×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Г-н Борисов, не разбрахме - искрено ли плачете или искате да ви се махнат от главата?


Г-н Борисов, не разбрахме - искрено ли плачете или  искате да ви се махнат от главата?
„Да ми се махат от главата!” - това не трябваше да казвате на хора, които и без това са в безнадеждност и отчаяние, г-н Борисов
13 Юни 2018, Сряда, 03:07 ч.
Автор: Антония Чорева, снимка: Архив

Случайно изпуснати реплики в подобни случаи като палатката на родителите с болни деца пред парламента, са непростими

Премиерът Бойко Борисов днес е рожденик и става на 59 г. Вчера обаче той изрече едни думи, които не се съвместяват нито с длъжността, която заема, нито  със страданията на родителите на децата с увреждания.

Някак си не е редно да се критикува рожденик. И опозицията днес ще мълчи, но човещината не може.


Вчера премиерът Бойко Борисов се обърна към родителите  на децата с увреждания, които години наред  протестират за повече права, за уредено законодателство, правилно разпределение на помощи и срещу липсата на съчувствие от страна на държавата.

На тези протести никога не се появява държавник и те винаги приключват с неистовите молби на протестиращите просто някой да дойде да ги чуе, след което си тръгват облени в сълзи. Самият Борисов също никога не е ходил.

Каква бе ситуацията вчера.

Борисов е в Измир на поредно си международно посещение, където се наложи да коментира изненадващата оставка на социалния министър Бисер Петков. Петков, ден по-рано заяви, че не можел да се справи с хората с уврежданията и поради това си тръгва. Вчера протестиращите, за кой ли пореден ден, реагираха в защита на министър Петков като го подкрепиха с думите, че е единственият, който води диалог с тях и ако го махнат, ще искат оставката на цялото правителство. Това накара Борисов бързо да го върне на поста.
Коментирайки казуса с оставката на министър Петков, премиерът изпусна и скандалната реплика: "Щом това е министърът, който на тях им харесва, да седнат да направят така, че тази тема да ми се махне от главата и на мене, и на всички вас".

Като журналист отразявам всички протести на родителите на деца с увреждания. Като постоиш няколко часа на подобно събитие, усещаш чувството на изоставеност, безнадеждност и безпомощност.

Но когато си премиер и коментираш една палатка пред парламента, която седи там вече две седмици без внимание с призив да му се махне от главата, първото, което ти идва наум, е: „Трябва да напусна България”. И именно заради това родителите на деца с увреждания се изнасят и с болните, и със здравите си деца, и търсят подкрепа от управниците на други държави.

Сълзи или досада

Само преди  два месеца премиерът Бойко Борисов рони сълзи в ефира на една телевизия, по която даваха лицето на протестите на тези родители - Красимира Обретенова.

Обретенова емигрира в Холандия, за да осигури по-добро бъдеще на детето си.

Този случай премиерът Борисов коментира така: „Кой е този ненормален администратор?! Защо тези хора ходят напред-назад (по вина на анонимния или неидентифициран администратор, б.а.), той не просто трябва да се уволни. Не може да ми го побере акълът. Гледах я, ревах като го гледам. Кой е този администратор, малко човечност няма ли. Какви са тези хора, заплати от държавата вземат. Малко човечност няма ли“.
Толкова за театъра по телевизията. Вчера същите тези хора и тяхната палатка се оказаха в ситуация, че пречат на спокойствието и европредседателството на цялата държава.

Едно не мога да разбера сега, съпоставяйки тези две реплики с отстояние от два месеца: премиерът плаче ли за родителите и техните проблеми или иска да му се махнат от главата?

Знаем, че речта на премиера често умишлено е проста, народна, по тодор-живковски  не чисто политическа, но случаят с „Да ни се махат от главата” не може да бъде подминат като изпусната между другото реплика на един премиер.
 Същите тези отчаяни хора вече бяха чули как един служител на социалното министерство преди години ги нарече „кухи лейки”, а сега пречат на главите на здравите ни управници.
А те се нуждаят от елементарно изслушване, съпричастност и уважение.

Затова на премиера пожелавам до следващия му рожден ден да е натрупал повече мъдрост и да се изявява не само като блестящ дипломат на външната сцена, но и като човек със сърце, което би трепнало, ако евентуално поспре пред палатката на родителите на децата с увреждания. Само веднъж. Това би им върнало вярата.

В категории: Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
29
Коментара по темата
29.
Бясна
14.06.2018 16:04:42
0
7
До номер 20 , Моли се да не изпаднеш в тяхната ситуация! Никой не е защитен, дори и Вие, номер 20! Много от тези деца са увредени от лекарска грешка, ваксина, катастрофа , падане и др. Така, че г-н или г-жо Не информираност, Не се изказвайте, че Господ бави, но не забравя! Да не дойде момента когато на Вас някой , трябва да ви бърше насрания гъз, ама да нямате право на асистент ! Ай, дерзай в Тъпотията си номер 20
28.
Туристии
13.06.2018 22:36:10
1
6
Лято е време за тур обиколки :-) другото е али - бали .... целувки..галене по главата и малко сълзи ... за пред народа
27.
Хм..
13.06.2018 22:27:34
0
4
До 26,принципно си права,прав...Не може ли ако са такива те да напуснат,или да ги махнем,защо трябва да бягаме от родината си?.Разделяй и владей но не винаги сработва ;)
26.
Maria
13.06.2018 22:21:31
0
3
do 20. Kak kyri Gospojo razbiram 4e tova e yse6aneto Vi zachtoto i az imah suchtoto dokato Bog ne mi "pokaza" kolko egoisti4no i ograni4eno sum mislila. Edno dete invalid -tova e rabota 24 4asa ot 24 4asa i kolko e bolezneno za edin roditel da ima takova dete. Ostanaloto e demagogia.. (izviniavam se za latinitzata)
25.
Хора
13.06.2018 22:14:56
0
8
напускайте държавата, тук е само за политици и техните близки и цигани НЕ Е ЗА ХОРА
24.
До Каката
13.06.2018 21:32:54
1
11
Слава Богу, че има майки, които на всяка цена се нагърбват да дават живот на децата си. Защото с такива нечовешки разсъждения за болния като биологичен отпадък, фашизмът не ни мърда. Бог да дава търпение в страданието на тези достойни и благородни майки! Истински, за сметка на жалката и проста паплач, която вместо децата си гледа кефа.
23.
Бойко,Бойко,Бойко
13.06.2018 21:14:01
14
0
Само Бойко.Да ви е яд!Хахаха
22.
Към матриала
13.06.2018 20:10:17
18
11
Изберете си г-жа лъжа.Тя ще ви оправи.
21.
...
13.06.2018 20:09:10
2
16
Истински и искренно мразя,тиквата !!!
20.
Кака Кури
13.06.2018 19:22:27
32
6
Медицината е достатъчно напреднала вече за да информира майките що за плод носят в себе си.
Като гледам протестиращите, струва ми се че нарочно искат да бъдат асистенти на болните си деца защото друго ги мързи да правят.
Може и да греша но такова впечатление оставят.
19.
Малко повече критика
13.06.2018 19:16:25
2
13
Статията звучи искрено и сърдечно. Поздравления!
18.
Axaxa
13.06.2018 19:03:16
2
36
Много хора казват, че партия ГРОБ построила магистрали и прочие. Първо; те само довършиха вече започнатата магистрала Тракия. Второ; парите масово идват от ЕС и трябва да е мега идиот да не ги усвои, иначе няма да може да открадне половината от тях. Трето; 90% от това, което правят Гробарите, е по заръка и финансиране от ЕС!!!! Четвърто; Разбойковците изтеглиха над 20 милиарда заем!!! Така че не виждам нещо смислено да са направили. Партия ГРОБ има късмета да управлява по време на ЕС членството. СДС, БСП, НДСВ управляваха без подкрепата от ЕС и без Евро Фондове. Така че партия ГРОБ е най, ама НАЙ-ГАЛЕНАТА партия и нямат никакво, ама НИКАКВО право да се оправдават с предишните управници!!!! Всичките заслуги на партия ГРОБ се дължат на ЕС!!!!! Партия ГРОБ само краде от ЕС фондовете!!!! Досега е нямало толкова престъпна партия на власт!!!! Дори ДуПеСе са по-малко крадливи и бездушни!!!!
17.
Който е против Израел е джихадист!
13.06.2018 18:23:05
6
7
Единствената пречка против войнстващия ислям е Израел! Тези, които искат унищожаването на Израел са даешки агенти, комплексирани мюслита !
16.
Гласувахте за Фатмака Тъпанчев, а получихте КГБ
13.06.2018 18:09:07
13
2
Много въпроси към Борисов има относно ролята на Радев, питат каква му е ролята в управлението на България, само като говорител на опозицията ли се изживява има ли други фунции или е само нотариална кантора да подпечатва законите на Парламента и да ги пуска за печат в Държавен вестник?
15.
Пламен до Пешев
13.06.2018 17:43:36
5
39
Пешев,наистина ли мислиш,че Борисов е честен политик?Той е брутален схемаджия,болен мозък.Хабер си нямаш каква помия е.За другите изброени си прав.Всички са от комунистическо крадливо котило.Начело с любимият ти Бойко.Бойка има няколко дерта-да си осигури електорат да спечели изборите,затова и се грижи за футболните отбори,да е във властта за да краде,за да помага на Младежи,Пашата,Божков,Тим и още поне 20 подобни играчи да правят пари.И не на последно място защото се страхува от живота си.Докато е във властта е малко по защитен.Сега заради европредседателството и заради външният отзвук е загрижен да няма размирици в държавата.Пешев,ако наистина познаваше Борисов щеше да те е срам от комплиментите за него.Една мутра,алчна за власт и пари,пълна с комплекси и обслужваща себеподобни същества.Товс е Борисов.
14.
За Жанета
13.06.2018 17:42:25
2
14
Дето си гурно и тя е в играта... не са тролове хората се страхуват да пишат реални имена щото ДАНС работи не да те пази то няма от кой, тъй де никой повярвай ми никой не се интересува от теб или от някой друг те се интересуват да не се говори лошо за някой "УПРАВНИК"
13.
На Бойко може
13.06.2018 17:37:39
2
16
Да му пожелая да има кой да му плаща пенсията че ромите, които ще останат тук и 2-ро поколение джентълмени с набедени бащи играчи дето само купуват и продават... Няма какво да коментирам, истината е че Бойко ще се пенсионира като на холивудски филм някъде... далече и така ние да му мислим дето се мъчим да работим и крепим тази клета държава осиротяла от собствените си управници.
12.
Пламен
13.06.2018 17:31:03
2
22
Да прочета една хубава и съдържателна статия тук.Човешка статия,напълно искрена и достойна позиция на г-жа Чорева.
11.
LSFC
13.06.2018 17:19:41
0
7
Oкупира,Окупатори,е маняк...ама кой ти е ходил в казарма,интернет тролове.....
10.
SOA
13.06.2018 17:18:36
2
25
Пешев иди се гръмни някъде с Премиерът Слънце.
Даааа КОЙ най - много е направил нещо преди него , ми май Никой . Освен да краде , какво е направил това Слънце ??????
Я ни обясни ??!?
Шибани Комунисти сте всички
9.
Алекс
13.06.2018 17:17:42
4
31
Тази държава не е на Борисов,нито на татко му.Във всяка друга държава трябваше да се извини и да си отиде.Но това е България.Простака си остава простак независимо каква длъжност заема.
8.
Алекс
13.06.2018 17:17:09
4
34
Тази държава не е на Борисов,нито на татко му.Във всяка друга държава трябваше да се извини и да си отиде.Но това е България.Простака си остава простак независимо каква длъжност заема.
7.
Биволицата Импексова е само гъз!Няма милост!
13.06.2018 17:15:38
18
7
Цар Киро постоянно праща подаръци на Корнела за да защитава интересите му! Подаръци пращат и всички червени мутрафони,създадени с парите на БКП/БСП за да защитава интересите и награбеното по време на "приватизацията" и " заменките"! Другарката Корнела е сигурен, изпитан в борбата за ограбване на България, кадър и трябва да се запази на водеща позиция поне в БСП, щом не успя да спечели изборите с помощта на Румен Тъпанчев! Завалията има голяма мечта да яхне България и да се накраде за последно, а след нея потоп, да си мечтае, мечтите са безплатни, само да си сменя опиканите кюлоти :)
6.
agent 007 до 1
13.06.2018 17:09:52
3
25
Няма разлика между твоя "човек"-Баце, Станишев,Сакскобурготски,Костов,Жан Виденов,Филип Димитров, Първанов и Зелката-Желю !
Всичките изброени се набълбукаха с милиони и си уредиха семействата до 10-то коляно. Управляваха защото бяха поставени там от Мафията ,Служиха на Мафията ,Обслужваха я !
Чакаме следващия "Премиер" на България следващия Борисов,Станишев,Сакскобурготски,Костов и т.н.....
И с т и н а т а - е , Една Българската Демокрация и Българската държава след 10.11.1989г се Укопира от Мафията(силови и икономически групировки),които разбраха ,че е по-изгодно вместо да спорят с държавата=да я превземат и да си имат собствена държава!
т.к. който и да дойде на власт .който и да управлява =все ще е поставен от Мафията!
Същото се е случвало многократно в Италия. Там след като Мафията взриви Прокурора Джовани Фалконе хората въстанаха и се проведе операция чисти ръце ...
чакаме да се появи българския прокурор Фалконе
5.
Истина
13.06.2018 17:00:41
36
9
Майната им на болните деца.
Никога няма да оздравеят.
Вие гледайте здравите деца да растат на воля.
4.
Карнобатлия
13.06.2018 16:59:50
9
42
Толкова безразличен премиер към българската душа не е имало! Не е ли кърмен от Българска майка? Той се подиграва с кръвта на всички, които са загинали за Отечеството ни. Народен съд за такива!
3.
*********
13.06.2018 16:58:59
4
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
пешев
13.06.2018 16:58:36
56
11
ЕЙ,НЯМАТЕ УМОРА БЕ,ЛАЙНОЯДИ... НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА ДА ЛИЖЕТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ И ДА ПЛЮЕТЕ ПО ЕДИНСТВЕНИЯ ЧОВЕК,ВЪРШЕЩ И СВЪРШИЛ ТОЛКОВА МНОГО ЗА БЪЛГАРИЯ.. КОЙ Е ПО ДОБЪР,КОЙ Е ПО НЕКОРУМПИРАН ОТ НЕГО,ВАШИТЕ ШЕФОВЕ ЛИ? КОИТО 30 ГОДИНИ ВЕЧЕ ВЛИЗАТ ОТ СХЕМА В СХЕМА,САМО И САМО ДА ОТКРАДНАТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ОТ НАС,ОТ ВАС ОТ РОДИТЕЛИТЕ НИ И ОТ НЕРОДЕНИТЕ НИ ДЕЦА. ТОВА ЛИ ИСКАТЕ ДА СЕ ВЪРНЕ ОТНОВО В БЪЛГАРИЯ - НЯКОЙ КАТО СТАНИШЕВ ЛИ ,ИЛИ КАТО ОРЕШАРСКИ,ИЛИ КАТО ВИДЕНОВ ИЛИ КАТО СИМЕОН ???? ЯВНО ВИ ЛИПСВАТ ОПАШКИТЕ,ЛИПСВА ВИ КОГАТО НЯМАХМЕ ТОК,КОГАТО ЧАКАХМЕ ПО 2 ДНИ ЗА 1О Л БЕНЗИН,КОГАТО РАБОТЕХМЕ ЦЯЛ МЕСЕЦ ЗА ЕКВИВАЛЕНТА НА 3 ДОЛАРА !
1.
Истината
13.06.2018 16:55:38
57
16
Глупава статия. България избра Борисов.
Прекалено късно е да коментирате защото и без него не е ясно какви глупости ще се вършат от някой друг. Човека има опит и нещата се подобряват. А вие какво сте направили за България? Какво сте построили?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори