×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Премиерът иска официално от Европа – затваряне на границите за бежанци, да се пратят в Либия, Турция, Йордания


Премиерът иска официално от Европа – затваряне на границите за бежанци, да се пратят в Либия, Турция, Йордания
Страбата ни няма да подписва никакви документи за приемане на нови бежанци в неделя
Ключови думи: Борисов, бежанци, Европа
22 Юни 2018, Петък, 10:50 ч.
Автор: Антония Чорева, снимка: Лъчезар Лисицов

„И австрийският канцлер да ми прати самолет с бежанци, няма да му дам трасе”, каза той

Премиерът Бойко Борисов се появи за 5 минути в парламента след лют скандал и декларация на лидера на БСП Корнелия Нинова, че той смята да обяви на среща  на предстоящото заседание на Европейския съвет за миграцията в неделя , че страната ни смята да приеме повече мигранти срещу повече пари от Европейския съюз. 

Явно думите са засегнали дълбоко Борисов, тъй като той се яви моментално в Народното събрание.

И даде отчет както ще предложи именно на тази важна среща:

Първо и категорично – Борисов каза поне три пъти в речта си, че смята да предложи на Европейския съвет да бъдат затворени всички външни европейски граници за мигрантите и ще предложи да бъдат изнесени в Либия, Турция, Йордания...

Борисов разказа детайлно пред парламента, че вчера е имало съвет по Национална сигурност, на който са разгледани всички детайли, тъй като срещата в неделя е извънредна.

После премиерът индиректоно отговори на Нинова: „ Не знам да има партия в българския парламент, която някога да е казала - ние сме за приемане на мигрантите”, каза той.

Той подчерта, че на всички съвети е държал една и съща позиция и е предупреждавал колегите, но те са го убеждавали, че хуманността на Европа е на първо място.
„За първи път аз казах, че трябва да направим центрове за убежища и сигурност извън пределите на Европа. Тогава ме обвиниха, че било в полза на Турция. Затвоа моята първа точка сега е незабавно спиране затваряне на външните граници на целия ЕС. Да се инвестира каквото трябва, но бежанската вълна означава вълна. Имаме напоследък опит с наводненията, първо трябва да се спре вълната, после да се разчиства. Същото е Европа – цели системи политически партии се тресат от ситуацията, в която сами се вкараха”, каза премиерът.

После той изтъкна, че България не е участвала в нито една война и се спря на войната в Сирия, Либия, Ирак, Афганистан, децата, семействата в Сирия и накрая изрази надежда, че на срещата междуТръмп и Путин юли трябва да се сложи край на войната в Сирия.

Борисов се върна на темата: „Незабавно трябва да се затворят външните граници – на КПП-тата трябва да се допускат само лица, бягащи от войната.
Когато мяташ ракети, било то умни красиви... Ние, с нашите съюзи, пряко сме участвали и трябва да си платим за това. А плащането става в центрове извън територията на ЕС - в Либия, в Йордания, в Турция, затова споразумението в Турция трябва да работи”.

И второ! Борисов каза, че трябва да се погрижим за избягалите от войната до момента, в който войната свърши. Но икономическите мигранти трябва да се връщат - ако не ги иска някоя страна, в страните на призоход, от които са дошли.

„България не ги иска. Тихо, без да шумим, както постъпихме с афганистанците. Помним Харманли, Овча Купел. Ако ще и милиарди да ни дадат – трудно бихме могли да ги интегрираме и да ги приемем.  Ако кажем добре – ще приемем по 1000, догодина кой ни гарантира, че няма да са 2000”, о бясни позицията Бойко Борисов.

Ако ще и австрийският канцлер да каже връщам ви самолет с бежанци – и какво да не мислите, че ще ги чакам да ги приема, няма да им дам трасе”, категоричен бе премиерът.

Накрая Борисов завърши с любов към парламента.

По тази тема трябва да бъдем единни. „Хем да не плашим населението, хем да бъдем единни, аз имам нужда да знам, че парламентът подкрепя подобна тактика. Ще дойда и след Съвета преди следващия съвет, да ви кажа какво е станало. Викайте ме, ако дойда – ще е жест, ако не дойда, ме нахокайте. Като не мога единия ден, на другия ще дойда”, каза той.

И гарантира, че българското правителство в неделя смята да не подписва нищо.

В категории: Политика


2
Коментара по темата
2.
Бургас Р.Х.
22.06.2018 18:54:51
0
1
правилно се е ориентирал Борисв по отношение на мигрантите.Както знаем, сега това е горещия коментар на цяла Еевропа, всички са на едно мнение, с изключение на една европейска държава по отношение затварянето на границите.По- добре да бъдат подпомогнати в собствената си държава, отколкото да ги храни и интегрира която и да е европейска страна.
1.
agent 007
22.06.2018 13:45:17
1
6
Баце,Като разбра ,че ще го лашнат от власта барабар с цялата партия обърна политиката на 180 градуса.
Баце ,хората отдавна ти казаха - икономически мигранти НЕ приемаме в България ! Когато си направим дирижирана лотария Зелена карта като в САЩ можем да приемаме висшисти и специалисти-цигани и безпризорни НЕ приемаме ! Сети се вече ,че най-законния , бърз и евтин начин е като хванете Мигранта - кой от където е -обратно със самолета в родната му старна-няма не искам ,няма недей.
Като толкова си се загрижел за безработните мигранти -приеми си ги Банкя !
п.п. Бежанци вече НЯМА има Мигранти правещи се на бежанци !
Руснаците спечелиха воината в Сирия !
Народа е казал-По-добре късно да ти дойде акъла ,вместо никога ...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори