българите! Най-малко пък циганите - те от самото си начало, че и до сега са първобитно племе, което се занимава с кражби и всички други неща, обединени под думичката "цигания". Те не са се променили - те просто са си такива. Променили са се българите и точно за тях най-вече сега е валидна знаменитата фраза от Илф и Петров - "Съдбата на давещите се е в ръцете на самите давещи се". По спомени на един човек от въпросното Г. Езерово (който почина доста отдавна) за поведението на циганите по времето на Царство България т.е. преди кървавия ден 09,09,1944 г. - "Тогава, ако някой циганин влезеше в нечий двор (предимно за просия или дребна кражба), стопанката вземаше една пръчка и започваше да го удря където свари, докато той не избяга със скоростта на сритано мръсно куче. А това, "манго" да посегне да я удари - дори не си го и помисля, защото ще го одерат от бой първо населението и след това властите (полицията)."
Но, сегашните българи не са вече "ония" българи. Ето какво се случи съвсем накратко. Комунистическите престъпници се заемат през 1944 г. да създават "новия социалистически човек". Властта е свалена и започват репресии срещу по-читавите и будни хора. А полицаите (както и патриотично настроените българи - легионери, бранници), които са озаптявали циганската напаст са наречени "фашисти" и мнозина изчезват безследно по гори, пещери, дупки и дерета. Народът е вцепенен от страх, а "кондурджиите" ликуват и мародерстват. И когато същият този "манго" отново влезе в двора и открадне две кокошки, стопанката вече се страхува да го прогони с пръчката, защото знае че никой няма да я защити. Страхува се и мъжът и, и останалите хора в квартала, защото ще им пришият политически обвинения, че са фашисти и пр. В обществото започват да насаждат марксистките глупости за равенство между различните народи и пр. дивотии. Т.е. манго с чувала, които и преди 5 000 години си е бил "манго с чувала" е същият като тоя, които е еволюирал и построил съвременно модерно общество. Дори и днес, ако някой каже, че това не е така и има народи, които строят цивилизацията, а други паразитират на техен гръб, потомците на "кондурджиите" (със сърпове, чукове и петолъчки в главите) отново ще го нарекат "фашист", "расист" и пр. епитети от идеологическия арсенал на комунистическите престъпници. По-голямата тежест на комунистическите безумия е понесена от българското население. А малцинствата не бяха закачани, като "безопасни" за комунистическата власт, която дори ги обсипваше с привилегии. И постепенно "манговците" усетиха, че се намират сред стадо без кучета или в лозе без пазач. Комунистическата власт нехаеше за техните престъпления като "маловажни", а се занимаваше с преследване на "врагове на народа". Огромната армия от милиционери, спомогната от милион и двеста хиляди доносници и милион комунисти (също доносници) се занимаваха с опазването на комунистическата власт и слухтяха сред българите за "западни агенти" и пр. И като защитна реакция постепенно народът "се сви" и не реагираше на престъпленията както на манговците, така и на комунистите. За да си няма по-големи неприятности!
Затова случващото се сега е съвсем закономерно. То е следствие на дълъг и закономерен процес. Законите на природата са точни и ясни. Оцелява по-силният, по-жизненият. Завършвам отново с фразата "Съдбата на давещите се е в ръцете на самите давещи се". Ако българите са безвъзвратно увредени и не вземат съдбата си в собствените си ръце т.е. да спрат да гледат тъпо и да казват "ами те всички са маскари - за кого да гласувам" (защото така им отърва - по-лесно е и свалят отговорността от себе си) и не си "отворят" очите, ще стане закономерното. Ще изчезнат! И ще е справедливо, защото природата не търпи мърльовци и слабаци...
22.
*********
08.11.2018 09:33:54
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
21.
Горен Армагедон
08.11.2018 04:53:07
1
2
Горен Армагедон
20.
restodeliver
07.11.2018 23:09:07
5
2
До No.18: ми като ви блокират IP то научете малко да конфигурирате Linux.Сума безплатни курсове,IT гимназии и т.н.Ако сте се докарали до там да сте технологично неграмотни сами сте си виновни бе хора.
19.
ВЕФИОК
07.11.2018 22:50:02
6
5
Айде стига с тоя хейт по циганите. Не са виновни те, а държавата и по-скоро пълната и липса. Контрола е нулев, щото органите са заинтересувани само от рушвети. Колко от остъклените тераси са законни? С проект, минали през конструкнор и одобрени книжа? Колко климатици окачени на фасадите от незнаен майстор имат разрешително най-малкото от съседите? Айде стига, едни цигани обиждат други цигани, че са по-големи цигани. А не гледат руските мекерета във властта, които им дърпат конците.
18.
Ивана
07.11.2018 22:33:08
1
10
М,да! Циганин да си в България и друго не ти трябва,брат! Ако аз започна да строя нещо,първо ми се отелва вола,докато набавя ненужната документация,която трудно се побира в кашон от банани,второ-десет пъти ми връщат проекта (за още бумащина и пари)после чакане му е майката за строително разрешение . Значи циганина може да прави каквото си ще ли? КЪДЕ СТЕ,ИНСТИТУЦИИТЕ???? СЪБАРЯЙТЕ ЦИГАНИИТЕ ! ЗАКОНИТЕ СА ЗА ВСИЧКИ!
17.
Котето
07.11.2018 21:50:59
1
9
Мамицата им , аз съм от Кв. Г. Езерово....тук е голяма напаст,да те е страх да излезеш нощем. Трябва управата да се намеси но никой нищо не прави...Г.н Николов къде сте, спите ли?
16.
a
07.11.2018 20:22:41
0
0
.
15.
kofti
07.11.2018 20:21:51
0
1
.
14.
Наблюдател
07.11.2018 19:59:58
2
16
Ако един българин тръгне да строи където му падне веднага ще дойдат ще го санкционират ще му съборят застроеното. За кой ли път повтарям циганин да си в тази държава.
13.
Христо Боба от Маринка
07.11.2018 19:55:47
1
4
Аз лапах на Макса в пангото
12.
Млякото от Горно Езерово
07.11.2018 19:53:18
1
7
майка им черна ше еба оште таз вечер сабирам бригадата и отиваме и сотринта на фсеки стьлб в горно езерово ше виси обесен мангал, ЗАКЛЕВАМ СЕ ЧЕСНА МАФИОДСКА ше ви отарва от таз паплач,
11.
Турчин
07.11.2018 19:03:19
3
4
Господ наказва
10.
Аз
07.11.2018 19:01:43
2
8
Ужас! Няма ли кой да озапти тази циганска напаст? То че нямаме държава ясно... но и ние, българите, сме едни мърши... ще се насерем в гащите, но нищо няма да предприемем срещу тези хлебарки! Време е да заиграе сопата, че тези примати от друго не разбират! Пък за управата на Бургас да не говорим, те си живеят в техния си свят... кво ги интересува неволята на хората и беззаконието?...
9.
Беззаконие
07.11.2018 18:44:43
2
6
Електората на герб идва, печелят изборите пак... а българи има ли или само роби са останали.
8.
Кую
07.11.2018 18:29:43
1
6
Идат избори.Само огън за братята термити.
7.
възмутен теляк
07.11.2018 18:05:42
1
4
Да това е краят.
6.
Дон Инженера С купената диплома
07.11.2018 16:49:07
1
3
Що ве,Дядо Мишо от пристанището,сега ще им ги изкупи,дядо Мишо утре си сигнал на работа
5.
Природозащитник
07.11.2018 16:45:52
1
8
Да се прокопае баира откъм езерето, природата ще си свърши работата.
4.
Коцето Луков
07.11.2018 16:25:51
2
15
Същото важи и за кв.Акациите,около стадиона е пълно с такива паразити. Те са добре дошли за общината защото са гласоподаватели. Циганска държава
3.
o kolko si prost
07.11.2018 16:14:05
1
5
Bqgat ot 4istiq vyzduh ,horata izmrqha tam .Zatova prodavat
2.
А, добър ден!
07.11.2018 16:01:37
2
10
Да не падате от Марс?
1.
ти да видиш
07.11.2018 15:33:33
3
10
явно ромите са по досетливи и умни и знаят че навьн БОГАТИТЕ/Холивуд/ си строят кьщи имения по склоновете на хьлмове баири и ривиери /понеже там се разкриват хубави пространсвени гледки/
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев Петър Чобанов заяви, че консултациите са на етап, в който няма директно решение, и намекна за други хипотези Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Председателят на Българския олимпийски комитет с послание за почетния председател на ДПС Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Инцидентът станал малко след празника Благовещение, когато на гости й дошъл бившият й съпруг Венци Мартинов Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Директорът на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен инж. Димчо Радев поздравява всички лесовъди и приятели на българската гора по повод Седмица на гората 2024 г. Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента  Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Пацо Килията обещал на бившия шеф на БФС да проучи по свои канали кой е извършил удара
Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Не е наша работа да се месим в тези дискусии. Публично окуражихме всички партньори да работят заедно и да намерят добро решение, заяви посланикът на САЩ в България Кенет Мертен Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори