×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов и Валери Симеонов се срещнаха с президента на Украйна, обсъждат общи проекти


Бойко Борисов и Валери Симеонов се срещнаха с президента на Украйна, обсъждат общи проекти
Българската делегация, в която участват премиера Бойко Борисов, вицепремиерът Валери Симеонов и просветният министър Красимир Вълчев се срещна преди минути с Петро Порошенко
05 Октомври 2018, Петък, 10:10 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Делегацията е на посещение в Украйна за отбелязването на 160-годишнината на Болградската гимназия „Г.С.Раковски”

Министър-председателят Бойко Борисов и вицепремиерът Валери Симеонов се срещнаха с украинския президент Петро Порошенко в Одеса, съобщава нашият пратеник Георги Русчев.

Както снощи съобщихме делегацията е на посещение в страната за отбелязването на 160-ата годишнина на Болградската гимназия „Г.С.Раковски”.(ВИЖТЕ ТУК)

Петро Порошенко посрещна гостите си и им благодари заради това, че подпомагат за добрите връзки между двете страни. Припомняме, че по инициатива на вицепремиера по демографската и икономическа политика Валери Симеонов през 2017 година бяха значително облекчени условията за наемане на украински работници в българския туризъм.

Украинският президент разговаряше с Борисов и Симеонов по актуални проблеми в сферата на инфраструктурата, образованието и културата. Борисов му благодари и подчертава, че украинските българи са мост за бъдещето и добрите връзки между двете страни.

„Украинските граждани с български произход са много мили за нас, защото са много чисти като хора. Длъжни сме да използваме приятелството, което имаме, искаме те да живеят по-добре и това да е в полза на двете страни. Не като с други малцинства да има прискърцване, а напротив – взаимодействие”, подчерта Борисов.

„Целият акцент на нашето посещение е върху просветата и запазването на корените на тези изключително лоялни граждани. Няма нищо лошо да помнят своя корен. Нашето желание е да учат български език, да пътуват и се радваме, че това по никакъв начин не е в конфликт с политиката на Украйна”, допълни още премиерът.

След което той подчерта усилията на зам.министър-председателя Валери Симеонов в тази посока – и облекчаването на условията за наемане в български фирми, и засилването на авиовръзките между Украйна и България. Както е известно, от държавния бюджет се дотират полетите от Одеса до София, за да се облекчи пътуването между двете страни.

Украинският президент, който е родом от Болград сподели, че е завършил българското училище, което днес чества своя 160-годишен юбилей. „Щом българското училище може да произведе президент на Украйна, ние сме много горди и ще инвестираме в тази област”, каза премиерът и се обърна с усмивка към Петро Порошенко. „Да, завършил съм българското училище и съм признателен. Не е лоша идея да направим и културен център”, отговори му Порошенко, а Борисов предложи и друга идея – за ново българско училище в Одеса, където родната диаспора също е доста сериозна.

По време на срещата беше обсъдено и разширяването на двустранното търговско-икономическо сътрудничество. Бойко Борисов и Петро Порошенко отчетоха и увеличаване на броя на украинските туристи, посетили България през последните години – 15 % ръст през 2017 г.

В момента Бойко Борисов, Валери Симеонов и Петро Порошенко пътуват към Болград, където след няколко часа ще присъстват на празника на българската гимназия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!


В категории: Политика


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
8
Коментара по темата
8.
Аха
06.10.2018 01:19:49
0
2
Бонбони с амфети. Верно е голям бизнес. От Порошенко бамбонити, от Буда амфетките.
7.
грешка
05.10.2018 23:05:34
0
1
от БСК
6.
Хм
05.10.2018 23:05:01
0
2
Някакъв от БСЗк се изказа, че щели да вкарат 150 хил. украинци и тем подобни за догодина да им работят без пари. Та явно затова са в Украйна Боко и Валерката.
5.
драги зрители
05.10.2018 18:31:17
0
2
то ,няма такава държава,бе
4.
*********
05.10.2018 15:19:47
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
КОМУНИСТ
05.10.2018 14:03:47
1
5
Фашисти при фашисти, сбирка на престъпници и убийци. Пропагандирани от нацистка, антибългарска преса
2.
До 1
05.10.2018 12:42:22
7
4
Маолумнико в момента Украинците нямат достъп до Донбас, въпреки че е тяхна територия. Това, че нашите продажни медийки не пишат за проблема в Украйна, не значи че там няма война. Специално в донбас си е окупирано от Руската армиа а Украинците пазят достанция и охраняват да не влязат още по —навътре. Информацията ми е от познат, който в момента е на фронта там!!!
1.
!!!
05.10.2018 12:31:43
3
7
Щом българското училище е"произвело" президента на Украйна, ясно е за какво "качество" става дума! Този президент затвори въглищните мини в Донбас и внася въглища.... от САЩ! А "Донбас" има залежи за цяла Европа!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори