×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изкуството да бракуваш Голф 3 или как МВР почти ме изкара престъпник


06 Август 2018, Понеделник, 15:48 ч.
Автор: Юлиан Христов

Източник: Offnews.bg

Повярвайте, ако отидете в КАТ да свършите някаква работа и се окажете сред първите на опашката, редът ви дойде неочаквано бързо и имате шанс да се върнете на работа навреме, значи нещо не е наред и нещата задължително ще се объркат.

Колкото и добре да си върши работата, МВР може така да оплеска нещата и да ви върже ръцете (почти буквално), че да се чудите откъде ви е дошло.

Историята, която ще разкажа, може да се обобщи накратко така: МВР, с учудваща и за самото него лекота, успя да ме "репатрира" извън рамките на закона, като за удобство това се случи "на едно гише", без разкарване. Информационната система "изплю" данни за това, че имам анулирана лична карта, а откраднатият ми преди година, върнат и пратен за скрап автомобил, все още се води откраднат. И се издирва! А аз, едва ли не, опитвам да залича от регистрите на МВР това обстоятелство, вероятно, за да прикрия престъпление. И то с фалшива лична карта под ръка! Направо съм си за затвор.

Разказвам тази история, не за да реша личен проблем, тъй като той вече е решен. Признавам - със съдействието и пълното разбиране от страна на служители от МВР. Пиша това, защото случаят наистина е абсурден и показателен за това как невинен на пръв поглед "бъг в системата", може да обърка сериозно плановете ви!

Всичко започва преди малко повече от година. Една прекрасна събота през април 2017 г. установих, че съм изгубил личните си документи. Моментално уведомих за това МВР, но около час по-късно с мен се свързаха хора, които намерили цялото тесте с лична карта, шофьорска книжка, дебитни карти, талон за автомобила и т.н., и т.н. Срещнах се със спасителите ми, а оттам - с такси до районното, за да съобщя, че съм открил документите. Написах нови показания и дежурният офицер каза нещо от сорта на това, че е добре, че всичко се е случило през уикенда. Ако било през седмицата, документите отдавна да са анулирани, което усложнява ситуацията допълнително.

Така въпросът с валидността на личната ми карта, поне за мен, изглеждаше решен. Личната ми карта остава валидна. Наивник!

За зла участ, почти по същото време през 2017 г., откраднаха стария ми автомобил. Веднага уведомих полицията, където пък на всичкото отгоре ме гледаха учудено: Че кой краде стар Голф тройка!? Още по-странно - само няколко месеца по-късно ми се обадиха да кажат, че е открит. Случайно. След като патрул видял, как двама души в гетото бутат стара кола... Проверили я и се оказало, че е открадната. Последва дело, задържане на колата като веществено доказателство, а след това - прекратяване на делото и освобождаване на колата.

От МВР се обадиха: Елате да си вземете автомобила. Следва уговорка с фирма за скрап, уговорка с разследващия случая полицай и уверението, че с двете регистрационни табели и бланката от фирмата за скрап колата ще бъде свалена от отчет като отида в КАТ. Друг е въпросът защо това не става по служебен път. Вероятно заради таксата от 5 лв.

Година по-късно и месец, след като полицията освободи колата ми, която пратих за рециклиране, попадам в КАТ, за да си оправя документите. И там, о, изненада!

След няколко неуспешни опита да "вкара" номера на личната ми карта в системата, служителката ме уведомява, че тя е анулирана. Гледам спокойно. Убеден съм, че грешката е при тях. Идва една началничка, идва втора и накрая питат дали документите не са били изгубени. Казвам: Да! Тогава ми искат шофьорската книжка (която също беше изгубена и вероятно би трябвало да е анулирана, но не е!) и нещата се оправят. За личната карта ме съветват да ида в "паспортното".

Преглъщам, докато не ми сервират това с колата: Господине, но тя е открадната. Обявена е за издирване. Обяснявам им, че това не е вярно - колата е намерена, задържана, освободена и след това предадена за скрап, ето и бележка от фирмата. Следва вдигане на рамене, идване на една началничка, а след това и на втората, които се опитват да ме убедят - а аз много добре знам, че е така - че те със съответното районно управление не могат да обменят информация по служебен път и е най-добре да ида до РПУ-то да се разберем.

Опитах да обясня, че не съм аз този, който трябва да бъде посредник между две администрации в МВР и поисках да си свършат работата. Една от служителките заключи, че "господинът е прав", потърсиха телефон, свързаха се, разговаряха и обясниха, че "господинът е изнервен". Колегата, който е отговорен за случая, е в оперативка. Обадете се по-късно.

За да не се задръсти опашката, ме посъветваха да пия едно кафе (между другото в една каравана на отсрещния тротоар правят страшно кафе!) и да се обадя на "ето този телефон".

Добре, обадих се, но не на телефона от листчето, защото оператор ме увери, че той е или неверен, или непълен, или няма такъв номер. Обадих се на разследващия полицай, който взе нещата присърце и предположи, че колега, който се грижи за отписването на автомобилите от системата, просто е забравил да го направи. Въпреки че мина почти месец, откакто пратих колата за рециклиране.

Отново кафе, отново очакване и позвъняване. Готово, нещата са ок.

Връщам се на опашката, на гишето ме "поемат" веднага и, о, чудо, пак проблем! Колата продължава да се издирва, но този път от Интерпол! Спокойно, нещата са под контрол - опитна служителка поема случая и на ръка, върху документите, които подадох, е отбелязано, че "отписването" от Интерпол ще бъде прескочено в името на "разкомплектоването" на автомобила. Което, както вече споменах на два пъти, чисто физически, вече е направено преди повече от месец.

Не знам дали Интерпол все още се интересуват от старата ми кола, но съм щастлив, че всички премеждия се случиха на гишето в КАТ, а не на някоя граница с "Голфа"-а, ако бях решил да не го бракувам. В противен случай отдавна щях да съм или задържан, или глобен, или Бог знае какво.

В категории: Животът


1
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
1
Коментара по темата
1.
Иван
06.08.2018 14:52:38
0
4
Да не става дума за КАТ Бургас! че там,е пълен ужас.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори