×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мечтаем за парите на Фараона, а той ни гледа отгоре и се смее


Мечтаем за парите на Фараона, а той ни гледа отгоре и се смее
Мнозина нямат пари за най-необходимото, но трият талончета в несвяст
13 Септември 2018, Четвъртък, 03:22 ч.
Автор: Lentata.com

Две истории за обикновени българи, погълнати от манията на талончетата

На бензиностанция на „Тракия“, сутрин. Заставам на голямата опашка – автобус и няколко коли паркираме по едно и също време – и гледам хората пред мен.

Мъж и жена на неопределена възраст над 50 – той с посивяло лице и сиви коси, потиснат и сгушен. Тя – със следи от някогашна хубост - повече някогашна, отколкото хубост. Очите й го гледат с пренебрежение – „трябваше да се омъжа за Пешо, а не за теб, загубеняк такъв, ама кой да го знае Пешо, че ще завърти такъв бизнес.

И ще вземе такава смотла…аз трябваше да съм до него сега…ама така е – хубавите ябълки свинете ги ядат.“

„Свинята“ до нея се гуши и нарежда – „Едно бяло Виктори, две кафета, три сандвича /хотдог/…“ С майонеза и кетчуп – обявява ръководителката му, гаче ли не е на магистрала „Тракия“, ами си поръчва черен хайвер в ресторанта на последния етаж на Бундестага в Берлин.

И без горчица! – отсича владетелката с такъв властен жест към продавачката, сякаш Сципион Африкански дава знак на финална атака на Картаген.

Но това не е краят. Това е само прелюдията към най-тържественият момент – тегленето на талоните от „Златните пирамиди 3“.

Защо 3? Никой не пита. Може да са 5, или 7, или 342 – каквото и число да сложиш на едни „Златни пирамиди“ – то става магическо!

Цар Мидас, подай ми солницата! Само я докосни, митически царю, и тя ще се превърне в злато! И ще ръси златна сол върху кетчупа и майонезата в хотдога ми!

Продавачката разперва талоните с обиграно движение – явно го прави по десетки пъти на ден. И тогава – о, чудо! – не ръководителката му, а лично той протяга ръка и тегли талоните. Да се знае кой командва в къщата! Да се знае, че мъж има тука!

И протяга ръката си както алкохолик протяга ръка към патрончето водка в денонощния магазин – небрежно, между другото, че той да не е алкохолик, голяма работа – може и без това!

Ама не може – очите му говорят, че не може. Той това е сънувал, затова се е събудил, затова и още търпи тая до него – защото вярва, че един ден ще й натрие носа; вярва, че един ден фараонът от пирамидите 3 ще му се усмихне!

И ще му каже – прокъсани мой робе Славчо, ти от години ми слугуваш и ми се покланяш всяка сутрин със своите пари, почиташ ме в сърцето си и ме пазиш в сънищата си.

Дрехи нямаш на гърба си, но си ми верен роб и за моите талони винаги имаш пари. И ето – днес аз, всемилостивият Фараон 3 реших! – след като мога да дам 100 хиляди на оня мангал Малинчо, твоя комшия, дето от един талон ги спечели, то защо да не дам и на теб, Славчо, дето всеки ден си ги купуваш!

Готов ли си да те поръся със златен прах, мой верни робе! Хайде, поеми си дъх, вдишай моето благоволение и изкихай злато от носа си!

Един… този вляво…може би е той! Втори, от средата…тая смотана продавачка май нарочно ги крие печелившите! И трети талон – пак от средата! Толкова близо до толкова много пари!

След клетото семейство идва наперен младеж – паднали дънки, татуировка, гел, пиърсинг, поглед в стил I’m sexy and I know it – истински герой от рекламата с кифлите.

Бъдещето е пред него, „кифлите“ са в краката му, оная вектричка отвън е втората му кола – първата му кола е Бентли, в сънищата му. Нищо общо със смачканото поколение преди него.

Освен страстта към талоните! Пирамидите! Златото на инките! Кинтите на маите! Диамантите на ацтеките!

„Кутия цигари, едно кафе, един сандвич…горчица и майонеза! Без кетчуп! И…дай ми талони!“

Още един верен роб на фараона. „Талони! Близо сме до златото, нали снощи видях оня пенсионер как само с един талон и е спечелил… За кво са му тия пари на тоя пенсионер – той е зел-дал, утре ще умре и за кво са му тия пари! А на мен ми трябват! Много, много ми трябват!“

С бутилка вода и кутия кола в ръце – дошъл ми е редът – излизам навън.

Мъжът с посивяло лице е захапал димящата цигара и с присвити очи търка талон, младо момче клекнало до него – ето за кого е бил третият хотдог - търка друг талон, а владетелката до тях пуши отегчено и хвърля поглед крадешком на оня, за когото не е трябвало да се омъжи.

„Ясно, и аз съм една загубенячка, щом още се надявам на тоя, мисли си тя, като вижда угасналия поглед на мъжа си – защо ли не се омъжих за Пешо!“

„Може би утре, мисли си на свой ред примиреният. Може би утре фараонът ще се смили. Утре златният прах ще завали. И тогава…ех, тогава…а дотогава – хайде да тръгваме на работа, защото вече сме изхарчили това, което още не сме изкарали“.

Младежът с Бентли-то, което ще си го купи, когато спечели милион от пирамидите, също хвърля талоните в коша и потегля с мръсна газ с уморената си вектричка.

„Един ден и той ще спечели! Винаги го е знаел, той си е късметлия, веднъж нали намери 50 лева на главната в Пловдив. И друг път е намирал пари – е, стотинки, ама е намирал. А това е знак…знак за милиони!“

А фараонът ги гледа отгоре от хотела си в Бояна, поглажда набъбващия си тумбак и им се киска…така им се киска на тия глупави роби, че се задавя, киха и златен прах излиза от царствените му ноздри.

Радва се височайшата му особа, смее се, забавлява се... И има защо....

Фараонът е единственият печеливш!

*Заглавието е на Флагман.бг, коментарът -  на Александър Урумов, публикуван в Lentata

В категории: Животът


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
12
Коментара по темата
12.
Ани от Бургас
13.09.2018 13:48:58
0
4
Ами нали държавата е част от тази измама. Нали затова не спират идиотските реклами по телевизията. Пълен джоб за фараона, но това е още един начин да се напълни и хазната с париците в кеш на хорицата. Абе обирджийство до гуша.
11.
Cezar
13.09.2018 12:29:17
1
4
Хляб и зрелища
10.
Замислете се
13.09.2018 12:21:43
0
10
Лотарията върви най-добре в много бедни държави. Основната таргет група са най-бедните, на които продават мечти и надежда.
Не им са нужни други социологически изследвания колко се е вдигнал стандарта на живот и колко добре живее народа. Достатъчно е само да видим, че от 2 лотарии
се въртят 3 млрд лв годишен оборот. Казина, еврофутбол, спорт тото и други са отделно
9.
зурла
13.09.2018 10:37:13
1
12
не бях чел толкова добра статия тук до сега..
Жалко че тъпите медии са част от играта на фараони , и не си дават труд да просвещават хората
8.
Петя
13.09.2018 10:30:04
0
14
Не е измислица - виждам доста такива хора. Пари все нямат, но иначе цигари и талони купуват. И как да имат тогава. Децата си и себе си не водят на почивки или не ги пращат да спортуват, че пари нямат, а всъщност поне 300 лв на месец дават за цигари и за мечтаната печалба от поредното талонче.
7.
пецата
13.09.2018 10:10:58
1
15
лотариите са тест за интелигентност на нацията , от там се правят изводи че тоя народ можеш да му вдигаш цените ,да му вдигаш данъците, да му вдигаш пенсионната възраст , да му окрадеш влоговете в банките и народа ще си мълчи не българия а шарания
6.
Боееекооо
13.09.2018 09:53:32
1
6
Благодаря ГЕРБ
5.
Малко повече фантазия ви трябва
13.09.2018 09:42:50
11
5
„Едно бяло Виктори, две кафета, три сандвича"

"гаче ли не е на магистрала „Тракия“, ами си поръчва черен хайвер в ресторанта на последния етаж на Бундестага в Берлин"

Че тая сметка е поне 25лв, ако купи и нилети ще станат 30лв. Пътуват с кола по магистралата... разходи за гражданска, винетка, гориво, данък и т.н.
Явно не са толкова зле, но
пък как ще си съчините глупавата история
иначе?
4.
Ne SA NAQDAHA
13.09.2018 09:23:37
0
8
Faraona pe4eli nesamneno...Peevski...tazi BOGOPOMAZANA...svin6tina...za kogoto Razboiko prestupno mal4i....Bulgarina nqma 1,20 za hlqb....ama ima 2lv...za bilet ot Nazionalnata lotariq...nai-golqmata izmama.....gladniq 4ovek igrae komar(hazart)....a sitiq na gladniq ne vqrva????
3.
ненор
13.09.2018 08:46:23
0
2
ша чакам милионите, без туй сички вече почти спечелиха от 7 млн 6 хил и 800 вече спечелиха така че...ша са чаа
2.
До 1
13.09.2018 08:42:45
4
10
Че има лесно,нали Демокрацията победи!Стягай багажа и накъдето ти видят очите.Кой ще те спре вече в това свободно общество?Или като удариш милионите от талончетата,тогава нали?
1.
Smith
13.09.2018 08:12:16
14
16
В държава с 80% русофили (според Иво Хлистов) няма никакво съмнение, че голяма част от тях търкат талончета, хвърлят пари през балкона и търпят в центъра на града паметник на чужда окупационна войска.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори