×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Футболните агитки да забравят за рефрените "фесове" и "цигани!", глобата е 2 бона на човек


Футболните агитки да забравят за рефрените "фесове" и "цигани!", глобата е 2 бона на човек
Подобен призив ще бъде забранен на футболен мач, а феновете явно ще трябва да са по-толерантни
26 Юли 2018, Четвъртък, 13:00 ч.
Автор: Антония Чорева, снимка: Спортал

Депутатите подкрепиха предложението на бургаския народен избраник Севим Али

Депутатите днес приеха на второ четене промените в Закона за опазването на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, т.нар Закон за футболното хулиганство.

Предлаганите промени включват повече правомощия за МВР при налагане забрана за посещение на спортни срещи и по-големи глоби при извършване на противообществена проява на спортно събитие. 

Новият закон предвижда да бъдат въведени промени в режима на достъп на футболен мач. Той ще се осъществява чрез предоставяне на документ, персонализиращ посетителите, или след разчитане на лична карта от скенер. Предвижда се на стадиона да бъдат разполагани камери и да има контролен център с цел събиране на доказателствен материал.

На стадиона няма да се пускат лица със забрана за влизане и предишни провинения; Непълнолетни ще влизат само с декларация и придружител; Фенове с бутилки и знамена с дръжки и чадъри; Хора, носещи маски; Не се допускат посетители, които псуват или употребяват други агресивни думи; Няма да се влиза със знамена и символи, които използват езика на омразата

Глобите за нарушения пък се вдигат драстично.

Ако си с маска и псуваш – 1000 до 2000 лв. глоба и забрана за посещение на мачове от 1 до 2 г.
Ако носиш оръжие – трябва да се полага обществено полезен труд от 80 до 320 часа, както и престой в районното до 5 дни и забрана за посещение на мача от 2-3 г.

За първи път непълнолетни - от 16 г. до 18 г. съшо ще бъдат наказвани – с обществено полезен труд и 5 дни в районното.

По време на гледането на закона в парламентарна зала от ДПС бе предложена и приета допълнителна глоба за етническа или расова обида по време на спортните събития. Популярни футболни рефрени, с които от години агитките се обиждат като: „Фесове”, "Цигани!", "Мургави евнуси" и други ще се възприемат като спортно хулиганство и ще отнасят глоба от 1000 до 2000 лв, глобата ще е персонална за нарушителите. При повторно нарушение санкцията се увеличава драстично.

Предложението беше направено първоначално от зам.-председателя на ДПС Ахмед Ахмедов на заседание на Комисията по върешна сигурност и обществен ред, а днес в парламента и от бургаския депутат от ДПС Севим Али и прието от депутатите от всички парламентарни групи. Народните избраници предприеха промените след инцидента на вечното дерби, когато феновете на Левски раниха с бомбичка полицайка.

В категории: Политика


17
Коментара
17
Коментара по темата
17.
Евроидиот
27.07.2018 11:38:57
0
1
Няма титла, няма купа,само Вадуц Лихтенщайн!
16.
Иван
27.07.2018 02:12:02
0
2
И гяури
15.
1
26.07.2018 23:03:32
1
1
Тези безмозъчни олигофрени по стадионите отдавна трябваше да бъдат строго наказани. Законът е добър независимо че е предложен от ДПС които не мога да понасям както и всички останали нещастници в парламента. Справедливо е и оправдано. Тези примати дори не могат да вдянат, че такива неадекватни обиди и то на огромни плакати така че да се виждат, срещу противников отбор на един футболен мач, който принципно трябва да е празник на състезателния дух, само потвърждава скотската същност на самите тях. Познавам добре психиката на много от тези "фенове" които отдавна трябваше кракът им да не стъпва на стадион - мангали с бяла кожа и почти толкова умни. Такива човекоподобни не трябва да стъпват не само на футболни срещи, но и на каквото и да e друго спортно събитие. Абсолютни неандерталци. Не отива за да гледа мача, а да бъде част от нещо за да се чувства значим заради комплекса си за малоценност. Мишки. Какво общо имат турци или цигани със футбола бе олигофрени?
14.
Зетя
26.07.2018 21:01:45
3
1
На доносника ружди хасан Севим Али първо да се откаже от дпс доносника доган
13.
Дарт Мол
26.07.2018 20:19:23
2
2
Турчина, дали е червен или оранжев, си е фес щом Милко Балев е баща му.
12.
Истината
26.07.2018 18:58:14
1
4
Трябва глоба за всяка полицейска кола която не е с лъснати джанти и да блести от чистота.
11.
Боклуци
26.07.2018 18:43:37
0
3
Ушев гаден педе#@ст дайте го на нас? Това глобява ли се?
10.
Никол
26.07.2018 18:42:59
2
7
Ако се обръщаме към органите на реда с Еничари, може ли?
9.
Чалми
26.07.2018 16:57:52
4
14
И всичкото това е гласувано от турчин от ДПС.... Такива сте си, кво се обиждате, турци сте и не сте добре дошли тук, сган мръсна!
8.
Wwe
26.07.2018 16:49:30
4
13
А като наричат нас българите 'гяури' какво правим?
7.
Х
26.07.2018 16:49:19
3
8
Ако викаш "говеда" или "свине", бонус плюс 1000 лева!

Баси глупостите - това мач ли е или опера?
6.
Ali raza
26.07.2018 16:42:30
2
6
Ъъъъ 'патреотите' как гласуваха ми е чудно?
5.
Ърнест
26.07.2018 16:32:02
2
9
ЪЪЪЪЪъъъъ... и как да викат на циганите и турците от утре ????
4.
думата циганин не е обидна, нито думата турчин
26.07.2018 16:24:39
1
10
Не е обидно да кажеш-германци сте!, канадци сте. По същата логика не е обидно да кажеш и цигани сте. Думата циганин не е обидна. Така се нарича етническа група.
3.
3
26.07.2018 16:20:52
2
9
Думата турчин, думата циганин-не са обидни! Да кажеш на някой,че е турчин, че е циганин-му прпавиш комплимент. Ако твърдите,че думите са обидни значи обиждате и турците и циганите.
2.
www
26.07.2018 16:19:13
2
10
Излиза, че според ДПС "турчин" е обида? И това вече е закон. Щом са казали...
1.
ДПС-Дорожное Проверовочноя Служба
26.07.2018 16:15:33
3
8
Може ли ;Домуси сте, Роми сте,Синьокожи сте
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори