×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Протест заради новия път за Слънчев бряг, ахелойци плашат с блокада (ВИДЕО)


Протест заради новия път за Слънчев бряг, ахелойци плашат с блокада (ВИДЕО)
Гневни жители на Ахелой се събраха на протест край новия четирилентов път за Слънчев бряг, който бе официално открит в петък
19 Юни 2018, Вторник, 05:30 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

До края на следващата седмица проблемът с връзката за Ахелой ще бъде решен, обеща кметът на Поморие Иван Алексиев

Гневни жители на Ахелой се събраха на протест край новия четирилентов път за Слънчев бряг, който бе официално открит в петък. Те твърдят, че с разширението на трасето, достъпът до къщите им е отрязан.

„Няма как да влезем в Ахелой. Трябва да летим“, каза пред камерата на бТВ една от протестиращите дами.

„Много от хората работят в Слънчев бряг и неудобството за тях е голямо. Прекъсната е връзката за града. За да влязат от курорта, движейки се в посока към Бургас, те трябва да направят една изключително опасна маневра, като минат по вътрешния път и внимават да не бъдат блъснати от колите, които пътуват за Равда“, обясни репортерът Лора Стаматис.
Това не е единственото неудобство, добави тя.

По няколко пъти на ден Митко Хубенов рискува, опитвайки се да се прибере от Слънчев бряг, където работи, до Ахелой, където живее.

За да завием, трябва да влезем в дясното плътно. Опасно е, защото някой може да ви удари“, обясни Хубенов.

Това е причината автобусите да не спират в курортното градче на път за Бургас.
Вариантът за шофьорите е да минат през две кръгови, за да оставят пътниците и така да извършат нарушение.

„Не знам как са го измислили това. Как с този автобус ще направя маневра?“, пита Петър Николов. Той е шофьор на автобус.

Стилиян Чолаков, който пък е ученик в Училището по туризъм и ходи на стаж в Слънчев бряг, сподели, че откакто са пуснати четирите ленти за курорта, губи повече време за път.

Последният автобус дори не минава и трябва някой да дойде да те вземе, добавя той.
Според АПИ връзка за пътуващите до Ахелой е осигурена.

Ахелойци да са спокойни, до месец ще имат нов път, каза инж. Дончо Атанасов - член на УС на АПИ.
Дотогава хората трябва да използват кръговото движение на Каблешково.

От Община Несебър са обещали трасе през общински пътища. Жителите на Ахелой обаче не са съгласни да чакат.

Някои от автобусите не минават през Ахелой, защото шофьорите не искат да рискуват и тук става задръстване, каза Мария Хубенова.

„В момента е отказан само левият завой от главното направление, поради това, че пътят се намира в хоризонтална крива и няма да има никаква видимост на кръстовището. АПИ е провела разговор с Община Несебър и е постигнато съгласие да се изгради връзка. От следващата седмица ще започне изграждането на пътя“, уверява инж. Христо Гюров от Областното пътно управление.

До края на следващата седмица проблемът ще бъде решен, добавя кметът на Поморие Иван Алексиев.
„Ако това не се случи, ще има стачни действия. Ще затворим пътя и ще станат големи задръствания“, каза един от протестиращите.


В категории: Поморие


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
40
Коментара по темата
40.
ДО ТУК
19.06.2018 21:34:07
2
11
Преди няколко дена,написах коментар в статията за "Откриването на новият път" който беше следният....

Честито,новият път е приказка.Днес имах честа да го "сефтосам". Поморие Ахелой 4мин 5мин. Какво беше това 40 мин 1 час,час и 20мин в посока.Поглеждайки по глобално над нещата,се сетих за онова ГНУСНО малко СВЕТОФАРЧЕ изсрано насред нищото,къде го натискаха гнусните треторазрядни СУКИ,селяните от село АХЕЛОЙ,не преуспелите бизнесмени с кръчма на центъра и автомивка в края на селото.Та се сещам как за 15 17 секунди светофар колоната се трупаше трупаше трупаше стотици коли ЕЖЕДНЕВНО в продължение на ГОДИНИ и картинката се ПОВТАРЯШЕ ЛИ ПОВТАРЯШЕ.Защото чичо Гошо филанкишията искал да пресече до МЕГА ХИПЕР мини маркетчето точно до светофара да си вземел половинка хляб и олио за цацата.А колоната се ТРУПА ЛИ ТРУПА.Келешите с мазните коли влизаха в насрещното,караха по банкета само и само да прередят 5 6 7 коли,доста от тях станаха храна за червеите,но пък кой не обича жито,аз много го харесвам.А светофара светва и изгасва,и колоната се трупа ли трупа.Та мили мои АХЕЛОЙЦИ искам да ви честитя,честит ОБХОД на това прокажено място с не доизмислен светофар.Сега можете да си го натискате гнусният бутон колкото искате,даже постоянно може да свети червено.НОН СТОП ЧЕРВЕНО. Защото повече никой няма да мине и да стъпи в това СЕЛО.До сега бяхте зян,сега вече баталясахте.Несебър и Равда се усетиха на време,а вие си стойте в залупаните къщички на по 2 ката и си бъдете най-големите.Пукнат турист няма да видите.До 2 3 години и доставчиците ще започнат да ви отказват да ви зареждат със стоки дори от 1ва необходимост.ААааа ама си имате онова светещо нещо,същото дето чичо Гошо,там нали..... пресича си като герой от войната,сиренце,хляб мезенце за биричката от къде от магазинчето и после пак на обратно да си натиска копчето ;) Знаете как става :* Още веднъж честит ОБХОД и предстоящ ФАЛИТ,можете спокойно да започвате да си простирате дрехите на светофара както едно време правихте :) Хайде със здраве :*

Има една платена политическа група в социалните мрежи наречена "Шофьори Бургас" отдавна излязох от нея като наблюдавам политическият почерк на част от нея.Това е друга тема,та преди малко жена ми показа в тази група/тя е член там/ няколко поста с големите протести,и Ахелойци като отворили една уста,коментари да видиш. Само да вметна ей така ДА СИ ЗНАЯТ Ахелойци. Когато всички се тъпчеха през малкото пътче минаващо през Ахелой,защо никой не стана да протестира? Защо мълчахте като мишки? 2 пъти да бяхте затворили пътя и не за 8 месеца а щяха да го изградят обхода за 8 дни.Знаете ли колко милиона конвертира Сл.Бряг всеки ден? Два дни само са необходими да се затвори пътя и цяла европа щеше да разбере за проблема! Да не говорим че за два дни без доставки до ГНУСЕН БРЯГ целият сезон щеше да замине.Защо не крякахте тогава и да поставите условията си още тогава.Как да го направите като основен фактор в бизнеса е да имаш ежедневен поток от хора. Сега на ден едва ли минават повече от 100 автомобила и те 30 40 са доставчици. Които между другото скоро и те ще започнат да отказват да влизат в СЕЛО АХЕЛОЙ,защото едно че е бавене и не си струва като магазините ВЕЧЕ БАТАЛЯСВАТ и едвам ще изкарат сезона. ЧЕСТИТО СКЪПИ АХЕЛОЙЦИ. Ние гниехме заради нещастният ви светофар сега ви го оставяме на ИЗЦЯЛО ВАШЕ разположение. Не автобуси,не коли,ами кучетата вече няма да минават през гнусното ви СЕЛО. След 10 15 години когато се обезлюди това прокажено и силно застаряващо население,мутрите ще изкупят къщи,земи,стопански постройки.... всичко долу-паприкаш и ще си вдигнат мазните хотели,и това всичко е съгласувано със сегашното управление на България.За това ви изолираха и ви сложиха под КАРАНТИНА. Нали знаете кой слагат под карантина - болните животни. Магазинчета,кибапчийници,псевдо бизнесмени даващи стаи под наем и не плащащи данъци,автомивки,плод зеленчуци ВСИЧКО ЗАМИНА БАТЕ :* Ей така да си знаете,само да ви кажа нали.Да не стане ааа ама ние токоу ний нищу ни знайхмИ. Е сега знайтИ. Никой няма да ви обърне внимание на тези протести,ще си изгниете там в гнусната кочина в която се намирате :* АхелойцИ :*
39.
do36
19.06.2018 19:04:04
0
3
Spri HAPA i ANABOLITNE,nablegni na MIDITE/chiliiski/
38.
Гост
19.06.2018 17:21:11
0
1
Поморие ги чака същата съдба.
37.
н
19.06.2018 15:43:51
0
3
не е необходимо да се лети ...просто отиваш до кръговото и ти си човека
36.
Кикбоксинг
19.06.2018 15:31:19
2
0
ей хора вчера взех една курвичка и не можа да ми стане . за първи път ми се случва.на 20 г. съм. кво става деа маа му
35.
Xxx
19.06.2018 15:10:44
0
1
В Ахелой се събираше подписка за кръгово на пътя с Тънково , ако го бяха взели на сериозно нямаше да има проблем.
34.
Гочо
19.06.2018 14:59:34
0
4
Един голям ахелойски за Герберите!
33.
от Ахелой
19.06.2018 14:58:24
0
3
Не го искаме стария път! Стария път да се затвори и да не се хвърлят пари за ремонта му а само за новите.
32.
GGQQ
19.06.2018 14:39:21
1
8
Стария път на излизане от Ахелой посока Бургас (след реката) трябва да бъде отново включен в пътната мрежа, а не "закрит" за сметка на обиколния с кръговото, в коя бяла държава един път се приключва за сметка нов!?? ИДИОТИ!!!
31.
ДА
19.06.2018 14:28:33
1
4
Пътя е страхотен за строителите на съвременните пътища
30.
Ахелойец
19.06.2018 14:09:37
0
1
Не ги слушайте тези по телевизията. Никой не иска пътя да мина през нас. Искат само да откраднат парите.
29.
До 28
19.06.2018 14:03:08
0
1
Не от населението на Ахелой
зависеше изграждането на този път! Нали уж специалистите си разбират от работата? Ама то нали в България всеки се прави,че от всичко разбира,та затова сме на такъв хал...че сега и пътя,като всичко останало! Не е виновно населението на Ахелой,не ставайте смешни!
28.
Стоян
19.06.2018 13:46:35
5
13
Имаше 3 /три/ обществени обсъждания за обхода на Ахелой. На тях присъстваха 3-ма /трима/ местни. Обсъжданията се правят за да се запознае населението как ще изглежда обхода. Къде бяхте тогава господа Ахелойци. На крака ви идваха кметове, хора от пътната агенция. Тогава нищо не ви интересуваше. Сега протести и държавата и всички са ви виновни. Сами сте си виновни.
27.
От Ахелой
19.06.2018 13:14:23
0
5
За голямо съжаление Ахелой някой иска да го приключи.Това китно някога село е забравено от община Поморие ! Селото на нищо не прилича! Местната управа какво прави...? Няколко пъти се коментират едни и същи проблеми,но резултати НЯМА ! В Ахелой туристите отдавна са мираж,плажът също остана само в спомените,центъра на селото(градът) е крайно неугледен ( като картина от Кербала).Тъжна картинка.....нищо по-вече!Сега вече с обходния път напълно е изолиран и забравен от всички! МНОГО ЖАЛКО,МНОГО!!!
26.
така така
19.06.2018 12:59:31
0
8
а протести за цената на пътя??? 10 милиона на километър!!!!!
25.
яьаь
19.06.2018 12:41:05
2
6
Хората се оплакват, че не могат да стигнат до РАБОТАТА си в СЛЪНЧЕВ БРЯГ, вие ми се обяснявате за една група от 20 човека, които има(ха) бизнеси на главната улица в Ахелой. За тва сме прост народ, щото обичаме на другите да им е гадно.
Факт е че пътя е провал, на вълни и с 1000 кръгови. Факт е че можеха да направят по една детелина на разклона за Поморие и Ахелой/Равда, както има детелина в Сарафово и от Слънчев Бряг до Бургас щеше да се стига за 15 минутки. Нещо което не е правено 30 години и се прави за следващите 30, трябва да е така устроено да е удобно и рентабилно. Не да "закърпи положението за 2-3 години" и да остане така още 30.
24.
дядо
19.06.2018 12:15:19
0
12
Писах -кръгово,защото гражданите трудно ще проумеят надлез!Истината е,че две бензинджийници,автосервиз,автоморга и импровизиран пазар за ахелойски ябълки от полша каталясаха!
23.
цимента
19.06.2018 12:12:05
0
8
проблема не е в входа за селото проблема е че автобуслите отказват да влизат
22.
чичави
19.06.2018 12:11:11
2
9
На следващите избори пак същия кмет си изберете и за поморийския гласувайте бастуни
21.
до дядо 20
19.06.2018 12:10:08
2
2
Ти от кой кенеф си че видя кръгово на тънково ? По канализацията ли пътуваш! Аман от професори!
20.
дядо
19.06.2018 11:52:28
1
7
Поредната простотия на гражданите от кенефа ахелой!Идеално се влиза от колелото на пътя за Тънково и се излиза от колелото на пътя за Каблешково!Хем душата в Рая,хем уя докрая неможе!
19.
Алоо ваньоо
19.06.2018 11:44:05
2
14
Гаден ахелосйки матрял. Бат ви боеко ша ва шиба през гащите
18.
СЕЛЯНИ
19.06.2018 11:31:51
2
22
Селските бекове от "град" Ахелой много реваха за обхода сега недоволни. Айде честит да Ви е!
17.
Зомби
19.06.2018 11:24:33
2
17
В този град от селски тип,особено през зимата няма да влезе кьорав човек! Е сега ахелойци ще могат спокойно да се разхождат по пустата улица.Ако все пак случайно блъснат някой човек, ще е от някой местен ахелойски гъзар.
П.п. Я питайте тези,дето имат земи около новия път дали са недоволни?
Малееее...как ли точат балтиите с цените на кв.мвтър. А?
16.
ахелоец
19.06.2018 10:52:58
2
12
Къде беше зам.кмета ни Янчо Илиев, къде спа толкова време като строиха пътя. Не разбра ли, че ще се получи проблем.
15.
истината
19.06.2018 10:51:05
3
23
Ахелой го байпасираха от главния път за Слънчака и магазинчетата на центъра и в началото на селото припечелваха от преминаващите чужденци, туристи и изобщо от пътуващите по това трасе през цялата година. Сега са бесни направо.
14.
Каблешко
19.06.2018 10:32:44
5
23
Да го духат ахелойските миризляци!
13.
2XL
19.06.2018 10:16:45
3
26
Всички протестиращи,дето се дзвериха по телевизора,сигурно не са се качвали на автобус от години.Прав е коментар 7! Борсички,автомивка,сергийки,че и бензиностанции залязват.Това е основния проблем.
Както винаги угодия няма!!!
12.
№ 10 е прав
19.06.2018 10:10:58
5
24
Нали кръговото на разклона за Каблешково е направен с тази цел и през него се стига до Ахелой?От кръговото в Равда не виждам какъв е проблема да се стигне пак,в посока Бургас до селото?.Ахелойци забравиха ли колко блъснати имаше в селото? имаше случаи на автомобили влязли в магазини.
11.
Are
19.06.2018 09:58:37
3
21
A ve selqni, kaw eproblema da si wlizate prez kragowoto e pumqri, she wi eba maikata ako minete 2 km poweche sweta li she swarshi, daeba i boklucite wi.
10.
Стига
19.06.2018 09:45:13
3
36
Стига глупости като искаш да отидеш в Ахелой минаваш през кръговото на разклона за Каблешково няма да им отнеме повече от 2минути .Стига с този хейт пътя е супер и само глупак би казала противното.
9.
Рик
19.06.2018 09:25:04
5
38
Селяните да ги закатаат там да не си излизат от копторите в Ахелой.Ще обикалят мамицата им селска.Заради тях колко години се бавеше пътя .Искаха милиони за тъпите си земи.Селяни мръсни.Нищо ви няма.Ще страдате.
8.
инж. Дончо
19.06.2018 09:24:19
3
40
Какъв им е проблема на тия?!
Като идват от Сл.Бряг обикалят Ахелой и влизат през кръговото откъм Каблешково!
7.
Падна им оборота на ахелойци
19.06.2018 09:21:54
5
49
Всичките пазарчета и борсички край стария път се обезцениха, защото няма кой да купува. Имотите край стария път също се обезцениха. Това им е болката, защото затихва Ахелой като търговия и спекулация :)
6.
ЖХ
19.06.2018 09:15:54
19
14
А кога ще има шумоизолираща ограда? В крайните къщи на Ахелой шума е скандален!
5.
Сиганин
19.06.2018 09:08:43
14
18
Убава работа ама булгаристанска.
4.
RR
19.06.2018 09:03:46
2
15
Направете отбивка на надлеза за Тънково.Това е най доброто решение.
3.
метрика
19.06.2018 09:02:05
0
22
Щото ся са сетийми за проблема. Га идва примера го нямаше. Митко каза че не може да завива и мо вярваме.
2.
:-)
19.06.2018 08:58:40
4
20
То рязането на новия път ше почне още "От следващата седмица ще започне изграждането на пътя"... Даже няма да изкара до есента! Или то за есента е капремонт?
1.
аналитика
19.06.2018 08:52:27
3
48
що не казахте на главчо гат ряза лентата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори