×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БМФ Порт Бургас стана първото пристанище у нас, лицензирано по новия закон за акцизите


БМФ Порт Бургас стана първото пристанище у нас, лицензирано по новия закон за акцизите
Веднага след обнародването на измененията в закона са изготвени проекти и технологични схеми с определени контролни точки
31 Май 2018, Четвъртък, 14:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Само за 6 години тук са инвестирани близо 100 милиона евро за техника и инфраструктура

БМФ Порт Бургас ЕАД, като пристанищен оператор, е изцяло технически подготвен за прилагането на новите изисквания за наблюдение и контрол на въвеждането и приемането на енергийни продукти в пристанищните складове, каза днес на пресконференция изпълнителният директор Борис Балев.

През август миналата година бяха приети изменения на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС). Те изискват всички, които приемат, разтоварват, съхраняват или извеждат енергийни продукти от пристанища и митнически складове, да използват средства за измерване и контрол, който да се осъществява в реално време.

Промените влязоха в сила на 1 януари 2018 година, но бе даден 5-месечен гратисен период, който изтича днес – 31 май 2018 година.

“Ние изпълнихме всички изисквания и мисля, че сме единствения пристанищен оператор в България, който е лицензиран по този нов закон”, допълни Борис Балев /в средата/.

На територията на БМФ Порт Бургас ЕАД се приемат три вида акцизни товари – газьол, който се разтоварва на терминала към 20А корабно място в „Бургас Изток-2“, втечнени въглеводородни газове (ВВГ) – на терминала към 20Б корабно място и енергийни насипни продукти – кокс и въглища.

Веднага след обнародването на измененията в закона през м. август 2017 г. в дружеството са изготвени проекти и технологични схеми с определени контролни точки.  Монтирано е сертифицирано техническо и технологично оборудване за въвеждането на системата за наблюдение и контрол в реално време и за предаването на данните към Агенция Митници по електронен път.

На 29.12.2017 г. в БМФ Порт Бургас вече са монтирани точки за контрол в терминала за разтоварване на газьол, одобрени от Митница Бургас, с всичките възможности за функциониране и предаване на данни в реално време, съгласно изискванията на закона.

Проведени са и тестове за работата на системите в реална ситуация. Това става при обработката на танкер Assia от трети до пети март 2018 г. на 20А корабно място. Тогава измерването на въведеното количество продукти е извършено, тестово, за първи път  чрез новата система за наблюдение и контрол.

На 29.05.2018 г. е издаден Протокол за извършена проверка № А 552 от 29.05.2018 г. от Митница Бургас за констатиране съответствието на „БМФ Порт Бургас“ ЕАД  с изискванията на ЗАДС. “От тази дана ние като пристанищен оператор приемаме енергийни продукти при функционирането на системата за наблюдение и контрол в реално време и подаване на данни към БАЦИС (Българска Акцизна Централизирана Информационна Система)”, каза пред журналисти Борис Балев.

На 29 и 30 май на терминала е разтоварен МК „Азов Маринер“, като измерването на въведеното количество продукти на ж.п. цистерни е извършено чрез новата система за измерване, наблюдение и контрол. Предвижда се и още една модернизация на системата в съответствие с нормативната уредба.

Новият терминал за обработка на втечнени въглеводородни газове – пропан, бутан и пробан-бутан, въведен в експлоатация през м. януари 2015 г., е  оборудван при всички разтоварни точки на вход и изход с измервателни съоръжения, отговарящи на новите изисквания, още при самото му изграждане.
Така след измененията на ЗАДС е било достатъчно единствено да се извършат нужните процедури за одобряване на точките за контрол от митническите органи, стана ясно на пресконференцията.


Извършени са тестове в реални условия. На 14 май 2018 година Митница – Бургас е издала протокол, че монтираните средства отговарят на изискванията на Наредба № Н-1 от 22.01.2014 г.

Електронни автокантари за контрол на насипните енергийни продукти са монтирани и работят още преди влизане в сила на новите текстове на ЗАДС. Към момента те вече са одобрени от митницата.

От януари 2012 година досега БМФ Порт Бургас е инвестирало над 99 милиона евро за техника и инфраструктура, като само за изграждането на ВВГ-терминала са изразходвани около 6 милиона евро.

 


В категории: Бизнес


14
Коментара по темата
14.
Бс
01.06.2018 09:46:19
0
0
А защо в централното пристанище няма кораби и работа?!
13.
БУРГАС до Петър
01.06.2018 08:35:05
0
3
Нищо не си разбрал.Държавата не е инвестирала и 1 лев.Това е частно пр-ще "БМФ ПОРТ БУРГАС".Нищо общо няма с държавното пристанище."БМФ ПОРТ БУРГАС"ЕАД е по концесията на братя Домусчиеви и те инвестират пари.
12.
Петър
01.06.2018 06:20:22
1
4
Доколкото разбирам Държавата е инвестирала 100 млн. евро за 6 години в Държавното предприятие! Лошо не виждам, освен ако тази инвестиция не се възвърне! Лошо ще е, ако това не е инвестиция, а дълг, при това неоправдан (ако инвестицията не може да се възвърне, и няма инвестиционен план, то загубите ще достигнат поне 500 млн.). Та, не разбирам кое му е похвалното?!
След 5 години ако се възвърне инвестицията, тогава се пъчете, ако ли не?! Ко праим? Вие ни задължавате, Ние изплащаме дълговете!?
11.
Gergi
31.05.2018 23:31:46
0
5
Смешна....
Измислена дьржава ...
Море има ! История има - Най-великата на Европа !
Исторически и археологически - Доказано !
Прекрасни планини....
Територия с Най-добрите извори на лековити води !
Родината на Орфей и боговете !
Там - кьдето се е раждала цивилизацията !
Там кьдето половината свят е получил словото и вярата си ....
В какво гето и молещо снихнождение превьрнахте Моя Народ и моята Велика Дьржава ?!
За това ли гинаха дедите ни ?!
Нямате ли срама ве - наследници , по тая Дьржава - на времето ?!
Кьде е Бьлгарския ви дух - на тия 300 Спартанци , дето разбиха империята?!
На воеводите дето разбиха и другата имрерия?!
Няма ги !
Няма ги вече Бьлгарите !
Станаха - имигранти !
Защото сама птичка - пролет не прави !
Спете още !
Спете и не плачете че вся Европа ве има за втори и трети коловоз !
10.
Кос
31.05.2018 23:29:45
0
4
да са живи и здрави домусчиеви . Ама да го махат този наркотрафикант Сергей и свитата му цигански наркоманчета!!!
9.
реалист
31.05.2018 23:05:18
1
2
В магазините след зоната за сигурност продават цигари без бандерол от много години насам в неограничени количества и за полети без значение до къде. Това е едно огромно престъпление ощетяващо държавата с десетки милиони на сезон. Тва е всичко е един фарс
8.
Капитан
31.05.2018 21:59:43
1
9
А корабите къде са, че нещо не се виждат на пристана?
Изчезнаха. Отдавна, много отдавна корабите чакаха с дни на рейда за да пристанат. Сега, се оглеждат за някой кораб, че инак инвистицията започвабда прилича на кражба!
7.
Alito
31.05.2018 21:58:17
0
2
Поредия фишек , аба да сме живи и живи.
6.
spas
31.05.2018 21:16:48
0
7
я кажете че финнсирането е осигурено от Шеврон по проект и като приключи проекта всичко остава за БМФ подарък, а не да заблуждавате че някой български бизнесмен инвестира. Инвестира някой друг, българина изпълнява на завишени цени и краде.
5.
Осман паша до 4
31.05.2018 20:47:06
10
1
Много си малък,за да ти дават обяснения.КИРИЛ И ГЕОРГИ ДОМУСЧИЕВИ са инвеститорите.Те плащат заплатите на 1000 служители.И ако и ти си от недоволните,свободен си за трудовата борса.
4.
Дурмус Бей
31.05.2018 20:12:48
1
6
Да кажат кой ги инвестира. Не е зализания, потока ги инвестира и подобни. Нашия не си мърда пръста. Чукча инвеститор не предприемач.
3.
много сериозно се замислям
31.05.2018 20:11:09
2
5
дали кмета вече не е милиардер
2.
Оператор
31.05.2018 19:50:23
2
1
Еееееее,най после,откога чакам,и какво от това,далаверка,а???
1.
f
31.05.2018 19:24:17
3
4
Tova dobre, obache daite snimka na pristanisteto v Hamburg i Shanghai da vidim kak te mogat da imat 2500 krana a nie samo 20.

Ne ste ambiciozni!!!! Ne prodavate. Iskam da imate raztej kum 100% na godina sled kato tolkova godini niamashe raztej. Naemete konsultanti da vi trenirat.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори