×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Обвинение от аферата с „черното тото” се срина като Вавилонската кула, Тодор Пачев спечели битката с КОНПИ


Обвинение от аферата с „черното тото” се срина като Вавилонската кула, Тодор Пачев спечели битката с КОНПИ
Върховният касационен съд преди дни отхвърли иска на КОНПИ и махна възбраната върху имотите и банковите сметки на Пачев
24 Август 2018, Петък, 09:23 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Несебърлията доказа произхода на средствата си след невиждана проверка

Преди 6 години в Бургас шумно се реализира първата до онзи момент акция срещу „черното тото”. Арестувани бяха 11 футболисти на елитните тогава „Черноморец” и „Нефтохимик”, а за организатори на схемата бяха посочени Иван Сивов и Тодор Пачев.

Седмица по-късно се оказа, че „черното тото” не е тото, а само нелегални залози, които са извършвани в кратък период – месец, месец и половина. Задържаните бързо бяха освободени заради липса на доказателства, а най-тежките наказания, които получиха от съда бяха незначителни. Става въпрос за тези, които не искаха години да висят по съдилищата и побързаха да приключат сагата. Други като Пламен Димов водеха дълги процеси и изчистиха имената си, като бяха напълно оправдани.

През 2014 година комисията за отнемане на имуществото, придобила популярност като „Комисията Кушлев” наложи запор на имотите и финансовите средства на един от обвиняемите – Тодор Пачев, който прокуратурата сочеше за организатор на схемата. Сякаш, за да напомнят, че е имало акция срещу „черното тото” КОНПИ(Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, б.а.) запорира всички имоти и банкови сметки на Пачев и започна невиждана данъчна проверка за период от 10 години назад.

Под възбрана бяха поставени два апартамента в Бургас, два гаража, жилище в Слънчев бряг, идеални части от къща в село Воден, земеделски земи, два автомобила и банкови сметки за близо 400 хил.лева. Всичко това на обща стойност 1,22 млн.лева.

От Комисията тогава изпратиха съобщение до медиите, с което информираха, че техни инспектори са направили проверка и установили „разминаване между доходите и разходите на Пачев”.

От 2014 година Тодор Пачев започва дълга съдебна битка, която успява да спечели с влязло в сила решение №691/2018 на Върховния касационен съд (ВКС). Между кориците по делото стават ясни изключително интересни подробности – как на ангро са правени изчисления за разходите на семейството му.

След 4 години Пачев успява да докаже, че доходите му са чисти. Странно защо инспекторите на КОНПИ са пропуснали това, че майка му от 1998 година живее и работи в Щатите и е помагала с немалки суми на семейството, а той и брат му Иван Пачев са имали успешен бизнес с недвижими имоти.

Искът за отнемане на имотите и парите му е отхвърлен на три поредни инстанции, а от няколко седмици е паднал запора на цялото имущество и банкови сметки на Тодор Пачев, показа проверка на Флагман.бг.

С това се слага окончателен край на аферата "черно тото", рухнала като Вавилонската кула.

В категории: Темида


11
Коментара
Идва времето за отпуски
Идва времето за отпуски 19/04/2024, Петък 10:00 0
11
Коментара по темата
11.
До 9-ти
27.08.2018 22:55:59
0
0
Не се напъвай дечко. Още си много малък да обиждаш ченгета. Бягай при мама да ти почеше гръбчето и като започнеш да пикаеш прав тогава се прави на мъж. Но с реален IP- адрес. Ясно?
10.
До БОП-а и лещатата
25.08.2018 12:47:46
0
2
Всички бургаски ченгета да мълчат и да се срамуват! Така ще им е по-лесно и по-спокойно. Да се готвят и настройват след напускане да работят във ”дъщерната фирма” на бургаската ченгеджийница- СОТ-а на наркобоса Очков.
9.
До8ми
25.08.2018 02:11:55
1
4
Ей полицайче шлякано и страхливо,че на кой му пука от БОП-а бе мишко некадърна. Съда отсъжда бе пикльо. Ако бяхте много страшни,нямаше да ближете задните части на Очите. Ако бяхте страшни и кадърни Очите нямаше да ви се подиграва толкова година и да ви подвиква с женски имена.Продажни мижитурки прикриващи и работещи за детеубиеца от Истанбул.
8.
Обективен!!!!!
24.08.2018 22:37:19
4
0
Никой нямахда съдят щото тогава ще им тръгнат подир задницити БОП-а, КОНПИ и Икономическа и ще им се ебе майката, включително и на тези които са им помогнали да си оправдаят доходите !!!!!!!!!
7.
Нагли хора ей!
24.08.2018 16:36:42
1
5
Като работиш тука за 500лв си им хубав,за да има роби. Като отидеш навън и посъбереш пари,вложиш ли ги у нас,все ядеш дърво. Я от държавни рекетьори,я от мутри и измамници. Имам приятел който едвам преживяваше тук с болно дете изискващо специални грижи. Преди 15години замина със семейството си в Щатите. Там е шофьор на камион и от2-3год насам се връща в България лятото за по два месеца.Тука в Бургас си купи голям апартамент с гараж като го обзаведе с всичко най ... Закупи и хубава къща в Созопол. Навремето беше изнервен и смазан,а сега е щастлив и доволен от себе си. И тез тука тръгнали да запорират,измамниците рекетьори. Ами щом като някой работи в Щатите от 98г това са 20год. Ако работи трудна работа,която не е за всеки и не всеки се хваща нормалното заплащане е 4-5 хил долара. Като скатаваш по 2 000 на месец и живееш скромно и пестеливо. За 20год са 500 000 долара . Ама понеже в България с работа не става и те си мислят че един милион имат само наркобосове,политици,прокурори и съдии,полицейски шефове.
6.
Факт
24.08.2018 15:26:29
1
3
Който пише под чуждо име е не само страхливец но и помияр
5.
Марковски
24.08.2018 14:44:23
3
6
От самото начало се знаеше че обвиненията срещу Пачев вяха зле скалъпени и смешни, държавата сега да му плати компенсация за запорите, пропуснати ползи и уронване на името на личността.
4.
BURGAS
24.08.2018 14:13:12
0
1
Добре че живеем в такава прекрасна държава "Ама Дремени"
В работата има методика, последователност, и наблюдателност за грешки и най-вече поемане на отговорност, когато се правят такива въздушни запори. Ами естествено, Ами Дремени, когато не си бъркат в собствения джоб хората, на които им се плаща заплатата от нас данакоплатците.
Tо е ясно кой ще плаща за попарата.
Дано има съвестни хора, които си гледат работата отговорно в даржавните институции, като цяло, все пак не сме Швейцария, Дания, Норвегия
3.
Димитър Михов-инспектор в КОНПИ
24.08.2018 13:22:01
3
3
Сега ще ни съдят по ЗОДОВ,за намесени вреди на хората.Ама дреме ни,ще плащат гражданите не ние!
2.
Питащ
24.08.2018 12:52:43
0
7
А защо не се напише сега,кои са прокурорите и полицаите сътворили цирка? Да им се търси отговорност. Как така правят дела,за да изнудват и тормозят хората? Това ли е най-подозрителното богатство в България?
Ами то ”черно тото” наистина имаше,но героите бяха близки роднини на ръководни кадри във въпросните отбори. Защо не ги хванаха тях,при положение че си въртяха схемата с години в комбина с двама служители БОП-аджии. И сега излиза,че арестуваме едни хора които не са виновни,за да прикрием виновните. А относно ”голямото имане”,когато едно семейство се труди( включително и в САЩ където заплащането е доста сериозно) и прояви и находчивост в определен бизнес,няколко апартамента и други имоти за един милион,не са най-голямото богатство. Още повече,ако тези хора нямат нищо общо с политика и ”държавна сладка крадлива службичка”, където краденето и подкупите са основно занимание! Ама така е,политици,полицаи и прокурори могат да имат хотели и банкови сметки,а обикновенните хора не.
1.
GF
24.08.2018 12:31:39
0
8
А Николай Тодоров-поп Кръстьо кога ще го питат за мача с Бистрица и останалите ненаредени мачове
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата
Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Хороскоп за деня – 19 април 2024, петък Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори