×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Путин и Медведев предупредиха НАТО да не приема Грузия, защото ще последва "страшен конфликт"


08 Август 2018, Сряда, 16:09 ч.

Надявам се, че ръководството на Алианса да прояви достатъчно разум да не предприема стъпки в тази посока, коментира премиерът на Русия


Десет години след началото на военния конфликт между Грузия и Русия, довел до фактическото откъсване на близо една пета от територията на кавказката република, президентът Владимир Путин и премиерът Дмитрий Медведев предупредиха НАТО да не приема грузинцит, пише Дневник.

Първо руският държавен глава каза на среща с посланиците на Русия, че Западът трябва сериозно да се замисли за възможните последици от включването на Грузия и Украйна в НАТО. Според него това е "безотговорна политика", а "на подобни агресивни стъпки, представляващи директна заплаха за Русия, ще реагираме съразмерно".

Путин посочи още, че сигурността в Европа трябвало да се основава на сътрудничество и доверие, "а не на разгръщане край руските граници на нови бази и военна инфраструктура на НАТО". С "крайно негативна реакция" на Русия срещу включването на двете страни в атлантическия алианс е и интервю за телевизия Fox News, дадено в Хелзинки след срещата му с президента Доналд Тръмп. В него той разкри, че е обсъждал с Тръмп проблемите с Украйна и Грузия.

В отговор генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза на среща с грузинския премиер Мамука Бахтадзе, че Москва няма право да взема решения вместо другите държави какво да правят и какво да не правят. "Само 29-те страни членки и Грузия като страна кандидат могат да решат кога страната да стане член на алианса." Страната изявява желание за членство от 2003 г.

В понеделник предупрежденията продължи и премиерът Медведев. В интервю за радиостанция "Коммерсантъ FM" той каза: "Това може да провокира страшен конфликт, не разбирам защо е нужно всичко това." Приемане на Грузия в НАТО би било абсолютно безотговорно действие и заплаха за мира, добави той. През август 2008 г. Медведев беше президент и днес твърди, че въоръженият сблъсък в Южна Осетия е можело да бъде предотвратен.

Властите в Тбилиси изгубиха реален контрол над Южна Осетия и Абхазия при въоръжен сблъсък с местни сепаратисти в началото на 90-те години. По-късно те получиха подкрепа от Русия и в двата района има руски военни бази. Преди 10 години напрежението започна да расте и се стигна до конфликт, който Москва да потуши с изпращането на армията в "операция за принуждаване към мир". Бойните действия бяха прекратени на 26 август, а две седмици по-късно Русия призна Южна Осетия и Абхазия за независими държави. Те са почти напълно зависими от финансова и друга помощ от Русия, както и от привилегирования достъп на местна продукция до руския пазар.

Днес тези територии са признати от шепа страни: Никарагуа, Венецуела, Сирия, Науру, а временно в тази група се бяха включили Вануату и Тувалу, но после се отказаха. Освен че взаимно се признават за независими, Южна Осетия и Абхазия са получили такава подкрепа и от международно непризнати субекти като Нагорно-Карабахската република, Приднестровската молдовска република, Сахарската арабска демократична република, Автономното териториално образувания Гагаузия, Правителството на Република Сръбска Краина в изгнание, Северен Кипър, Луганската народна република, "Хамас" и "Хизбула".

Руски части са в двете територии "по покана на местното население", но според Грузия и Запада това са окупационни сили.

Членството на страната в НАТО е под въпрос, докато не се уреди този спор, защото отсъствието на териториални конфликти е едно от основните изисквания за приемане в алианса.

В интервюто си Медведев каза: "Очевидно е, че Абхазия и Южна Осетия са независими държави. Нашето разбиране е, че ако някоя друга държава твърди, че те са час от националната й територия, това може да има тежки последици. Поради това се надявам, че ръководството на НАТО ще прояви достатъчно разум да не предприема стъпки в тази посока."

В категории: Политика


10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
ДПС-Дорожное Проверовочноя Служба
09.08.2018 17:03:18
0
2
NATO е беззьб умиращ тигьр,след като Москва и руските хакери направиха своита марионетка ТРЬМП президент на САЩ купуваики го него и ЗЕТму за неколкостотин милиона$ наляти в Недвижими имоти вьв Флорида Ню Иорк иДоминикана ,ТРЬМП отказва да дава повече пари заНАТО а парите да ги дават правителствата на бедните страни като Бьлгария Естония Латвия Румьния което е мисията НЕвьзможна понеце ЩЕпредизвика масови протести на бедните източноевропеици ,сиреч НАТО е обречен наРАЗПАД
9.
!!!
08.08.2018 22:18:49
0
2
През 1964 г. САЩ направиха опит да свалят Фидел Кастро от власт в Куба, на Хрушчов ги изненада, подводниците "изплуваха" до американските военни кораби...! След дипломатични договорки , войната беше спряна. След което американският президент Кенеди...беше убит! Пентагонът искаше война....
8.
до 7
08.08.2018 21:58:10
1
3
Какви гаранции, какво НАТО, бе...? Кой е нападнатият..? Че и ние да му помогнем с някой танк или самолет...!
И ние имаме претенции към Македония, Западните покрайнини, Тракия...ама никой не ни обръща внимание, шушумиги....
7.
комунист хитър и престъпен
08.08.2018 21:23:08
6
3
Не става дума за разполагане на ядрени ракети, а за гаранции от НАТО, че престъпната кочина няма да предприеме отново "освобождение" в Грузия след като веднъж вече откъсна една пета от територията и. Това сравнено с България означава откъсването да речем на Бургаска област.
6.
До 5
08.08.2018 21:17:42
0
3
Ами както реагираха , когато СССР разположи ракети в Куба през 1964 г. ! Светът беше пред световна война! Руснаците тогава проявиха разум и спряха разставянето на ракетите! Да видим сега САЩ ще прояви ли същият разум?
5.
???
08.08.2018 17:40:19
1
5
Интересно как ще реагират САЩ, ако на американската граница "някой" разположи ракетни военни бази ????????????????
4.
Дернев
08.08.2018 15:53:55
5
5
Крайно време е не само Русия да сочи НАТО опасност за Рвропа. Това трябва да правят и нашите политици в Брюксел. Да се надтоява за бързо създаване на обща, единна армия и засилане обединението в ЕС към СЕЩ. С това да се посочи необходимост от промяна в организацията на НАТО, където да влязат СЕЩ,Русия/ОНД, Япония, Канада и Щатите/ако искат/.
НАТО, в този му вид, цели да запаьи Европа разединена, което може да е добре за анериканци и други насочили се врче към нея с огронни апетити, но не и за нас, европейците. Трябва да застанем с Русия за да спасим континента си от нова война. Тя ше дъде последната, ако не сме обедибени. Европа за европейците!
3.
DJARO
08.08.2018 15:30:13
2
3
NATO i Ameroka ...zaobikalqt Rusiq s Natovski bazi.....Za tova Krim si go pribraha rusnazite...Putin e mnogo golqm politik ...trqbav da e 4isto lud...za da gi ostavi da zaobgradqt Rusiq otvsqkade...misli si 4oveka za Naroda....ne kato Boiko..Zapadnite Balkani,Zapadnite Balkani...i pak Zapadnite Balkani....a v BG Naroda ot glad umira..na koi mu puka za Zapadnite Balkani be....kuh pojarnikar tuk kaji kvo stava....
2.
!!!
08.08.2018 14:21:56
7
9
НАТОвски ИДИОТИ, защо непрекъснато търсите конфликти ??? Или Грузия ще ви е поредния пазар за оръжия? МИР и нужен на света, а не войни!!!
1.
007
08.08.2018 14:21:26
10
9
"конфликт, който Москва да потуши с изпращането на армията в "операция за принуждаване към мир"

През 1913 г. българомразка Русия също праведе "операция за принуждаване към мир". Тогава тя организира съседните на България страни и е главният виновник за погрома на България в междусъюзническата война. Русия подтиква Румъния да ни нападне в гръб и войските и без съпротива стигат почти до София. Русия доставя понтонен мост, а руският цар награждава първата румънска военна част, стъпила на българска територия. Според Русия виновните и агресивни българи трябва да бъдат принудени с оръжие да не нападат добрите си съседи. Впоследствие половината българска територия и население е под робство и асимилация много по-страшни и от турското.
Това представляват т.нар. "операция за принуждаване към мир" на пияндурниците от Империята на злото.
Изводът е: Когато Русия пищи на умряло и обяснявя кое е добро и кое - не, трябва да се направи обратното и ще си във вярната посока. Вечните "освободители и борци за мир" разбират само от здрава тояга по пияните муцуни. Факт!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Огнен ад в сърцето на София, гори сграда срещу джамията Огнен ад в сърцето на София, гори сграда срещу джамията Сграда в непосредствена близост до реновираната сграда на Централните хали в София пламна по време на бурята Психологически блокажи, които ви пречат да отслабнете Психологически блокажи, които ви пречат да отслабнете Ограничаващите ви вярвания подхранват самосаботажа около храната Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Когато БСП управлява – го прави с грижа за хората, казва водачът на листата Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли След като вчера изслушването на шефа на КЕВР Иван Иванов в Народното събрание се провали, днес той свика брифинг, за да успокои, че няма да има сериозно поскъпване на тока Тази Ергенка нападна лошо Алек и майка му, нарече го  пу*ьо Тази Ергенка нападна лошо Алек и майка му, нарече го пу*ьо "Мамо, тази роза е за теб", гаври се студентката Валерия, визирайки Алекс и майка му Ксения Осъдиха на затвор и глоба германски гражданин, подпомогнал чужденци да преминат у нас Осъдиха на затвор и глоба германски гражданин, подпомогнал чужденци да преминат у нас Според обвинението мъжът е взел мигрантите от гориста местност край границата на България с Турция и ги е превозил с кола до София Звезда от „Хелс китчън“ стана чалга певица Звезда от „Хелс китчън“ стана чалга певица Полина от години мечтае да се изявява в лекия жанр и това е причината да влезе в „Хелс китчън“, за да добие бърза популярност EЦБ ни удари за еврозоната, инфлацията ни е висока EЦБ ни удари за еврозоната, инфлацията ни е висока "Сивият списък" за пране на пари не бил сред критериите от Маастрихт Кон нахапа пияни мъже, те пък нападнаха медиците от спешното Кон нахапа пияни мъже, те пък нападнаха медиците от спешното Дежурният екип ги изпратил в болница, те сипели ругатни Ще стане ли 1080 лв. минималната заплата от 2025 г. Ще стане ли 1080 лв. минималната заплата от 2025 г. Възможно ли е това?
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори