×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изп.директор на Пристанище Бургас Диян Димов с голяма новина. Пускат редовна круизна линия до Истанбул


Изп.директор на Пристанище Бургас Диян Димов с голяма новина. Пускат редовна круизна линия до Истанбул
Предимството на морската връзка между Бургас и Истанбул ще бъде безспорно - няма да има опашки по границата и висене в задръстванията на турския мегаполис, подчерта Диян Димов
18 Май 2018, Петък, 08:47 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: авторът

Направили сме разчетите, търсим партньор и сме много близо до реализирането на идеята, похвали се Диян Димов

Да се пусне круизна линия от Бургас до Истанбул, която да има по три курса на седмица. Тази амбициозна задача си е поставил изп.директор на Пристанище Бургас Диян Димов.

От няколко месеца Димов и екипът му тихо и последователно работят по реализирането й, а подробности бяха разкрити едва днес – на честването на 115-ата годишнина на порта.

„Търсим круизен оператор, който да поддържа линията. Имаме предварителни разговори, направили сме разчет на разходите, анализ на пътникопотока. Интерес определено не липсва и съм оптимист”, каза Диян Димов.

Плановете са да бъде ангажиран малък круизен кораб – до 200 пасажери, който да плава през вечер от Бургас за Истанбул. Идеята е да тръгва късно от тук и сутринта да е в турския мегаполис, а цените на билетите да бъдат изключително достъпни.

В момента на това пристанище се изпълнява изключително голям проект на „Доуш груп” (новият концесионер на порта в Истанбул. Холдингът участва в строителството на пътя Бургас-Карнобат преди 15-ина години б.а.) и този интерес който има между двете страни осигуряват реална възможност за пускане на редовна линия. Трета година турската държава предвижда средства за финансиране на оператори и пристанища. От 2016 година за всеки кораб с над 1000 пасажера се дотираше с по 30 долара на пътник, а от тази се дофинансират и малките кораби с над 100 пътници с по 45 долара. Според мен дотацията е напълно достатъчна, за да покрие разхода на горива, за да бъде стойността на билета реална, защото ако се работи по себестойност цената ще скочи много”, разясни Димов.

От българската страна ще се намалят сериозно пристанищните такси, за да се стимулира туризма, подчерта изп.директор на Пристанище Бургас.

Надеждите са да се стигне и до споразумение със значително облекчаване на визовия режим, когато става въпрос за посещение до 48 часа, което от своя страна ще докара в Бургас много туристи от Истанбул. Разговори са направени и в тази посока, а флагман на идеята е Н. Пр. Нурай Иньонтепе, генерален консул на Турция в България.

Круизните линии до мегаполиса на Босфора ще дадат възможност за надграждане на нискотарифните полети до Бургас, подчерта изп.директор на Пристанище Бургас Диян Димов.

Той поясни, че геополитическата обстановка в Черно море определено се подобрява и вече са започнали запитванията от големи круизни компании за следващия сезон.

Разстоянието от Бургас до Истанбул по море е едва 100 мили. Преди 12-13 години бургаският бизнесмен Радостин Дачев нае кораб и пусната линия през летния сезон, но липсваше държавна подкрепа и фирмата му не издържа на сериозните такси, след коет бързо прекрати авантюрата. 

Сега обаче се очаква сериозна подкрепа и от двете страни, което със сигурност ще ускори проекта и гарантира неговата устойчивост.



Би Ти Ви връща Цитиридис?
Би Ти Ви връща Цитиридис? 19/04/2024, Петък 12:14 0
17
Коментара по темата
17.
az ot Burgas s adidas.
18.05.2018 23:04:22
0
2
Бургас - Истанбул - 400 км.
Брюксел - Париж - 390 км.
Последното съм го взимал с влак за 70 минути. Мислете в тази насока. Турците имат възможност ще ни ударят една ръка, а като се вземе предвид идеята да се прави скоростен влак Бургас - Свиленград - София - Кулата, една връзчица към Цариград няма да навреди на бизнеса и интересчиите покрай него. Иначе за подобен круиз имаше едно време идея, но не просъществува, Диеян трябва да помни.
16.
Kodzabereket efendi
18.05.2018 22:40:26
0
1
Ideiata vepove4e ot DOBRA samo da napraviat taim teibala taka 4e koraba da minava sutrin po.SVETLO za da mogatb gostitev da se NASLADIAT nanevoroiatnite gledki ot2te s trani naBOSFORA dvorci bogatashki kushti gori4ki ribarski lodki 3MOST nad Bosfora ako spazaiat grafika koraba da navliza po svetlo garanci za GOLIAM USPRH
15.
Тончо
18.05.2018 14:33:21
2
1
Защо говорите глупост? Коя застрахователна компания ще застрахова тази линия?
14.
Новина?
18.05.2018 13:53:02
0
7
Аз тук новина не виждам......пак пиар акцийки
13.
*********
18.05.2018 11:55:43
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
СС
18.05.2018 11:49:19
10
8
Което си е хубаво,си е хубаво.Браво !
11.
Истината
18.05.2018 11:44:36
4
7
Колкото и да е приятен круиза мисля че самолетите ще са му конлуренция. Специално ако изработим с Турция бързо придвижване за бизнес пасажерите.
Бургас Истанбул 60 минути център до център индустриална зона до индустриална зона.
Това трябва да е стандарта.
Бързина и прецизност, искат се резултати!!!!!!
10.
Rock'nRoll
18.05.2018 11:43:47
2
17
Ми да сложат - що не слагат?
А да знам защо - защото 70% от хората в Бургас са принудени да чакат сезона, а през останалото време оцеляват.

Защото в общината една глупава промяна в ПУП отнема години, а корумпетата около Д. Н. само гледат откъде могат да краднат. През това време градове като Пловдив и Стара Загора изградихи истински, работещи икономики.
9.
Васил Левски говори
18.05.2018 11:40:18
4
6
Деяне
Харесвам те!
Направи круизна конференция в Бургас.
Искам да увеличиш 5 пъти приходите с следващата година. Мисли!!!!!
Учи английски и работи с много яки консултанти.
8.
трътла
18.05.2018 11:38:50
0
19
"Пускат" и "мислят да пуснат" са две различни неща. Като "Отслабнах" и "мисля да отслабна".
7.
До 6
18.05.2018 11:38:09
7
5
До 6:

Глупости. Само ако сложат реклами ще си избият загубите и ще направят печалба.
Тогава какво ще протестираш ли?
6.
Rock'nRoll
18.05.2018 11:35:43
5
19
Бургас Бус реализира 4 млн. загуба за 2018! Време е пристанище Бургас да догони - не може така!

С ГЕРБ напред и към фалит!!!
5.
U
18.05.2018 11:32:11
2
5
Скъпа редакция,
Искам не чак толкова круиз
а бизнес кораб.
С един етаж бизнесмени с интернет и връзка да могат да работят, със бърза скорост на моторите
И на другия етаж някакви туристи.
Но да е дезайнерски модерна бърза приятна работят и да е почти всяка седмица или ден.
4.
поредни
18.05.2018 11:28:39
4
15
Гербажийски тъпотии и измишльотини
3.
Напред България!!!!!
18.05.2018 11:17:09
4
2
Никой не знае кой е Бургас,
освен тези които са щастливи
да видят целия свят да го обикнат
разведат
и да се посветят на Бургас.
Звездата на планетата!!!!
2.
Левски иска резултати
18.05.2018 11:15:28
7
0
Всичките идеи тук
написани от бюрото на Роберт Лорд и Васил Левски.
Ще ги направите.
За да станем най модерния град.
На планетата.
Иначе никога няма да ви простим!
1.
//
18.05.2018 11:09:51
2
22
Разговори, интерес, оптимизъм са едно, "пускане на редовна линия до Истанбул" e съвсем друго нещо. От така написаната статия се разбира, че пристанището е на фаза Едно.
„Цаца, ама риба! Риба, ама цаца!”
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов Би Ти Ви връща Цитиридис? Би Ти Ви връща Цитиридис? Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Къщата е ултрамодерна, дворът е достатъчно голям, има и басейн. 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер
Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори