×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Помните ли бургаските абитуриенти, бойкотирали бала си, за да отидат на пътешествие? Ето посланието им!


Помните ли бургаските абитуриенти, бойкотирали бала си, за да отидат на пътешествие? Ето посланието им!
Иван, Теди и Даниела са приятели от деца, имат хиляди забавни истории, но двете седмици в Малта и Амстердам са най-незабравимите им моменти заедно
10 Септември 2018, Понеделник, 16:52 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Обиколихме Европа - страхотно преживяване, препоръчваме го горещо, разказа Иван Стоянов


Помните ли Иван, Теди и Даниела - зрелостниците, които бойкотираха абитуриентския си бал и си подариха незабравимо пътешествие в Европа? Преди четири месеца Флагман.бг разказа тяхната история, а тримата се превърнаха в истинска сензация.


Днес тe се срещнаха с наш репортер, за да споделят как е преминало пътешествието им и предадат посланието към следващия випуск. Иван, Теди и Даниела са открили и свой съмишленик – известната влогърка Мария Андреева, която също като тях, се е отказала от бала си и заминала на екскурзия в Полша.

Бургаски ученици бойкотират абитуриентските балове. Вместо в Слънчака отиват на околосветско пътешествие

Препоръчвам го на бъдещите абитуриенти. Прекарахме си невероятно! С двете си най-добри приятелки бях една седмица в Малта, и една в Амстердам. Беше супер интересно, радвам се, че се откъснах от мейнстрийм стандарта на завършването”, разказа Иван пред Флагман.бг. 19-годишният бургазлия е бил само на изпращането на ППМГ „Акад.Никола Обрешков”.

Мария споделя, че нейният бал също бил необичаен -  със съученици, са отишли на ресторант, а след това на кино. „Нямаше излишни разходи – 20 лева за ресторант, 10 лева за кино. На следващата сутрин заминах за Полша”, разкри Мария. Тя е категорична, че не си заслужава да пръснеш хиляди за рокли, подготовка и екскурзия …в Слънчев бряг, за да се напишеш в някоя дискотека.



Същата е и философията на Иван. „Парите, които човек трябва да отдели за тази цигания са много и не си заслужават! Препоръчвам на абитуриентите от набор 00 да планират още от сега своите пътешествия. Има евтини полети за по 10 евро. Може да отидете навсякъде. С 2 хил.лева, които ще похарчите покрай баловете, може да обиколите цяла Европа, а не да се напиете в Слънчев бряг”, съветва Иван.

Той разказа, че миналата година дълго време е обикалял в училището си, питал е всеки клас дали са съгласни да се откажат от баловете си и да направят пътешествие, в началото уж го подкрепяли, но накрая един по един започнали да се отказват. Така останал само с Теди и Даниела. Тримата бургаски абитуриенти са преживяли нещо невероятно, което ще помнят цял живот и нито за секунда не съжаляват. Препоръчват го горещо на всички останали.









Иван, Теди и Даниела са приятели от деца. Зад гърба си имат хиляди истории, но двете седмици в Малта и Амстердам, са били най-незабравимите им моменти заедно. Този месец пътищата им се разделят – Иван е приет в престижен университет в чужбина, а Дани и Теди ще учат в София.

Очаквайте следващата седмица филм за пътешествието на тримата в Европа!

В категории: Бургас


10
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
10
Коментара по темата
10.
до 8
10.09.2018 22:05:03
5
11
Папагал, изживяването на нещо лично.
Мисленето ти е на типичния странджанец закичен с китка зад ухото, увит с пояс на кръста и забучени два пищова отпред. Типичния тъпан, който оприличава всеки различно мислещ със...селянин живял в панелка. Дребно човече, живеещо в изкуствено самочувствие. Изживяването е личен избор. За теб красотата е в това да отидеш накичен на бал, в който да си съперничиш с маскари наподобяващи кукери и изкуствени кукли в ромски костюми. И какво е продължението бе галош? Напиване до безпаметност в хотела на Ветко, Маринела и подобните им. Където в желанието си да не си измачкаш костюма и да не си развалиш грима седиш, като тункована вафла с единственото си предназначение да плаща от на мама, баба, тате, стринка, чинка и свако париците дадени за " завършването". Кой бал да празнуваш ? Този за завършено средно образование, което днес се и купува. Акъл, акъл обаче не може да се купи. Пък видно е и ти не си се наредил на опашката за него. Един път се правел бал...Типиче БГ папагал със селяшки помисли, ама с претенции. Типично.
9.
Интересно ми е
10.09.2018 21:56:13
5
9
Бате еба ли ги поне ??
8.
dgd
10.09.2018 21:45:43
11
7
Абе да та и простия странджански галош ! Цял живот като си си седял в панелката какво друго да искаш да напрайш освен да видиш ,че имало и други дестинации освен Средец и Факия ! Бала е веднъж в живота тъпанар ,а в Малта и Холандия можеш да отидеш през останалия безполезен живот ! Колко прости хора се раждат не е истина просто... Заради една почивка не иска да изживее един от най ценните дни в живота си !!! Ама за това са виновни и управляващите и тия учители ! Дъртите даскали комунисти и новите необразовани ! Как един малд човек да осъзнае какво всъщност е 12 годишното време в училище като там се ходи ,ако ходят де 80% да правят простотии с по една тетрадка! После ги мързи да бачкат и отбиват номера с висше в Златаров... Загуба на време и пари в не акредитиран университет !
7.
*********
10.09.2018 21:44:09
5
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Аз 4 до 5
10.09.2018 21:15:55
3
10
Подкрепям те. От 2010 години сами организираме воаяжите си из Юръпа.
Може би от тогава претръпнахме и започнахме да гледаме на тези екскурзии, като нещо различно от блян. Миналата година обиколихме Западна Европа, като сами организирахме всичко. Спахме в скромни хотели, но с всички удобства за почивка без разточителства. Плащахме си за забележителности и входове по музеи и прочие. За миналата година за 10 дена трима човека, с посещения в 3 държави и преходи със самолет ( Визеър), автобус, скоростни влакове, градски и воден транспорт, + 12 нощувки платихме близо 4 000 лв., като най-голям дан от тези пари се паднаха за посещенията на музеи, галерии, кули и замъци. Невероятни и незабравими изживявания, чиито спомени - нямат избледняване. Нямаме айфони, карам кола на 4 години - среден клас, не пуша, работя на две места и не се считам за богат. Стремим се да живеем скромно и ненатрапчиво за останалите, докато обаче установявам, че хора в обкръжението ни нямат и 1/4 от нашите възможности, но демонстрират изкривен лукс чрез материалности и тленност. Същите те, не могат да си представят, че синовете и дъщерите им един ден няма да "изгреят" с кич дрешките си насред тройката/пантеона, а те като родители няма да изживеят минутите си слава. Пък независимо, че са изтеглили заеми, или обрали пенсиите на родителите си. Ама такъв е манталитетът на българина. Няма по-материален човек от него.
5.
До No 3.
10.09.2018 20:39:31
4
16
Тази година по случайност бях близо до няколко абитуриентски семейства с доста скромни възможности. Родителите наистина се скъсваха от работа и теглиха кредити, за да могат отрочетата да си купят костюми и рокли за по 1000-2000 лв, парфюми, да наемат коли, да почерпят родата и т.н.

Накрая като ги питах тактично излезе, че един абитуриент струва между 5000 и 10000 лв и с по-малко не можеш да минеш за да не се излагаш.

С 2000 лв може съвсем спокойоно да си обикаляш две седмици цяла Европа, особено ако си младеж. Това го казвам от личен опит. Самолетни билети има достатъчно евтини особено през летния сезон. Настаняването по хостели или къмпинги също е абсолютно поносимо. С младежка карта за отстъпки влизаш на повечето интересни места пак много евтино. Достъпни заведения за младежи има навсякъде.

В първия случай трошиш един куп грешни пари за една вечер тежка простотия, а във втория придобиваш незабравими спомени и научаваш много неща.

Сега остава да си научим децата кой е по-добрият избор...
4.
до 3
10.09.2018 20:11:01
3
16
И мислиш, че циганията с пари за тоалет, рокли, излишен и натруфен шик излизат по-евтино ли ?
Хайде стига моля ти се. Българинът иска показност, цигания, иска и да е специален. Всичко е въпрос на мироглед и преди всичко на приоритети, защото пък аз имам приятели, за които купуването на Айфон е оправдана почивка, но екскурзия на същата цена - не е. Пак казвам, ние българите сме комплексиран и материален народ. Обречени сме да се затваряме с тесни душички. Що се касае за образованието. Когато един родител вижда, че детето му е стока и заслужава, а и иска да учи навън ще намери варианти за това. В беднотията си, успяваме да си купим джип 3-та употреба, айфон последен модел, но иначе за образование ни идва скъпо. И не, не е скъпо да учиш навън, зависи и къде, но например дъщеря ми учи в Майнхайм, извоюва си това право, получава стипендия, работи в свободното си време и не мрънка. Аз и майка и си прибрахме гребените, но ще издържим. То това вече е и смисълът на животът ни. Стига човек да има пипе, да има мерак и приоритет, пък всичко се нарежда.
Иначе - браво на тези деца. Радвам се за тях. България има нужда от такива будни и разсъдливи деца. Останалото е пълнеж и продължение на чалга битието ни.
3.
речния
10.09.2018 19:37:25
10
12
Дай боже всеки му заможни родители. Трудно ми е да си представя средностатистически абитуриент да може да си позволи две седмици в европа и след това да отиде да учи в престижен европейски университет... Познавам много хора с умни деца, които се скъсват от работа само и само детето им да не се чувства "второ" качество сред паралиите в класа.
2.
Ирод
10.09.2018 19:14:22
6
19
Страхотни деца! Жалко, че са толкова малко... Комплексарщината ни е дълбоко заложена явно.
1.
Морския
10.09.2018 19:10:51
4
24
Добре че има и такива деца.Браво.
Това с онази кочина дет и викате "слънчака" е крайно време да се прекрати !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата
Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори