×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]


Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Окръжният съд в Бургас ще гледа мярката за неотклонение на Димитър Лазов, обвинен в серия от кражби, извършени в началото на годината
  • Постановката "Моят най-добър приятел" от Ерик Асус ще бъде изнесена тази вечер в НХК, в главната роля е Краси Ранков
  • Хърватският хитов филм "Докато дишам се надявам" ще бъде представен в 18 часа в Морското казино на Бургас, събитието е част от проекта КИНЕДОК
  • Балът на бизнеселита в Бургас е тази вечер, подробности за инициативата четете ТУК
  • Искате кафе? Готово! Върнахме любимата ви кафеджийка, ще я откриете най-долу, в десния ъгъл на сайта. Успех!
НА ЖИВО

Народ трябва, не население! Кой има интерес да избива хиляди животни в Странджа*


Народ трябва, не население! Кой има интерес да избива хиляди животни в Странджа*
15 Юли 2018, Неделя, 20:10 ч.
Автор: Пламен ПАСКОВ

При заразяване, а такова няма, животните не се избиват - серумират се с хипер-имунен серум, който си го произвеждахме в "страшния лош соц" и си работи


Това, което ще напиша, пак няма да се хареса на много хора. Но пробвайте да кажете и покажете - кое не е така и как е, ако не е така.

Започвам:

1. Това избиване на дребните преживни (овце и кози) в Странджанско няма никакви ветеринарно-медицински основания. Като ветеринар го твърдя, и с този албум и с други подобни съм в състояние да го докажа във всеки съд.

2. Чумата по дребните преживни беше непозната, неизвестна, и несъществуваща в България от десетилетия. По-точно: минимум от средата на 50-те години на 20 век. Защото съществуващата ветеринарна служба и организация на ветеринарното дело профилактираха, изключваха и не допускаха появата не само на тази тропическа болест, а и на 80% от това, което се учеше в курса по обща и частна епизоотология (заразни болести).

3. Чумата по дребните животни е ТРОПИЧЕСКА болест, най-разпространена в Западна (бивша френска) Африка.

4. При заразяване (а такова няма - има съмнения и подозрения от френска лаборатория) животните не се избиват. Серумират се с хипер-имунен серум (който си го произвеждахме в "страшния лош соц") и си работи. Животните, които са в контакт, или са в региона, но нямат признаци на заразяване, се ваксинират. Поясът е от 60-100 км за България. И пак няма избиване. Защото избиването на животните при тази болест не решава нито един ветеринарен въпрос.

5. Следователно, избиването на животните в Странджа сега, преди и избиването на кравите преди броени години с повода "нодуларен дерматит" няма ветеринарно-медицински основания. Няма и хуманно-медицински основания. Няма и икономически основания, ако не броим унищожаването на поминъка и компенсацията на собствениците за икономика. Понеже това си е анти-икономика. Следователно, това не е здравен, не е хуманитарен въпрос, и не е икономическо решение. То е чисто политическо.

6. Кой има интерес?

Нямат интерес животните.

Нямат интерес стопаните.

Нямат интерес даже и ветеринарите, въпреки, че те са машата за това действие.

Няма интерес държавата (каквото и да е останало от нея). Нямат интерес дори и външно-управляваните "управляващи". Те са наясно, че това са само главоболия и проблеми, при това - с достатъчно "видими резултати" за населението и народа. И реакция (от народа) вече има.

Единственият, който има интерес, е този, който иска българската земя да се обезлюди, за да бъде "изкупена" за безценица, или просто взета и заселена. Тоест, потенциален или вече действащ завоевател, колонизатор, и подобните на тях. Другите, които имат косвен интерес, са търговците на продукти от животински произход. Техният бизнес от това само ще се подобри. И те като правило са именно мултинационални и/или офшорно-регистрирани компании.

7. Виновни ли са Румен Порожанов, ГЕРБ, и Дамян Илиев като шеф на БАБХ? Да, безусловно. Това е вината на палача, изпълняващ заповедта на краля да отсече главата на брат, роднина, сънародник. Те го правят.
Дали получават някакво нездраво удоволствие при това, или страдат от угризения, е въпрос без значение, защото крайният резултат е чудовищен за хората там и в България.

8. Може ли тази беда да бъде решена и предотвратена в бъдеще? Може, но при условие достатъчното наличие на народ, който иска това да стане, наясно е с личния си и национален интерес, и е готов на действия за това. На организация.Един Добрин Петков, фейсбук-активисти зад клавиатурата или на улицата не са достатъчни. Тук трябва народ.

Народ трябва, не население!

Иначе баба Дора ще плаче, такива като нея с изгорени души и изсъхнали от плач очи има десетки хиляди, а имаше стотици хиляди за тези 30 години. А ние си кютахме и го допуснахме като мухльовци, глупаци, и наивници, които се полъгаха като туземци за мъниста на най-старата игра на англосаксонските колонизатори.

Може сега сърцето ви да се къса, но това ще продължава, ще се усилва, и ще става все по-зле, и по-страшно. Защото население като сегашното няма право да живее в рая на земята, извоюван от народа на предците му. Правото да живееш на родната земя е привилегия, чест, и титла, която се защитава, отвоюва, и брани от всяко едно поколение. Не само от завоевателите преди векове, или от последните защитници - нашите и вашите дядовци.

Разбрахте ли го?

Пак ви питам - разбрахте ли?


*Заглавието е на Флагман.БГ, коментарът от публикация във фейсбук на политика Пламен Пасков

В категории: Политика


7
Коментара
Турците масово разпродават лири
Турците масово разпродават лири 21/02/2019, Четвъртък 08:21 0
Милко не си дава мустака!
Милко не си дава мустака! 21/02/2019, Четвъртък 08:17 0
7
Коментара по темата
7.
Пламенчо
16.07.2018 11:09:45
3
1
През 2012 г. в Русия избиха към 50 000 прасета , поради единични бройки болни , никой не рева и си спасиха поминъка хората . Чети как е по света , чети и не философствай бе дебил !!!
6.
лъжеца
16.07.2018 10:59:04
2
2
През 2001 г. поради епидемията на шап във Великобритания бяха избити 10 милиона овце и говеда. Загубите се равняваха на 10 млрд. паунда. Бройката беше толкова голяма, че труповете на животните се заравяха и изгаряха във временно изкопани за целта ровове. Безбройните пожари се показваха нон-стоп по телевизиите, а чувството на безпомощност беше опустошително.

Първоначалните опити за ограничаване на заразата със затваряне на ферми със здрави животни, дезинфекцията на входовете, недопускането на животните навън и изхранването им само вътре във фермите не дадоха никакъв резултат и заразата проникна въпреки всичко.

За да се справи страната тогава реши, че всички животни от огромния засегнат район ще бъдат умъртвени – въпреки чувствата на фермерите и въпреки огромните финансови загуби. Естествено, че и тогава някои фермери обвиняваха и не разбираха действието на правителството, те също си имаха любими животни, които обичаха, но с помощта на армията трябваше да се действа бързо и безкомпромисно. Сега и след толкова години погледнато – мерките са били правилни. А фермерите бяха обезщетени и си купиха нови животни.
5.
koko
15.07.2018 22:20:11
0
2
Сега задължете всяка ферма със субсидия да отдели по 5 процента от получените субсидии за нови животни за пострадалите -да ама не щото пари взеха определени хора същите де за тез пари едно агне не изкараха и странджанските овчари са им трън в очите затова малчи баце,малчи и криб зелените и розовите
4.
Пламен
15.07.2018 19:54:22
2
14
до rrrrrr явно си доста тъп. Най-вероятно поради твоята политическа принадлежност. Има подробни указание, как да се процедира при подобна ситуация и тя примерно се спазва стриктно , там където ива Държава. Болните животни се отделят, умъртвяват и или изгарят или заравят НА МЯСТО в стопанството. Без да се разнасят насам-натам. Също така се ограничава строго движението на хора и досега им с животните. А камо ли умъртвяването им от съмнителни лица без ръкавици и маски. Здравите животни и недоказано болните се отделят. Това са всички такива, които нямат поне първия симптом на болестта - висока температура, който се измерва много лесно. От там нататък инкубациония период е супер малък - 10 -15 дни. Тъй като най-вероятно тези думи не ти говорят нищо , ще ти обясня. След като вече са изолирани, животните трябва в рамките на 10-15 дни да се разболеят. Като след първи симптом - температура , останалите са доста по видими - животното спира да се храни, получава диария, течове от носа и жлезите. Ако в рамките на тези дни изолираните животни се разболеят ,се умъртвяват. Ако не - значи не са заразени. Сега да ти обясня и друго, което твоите политически дружки не ти казват - животните нямат нито един от изброените симптоми, въпреки че пробите са взети преди повече от 20 дни. Т.е. уж преди 20 дни са били вече болни, но все още нямат симптоми. Разбрали малкото ти мозъче нещо?
3.
ггггггггггггггг
15.07.2018 19:33:09
5
1
пак не чувам как да се справим с заболяването без да убиваме - всяка статия която се пише без алтернатива - е писана от хора от които искат да се убива, но с политически подтекст
2.
НЯМА КАК ДА РАЗБЕРЪТ
15.07.2018 19:29:48
0
2
ТЕ СА В ПРОЦЕНТИТЕ НА ПРОФЕСОР ИВО ХРИСТОВ , НЯМА СПАСЕНИЕ ПРИ ТАКЪВ %
1.
Каката
15.07.2018 18:53:14
1
4
Къде са ОЗБГ?!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Милко не си дава мустака! Милко не си дава мустака!

Хората в Свиленград прочели в сайтове и вестници, че съм си обръснал мустака и ме дебнеха на главната улица на града, за да снимат новата ми визия, споделя Милко

 

Сузанита се натиска за „Гласът на България” Сузанита се натиска за „Гласът на България”

Невръстната ученичка, която предизвика бурни скандали с разкрепостеното си поведение, искала да стане още по-известна

Гледат мярката за неотклонение на Очите на втора инстанция, босът иска на свобода Гледат мярката за неотклонение на Очите на втора инстанция, босът иска на свобода

Той твърди, че обвиненията срещу него се крепят на слухове и анонимни свидетели
 

Адвокати излизат на протест пред парламента Адвокати излизат на протест пред парламента

 Юристите твърдят, че новите мерки нарушават Конституцията, тъй като застрашават адвокатската тайна

Къде в Бургаска област се женят най-много Къде в Бургаска област се женят най-много

В Айтос сключват брак средно близо 3 пъти повече в сравнение с Малко Търново

Нови разкрития за изпечената мошеничка Ирина, завлякла с милиони Мартин Петров Нови разкрития за изпечената мошеничка Ирина, завлякла с милиони Мартин Петров

Измамничката излъгала и други известни личности

Животът на Димитър Тодоранов е като филм на Тарантино - неочаквани обрати, невъзможна любов и на косъм от смъртта Животът на Димитър Тодоранов е като филм на Тарантино - неочаквани обрати, невъзможна любов и на косъм от смъртта

Един разказ за успехите, предизвикателствата и живота на човек преминал в отвъдното и завърнал се триумфално в този свят

Не е истина! Слави Трифонов слиза от екран? Не е истина! Слави Трифонов слиза от екран?

Хората от екипа на Слави са уведомени за предстоящите промени и вероятността да остават без работно място

Броят на болните от морбили расте – общо за страната са 32-ма Броят на болните от морбили расте – общо за страната са 32-ма

За последните 24 часа са регистрирани нови 5 случая

Депутат от ДПС: „България беше страната, която се славеше с гоненето на своите евреи” Депутат от ДПС: „България беше страната, която се славеше с гоненето на своите евреи”

"Въпреки че не са били депортирани в лагери, те бяха подложени на тормоз", обясни Джейхан Ибрямов

Eдин oт няĸoгaшнитe нaй-бoгaти индийци, ĸoйтo пoчти фaлиpa, ceгa мoжe дa влeзe в зaтвopa Eдин oт няĸoгaшнитe нaй-бoгaти индийци, ĸoйтo пoчти фaлиpa, ceгa мoжe дa влeзe в зaтвopa

Πpeз 2016 гoдинa тoй ocнoвa cвoя мoбилeн oпepaтop Rеlіаnсе Јіо и ycпя бъpзo дa пpивлeчe ĸлиeнти, ĸaтo пpeдлoжи шecт мeceцa бeзплaтeн 4G интepнeт и изĸлючитeлнo ниcĸи тapифи нa пoтpeбитeлитe cи

Турците масово разпродават лири Турците масово разпродават лири

Местните губят доверие във валутата си

Сърдечен удар покоси 21-годишна красавица във фитнеса заради рядко заболяване Сърдечен удар покоси 21-годишна красавица във фитнеса заради рядко заболяване

Емили била на тренажора за гребане и изпълнявала обичайните си упражнения, но внезапно й причерняло пред очите и получила сърдечен пристъп

Мениджър на Шумахер изригна с дълго чакана новина! Мениджър на Шумахер изригна с дълго чакана новина!

Нова оптимистична информация за световния шампион във Формула 1

Тя твърди, че пищните ѝ форми са естествени, но вижте я отпред! Тя твърди, че пищните ѝ форми са естествени, но вижте я отпред!

Девойката е много популярна в "Инстаграм" благодарение на ефектните ѝ форми, по които прилича на холивудската звезда

Трагедия в Бангладеш, 69 загинали при пожар Трагедия в Бангладеш, 69 загинали при пожар

Според спасителните служби броят на жертвите може да нарасне

Летяща чиния се появи над австралийски град Летяща чиния се появи над австралийски град

По време на гръмотевична буря дискообразното НЛО летяло над Брум

Загина човек в Алпите, падна лавина Загина човек в Алпите, падна лавина

В издирвателната операция участваха 8 хеликоптера, 12 кучета и над 240 полицаи

Херцогиня Меган на бебешко парти в Ню Йорк Херцогиня Меган на бебешко парти в Ню Йорк

Бебешкото парти било организирано в тесен кръг

Доживотен затвор за полицая Красимир и любовницата му Дешка за убийство Доживотен затвор за полицая Красимир и любовницата му Дешка за убийство

След 18-часово дело съдът ги обяви за виновни и им присъди доживотни присъди

Осман Октай Осман Октай Ако я няма подкрепата на ДПС, правителството на ГЕРБ отдавна да е паднало Виц на деня Виц на деня Съдията:
- Подсъдими, Вие сте ограбили банка...
Подсъдимият:
- Е па к'во от т'ва, те първи започнаха...
Виц на деня Виц на деня Фирма търси човек за работа като синоптик – заплатата е 700 лева, но се усеща като 1200. Статус във фейсбук Статус във фейсбук Най-много ме е страх, като дойдат мигрантите, да не ни изкупят печелившите талончета от националната лотария и за нас да не остане нищо...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter