×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С карта в ръка Борисов предложи на гърците да си имат кей в Бургас


С карта в ръка Борисов предложи на гърците да си имат кей в Бургас
Ципрас и българският премиер подписаха документ, който предвижда развитие на шосейна връзка от морето до Александруполис
Ключови думи: Борисов, Ципрас, Бургас
02 Ноември 2018, Петък, 18:41 ч.
Автор: Антония Чорева, снимка: Министерски съвет

Важни новини за региона на срещата в Евксиноград - ще се създаде проектна компания за изграждане на железопътнта връзка

С карта в ръка премиерът Бойко Борисов обяви: "Защо не България да има един кей на Александруполис и в Солун, а гърците - във Варна и Бургас, може и Русе".

Това се случи след съвместна среща в резиденцията Евксиноград между премиерите Виорика Дънчила и Алексис Ципрас и президентът Александър Вучич. В срещата участава и министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху.

Премиерът използва картата, за да представи инфраструктурните проекти в региона.

Той съобщи, че с гръцкия премиер Алексис Циплас са обсъдили да подпишат обща декларация, която да се приеме от парламентите на двете страни, за изграждане на магистрала до Александруполис.

"И виждате картата - от Александруполис - Егейско и Черно море получават пряка връзка. От нашите пристанища по Дунава до Германия..."

„На днешната среща разговаряхме за големите възможности, които съществуват.. Интерконекторът между България и Гърция, който ще свързва Алексанруполис с българския пазар, е проект от много голямо значение", каза от своя страна гръцкият премиер Алексис Ципрас.

По-късно от Министерски съвет изпратиха и официалното съобщение:

Министър-председателят Бойко Борисов и гръцкият премиер Алексис Ципрас подписаха в „Евксиноград“ съвместна декларация за развитието на железопътната връзка „Солун – Кавала - Александруполис – Бургас – Варна - Русе“. Документът предвижда създаването на съвместна проектна компания, която да работи по реализация на следващата фаза на проекта. До средата на декември месец ще бъде подготвено и Междуправителствено рамково споразумение за развитието на железопътната връзка.
Началото на проекта беше поставено с Меморандум за разбирателство, който беше подписан от министрите на транспорта на България и Гърция в гр. Кавала през септември 2017 г., по време на официално посещение на правителствена делегация от България, ръководена от премиера Борисов.

Проектът е от  голямо стратегическо и икономическо значение. Цели развиването на устойчива двойна железопътна ос, електрифициран железопътен коридор с модерна ERTMS система за управление на железопътния трафик, свързващ българските и гръцките пристанища. Изграждането на железопътната линия е част от по-големия проект за мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско и Черно море „Sea2Sea”.

В съвместната декларация, подписана днес, се предвижда също така възможността да бъде разгледано разширяването на обхвата на Меморандума за разбирателство чрез увеличаване на интермодалността на проекта, включително по-нататъшното развитие на шосейната връзка от Александруполис до Бургас.

В категории: Бургас


6
Коментара по темата
6.
Фес без интерес?
03.11.2018 11:00:19
2
3
Безумен проект ,който може да се сравни само с канала от Черно море до София. Грък на плаж в България - невъзможно. Стара Татовска идея - невъзможна по геополитически причини т.е. елиминиране на Проливите /антитурска политика/- невъзможно е да се реализира и тогава и сега.Развитие на Александрополис за сметка на Бургас и Варна- анти -бългаска политика.
5.
Де е Киро на КИРИЯ
03.11.2018 10:09:39
2
2
ГЬРЦИЯ има сигурно 20.000 км плажна ивица от 4ма гьрци 3 ма живеят на море и сутрин като станат виждат МОРЕ.
БЬЛГАРИЯ има 320 км плажна ивица ,само 1 мальк остров има повече плажна ивица от ЦЯЛА Бьлгария кво море ши предлага на гьрците ,очакваите Борисов предлага на Катар Саудитска Арабия да им продава ПЯСЬК
4.
Суджука
02.11.2018 22:38:00
2
4
Тандема Тиквата+Цветелина Бориславова има 30% от пристанище Бургас. Вика ги? Много долен тип!
3.
d-r Mengele
02.11.2018 19:36:50
3
6
Тиквоний май нещо не е наясно с жп връзките в подопечната му страна, а именно: „Солун – Кавала - Александруполис – КАРНОБАТ - Бургас КАРНОБАТ – Варна - Русе“.
Директна ж.п. линия Бургас - Варна все още няма.
2.
Дернев
02.11.2018 19:35:16
0
2
Така и трябва да бъде- реципрочност в собствеността в пристанищата.
1.
fakundo montoq
02.11.2018 17:16:26
4
8
Педераст - продажник и виден КАВАЛ !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии От 12 страни участнички в престижния турнир, отборът на Саудитска Арабия, ръководен от Труканов печели златните медали във всички категории и съответно I-во и II-ро място в индивидуалното крайно класиране, както и I-во място в отборното класиране Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства
Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори