×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„ЛИНА” вече разполага и с апарат за едновременно изследване на 282 вида алергии


„ЛИНА” вече разполага и с апарат за едновременно изследване на 282 вида алергии
ALEX – тестът се назначава след консултация с лекар специалист
27 Юни 2018, Сряда, 13:01 ч.
Автор: Флагман.бг

Имунологичната лаборатория на „ЛИНА” е сертифицирана и в нея се извършват изследвания за нарушения в имунитета, автоимунни заболявания, репродуктивни процедури, алергии  и много други

„ЛИНА” разшири имунологичната си лаборатория и вече разполага с първия инвитро мултиплексен алергичен тест ALEX – Allergy Explorer, който позволява едновременно изследване на пациента за 282 вида алергии.



Алергичните заболявания стават все по-разпространени в наше време. Това се дължи на различни фактори, свързани със замърсяването на околната среда, храненето, увеличения прием на лекарства, хранителни добавки и др. Затова лаборатория „ЛИНА” предлага пълен спектър от изследвания  в тази насока – от изследване на единични алергени до панели, които включват различни комбинации. Миналата година внедрихме апарата  EUROBlotOne, с който се изследват до 54 алергена наведнъж, а тази година и ALEX – Allergy Explorer”, заяви  д-р Марта Райкова от МДЛ „ЛИНА”.



Разширеният панел на ALEX – теста  включва 282 алергена от следните видове: полени, микроoрганизми и спори, акари, животински алергени, отрови от ципокрили, храна (ядки и семена, мляко и яйца, плодове, бобови култури , риба и морски дарове, подправки, месо, зеленчуци и гъби), латекс и др. (Пълен списък на алергените вижте ТУК)

За теста се взима венозна кръв, която пациентът може да даде във всеки от филиалите на „ЛИНА”.  Той е подходящ за възрастни и деца над две години. Резултатът илзиза в рамките на пет работни дни.

ALEX – тестът се назначава след консултация с лекар специалист (алерголог), като преди него е препоръчително изследване на тотално ИгЕ (tIgE). Този имуноглобулин е ориентир дали в организма на човек протича алергична реакция, за да се престъпи към тестовете за определяне на точните видове алергии. 

За да бъде точна и прецизна алергологичната диагностика, е необходимо на първо място лекуващият лекар да получи точна информация от пациента за началото на възникване на оплакванията, тяхната продължителност, от какво са предизвикани, развитието им във времето, има ли и други членове от семейството с доказана алергия или същите симптоми. Тези сведения са необходими, за да се направи възможно най- точна диагностика. А един от диагностичните методи е именно кръвният  тест за алергии”, допълва д-р Райкова.

Важно за пациентите е да знаят, че ALEX –тестът не се изследва по време на терапия с кортикостероиди, химиотерапия и други подтискаща имунната система лекарства.

В „ЛИНА” ALEX –тестът е в оптимално съотношение  брой алергени/цена.  Той е на стойност  270лв., като не може да се комбинира с ваучери и талони за намаление.

Повече за ALEX – Allergy Explorer

ALEX – Allergy Explorer е първият инвитро мултиплексен алергичен тест, позволяващ едновременното количествено определяне на тотално ИгЕ (tIgE)  и специфични ИгЕ (sIgE) към широка гама от алергени - екстракти и алергенни молекули (отделни компоненти от алергенните екстракти). Композицията на ALEX панела дава възможност за добиване на почти пълна картина за сенсибилизационния статус на пациента

Какви са предимства  и приложения на ALEX - теста

• Едновремено определяне на 282 алергена за един пациен (157 алергенни и 125 молекулярни компонента),

• Едновременно определяне на тотално ИгЕ (tIgE) и специфични ИгЕ (sIgE) за един пациент,

• Количествен израз на пациентския резултат,

•  Информация за кръстосана реактивност,

• Включено CCD инхибиране и увеличаване на специфичността на получения резултат,

• Индикация за специфична имунотерапия,

• Оценка на риска за пациента – за избягване на тежки алергични реaкции към храни,

• Индикация за специфична имунотерапия – включването на алергенни молекули в панела на ALEX - теста спомага за интерпретацията на получените положителни резултати.

Новият апарат попълва модерната апаратура на имунолгичната лаборатория на „ЛИНА”. Тя е сертифицирана и в нея се извършват изследвания за нарушения в имунитета, автоимунни заболявания, репродуктивни процедури, алергии  и много други. В имунологичната лаборатория се използва анализаторът Cobas 6000, IMMULITE 2000, автоимунният анализатор Alegria, автоматизираната система EUROBlotOne  и апаратът  ALEX – Allergy Explorer.







За 19 години от своето същестуване медицинска лаборатория „ЛИНА” е успяла да обедини в едно всички лабораторни специалности: клинична лаборатория, микробиология, вирусология, имунология, паразитология, трансфузионна хематология, патология, имунология и ДНК диагностика, за да предложи на пациента максимално удобство. Изследванията се извършват от лекари-специалисти, с които лекуващите лекари и самите пациенти могат да влязат във връзка.

В категории: Бургас


България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори