×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дивокъмпингуващите показаха мизерията на плаж Корал, но защо не казаха чия е вината


Дивокъмпингуващите показаха мизерията на плаж Корал, но защо не казаха чия е вината
Псевдоеколозите не са толкова умни, с тази снимка си вкараха автогол, защото именно те са преместили контейнера на пясъка, за който реват
18 Август 2018, Събота, 04:37 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Всяко лято обвиняват общинските кметове, че не си вършат работата, а не си дават сметката, че те са замърсителите


Кадри с контейнери, буквално прелели от боклуци. Мизерия и смрад. Плаж Корал – Лято 2018 г. Дивокъмпингуващи, облекли кожата на еколози, отново реват. Дотук нищо необичайно. Те се оплакват – от всичко и всеки, превърнали са го във форма за натиск с дъх на рекет, подплатен с проекти за милиони - за преброяване на птичките и насекомите.

Зимата същите тези ще се прехвърлят на жълтите павета в София, където недоволството им ще продължи, но този път за вторият лифт на Банско - протест, който удобно обслужва конкурентни швейцарски и австрийски зимни дестинации.

И тази година атаките към плажа от т.нар. еколози, опънали палатки за целия сезон, без да плащат нито лев, вървят в пълна сила. Първо бяха ограждения, но от седмица това се прехвърли към хигиената на бреговата ивица. Дивокъмпингуващите разпространяват шокиращи кадри с препълнени контейнери. И обвиняват Общината, че не си върши работата.

Кой обаче е виновен?

Малцина знаят и се са се вслушали в думите на министъра на околната среда и водите Нено Димов в сутрешен блок на национална телевизия, който обясни откъде идва същинският проблем. Когато водещата го попита за нагазилите в езерото Бъбрека в Рила, Димов отговори така:

„Това е много неприятен инцидент. Нарушението е безспорно, но атаката и омразата, с която се говореше за случилото се, бяха за мен изненада и тя е на фона на това, което се случи на плаж Корал, където бе създадено сметище от хора, които са си опънали там палатките, стигнали са до там с коли.

Доколкото разбирам те са си преместили контейнери, информацията ми е от кмета на Царево г-н Георги Лапчев. Аз разпоредих веднага РИОСВ – Бургас да направи проверка.

След това лично говорих с кмета на Царево и той ми обясни, че сметосъбиращата техника може да мине по определени маршрути, но не и да влезе в пясъка, защото първо е забранено и второ - ще затъне. Кофите са по пясъка, защото някой ги е преместил, те не са били там. Вчера той ми каза, че се налага да заключва кофите за боклук с катинар, за да стоят там, където им е мястото. Ние трябва да си даваме сметката, че когато имаме права, трябва да имаме и задължения. Не може едни да имат само права, а други – само задължения, каза още той. Това сметище очевидно не е направено от хората, които не ходят на плаж за по няколко часа, а от тези, които опъват палатки и си вкарват колите. Колите до Рила са грозна гледка, а тези на плажа не са ли… Стига с тези двойни стандарти“
.


Така наречените природозащитници, пазителите на плаж Корал разпространяват този колаж в социалните мрежи. Обвиняват кмета Георги Лапчев, че не се грижи за чистотата на общината, а мизерията е само около тях - на Корал 


От думите на екоминистъра става ясно, че защитниците на природата, на дюните, на плажа, на гората – на цялата планета, че не институциите, а самите къмпингуващи са виновни за препълнените контейнери.

Кофите за боклук са разположени на входа на плажа – на асфалтирания път, до който сметосъбиращите машини имат лесен достъп. Дивакуващите обаче са решили, че до мястото малко трябва да повървят, тъй като е „много далеч“, на тях всичко трябва да им е сервирано наготово, да е близо, достъпно, ако може и безплатно. Така контейнерът се е озовал на самата плажна ивица, съвсем до палатките. Т.е. те са си го преместили.

В продължение на дни са си хвърляли боклуците в него, който обаче не е с безкраен капацитет и в един момент се е напълнил. „Еколозите“ почнали да мятат отпадъците до него. А след това дошъл ред и за техния душевен оргазъм – да се оплакват. Изкарали мобилния телефон, нащракали няколко снимки, публикували са ги в социалните мрежи и са ги изпратили до удобните соросоидни медии. После е лоша държавата, общините, инвеститорите, всички, но не и те.


Типично по "коралски" - контейнер замъкнат на плажа, нашарен от нарушителите с послания, сякаш от недоволни граждани и изтипосан в приближени медии

Плажната ивица няма концесионер, който да е ангажиран ежедневно с чистотата на плажа. Съответно да се справи с цялата помия на дивакуващите е на Община Царево.

Ами, как, драги ми еколози, сметосъбиращата техника на администрацията да стигне до вас? Нали после ще ревете, че камион на Община Царево унищожава дюните. Нищо, че и вие паркирате точно върху тях.


Мизерия... Корал

А това, че палите огън в гората, което е абсолютно забранено в пожароопасния сезон, че се настанявате на общински и частни земи за месеци, че сте агресивни, че оставяте тонове мизерии – изобщо няма да го споменавам.

В категории: Царево


Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
39
Коментара по темата
39.
SS
21.08.2018 22:19:38
1
3
BRAVO NA EMEL ZA PROFESIONANO NAPISANATA STATIA ....
A VSICHKI " LAECHTI " , DA SE ZAMISLIAT .
ECO BUKLUCI ..... NA PLAJ KORAL ?
38.
Ивайла
21.08.2018 20:36:44
0
1
Е как чия е вината, на извън земните естествено. Те идват и си изхвърлят всяка вече боклуците. Тия къмпингуващи се хратян само с въздух и вода и изобщо не правят боклуци. Даже и до тоалетна не ходят. Всичко в торбички си го събират. Ама нали всичките са от партията на Зелените клоуни, са невинни душици и все някой голям мъстит бизнесмен им е замърси къмпинга.
37.
ееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее
21.08.2018 10:16:49
0
0
Ако това бе се случило в Гърция,тия съвременни Робинзоновци щяха отдавна да са изгонени и яко глобени.Просто там хората спазват закона.какво им пречи на наш,те да
го прилагат.Защото и тук закон има.Но нещо го заобикалят.
36.
Боби
20.08.2018 20:54:49
1
2
Абе тия са по зле от бежански лагер. И това ми било зелени и загрижени за природата хора!
35.
*********
20.08.2018 18:25:20
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
34.
*********
20.08.2018 16:26:16
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
33.
Елена
20.08.2018 14:58:13
1
3
Изглежда доста гадно. Ама зелените ще го извъртят, че не са те виновни. Както винаги.
32.
до Флагман
20.08.2018 14:41:34
2
2
Рядко гнусна статийка- обслужваща, облизваща и наведена.
31.
Diana
20.08.2018 14:37:00
1
4
И сега очаквам зелените да си измислят мнохо наболял проблмр, че да се отвлече вниманието от тая мизерия и бездействието им по случая
30.
гражданин от Царево
20.08.2018 13:27:12
2
8
Драги ми защитници на Корал, Не си измисляйте и не замърсявайте Корал. В четвъртък , 23.08. бях там. Контейнерите са почистени и завързани с вериги заради вас, да не ги местите. А къде си изхвърляте боклуците от палатките, къде се стичат водите от съдовете, които си миете върху плажа. Вие сте най-големите замърсители и ние гражданите на община Царево плащаме големите данъци заради вас.
29.
Д-р Ело
20.08.2018 11:50:22
0
4
Д-р Оле,стига с тия "опорни точки",колега. Не се ли изтъркахте? Кажи кой плаща за "платени статиив Бивол и Капитал?? Стига с тоя ретро"лайт мотив". Честно казано,там има много повече истенни статии,базирани на факти и с обявили се автори.Само дето ти няма как да знаеш,зашото никога не си прочел и ред от тези две медии. Просто повтаряш като папагал "сосросиди,соросоиди". Надухте ни главите ,а едно доказтелство насреща не представяте. Ама така ви е удобно,явно,иначе ще трябва да попитаме кой плаща заплатите в Труд,мТелеграф и миризливите жълтурници? Кой е собственика там? А там въобще има ли журналисти с имена или всички се крият зад " редакционен екип"? Смешни сте,да знаеш.
28.
Кмета
20.08.2018 10:16:47
1
4
Ух, как искам да почистя с фадромата.
Има дюни за разчистване там
После като асфалтирам и казанджийката ще влиза без проблем. Ще сложа 20 контейнера, че по-малко няма да стигат за хотелите дето съм си намислил. Това ще е първият в света затворен комплекс от хотели
27.
мнение
20.08.2018 09:55:53
2
5
ФАКТ Е ЧЕ БОКЛУЦИТЕ СЕ ПРАВЯТ ОТ БОКЛУЦИ ,А НА КОРАЛ ВРИ ОТ БОКЛУЦИ ДЕТО ПРАВЯТ БОКЛУЦИ !!!!!
26.
Трол
19.08.2018 23:13:27
2
2
Абе, много сме еко, био и т.н. но аз нерегламентиран къмпинг, районът около него да не е заринат от боклук и не вони на кенеф не съм виждал. Идете на Вромоза да видите. Плаж практически няма, но за сметка на това под всеки бор палатка или каравана. Вони на кенер, а прилежащия храсталак е превърнат в сметище. И да, знам, че ако ги питате не са те, а мизерниците дето не искат да плащат за море..
25.
Славчо
19.08.2018 14:37:52
2
3
А къде кендзат тез?
24.
*********
19.08.2018 11:12:28
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
23.
*********
19.08.2018 11:06:26
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
22.
Д-р Оле
19.08.2018 07:58:29
3
5
Странно как еколозите, които уж имат интерес да запазят последното незастроено място, всъщност намират за много по-генерален проблем невъзможността си да паркират мпста на плажа. Странно как еколозите говорят за платена журналистика без да споменават електронни медии като "бивол" и "капитал" . Странно как сред еколозите защитаващи корал няма нито един завършил екологично образование, но всеки от тях притежава кемпер или каравана. Все интересни неща.
21.
Морски
19.08.2018 01:41:22
6
6
Автора как разбра кой е преместил казаните? И кмета има интерес да компрометира къмпингарите, а ако и те са такова организирано зло и те ще искат да компрометират общината... със сигурност има подмолни интереси но кой кого обслужва. Кой ще строи?
20.
Т
18.08.2018 23:40:10
0
0
Това ФРОДО ли е?
19.
др
18.08.2018 22:36:08
1
3
това българина няма оправия !
18.
Еколог Говнар
18.08.2018 20:40:12
2
7
Ами, как, драги ми еколози, сметосъбиращата техника на администрацията да стигне до вас? Нали после ще ревете, че камион на Община Царево унищожава дюните. Нищо, че и вие паркирате точно върху тях.
17.
Д-р ВЪХ!
18.08.2018 20:35:10
4
10
Много изтрити коментари. Странно! А дали пък някой, който е заграбил земята на Корал не аранжира и финансира умишлено буклиците и медиите, с цел да бетонира и последното незастроено парченце от черноморието?
16.
*********
18.08.2018 19:37:00
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
15.
Иван
18.08.2018 18:30:18
3
7
За да не съм баснословен, ще кажа, че знам от много години, че море без пари няма. Като спиш в хотел, квартира и т.н., има туристическа такса, а за еко плаж не знам дали се плаща нещо. Е, тази община как да се издържа?
14.
Нейтън Караджа
18.08.2018 17:32:10
2
2
Аз съм батка и много обичам да мутрея.
13.
Ротшилд
18.08.2018 16:06:07
3
17
Трябва всички жители на община Царево да се вдигнем и да изринем тази долна измет от някогашният къмпинг Корал, превърнат последните години в свърталище на наркомани, мурдари и разни псевдо еколози. Мястото заприлича на цигански катун. Колко са нагли само, преместили контейнера зад огражденията и върху пясъка знаейки, че няма как да бъде почистен, само и само да се изкарат невинни, че видиш ли никой не им чисти боклуците. Долно племе!
12.
*********
18.08.2018 16:00:31
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
гражданин
18.08.2018 15:56:52
7
10
Кажи му "зелен" или "еколог" и повече не го обиждай !
10.
Редник цеко
18.08.2018 15:53:20
5
5
А така ви искам моите хора.
9.
Nikolay
18.08.2018 15:43:13
10
10
Ама много лъха на платена тази “новина”.. флагман-стегнете се малко. Отидете и вижте за каква мизерия става въпрос и едва ли еколозите са виновни за това.
8.
Син
18.08.2018 15:37:27
3
11
Зелените девойки яко лапат на корал ама котитата им миришат на риба , мъжете ще ме разберат ужас . Яко друсат там е като малко депо за дрога .
7.
Getsbi do 5
18.08.2018 15:35:55
0
5
Evala, mnogoo to4no kazano
6.
Как ?
18.08.2018 15:34:22
1
13
Как може да си зелен и да ползваш пластмасови торбички и шишета ? Какво еко има в това ? А някои зелени ползват слънце защитни кремове и дрехи от синтетика и след като се намажат влизат в морето и замърсяват водата какво зелен си щом носиш кожени обувки .Псевдо зелените педали и джендъри само влачат от държавата .
5.
Аз
18.08.2018 15:30:37
2
14
Имала съм среща с хора от този тип. Впечатлението, което оставят у мен е на нечистоплътност, мизерия и мързел. Чисто поведенчески- уж крайно възпитани, а възпитанието им свършва докато ги попиташ "защо правиш така", лицемерни и фанатично злобни. Като цяло хора без цел в живота си, можещи да си позволят един месец нищоправене. После ще излязат на протест, че нещо все държавата им е виновна- а всъщност паразитското им самосъзнание е това, което им пречи в живота.
4.
Зелено-червената мафия
18.08.2018 15:16:43
3
13
са големи боклуци, за това и по казаните вече се изказват, като от най-висока за тях трибуна! Тома Лакомия Белев е другарче на Мафиотката Импексова!
3.
Контейнерът си е до пътя
18.08.2018 15:13:28
1
19
ама диваците са мързеливи мръсници, по-лесно е да изместят празен контейнер, от колкото да си раздвижат дебелите гъзове до него!
2.
Koral
18.08.2018 15:04:07
16
4
Ami da taka e kato ima ograda i nemoje da vleze kola za otpadacite ei tova e ai konteinera triabva da e izvan diunite ama prosttt naroddd slaba darjava
1.
Нейтън Караджа
18.08.2018 14:58:33
14
2
Аз съм най голямата батка на Боргас
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори