×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Поредната манипулация "мъже убиват жени" представя българите като насилници


05 Ноември 2018, Понеделник, 17:24 ч.
Източник: Епицентър

"България е гробнище за жени", "Мъже убиват жени". Това са само две от фразите които срещнахме тази седмица в медиите във връзка с трагичното убийство на майка и нейното дете от бащата. Подбрахме ги защото лъжите и манипулациите трябва да бъдат разобличавани.

Ще започнем с първото и по-лесното. То попада в категорията лъжи. Къде е България като процент на убитите жени? Съгласно статистиката на ООН в Европа с по-малко убийства на жени на глава от населението са само Гърция, Македония, Ирландия, Люксембург и Швеция. Всички останали страни са на нивото на България че, и по-надолу. И то не с малко. Като пример ще дам Норвегия която има над 3 пъти повече убийства на жени на глава от населението от България. Т.е. никой няма право с лека ръка да съди цялото ни общество и да нарича страната ни "гробнище за жени".

Второто твърдение е по-комплексно. Като пример ще дадем убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе. В първите дни след тежкото престъпление хора в България и после в чужбина го представиха като убийство на разследващ журналист в корумпирана държава. След разкриване на убиеца либералните НПО и медии в обществото смениха курса и видяха в него убийство на жена от мъж и наново припомниха за отказа на България да ратифицира прословутата Истанбулска конвенция. Същевременно расистки настроени хора във форумите не пропуснаха да определят престъплението като убийство на българка от ром.

Така двете крайни мнения в обществото ни недопустимо се заиграха с "груповата идентичност" на жертвата и на убиеца. И двете групи изхождат от това, че за да разберем какъв е даден човек и неговите действия, най-важно е знаем към коя група(и) се числи - пол, етнос, социален произход, сексуална ориентация, професия, социален статус и т.н.. Някой групи по дефиниция са жертви и са онеправдани, а други са насилници и облагодетелствани. Неморални действия на един представител на дадена група се използва за заклеймяване на цялата група.

Манипулативността на този подход е в това че, всеки човек принадлежи към много различни групи едновременно и в зависимост от аргументиращите убиецът на Вероника Маринова може да бъде даден за пример като ром или за мъж. Така например представител на факела на неомарксизма в България - БХК в дискусия за насилието срещу жени ще натърти върху пола на жертвата и на насилника, но няма да спомене че, този проблем е непропорционално застъпен в маргинализираните малцинствени общности.

Този подход на груповата идентичност "успешно" е използван при налагането на комунистичеката идеология в Русия и в последствие в източна Европа. Само подозрение че, даден индивид се числи към "кулаците" или "буржоазите" е бил напълно достатъчен той да бъде подложен на тежки репресии. Това е в пълно противоречие на християнската вяра, която акцентира върху индивидуалността на греха и съответно личната отговорност за определено престъпление, както и за личното покаяние и прошка.

От тази гледна точка твърдението "мъже убиват жени" е просто поредната манипулация, целяща да вмени вина на милионите български мъже, които верни на своята отговорност се грижат, защитават и жертват за жените и децата си. Вместо да получат заслужено признание, те се сблъскват с една все по-агресивно враждебна към мъжа атмосфера която ги представя като потенциални насилници. Ако тази идеология се наложи в обществото ни, младите мъже все по-малко ще искат да носят отговорност за жена, деца и дом. От това най-потърпевши ще бъдат българските жени, които ще трябва да избират партньори от едни все по-феминизирани и все по-комплексирани мъже неспособни да ги защитят при нужда.

Потискането на мъжествеността на милиони мъже заради това, че 25 от тях убиват жена е равносилно на това да отслабим принудително имунната си система за да предвардим евенуален риск от автоимунно заболяване при което защитните ни системи започват да разрушават здрави клетки на тялото. Не е нужно да описваме какви щети ще си нанесе в такъв случай.

Време е да започнем да осъждаме насилието на един индивид над друг, а не насилието на представители на определени групи над представители на други групи. Време е да си дадем сметка, че насилие (вкл. домашно) в обществото е плод основно на отсъствие на баща в детството на насилника. Това е един от основните пороци на отхвърлената в България Истанбулска конвенция - освен джендър идеологията, тя насажда идеята че, мъжете са преди всичко насилници, а жените жертви.

В България нямаме нужда от тази разделителна линия защото ефектите от този тип политики на Запад стават все по-видими.

Само преди няколко дни премиерът на Австралия Скот Морисон - нарече искания на джендър-лобито нонсенс, след като в началото на септември написа в Туитър, че Австралия няма нужда от "джендър доносници" в училищните стаи.

А ние междувременно, при всеки трагичен случай ще ставаме свидетели на все по-истерична кампания, която засега успява да попречи на страната ни да оттегли подписа си от Истанбулската конвенция и да убеди управляващите да потъпчат нашата Конституция като не направят нищо срещу това ИК да стане напълно или частично част от законодателството на ЕС. Така ние бихме пропуснали нашия шанс да не берем плодовете на една вече отхвърлена идеология.

В категории: Животът


7
Коментара
Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 2
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 2
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 2
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
7
Коментара по темата
7.
До номер 6 от номер 1
05.11.2018 21:46:49
0
1
Г-н "Незнам кой си" , ти явно имаш сериозен проблем с мъжествеността и доказването и!Не е нужно да се вижриш като див селянин , за да докажеш сам правотата на коментарът ми!
6.
До 3номер
05.11.2018 19:57:51
1
1
Пий си хапчетата,защото повече от ясно е,че си от тези със ”зелените рецепти”! Другото което със сигурност ще ти помогне да излезеш от депресията и ”черните мисли” е,да си намериш мъж,който не да те бие,а да те кара да се чустваш жена. И запомни едно: Това че ти си зле,не означава че и другите са зле! Само ”кукувици” и черногледци останахте. Г-жа ”Зелена рецепта”,недоклатена и депресирана.
5.
do 4
05.11.2018 18:32:32
0
4
Не се става убиец ,убиеца се ражда такъв ,изкривена психика ,хаос в живота му ,несигурност .
4.
3
05.11.2018 18:24:07
0
4
Има и много прости мъже ,които си показват мъжеството с използване на оръжие ,а не на сила.Макар че е 21 век и може да си уреди спора културно с една молба за развод.Това е голямо мъжество ,а също да изпращаш някой гладен ром да бие или убие беззащитна жена.Простотия до шия ,жалко че си отиват потреби и качествени жени.
3.
До 2-ри
05.11.2018 18:23:32
1
1
Оххх!Ти май само това правиш-гледаш крими каналите !Случайно да си чувал за тъй наречените убийства на честта в Европа? Май не си! А да знаеш случайно, че почти 30% от българите са на лекарства по зелени рецепти???Да не говоря колко от хората от 15 до 50 пушат треви, смъркат, боцкат се и са потенциални убийци не само за жените, но и за теб храбри ми номер 2 с розовите очила! Бай бабо да не те срещне мечка , понеже 65 % от подрастващите са тъмнокожи в нашата страна, а те не подбират и не мислят посягайки и на мъже , и на жени!
2.
До1ви неистинската жена
05.11.2018 17:34:33
1
4
Кифличке има много мъже без шеф,защото сами са си шефове,като си имат собствен бизнес и са добре финансово. Но това не значи че не посягат на жените си. Има и много прости и агресивни жени,които често влизат в конфликти и са не по-малко агресивни от мъжете,което по някога придизвиква ответна реакция. В публичното пространство изтекоха много скандални записи на които жени малтретират малки деца. Възпитателки,акушерки и т.н. което показва,че агресията не е присъща само на мъжете. Да твърдиш че убийствата на жени в Европа нарастнали заради емигрантите,означава че си много заблудена. Наистина има няколко убийства извършени от емигрантите,но не са толкова че да повлияят на процентите. Масовите посегателства от мигранти бяха от сексуален характер,но те не са убийства. Ако са станали 20убийства на жени в Европа за 3те години на мигрантска вълна,мислиш ли че са повишили процента на фона на цялата статистика за Европа. Има много информация и без да знаеш,не е хубаво да драскаш тъпотии. Има много тв канали за разследвания и престъпления. По CI network
точно от седмица насам има поредица за убийства на жени извършени от партньорите им. Поредицата показва проблема в Англия,убийствата са от последните 4-5години. Ако гледаш поредицата и видиш с колко нарастват убийствата на жени в Англия,ще останеш потресена. Ако видиш интервютата на близките на жертвите,ще видиш колко са разочаровани от бездействието на полицията и държавата,защото преди убийствата е имало обичайните жалби за следене,заплахи и т.н
Като гледах за какви психопати става дума и колко са жертвите на такива убийства всяка година,разбрах че преди да си информиран всеки може да те заблуди. Другия голям проблем в Англия за последната година,заради който се обсъждат законови промени са зачестилите случаи на заливания с киселина за 2017г е имало 60-70случая. Това са безспорни и реални факти показващи че не винаги българите сме ”най-черните” както обичаме сами да се изкарваме и плюем. Когато фактите говорят и прецаканите лелки като тебе трябва да мълчат. Ако си била поступвана от някой общак по строежите от Айтоския балкан и се чустваш прецакана,проблема си е твой. Не всички жени са бити,и не всички мъже са ”скъсани” от към парите. Бягай да си намериш някой надървен младок,направи му вечеря и му покажи какво може леля. И не го занимавай с това че си жертва,и как си била тирмозена,бита и т.н.
1.
Истинска жена
05.11.2018 15:05:25
3
4
По-глупава статия отдавна не съм чела!!!!Първо да обърна внимание на извъртяната статистика:В много европейски страни % на убийствата е по-голям поради мигрантите,които извършват 2/3 от престъпленията от този тип...После..мнозинството български мъже са комплексирани( от икономическата обстановка в България и остарелите нрави),озлобени и с влечение да се доказват като владетели мъжкари.На работа ги мачка озлобеният им алчен шеф и те си изкарват у дома злобата от комплексите.Не искам да обидя никого , момчета- жертва сте на икономическият строй и икономическата обстановка.Ние също сме жертва на това! Българите загиват по всевъзможни начини!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори