×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Трайчо Трайков: Наказателните обвинения срещу мен са абсолютно неиздържани


27 Септември 2018, Четвъртък, 22:06 ч.
Източник: бтв

Следващите стъпки на КОНПИ е да заведат исково дело в съда и там ще трябва да се решава всичко

Наказателните обвинения срещу мен са абсолютно неиздържани. Това каза в предаването „Лице в лице” бившият енергиен министър Трайчо Трайков в първия кабинет на Бойко Борисов по повод запора, който КОНПИ наложи на имуществото му.

„Обвинението към мен е, че не съм предотвратил продажбата, която извършва Агенцията за приватизация, като министър, каквито правомощия аз като министър нямам и не бих могъл да имам.  Аз би трябвало да съм укорим от закона, ако се опитам да се бъркам в работата на Агенцията за приватизация. От друга страна пък тяхната работа се смята за добре свършена, защото тогавашният й шеф сега е министър на икономиката”, добави той.

По думите му той не може да докаже и да възрази нищо за момента, защото не знае коя част от активите му те намират за незакони.

Той разказа, че преди няколко дни са отишли при него двама симпатични млади човека, представили са се от КОМПИ – Благоевград и са го поканили в Благоевград  да чете това, което са написали. Защо там и те не знаеха, не стана ясно, каза Трайков:

"Отидох, прелистих една купчина с неща, кореспонденции и всякакви други ровения в мои и на близките ми живот и поисках копие от тези неща, които са важни за мен, за да мога да взема някакво отношение. Казаха, че не може, защото е класифицирано, но въпреки това ми дадоха срок, в който трябва да отговоря. В последствие, след нашата среща тези материали са били декласифицирани и аз вече съм могъл да ги получа, но те не са ме уведомили за това и едва вчера го е научил адвокатът ми, когато е отишъл в съда да се запознае с делото”.

Както наказателното производство, въз основа на което е започнало всичко това с КОНПИ, беше прекратено от съда, защото не е ясно в какво ме обвиняват и какво е трябвало да направя, за да не ме обвинят, така и аз не мога да разбера, нито имам база за това коя част от моите доходи те намират за незаконни".

По думите му, проблемите биха могли да са от логистично естество.

„Те започват с 2007 г. във време, когато не само, че не съм бил в политиката, а и не съм си и мислил, че ще ми се случи такава лудост да вляза в политиката, нито, че ще има такъв случай. Т.е. те започват отпреди 11 – 12 години, очевидно им се струва в началото, че има някакво обяснение, и след това това се завърта като една снежна топка и те казват всичко това е незаконно”.

Следващите стъпки на КОНПИ е да заведат исково дело в съда и там ще трябва да се решава всичко.

„Тъй като и моята биография е публична и в нея е ясно, че допреди няколко години съм работил основно и съм живял в чужбина. Това е свързано със справки от чуждестранни банки, работодатели, неща, които не стават за ден -два. Изпитвам съмнение, че в тази комисия имат желание да чуят моите аргументи. Призовката за повдигане на обвинението дойде на Бъдни вечер, датата на запора е от рождения ден на сина ми и медийните изяви на г-н Георгиев са непосредствено преди рождения ден на дъщеря ми. Вчера с жена ми проверихме кой е следващия празник, за да знаем кога да очакваме нещо неприятно", допълни Трайков.

Той припомни, че с предшественика на една от съставните части на тази комисия е имал вземане даване в миналото, тъй като не за първи път му се случват такива неща от 2012 г. насам.

„Тази комисия по-известна като комисията на онзи с тефчтерчетата, Златанов, където пишеше кой да се удари, тогава нейното мнение на всички съдебни инстанции беше опровергано и аз не съдих държавата след това, защото си мислех, че глупостта или безгръбначието на някои хора не е основание да осъдиш данъкоплатеца, но ето, че това се случва отново и не му се вижда краят.

„За произхода на тези средства, те не са само пари, нямам абсолютно никакво притеснение и те затова са тук, защото, когато реших да се върна окончателно в България, всички средства, които притежавах, ги инвестирах в България. Тогава съм купувал доста акции на българската фондова борса, защото смятах, че, когато човек свързва живота си с една страна е добре то да е по –различни начини.

Затова тези средства досега бяха в сметките ми. Аз нямам сметки в чужбина, нямам офшорки, всичко, което имам е чисто и ясно, и стои в сметки в България. (…) Изводът е, че, ако човек смята да се занимава с обществена дейност, която може да не се изтълкува еднозначно от всички с власт в държавата, то по-добре да не си държи парите в български банки”, коментира още Трайчо Трайков.

Още през 2012 г. – човекът, който тогава ме наклевети, за да започне комисия да се занимава с мен и до днешен се прави на политик и каля хората, каза бившият министър и уточни, че говори за Николай Бареков.

В категории: Политика


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
Дядо Добри
27.09.2018 20:24:41
0
2
Какво го ровите това юпи, че имал имоти и пари в банка за 2 милион. Що не проверите колко е натрупал работодателя му Бойко в сметки по каймановите острови. Или Цецо и другите ГЕРБ крадци?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори