×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Стефан Диомов отвърна на Божков: Не вземам пари от „Бургас и морето”, не съм съвършен и не понасям хейтъри


Стефан Диомов отвърна на Божков: Не вземам пари от „Бургас и морето”, не съм съвършен и не понасям хейтъри
Диомов излезе в събота на сцената, за пореден път от десетилетия, с любимото си акордеонче
30 Юли 2018, Понеделник, 17:01 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки: Иван КОЛЕВ

Композиторът жестоко наранен от мнението на журналиста, че конкурсът е скучен и безсмилен


За последните три месеца преди съботното 36-то издание на конкурса „Бургас и морето”, съм спал по три часа в денонощие. Работил съм върху конкурсната част и върху концертното продължение половин година. Не получавам заплата като член на организационния 6-членен комитет, нито хонорар. Няма да получим и премия. Не съм безгрешен, нито твърдя, че съм съвършен. Не понасям хейтъри като Божидар Божков. Това, което правя за Бургас, го правя честно и всеотдайно, огорчен съм до дъното на душата си от критиките, които прочетох в интервю с журналиста Божидар Божков във Флагман.

Това заяви днес композиторът Стефан Диомов, който е двигателят, доайенът и идеологът на най-значимото събитие от Летния културен календар на Бургас вече близо 40 години.

В петък, в откровен личен анализ за съдбата на песните през последните 20 години, които се предлагат на конкурсната комисия преди да минат ситото до сцената, публицистът Божидар Божков изрази мнение, че те никога след това не се запяват и няма радио, което да ги пуска, за да станат популярни.


"Бургас и морето" се превърна от фестивал за нова българска музика в място за погребение на песни


Като цяло фестивалът за нова българска естрада се е превърнал в място за погребение на песни. Приятели на бащата на „Тоника” и „Петте сезона” му показали интервюто във Флагман снощи, което е наранило дълбоко сърцето му на творец.

Аз не бих дръзнал да коментирам изяви от международния балетен конкурс във Варна, защото нищо не разбирам от балет. Имаше и други големи градове у нас, които през годините опитаха да направят като нашия конкурс - например София, Пловдив, Варна и Плевен, но техните конкурси просъществуваха не повече от година-две. "Златният Орфей” приключи след 30-ото си издание, а ние в Бургас продължаваме вече 36 години", призова Диомов.

Той подчерта, че няма как да се селекционират хубави естрадни песни, защото стиловете напоследък били смесени, от друга страна това е конкурс за художествена българска песен и няма
как да се допусне хип-хоп, хаус и т.н. звучене. Композиторът подчерта, все пак, че последното издание на „Бургас и морето” е било изключително силно и публиката го доказала с многобройните бисове, с играта от място, с нестихващите аплодисменти.


Уникално! Соломоново решение на „Бургас и морето”, две песни печелят I-во място, едното е за дъщерята на Глория

Кой заслужаваше да спечели "Бургас и морето" – дъщерята на Глория или дуетът Гергана Великова-Димитър Атанасов (ВИДЕО)


Изява, за която билетите са продадени седмица преди датата, означава огромен интерес и това трябва да се знае от враговете ми. На тях ще дам за пример „Тоника”, Пламен Ставрев и Тони Димитрова – от последните 20 години, дали те не родиха хитове?! И още немалко други песни станаха популярни, заключи живата музикална легенда.




В категории: Бургас


21
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
21
Коментара по темата
21.
Сефте
31.07.2018 22:02:12
1
5
"Изява, за която билетите са продадени седмица преди датата, означава огромен интерес и това трябва да се знае от враговете ми."


Билети? Та освен покани от общината билети не видях. Общината плаща през нащите данъци, конкурса. Безплатен за всички комунисти и клонингите им от герб. А 1/3 надали са платени.
Забележете, че всички концерти от общината са с покани и "безплатни" от напите данъци. Шуробаджинащина герберска в действие!
20.
Веска Тотева
31.07.2018 11:16:28
2
6
В градът на вечно доволните пенсионери /доволни от паркове и градинки/ с преобладаващо пенсионерско мислене на общинската администрация/ която не успя да задържи нито един фестивал или събитие от световен или европейски мащаб/, администрация- на провинциално ниво, то как да се направи от един конкурс с 5 минутна слава нещо ново, интересно и с въображение, с поглед към съвременната и модерна музика. Ами няма да стане. Диомов не бил спал. От его е проспал последните 25 години и по-далеч от отдавна омръзнали сладникави мелодиики не може да премине. Конкурсът и без това трябва да се преименува от Бургас и морето на Диомов и приятели и да си е ясно какви очаквания да имаме. Тоест - никакви.
19.
Аз да аз
31.07.2018 10:18:16
0
7
Бургас е пълен с млади таланти не само певци и певици ами и танцьори .Лошо няма да си имаш добра кариера ама дайте път на младите вече.
Браво на всички които правят хубава музика позитивна и пеят приятелство и любов , но нека да не забравяме че това е Бургаски ген и щафетата трябва да се предаде.
18.
Павката
31.07.2018 10:16:05
1
7
Диомов, наудта пуйка, вън от конкурса. Не може този да казва,че моето дете не става защото пее хип-хоп, ама това на Глория коврата става. ...нищо че пее естрадна чалга
17.
...
31.07.2018 09:28:14
3
2
Т. Търнър отдавна слезе от сцената. Споменът, легендата за нея са живи, защото имаше смелостта да слезе от сцената навреме. Несравними са. Все едно е да съпоставяш крайпътна могилка с висотата на някой връх. Конкурса същесрвува 36 години благодарение на любовта на бургазлии към хубавата музика, но билетите са разпродадени, защото са много под действителната си себестойностт.
16.
GeesBee
31.07.2018 08:34:24
2
3
Sireneto bez pari e naj-sladko, Stefane, zatova tolkova godini ne go dava6 na drug. Poslednata hubava pesen zapisa prez 1991?!. 5 sezona imaxa kapazitet, no im lipsva Repertoire.
15.
Г_н
31.07.2018 07:34:39
1
9
За талантливите хора възраст няма.ПРИМЕР-Тина Търнър през1982г. беше в Бургас и всички мислехме че залязва,а какво се оказа?
14.
Вальо
31.07.2018 03:11:25
9
9
Време е вече вживяващият се на българският Киунси Джоунс Диом да се отегли от организацията на конкурса и да се търси нещо различно - нови,млади изпълнители,с по-съвременно звучене,а не едни и същи хора,с едни и същи песни,които се забравят на 5-тата минута след изпълнението им.Конкурса трябва и да е по-открит - как така няма да се кажат участниците и песните,които ще изпълняват,а ще се разбират на момента? И как на първо място се допускат до участие в конкурсната част? Това Диома и Тона на по чашка ли го решават,как става? Ако ще продължава този конкурс е време да влезе в 2018/19 година,а не да стои в 1968 г. вечно замръзнал и повтарящ се всеки изминал път.Развитие трябва,не едни и същи муцуни.
13.
Чавдо
31.07.2018 03:10:04
10
4
Време е вече вживяващият се на българският Киунси Джоунс Диомов да се отегли от организацията на конкурса и да се търси нещо различно - нови,млади изпълнители,с по-съвременно звучене,а не едни и същи хора,с едни и същи песни,които се забравят на 5-тата минута след изпълнението им.Конкурса трябва и да е по-открит - как така няма да се кажат участниците и песните,които ще изпълняват,а ще се разбират на момента? И как на първо място се допускат до участие в конкурсната част? Това Диомов и Тона на по чашка ли го решават,как става? Ако ще продължава този конкурс е време да влезе в 2018/19 година,а не да стои в 1968 г. вечно замръзнал и повтарящ се всеки изминал път.Развитие трябва,не едни и същи муцуни.
12.
Чавдо
31.07.2018 03:09:15
7
5
Време е вече вживяващият се на българският Киунси Джоунс Диомов да се отегли от организацията на конкурса и да се търси нещо различно - нови,млади изпълнители,с по-съвременно звучене,а не едни и същи хора,с едни и същи песни,които се забравят на 5-тата минута след изпълнението им.Конкурса трябва и да е по-открит - как така няма да се кажат участниците и песните,които ще изпълняват,а ще се разбират на момента? И как на първо място се допускат до участие в конкурсната част? Това Диомов и Тона на по чашка ли го решават,как става? Ако ще продължава този конкурс е време да влезе в 2018/19 година,а не да стои в 1968 г. вечно замръзнал и повтарящ се всеки изминал път.Развитие трябва,не едни и същи муцуни.
11.
кореняк
31.07.2018 00:08:23
3
11
Прави ми впечатление, че каквото и да се направи винаги ще се намерят зли хора да го оплюят.
ЗАЩО?? Нима песните на Диомов и Т.Русев не топлят душите ни, нима Тони Димитрова, Тоника и младите
Петте сезона, /пак откритие на Диомов/, не са част от духа на Бургас?
Стига сте се правили на много интересни защото не сте .
Нещо, което е изградено и се развива толкова години, не може с лека ръка да се зачеркне!
Бургазлии имаме традиции натрупани с годините - да се срещнем на "Часовника", да пием кафето си на капанчетата по "Богориди" или край морето, да се разходим в "морската" за да срещнем приятели на сладка раздумка с рибка и бира, а през зимата посещавахме и минералната баня, защото всички сме с болки в ставите .. за съжаление нея вече я няма - събориха хубавата баня на народа и направиха музей.
ЕТО ВИ ПРИМЕР за една глупост!!!
Това ли искате да се случи и с фестивала, м? Да изчезне!
Оставете хората да си живеят спокойно и вървят по проправените
стари пътеки и не ги вкарвайте в неудобни коловози, защото това
изнервя и скъсява живота им.
Бургас има емблематични културни прояви и места, които трябва всички да поддържаме и ценим, а
не да рушим.
10.
Бургас
30.07.2018 22:27:11
4
17
Наистина нека да се представят нови млади таланти. Поклон пред таланта на Стефан Диомов но е време вече да се оттегли от конкурса. И Тони Димитрова. Нищо ново никакво развитие
9.
Мира
30.07.2018 21:58:31
11
14
Браво,Диомов! Бургаската публика,която и този път препълни Летния театър,е с теб!
8.
Г_н
30.07.2018 21:44:14
14
16
Конкурса е уникален .просто завиждате.който няма душа и сърце да го усети,да замълчи!!
7.
ттт
30.07.2018 21:33:22
4
14
Офф всякa годинa едно и също по-добре дa се спре и без товa лятото си е Бургaс и морето
6.
драйвъри Бургас
30.07.2018 21:23:21
2
6
Аз пък искам лицето М. Пенчев да ме вози с мАтора на сцената на летният театър :-)
5.
Пето Сезонно намаление
30.07.2018 20:52:18
2
13
Хейтър е Божков, да. Но и хубави песни няма.
4.
До 2
30.07.2018 20:42:38
12
25
Не си съвсем прав. Той отдавна не струва. На този конкуурс си дават среща старите хиени. Да напомнят за себе си и да си пораздадат някой и друг лев. Диомов отдавна е престанал да бъде творец. Той и камарилата около него душат всичко читаво в този забравен от Бога град. Дават мило и драго само те да са. Ми погледнете песните на Тонка. Една и съща мелодия. Ако ги слуша чужденец, който не разбира езика, едва ли би ги различил. Ма то лой да измисли ново трели. Лобошки, Пензов, Карагьозов и спирам, че някои могат да се обидят, че не съм ги споменал. Пълна боза е този конкурс. Прав е Божков. Най-сетне някой да им го рекне, право куме в очи. Айде омитайте се и оставете тези които наистина могат, да правят музика. Вие не можете.
3.
I
30.07.2018 20:31:13
3
4
Пълен Измисляр. Boring!!!!
2.
ААААланкоулу
30.07.2018 20:15:35
21
23
прав е Божидар , че конкурса вече не струва
1.
Жечо
30.07.2018 20:14:04
5
8
Продавам праскови.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори