×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Караянчева реже надницата на депутатите, които не се регистрираха в петък


04 Ноември 2018, Неделя, 15:00 ч.

Народните представители ще бъдат санкционирани с 2/3 от дневната си заплата, посочи председателят на НС

Като председател на Народното събрание призовавам народните представители да идват на работа и да се регистрират, защото това е основната работа на депутатите. Петъкът е ден на опозицията и те всъщност не упражниха своята възможност да направят парламентарен контрол на министрите

Това каза за предаването „Неделя 150“ по „Хоризонт“ председателят на Народното Събрание Цвета Караянчева, след като в петък пленарното заседание не се проведе поради липсата на кворум, тъй като депутати от БСП и ДПС не се регистрираха. Тя изтъкна, че още преди гласуването на Търновската конституция е имало случай с депутат, който е решил да напусне събранието и се е върнал в родния си град. Едва тогава колегите му установили, че няма механизъм той да бъде принуден да се върне на работа:

„Оттук идва заключението, което трябва да направим, че ние, като народни представители, трябва да бъдем в залата и трябва да водим дебат. Не искам да си мисля, че колегите от опозицията бягат от дебата за бюджета, защото този бюджет е най-добрият досега, който е предлаган от управляващи. Виждате, че от самите синдикати е подкрепен. Нека да влязат в залата, нека да направят дебати. Иначе за кворума ние ще се справим, мобилизирали сме се моите колеги от ГЕРБ, от Обединени патриоти и мисля, че от тук нататък ще имаме кворум“.

Караянчева заяви, че ще санкционира с 2/3 от надницата за деня всички народни представители, които не са се регистрирали в петък без уважителна причина:

„Ако някой не отиде на работа в предприятие или в учреждение, държавна институция или общинска, какво ще му се случи? За три отсъствия ще получи самоотлъчка и ще бъде изгонен от работа“.

И ГЕРБ е напускала залата през 2013-2014 година, когато казваше, че ще влезе в залата, само за да гласуват оставката на Орешарски, припомни Караянчева. Разликата е, според нея, че в онзи период е имало масови протести по улиците:

„Опозицията беше спирана да говори. В залата не се даваше възможност на нас, като опозиция, да говорим, а сега дебатът върви. Като председател и моите колеги като заместник-председатели даваме възможност на всеки един народен представител, защото за мен това е верую, да изкаже своята позиция, без личностни нападки. Политиката на празния стол не носи никакви положителни последици за този, който го упражнява“.

БСП са изготвили алтернативен бюджет, но такъв няма как да се внесе, защото Бюджетът е средство на управляващите, изтъкна тя:

„Те могат да направят между първо и второ четене своите предложения и да ги защитят в пленарна зала и, ако убедят управляващото мнозинство, че те наистина са добри, могат да бъдат приети“.

Предложенията трябва да са съобразени с финансовите възможности на държавата, предупреди Караянчева и изтъкна, че „всеки може да поиска 5000 лв. средна работна заплата“.

По повод казаното от Корнелия Нинова, че липсата на кворум в петък е спасила 2 500 000 български граждани от това да бъде повишен данъкът за старите автомобили, тя каза:

„Нормално е опозицията и да обяснява как повишаваме данъците, но ако се вгледа специалист в бюджета, ще му стане ясно, че данъците не вървят нагоре като ставка, те вървят нагоре като обем, защото осигуровките не са данък – тези осигуровки дават възможност на тези, които плащат повече, да имат и по-големи придобивки чрез обезщетения. Относно да увеличаваме данъка на автомобилите има преразпределение на данъчната тежест за онези автомобили, които замърсяват, защото другите – които не замърсяват, техния данък намалява. Нека да бъдат коректни“. Бюджет 2019 е социален, вдига доходите и акцентира върху политиките, категорична е Караянчева.

Относно разпредеждането на Бойко Борисов парламентарната група на ГЕРБ да не гласува промените в Кодекса за застраховането, внесени от Менда Стоянова, председателят на парламента каза:

„Има планирано обществено обсъждане в Бюджетна комисия в четвъртък и там ще стане ясно точно за какво иде реч в тези промени. Разбира се, като председател на партията, господин Борисов има право да изказва мнение като партиен лидер, още повече, че той е министър-председател и отговаря за политиките в страната и за своя екип министри. В никакъв случай това не е намеса или скъсване на връзката между нас и правителството, а по-скоро чуване на всяка една тревога на българските граждани и реакция, за да не се получи нещо, което не би допаднало като политика на българските граждани. Работата на правителството и на парламента е да работим в полза на българските граждани. Аз също съм за такъв дебат по всяка една тема“.

В сряда ще се обсъждат промените в НК във връзка с домашното насилие, каза Караянчева и покани всички заинтересовани.

Използването на протеста на майките на деца с увреждания за политически цели е изнервило изключително много обстановката, коментира Караянчева. По повод разследването в ДАБЧ тя каза:

„Никога не сме опъвали политически чадър над никого. Нека компетентните органи си свършат работата. Нека да проверя и в Агенцията, и в Министерство на външните работи, в Министерството на правосъдието и в президентството. Нека да разплетат цялата нишка. Всеки,  който е пристъпил закона, нека да си понесе последствията“.

В категории: Политика


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
Въпрос
05.11.2018 01:20:26
0
2
А на Шиши кога???
1.
А, бе...
04.11.2018 20:45:45
0
2
А, бе, тая научи ли къде е Пекин...в Китай или във Виетнам....???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори