×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Депутати влязоха в АПИ: Европейци да проверят с вертикални ядки - краде ли се от „Тракия” и други пътища!


Депутати влязоха в АПИ: Европейци да проверят с вертикални ядки - краде ли се от „Тракия” и други пътища!
Елена Йончева цитира доклад на Държавния департамент на САЩ - че корупцията по високите етажи в България е свързана с инфраструктурни проекти
06 Ноември 2018, Вторник, 14:20 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Не искаме в изследването да участват лаборатории, които се намират на територията на България, обяви Елена Йончева


Депутати от „БСП за България” внесоха искане в Агенция „Пътна инфраструктура” за разрешение за извършване на независима експертиза на няколко пътища в страната.

Говорителката на групата Елена Йончева коментира пред репортери: „Внесохме искане в АПИ да бъде направена независима техническа експертиза на автомагистралите „Тракия”, „Хемус”, „Струма и „Марица”, както и на първокласен път „1” (Видин – Кулата) и на второкласен път „18” (околовръстния път на София).”

Според Йончева това следва да се извърши от независима европейска лицензирана лаборатория.
„Става дума за взимане на вертикални ядки от тези магистрали и пътища, които ще покажат не само дебелината на пластовете, но също така ще покажат и техния състав и съответно ще бъде сравнен даденият участък с първоначалните планове. Ние искаме да се получи отговор – краде ли се от българските магистрали. Състоянието на българските магистрали е видимо за всеки един от нас и без да се прави техническа експертиза. Много често пътищата, след като бъдат направени, започва техният ремонт. В българското общество обаче съществува убеждението, че голям процент от обществените поръчки за магистрали, вместо да се дадат за магистрали, този процент се връща към властта. Поради тази причина ние искаме да направим това независимо техническо изследване”, коментира Елена Йончева.

Тя покани медиите да проверят целия процес, а и правителството - да подкрепи инициативата на „БСП за България”. Това бил единственият начин да се изчисти името на България.
Това не дискредитирало българските строители. Напротив – това бил единственият начин професионалистите да бъдат защитени.
Ако не се предприемат мерки, системата на кражбите ще продължи, обясни депутатката.

Тя цитира последния доклад на Държавния департамент на САЩ за България, в който се казвало, че корупцията по високите етажи на властта е свързана с големи инфраструктурни проекти.

След въпрос на „Флагман” какво значи независима проверка, Елена Йончева отговори, че в момента разговаряли с европейски лицензирани лаборатории, които са извън България и които могат да направят такава проверка.
Призоваваме управляващите да получим това разрешение от АПИ да се вземе такава независима техническа експертиза, а медиите каниме да проследят целия процес от взимането на пробите, разбира се, в присъствието на АПИ, в присъствието на КАТ, в присъствието на всички държавни органи, които трябва да дадат това разрешение и ви каня да проследите целия процес”, заяви депутатката.

След въпрос защо правят това точно сега, тя обясни, че поводът е катастрофата при Своге преди няколко месеца, която отне 20 човешки живота.
Там след взимането на дълбочинна ядка, се видели нередностите по строителството на пътя.

БСП щели да изпратят писма и на Европейската комисия за съдействие.
Елена Йончева обясни, че няма да ангажират държавни институции за плащане на разходите за вземането на проби.
„Ако партийната субсидия не позволява, ще намерим начин. Смятам, че всеки българин е заинтересован истината да излезе”, отсече депутатката.

Според колегата й Георги Свиленски въпросът кой ще плати изследването не е от съществено значение, защото това касае спасяването на човешки животи.
Освен това средствата за проверката щели да бъдат много по-малко от това, което се отклонявало от присвояване.

След въпрос на „Флагман” дали от БСП ще имат доверие, ако АПИ посочи кой да извърши проверката, Елена Йончева каза: „Не, не искаме АПИ да посочва изпълнителите. Не искаме в това изследване да участват лаборатории, които се намират на територията на България. Искаме да бъдат независими, лицензирани европейски лаборатории.”



В категории: Политика


Флагман.БГ Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин 07/05/2024, Вторник 19:20 4
4
Коментара по темата
4.
Дo N 3
06.11.2018 13:49:04
3
8
Много точен коментар, мислех да пиша същото но си ме изпреварил. Радвам се че не само аз мисля така за крадливата БСП която много огладня и реве за всичко.
3.
мислещ
06.11.2018 13:37:57
3
3
Абсолютно при комунистите нямаше да се краде,по простата причина,че нямаше да се строи нищо ,понеже парите щяха да се откраднат още преди да се почне строителството !
2.
Тато
06.11.2018 12:41:09
0
3
Идеята е добра, сега е момента да видим наистина краде ли се.
После нека всеки да си направи изводите за кой да гласува, лично аз за този който вкара в затвора до един ако има виновни.
Ако всичко е наред тогава нека Бойко си довърши мандата и съм за него на следващите избори.
Казах!
1.
Наблюдаващ
06.11.2018 12:00:49
0
2
И да се докаже ,че се краде ко следва.Предполагам мърморене по някоя ТВ , крадете ,,не крадем, и толкова . За да има оправия ни трябва китаското законодателство при Мао.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас 29 партии и коалиции се регистрираха с листи за участие във вота Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория 38-годишният бургазлия бил с влязла в сила присъда от февруари, но защо все още е бил на свобода, е загадка  Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Купонджии, готови ли сте да се събудите от зимния сън и да се насладите на цяла плеяда от фолк звезди. Запретнете ръкави, защото те идват ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи Това е най-силната ни листа до момента, може да спечелим 4 мандата от Бургаска област, обявиха от политическото обединение  Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Полицаят ми направи услуга, заяви тя "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях Ваня Григорова и Мая Манолова ще водят в софийските избирателни райони Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Записвания за приемния ден могат да бъдат направени на телефон 0889 01 09 40, както и на място в офиса на ПП ГЕРБ Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Изграждането на Национална детска болница е основен приоритет за Министерството на здравеопазването. Правим всичко възможно да ускорим процесите там, където това зависи от нас, посочи министър  д-р Галя Кондева Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето В процес на подготовка са и други проекти, с които се отприщва превръщането на бургаската Ривиера в реалност
Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори