×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Корнелия Нинова: С ДПС имаме коренно различни политики по темата здравеопазване


Корнелия Нинова: С ДПС имаме коренно различни политики по темата здравеопазване
Допускам, че ДПС ще ни подкрепят за вота на недоверие, защото и те са против съществуващия модел, обяви Нинова
09 Октомври 2018, Вторник, 14:30 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

БСП води разговори с Националното сдружение на общинските болници по повод предстоящия вот на недоверие срещу правителството


„Разговори не отказваме с никого, но по тема „здравеопазване” ние имаме коренно различни политики с ДПС”. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. Темата на събитието бяха проведени днес разговори с представители на Националното сдружение на общинските болници (НСОБ) по повод предстоящия вот на недоверие срещу правителството.

След въпрос на „Флагман” – защо БСП отказват да разговарят с ДПС и за пореден път внасят вот на недоверие без тях, това вид разграничение ли е от ДПС и дали тази партия е по-близка вече до ГЕРБ, Нинова обясни: „Разговори не отказваме с никого, но по тема „здравеопазване” ние имаме коренно различни политики с ДПС. Те от години настояват за демонополизация на Здравната каса и за създаване на множество здравни каси. Техният модел и визията на ДПС за промяна в здравеопазването се базира на това – демонополизация на Здравната каса. Както знаете, в нашето предложение във „Визия за България” и години наред ние сме били последователни – нашата политика не е такава, ние сме за това да съществува в този вид Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), но да се подобри финансиране, контрол, диалог и т.н, да има прозрачност. Т.е по тази тема ние имаме на ниво политики различия. Не знам какво ще е решението на колегите по вота на недоверие. Допускам, че ще ни подкрепят, защото и те са против съществуващия сега модел и начин на работа в здравеопазването. Но, разбира се, след като ни минат извънпарламентарните разговори и внесем мотивите за вота, ние сме отворени за разговори с всички вътре в парламента по същество на предложенията.”

На въпроса на „Флагман” дали БСП и НСОБ имат съгласие общинските болници да не са търговски дружества, Корнелия Нинова отговори, че са им представили това свое предложение. Според Нинова, болниците, които искат да сключват договори с НЗОК, не трябва да са фирми.

Председателят на НСОБ Неделчо Тотев каза от своя страна, че това е „тема, по която доста си струва да се говори”. Трябвало обаче да се изчистят много детайли, като например кой ще плати задълженията на общинските болници, излизайки от търговския закон.

Г-н Тотев обясни, че проблемът с кадрите в медицината става все по-сериозен и системата в момента се крепи на пенсионерите. Средната възраст на джипитата била 59,5 години. Още по-остър бил недостигът на медицински сестри.
Според Неделчо Тотев, скоро ще трябва да бъдат внасяни кадри отвън.

От БСП предлагат младите лекари да бъдат задържани у нас, като по време на обучението държавата им плаща стипендии срещу задължение на завършващите 5 години да работят в България.



В категории: Здраве , Политика


2
Коментара по темата
2.
Staricata pak se izkaza
09.10.2018 18:40:19
0
0
Ela da zdraveopazish burgas starico.
Da te vidim kak shte ni zdravoopazish ot tazi prekrasna ,zdravoislovna ekologiq
1.
Не
09.10.2018 16:06:13
0
0
може БСП да има различно виждане от Руското ДПС и обратното
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори