×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал със спонсор на ГЕРБ - запазил името на камарата, която ще отговаря за лицензирането на превозвачите


Скандал със спонсор на ГЕРБ - запазил името на камарата, която ще отговаря за лицензирането на превозвачите
Миролюб Столарски е собственик на "Карат С"
12 Юни 2018, Сряда, 01:59 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Миролюб Столарски го прехвърлил след това на КРИБ, хора от бранша готвят протести срещу нов закон


Представители на превозвачи започнаха срещи с парламентарни групи, разтревожени от законопроект на ГЕРБ, „Обединени патриоти” (ОП) и „Воля”.

„Става въпрос за внесения закон за автомобилната камара, където ги принуждават всички да членуват. Според тях, а и според нас – абсолютно лобистки закон, който създава едно частно министерство на транспорта”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг заедно с превозвачите след срещата с тях.

Според Нинова, новата камара вече ще издава лицензите, а не Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, както било в момента.
След пакета „Макрон” отвън, сега и отвътре - правителството и депутати от управляващото мнозинство, удряли по превозвачите ни.

Т.е. хем държавата абдикира от ангажиментите си, хем ги дава на едно частно лице, което, как да кажа, да управлява целия този бранш. В чий интерес – можем само да се досещаме. Затова ние настояваме веднага колегите от ГЕРБ и тези, които са го подписали, да изтеглят този закон, защото ни беше предоставено и едно доказателство, което е изключително смущаващо. За какво става дума? Тази камара все още не е създадена със закон, но едно лице, близко до властта, вече е запазило в Търговски регистър името, и то на свое собствено име го е запазило за регистрация, ще ви го дам, като представляващ на тази камара да бъде Миролюб Столарски. Вече е запазил името и той да е представляващ тази камара”, заяви Корнелия Нинова.

Коментар от страна на ГЕРБ направи депутатът Станислав Иванов, основен защитник на законопроекта.
Той призна: „Регистрирано е наистина. Аз проведох разговори, след като разбрах за този проблем, проведох разговори с въпросния господин, който е запазил наименованието, но искам да кажа нещо много важно. Същия ден той е прехвърлил на КРИБ и носител на наименованието в момента в България е КРИБ. В същия ден! Той е бил член на КРИБ, отишъл е, запазил го и го е прехвърлил в КРИБ в същия ден, когато го е запазил.”


Репортер изкоментира, че това не отменя факта, че една част от бранша вече е носител на правата върху името на бъдещата камара.
На това Станислав Иванов отговори: „Ами какъв е проблемът?! Една от най-големите организации в България е КРИБ, нали? След като са решили да го запазят, са го запазили. Аз не виждам някакъв проблем.”

Законът обаче все още не е приет. Репортер посочи, че името е запазено, когато все още е нямало законопроект.
„Не, значи, законопроектът съществува от четири години. Направени са четири кръгли маси, петата ще бъде днес”, отговори Станислав Иванов.

Преди това заедно с Корнелия Нинова говори и един от представителите на протестиращите превозвачи - Димитър Димитров, който се представи за изпълнителен директор на Камарата на автомобилните превозвачи в България. По повод новия законопроект той каза: „Лицензирането става де факто от конкурент. Конкурент ще преценява дали друга фирма трябва да получи лиценз. Това е силно притеснително за нас. Много са нещата. Поемам ангажимент да ви предоставим становищата, които сме изготвили.”

Димитър Димитров заяви, че до края на деня ще имат срещи с парламентарните групи на „Воля” и ОП. Те настояват за срещи и с другите формации – ГЕРБ и ДПС.
Димитров предупреди, че готвят протести.

На срещата с БСП транспортните фирми заявили, че от тях се очаква да внасят членски внос от по 1000 лв. И понеже фирмите били 17 000, това означавало 17 млн. лв. чист приход за няколко лица.
„Представете си за каква арогантност става дума”, възмути се Корнелия Нинова.

Станислав Иванов от ГЕРБ отговори и на тези критики. Членският внос щял да се определя от членовете на новата автомобилна камара. Те щели да бъдат събрани в Арена Армеец, за да си приемат устав и правила.

Според Иванов, към законопроекта имало три критики, които били адресирани.
Едната била издаването на лицензите да не прави новата камара, а министърът.
„Тази камара ще издава единствено два документа – документа за финансова стабилност и документа за лоялност за… пригодността на фирмата да изпълнява тази професия”,
обясни депутатът от ГЕРБ.

Друга критика била, че камарата не можело да обединява едновременно пътнически и товарни превозвачи. Затова според законопроекта тя била разделена в две направления.

Третата критика била свързана с членския внос. Това обаче щяло да бъде решение на новата камара и на превозвачите, членуващи в нея.

Направи впечатление, че Станислав Иванов бе дръпнат да не отговаря на повече въпроси, след като призна за странното поведение на Миролюб Столарски, което Иванов оправда.
Припомняме, че Столарски е собственик на фирмата „Карат С” и е спонсор на партия ГЕРБ. Той печели големи поръчки, свързани с градския транспорт в София.


По-късно след среща с протестиращите превозвачи „Обединените патриоти” обявиха, че може би настина има проблем със законопроекта и той трябва да бъде оттеглен. ОП щели да вземат решение другата седмица.



В категории: Бизнес , Политика


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
4
Коментара по темата
4.
Теодор
14.06.2018 10:33:28
0
1
Червени, сини, зелени да не се лъжем обществените поръчки винаги са до приближени хора и фирми на управляващите партиите, днешните управляващи не са по различни, но успяха да oсветлят голяма част от бизнеса и там недоволстват най-много, че като вадите пари от нещо трябва и да плащате, там боли най-много, че не става да се минава метър, като преди....
3.
Поет
13.06.2018 15:18:57
1
8
Баси крадливата ГЕРБава сган..., надминаха и черния седесарски Иван...
2.
gyvko
13.06.2018 14:53:58
1
17
Гербаджии- негодници!
Народът пропищя от вашите и на гуруто ви своеволия!
1.
мрете ве
13.06.2018 14:20:15
1
21
Тази коалиция е по-помиярска и от тройната коалиция преди години . Да се задавете с пари да ви е.а майката алчна !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори