×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Министърът на туризма Николина Ангелкова: Петте заведения на Слънчев бряг - юг изцяло попадат в одобрената от мен схема


Министърът на туризма Николина Ангелкова: Петте заведения на Слънчев бряг - юг изцяло попадат в одобрената от мен схема
Редно е да се обособят специални зони в курортите ни, едни от които да са зони за семеен туризъм, а други – парти зони, каза Ангелкова
05 Юни 2018, Вторник, 05:12 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Те са повече от 10 години на плажа и не са променяли своите параметри, уверява министърът на туризма

Петте заведения на плажа Слънчев бряг - юг изцяло попадат в одобрената от мен схема. Те са там повече от 10 години и не са променяли своите параметри. Това каза пред камерата на Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

„Вчера направихме проверка на всички плажове на курортния комплекс, както правим всяка година преди началото на летния туристически сезон, за да се уверим, че се спазват изискванията на Закона за устройството на черноморското крайбрежие. Съгласно него абсолютно всички обекти на „Слънчев бряг”-юг изцяло попадат в одобрената от мен схема“, заяви министърът.

Изказването й идва след заканата на вицепремиера Валери Симеонов да бъдат съборени пет от най-популярните заведения в курорта. Според Симеонов тези заведения на Южния плаж в "Слънчев бряг" са изградени без разрешителни и строителни проекти.

„Миналата година отново бяха правени много проверки на същите заведения и тогава получихме становище от РДНСК-Бурас, с което ни информират, че конструкциите на обекти отговарят на изискванията за преместваеми обекти. Те могат лесно да бъдат демонтирани“, добави тя.

Ангелкова подчерта, че проверките по заведенията за силата на шума трябва да се извършва така, че да не пречи на почивката на туристите. И добави, че контролът по отношение на преместваемите обекти е в ръцете на общинската администрация.

„Редно е да се обособят специални зони в курортите ни, едни от които да са зони за семеен туризъм, а други – парти зони”, добави Ангелкова и заяви категоричната си позиция, че проверки трябва да има.

„Много е важен начина, по който ще се изпълняват тези проверки. Той трябва да не пречи на плажуващите, на туристите”, добави министърът на туризма.

Тя съобщи, че всички концесионери в Слънчев бряг и в Свети Влас са спазили изискването да има специална пътека за хора в неравностойно положение, която да им осигурява достъп до плажа. „Някои вече работят и за достъп до водата, съгласно допълнителните анекси, които имаме. Осигурили са и специални чадъри и шезлонги за лица с увреждания“, добари министърът.
Пътеките за хората с увреждания по плажовете ще бъдат направени обаче благодарение на бургазлийката Грета Аспарухова, която в началото на октомври заплаши, че ще съди държавата. Тогава от Министерството на туризма решиха да задължат концесионерите да осигурят свободен и безпрепятствен достъп до морския бряг.


В категории: Несебър


25
Коментара по темата
25.
Х
06.06.2018 11:21:44
0
1
До 19: Каква държавност ще си връщаш, тия неща не стават с писане на коментарчета с големи букви.. и още по-големи да ги напишеш, все тая. Мафията не е само Маджо, Таки, Маргините и т.н., цялата ни държавна система е мафиотска, всичко се крепи на корупционни и мафиотски схеми на най-високи нива и това се крепи на корупция и мафиотски схеми на най-високи нива. Гледате гл тоя противен циркаджия Валери с мазната си физиономия да ви изнася театро и се надъхвате като мишлета. Кой го знае чии интерес обслужва. Хората се изтрепаха, хотели построиха върху пясъка, той с Какао се занимава. На това могат да се вържат най-ограничените балъци.
24.
Аз
05.06.2018 23:06:57
0
0
На който му пречи да задърпаа ...
23.
Каза
05.06.2018 16:52:55
0
1
Корумпирания КОН бе КОН
22.
До 8
05.06.2018 15:53:46
0
1
На крива ракета,космоса и виновен.Герб са на власт от 10г.,пардон от 2006 от както Бойко стана кмет на София.За всичко обвиняват друг,прикривайки кражбите си и некомпетентните си кадри,като Дянков,Митов,Плевнелиев,Бъчварова,предишния алкохолик Георги Костов.Разни тефтерчета се губиха,а чакай философе да те питам за санирането и там ли БСП има вина,а строежа на оградата дето падна след месец???Не защитавам комунягите и те са същите,цялата политическа сган е едно,но тези от Герб се усраха съвсем и друго да ти кажа,управляват в най-благоприятното време на евро финансиране и итпуснати кредити и докараха народа до просешка тояга.
21.
до 20 имаш мислене на МУТРА!!!!!!!!!
05.06.2018 14:31:36
1
1
ОТСТОЯВАШ МУТРЕНСКОТО СИ "ПРАВО"С НАГЛОСТ И МНОГО ЛЪЖИ БЕЗ НИКАКЪВ ПРАВЕН АРГУМЕНТ//ПРОИЗТИЧАЩ ОТ ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА И ПРАВОВИЯ РЕД //МУТРАТА СМЯТА ЧЕ ИМА ПРАВО ПРОСТО ЗАЩОТО" МИСЛИ"ЧЕ ИМА ПРАВО
20.
до Х
05.06.2018 13:10:52
1
1
Много си зле! Имаш мисленето на олигофрен!
19.
до 15 АМАН ОТ МУТРИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
05.06.2018 13:07:51
1
1
КОРУМПИРАЩИ ДЪРЖАВНОСТА/
СПАЗВАНЕ върховенството на закона и правовия ред ОТ ГРАЖДАНИТЕ И КОНТРОЛА И САНКЦИИТЕ ОТ ИНСТИТУЦИИТЕ Е ОСНОВА НА ДЪРЖАВАТА//!!!!!!!!!!!!КОРУПЦИЯТА //разлагане,ерозия, ръждясване////Е ПОВЕДЕНИЕ НА ИНСТИТУЦИИТЕ КОИТО НЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ТОВА ВМЕНЕНО ИМ ПО ЗАКОН ЗАДЪЛЖЕНИЕ.САМИЯ АКТ//ФАКТ// // ПОСТАВЯНЕ НА ""НАШИТЕ ""ГРАЖДАНИ ""НАД ЗАКОНА//без значение на причините//ОТ ИНСТИТУЦИЯТА Е КОРУПЦИЯ ОБЕЗЛИЧАВАЩА ОСНОВНА ОБЩЕСТВЕНА ЦЕННОСТ–СПРАВЕДЛИВОСТА,СПРАВЕДЛИВОСТА.РАЗБРА ЛИ МУТРО??????????????? ЗАЩО НЕ ИСКАШ ГРАЖДАНИТЕ ДА ТИ ГЛЕДАТ В НЕЗАКОНАТА "ПАНИЧКА"""??????????????????ЗАЩОТО СИ НАРУШИЛ ТАЗИ ОСНОВНА ОБЩЕСТВЕНА ЦЕННОСТ И ПОДТИКВАЩ И ДРУГИТЕ ДА НЕ Я СПАЗВАТ!!!!!!!!!!!!!!АЛО МАФИЯТА НИЕ ГРАЖДАНИТЕ ЩЕ СИ ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА/ДЪРЖАВНОСТА//
18.
Стан
05.06.2018 11:48:50
0
4
Такива пари правят тея заведения че дори повече от нарко бароните правят
17.
Гост
05.06.2018 11:43:05
1
5
Тази-този да се обръсне.
16.
Oko
05.06.2018 11:31:43
0
9
Господин X. Смятам че мястото на мутрите минимум да бъдат в затвора а не да се изевяват като концесионери на плажове. Смятам че с това темата е приключена. Незнам как все още подобнни хора се разхождат на свобода.
15.
Х
05.06.2018 11:25:08
13
11
Аман от псевдо моралисти. Какво ви правят заведенията, какво ви бърка дали са на мутри или не, почти всички заведения от такъв тип и мащаб, са на подобни хора, и кво? Ако ти харесва, отиваш там да се забавляваш, ако не - подминаваш, какво ти правят мутрите-собственици, да не те бият пред входа? Заграбили били плажа - ми така са се уредили, могли са, позволили са им - заграбили са го, вас какво ви бърка отново? Да не живеете на плажа или до него? Айде стига с този комунизъм. Според думите на някои хора, може би плажа трябва да остане изцяло гол, без нито едно заведение, като през 50-те години на миналия век, може би. Та какво по-хубаво и свежо от клуб на плажа, когато искаш да излезеш? Във всяка модерна държава с морско изложение има клубове от такъв тип, там да не са по-прости от нас или ние искаме да мислим топлата вода пак? И между другото самият клуб Какао Бийч е клуб от световно ниво и трябва да се радвате, че е на 2 метра от задника ви, когато има хора, които пътуват стотици и хиляди километри, за да посетят партитата на диджеите, които се канят там. Имам предвид световно ниво откъм организация и събития, защото знам, че ще кажете, че е наркоманско, но повярвайтв ми, бил съм на партита из цял свят и съм виждал много по-потресаващи гледки. Просто по такива места, не се ходи да гледаш хората и да се възмущаваш, ако ти харесва музиката, няма да те интересуват хората, а наркотиците никой не ти ги пъха в устата или носа. Не се занимавайте с глупости, няма да направите плажа на Сл. Бряг отново девствен като преди 100г., има достатъчно места, където ако искаш тишина, спокойствие и девствена природа, можеш да отидеш. Нощния живот е достатъчно зле в околността, този клуб е от малкото, където можеш да отидеш да слушаш модерна танцувална музика. За другите клубове около него също нямам нищо против, за всеки трябва да има. И да ви кажа, като съм ходил на плаж там, винаги съм намирал къде да си оставя хавлията, не са ми пречили заведенията. Е, вижте сега, за ВИП ХОТЕЛ ОАЗИС - големият хотел, построен върху пясъка, което бих казал, че наистина не е много нормално, въпреки че на мен лично не ми пречи, но пък странно, много загрижения г-н Симеонов подминава охотно, докато за преместваеми заведения от купчина дъски, посещавани ежедневно от стотици хора, вдига шум. Естествено, нали търсим показност? А там май няма да ви разрешат да се пъчите, а г-н Симеонов? И докато в курорта всяка година стават убийства и престрелки, вместо да наложат по-строг контрол и да усилят полицейското присъствие, да подобрят работата на полицията в региона, личнл вицепремиера обикаля с костюма да размахва пръст по заведенията. По-комично и противно не ми е било, после защо бягали хората. Занимават се да боядисват стени, докато тавана пада. Айде със здраве.
14.
Oko
05.06.2018 11:21:35
5
16
Ангелкова редовно прави свирки на Радо Слънцето и Таки. Ангелкова спри да се излагаш като заемаш страна на мутрите. Затворите я тази недоебана дама в зоопарк.
13.
Р
05.06.2018 11:04:25
3
9
Ангелкова зад гърба Ви на снимката се вижда едни хотел който е на пясъка Защо него не го премахнете чудно ли защо. Тези заведения на никого на пречат там и са достатъчно далеч от центъра, а в самият център има заведения който вдигат адски шум, Защо тях неги проверите и затворите ?,
Такива заведения като какао и най вече бедроом има в: St. Tropez nikki beach, Merbella - Spain, Mallorca - Spain, Nikki beach - Ibiza, Dibai, Koh Samui - Thailand, на IBIZA се правият партита в самите хотели и затворени комплекси и на никого не пречат, на който не му харесва да не ходи,
12.
Палячо
05.06.2018 10:57:18
1
17
Този мъж защо е с рокля?
11.
Защо не ползват Мултиплейс?
05.06.2018 10:15:39
0
9
А я оставят неработеща вече 3-ти сезон? Собствениците са същите, ама искат да заграбят и плажа, както хотела на Винпром-а, заварено от БСП положение с амнистия от Станишев, преди да падне от власт !
10.
Какао
05.06.2018 10:13:29
0
8
330мл вода = 3,00лв
9.
Още...
05.06.2018 10:11:48
0
6
- Дъ Уан
- Кубанита
- .... хайде, още едно остана
8.
До №6 КТБ го фалира БСП,БДЖ също!
05.06.2018 10:10:41
1
11
Когато заложиш едни кредити за обогатяване на червените олигарси, някой трябва да ги плаща! Тъм където БСП управлява се краде над световно ниво! Виж какво стана с Каварна-БСП спечели, а общината фалира! Тези МОЛове били от времето на БСП, това не е индулгенция, а диагноза за корумпираните Червени изроди!
7.
Чакай да започна да познавам
05.06.2018 10:10:03
1
14
Като хвърлих един боб и почнаха да изплуват заведенията:
- Какао
- Бедрум
- .... довършете ги вие

Ангелкова никога няма да се съгласи да ги бута, че си загуби протекциите
6.
Недоразумението Герб
05.06.2018 10:03:28
3
14
Стабилност и просперитет.Ктб фалира,Здравеопазването фалира,АЕЦ-няма,няма и да има,БДЖ-фалира,безкрайно некачествени кърпежи(магистрали),лоша инфраструктура(осветление,бордюри),корупция,мафия,трепанела,мутри,пак корупция,над 800закрити училища,никакви инвестиции,никакви.Хайде ходете си с нищо не допринесохте за България,откраднахте50-60млрд. и прокудихте 2млн.българи.
5.
4
05.06.2018 09:57:17
5
26
Бойко, прибери си тоя вампир в София, че плаши туристите!!!
4.
Гочо
05.06.2018 09:55:16
0
17
Време е един от двамата "специалисти" по туризъм да напусне правителството.
3.
закона ЗАКОНА г–жо МИНИСТЪР!!!!!!!!!!!!!
05.06.2018 09:51:55
3
25
НИЩО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СТРОЕНО БЕЗ ДА Е МИНАЛО СЪОТВЕТНИТЕ ЗАКОНОВИ ПРОЦЕДУРИ!!!!!!!!!А ТЕЗИ НЕ СА ГИ СПАЗИЛИ !!!!!!!!ДАВАЙ ВАЛЕРИ ЗАКОНА Е НА ТВОЯ СТРАНА!!!!!!НЕ МОЖЕ НЯКАКВА МУТРА ДА СИ ЗАГРАБВА ТЕРЕН И ДА СИ СТРОИ НЕЗАКОННО А СЕТНЕ """НЯКОЙ""СИ ПОГАЗВАИКИ ЗАКОНА ДА ГО """ОДОБРЯВА""КАКЪВ И Е ИНТЕРЕСА ПИТАМ АЗ ?????????И ОТГОВОР ЧАКАМ ОТ НОВИЯ ""ОРГАН""СРЕЩУ ТАКОВА ЯВНО НАГЛО ПОВЕДЕНИЕ ПРЕД ОЧИТЕ НА НАРОДА. ТОВА ПОВЕДЕНИЕ БИ МОГЛО ДА СЕ КВАЛИФИЦИРА КАТО ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ ЗАЩОТО ""ВЛАСТА ""КАЗВА НА ГРАЖДАНИТЕ НЕ СПАЗВАЙТЕ ЗАКОНИТЕ И ПРАВОВИЯ РЕД !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2.
Щека
05.06.2018 09:48:45
20
1
# трол , патриотски , колибата да ти бутнат на теб и външния нужник с две тухли за стъпала , който ползваш ! Една къщичка за птички не си посроил ама надаваш вой за бутане !? Драскач платен !
1.
парти стар
05.06.2018 09:21:25
10
33
Тая да не се обажда! Валерка - бутай!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори