×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Новият гробищен парк в жк „Меден рудник“ с капацитет на малък град, ще има ритуална зала за мюсюлмани


Новият гробищен парк в жк „Меден рудник“ с капацитет на малък град, ще има ритуална зала за мюсюлмани
По всяка вероятност новите гробища ще се намират от северната част на пътя Бургас-Средец, малко след края на комплекса
10 Юли 2018, Вторник, 04:58 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Необходимият за Бургас комплекс ще разполага и с крематориум


Новият гробищен парк, който трябва да обособи край бургаския ж.к. „Меден рудник“ ще е с капацитет от 5018 гробни места - един малък град, и ще бъде разделен на 8 квартала. Това показа справка на Флагман.БГ.

По проекта започна да се работи от няколко години. От една страна заради изчерпването на капацитета на настоящия парк, а от друга - за да се осигури друг парцел за гробище, близо до ж.к."Меден рудник".

Правят Гробищен парк в „Меден рудник”, местата в „Изгрев” свършват до 2 години

В новия парк ще има и крематориум, който досега липсваше на Бургас. Няколко фирми през годините проявяваха интерес да го изградят на принципа на публично-частното партньорство, но трябваше да се издигне в ж.к."Изгрев", което не бе най-подходящият вариант и със сигурност щеше да срещне широка съпротива. 

След години чакане: Строят нов гробищен парк в бургаския ж.к. „Меден рудник” (КАРТА)

Ритуалният комплекс с крематориум се предвижда да бъде с площ от около 760 кв.м., като ще включва следните помещения – регистратура, архив, счетоводство, офис управител, стая за персонал, съблекални, хладилна камера, машинно отделение, инвентар, зала за кремация, зала с пещи, крематор, машинно отделение пещи, котелно помещение, склад за урни, зала за прощаване, помещение за наблюдение на кремация, стая за посетители, стая за отдих и психологическо разтоварване на персонала.

С настоящата разработка се предвиждат следните терени – за обществено обслужване, за гробищен парк, за администрация и ритуална зала и траурен парк, за ритуална зала за различни вероизповедания, за храм, както и за озеленяване и инфраструктура, става ясно от заданието на поръчката.

Югоизточната част на гробищния парк ще се обособи за работилница за паметници, под формата на леки постройки и навеси.

Административната сграда с ритуална зала се предвижда да бъде на площ от около 800 кв.м. и ще включва следните помещения – зала за ритуали с два входа, озвучение, офис уредници, каса, магазин за траурни стоки, скалд за ковчези, кръстове и траурни атрибути, офис управител, цветарска работилница, офис за изработка на некролози, зала за раздавки, хладилна камера за съхранение на покойници, стаи за почивка на персонал.

В сградата за ритуали на различни религиозни общности ще се обособи помещение с площ около 80 кв.м. за мюсюлмански ритуали.

Към проекта е предвиден и паркинг с общо 89 места, от които 2 са за електромобили и 6 за хора с увреждания, както и паркинг за 2 автобуса.

Към момента не е ясно дали към проекта ще се добави и дългоочаквания и желан от хиляди бургазлии гробищен парк за домашни любимци.

В категории: Меден Рудник


Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 05/05/2024, Неделя 12:43 0
13
Коментара по темата
13.
1001 нощи
10.07.2018 22:19:18
0
4
Голяма измишлйотина кога мина на общинска сесия и знаете ли колко лв струва това нещо?
12.
Малко са 5000 места
10.07.2018 19:51:43
0
2
5018 гробни места са много малко за Бургас.
Максимум за 4-5 години ще е запълнен
В един квартал има 400 гробни места.
В старият гробищен парк има над 100 квартала, т.е. над 40000 гробни места.
11.
Бург
10.07.2018 19:43:35
0
7
Там няма мюсюлмани има цигани
10.
Кара Кольо
10.07.2018 18:36:33
1
1
Кара Байър Меден Рудни
9.
Бойко Кво е тва веее
10.07.2018 18:01:02
2
3
Срамммм хора изнасяйте се от тая смешна държава даеба тая Бойко ебан даеба!!!
8.
Ст
10.07.2018 17:57:27
1
4
УДИВИТЕЛНО Е НИВОТО НА ПРОСТАЩИНАТА И НЕВЕЖЕСТВОТО В ТАЗИ ДЪРЖАВА!!! КСК НЕГ ЖА НАРОД ОТ 7 млн да роди ТОЛКОВА НЕВЕЖИ ЗАВИСТЛИВИ ЗЛОБНИ ХОРА!!!! НЕДЕЙ БОЖЕ ДА ПОФРЕБЕТЕ БЛИЗЪК И ЩЕ СЕ СБЛЪСКАТЕ С ЕЛЕМЕНТАРЕН ПРОБЛЕМ: ЛИПСА НС МЕСТА! ЯВНО НЯКОИ ЩЕ ЖУВЕЯТ ВЕЧНО,!
7.
Ga
10.07.2018 17:50:46
9
1
Ай честитофна Меденруднишките селяни, да си ползват местата!
6.
Az
10.07.2018 16:51:13
2
16
Колкото и несериозно да се отнасяте към тази тема рано или късно всички ще опрем до там. Нужен ни е такъв гробищен парк. Рано или късно той ще бъде и наш последен дом. Аз съм за крематориум. Няма нищо по-добро от това да те съберат в урна, вместо да заемаш толкова място и да трябва някой да го поддържа след теб.
5.
789
10.07.2018 16:22:32
3
6
Работните места нагласени ли са вече между наши и ваши?
4.
психиатрия Карлуково
10.07.2018 15:25:52
8
12
Алоууууу, дежурния ненормалник 1, 2 и с още много псевдоними. Поради системно нарушение на графика за пиенето на хапчета те очакваме скоро да дойдеш в нашата реномирана лудница. Тук ще си добре и ще контактуваш със Сталин, Г. Димитров, Ленин и още няколко други пациенти като теб...
3.
Filip
10.07.2018 15:21:15
3
4
V raiona na Malko Tarnovo po4va izgrajdane na grobi6te za mysulmani nali po4va li da im karat bejanci
2.
Колко висока смъртност
10.07.2018 14:49:15
7
28
за съжаление новината не е добра, най- добрия град за живеене със собствен град за мъртъвци, гарантирано от ГРОБ. След третото управление /третия райх/ очакваме и Аушвиц, той им е любим на гробаджии, и снимки като нацисти имат . Браво на Фрау Боко
1.
G040
10.07.2018 14:31:53
8
20
ГЕРБ = гроб
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли
Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори