×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Корнелия Нинова се бори с „паралелната“ държава, а ние се борим с представителите на тази държава в БСП


Корнелия Нинова се бори с „паралелната“ държава, а ние се борим с представителите на тази държава в БСП
Налице са процеси на естествена съпротива на консерватизма срещу промяната в партията, която върви, смята Красимир Костов
13 Май 2018, Неделя, 03:00 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Изказването на Кирил Добрев за старите в бекофиса е особено - има много млади, които са стари, а има и стари, които са млади, казва ексградоначалникът

Красимир Костов е на 64 г., дългогодишен член на БСП. Кмет на Шумен два мандата – от 2007 до 2015 г. В различни структури на БСП по места от няколко месеца текат кризисни процеси. Засегната е и организацията в Шумен. В събота от местното общинско ръководство на партията са изключени знакови представители. Един от тях е и бившият кмет на града.

- Г-н Костов, днес (събота) медии съобщиха за конфликт на общинска конференция на БСП. Вярно ли е, че сте изключен от ръководството на БСП-Шумен?
- Да, това е вярно, но няма да го коментирам, тъй като лично аз имам принцип – че вътрешно-партийни отношения не се изясняват по медиите. Мисля, че ще го уважите. Това са едни процеси – естествена съпротива на консерватизма срещу промяната в партията, която върви. И тя е обективно предопределена. Въпрос на време е и нещата ще се случат не само при нас, а и в цялата партия, тъй като председателят ни Корнелия Нинова се бори с „паралелната“ държава, а пък ние се борим с нейните представители в нашата партия. Това е основният принцип.

- С нейните представители?
- С представителите на  „паралелната” държава в партията. Вероятно ме разбирате чудесно.

- Ако може да кажете някакви конкретни имена, би било добре.
- Не, това вече би означавало изясняване на вътрешно-партийни отношения. Аз го говоря за принципи.

- Кирил Добрев обаче беше казал, че старите кадри трябва да стоят в бекофиса, в интервю за Би Ти Ви. Т.е. да се примирите и да не пречите.
- Това е особено изказване. Лично аз считам, че има много млади, които са стари, а има стари, които са млади. Така че ако погледнем философски, не е точно така. Такива постулати трябва да се изричат внимателно, тъй като те водят до объркване и грешни каузи.

- А националното ръководство има ли вина за това, което се случва. Разбираме, че не само в Шумен има такива конфликти – в Казанлък, Монтана също...
- Не бих казал. Ако пак погледнем философски, винаги рано пролетта младите неща са зелени и ниски, но до жътва стават големи и дават зърно.

- Вие оставате ли в партията?
- О, естествено, 44 години съм член на партията, така че нямам основание да се съмнявам в партията си. Напротив, аз се боря много активно за нейната чистота.

- Бил сте и два мандата кмет на Шумен...
- Да, така е. И то два много сериозни и успешни мандата.

- Същевременно сте изваден от ръководството, което е доста смущаващо.
- Не, има времена, в които някои хора се заблуждават или пък си решават лични интереси, но то си е за тяхна сметка.

- Наричани сте „превратаджии“.
- О, това е най-лесното обяснение за тези, които са с нечисти помисли.

- От колко време е тази криза в БСП-Шумен, как ще приключи?
- Не мога да кажа колко време е и едва ли е нужно. Лично аз съм убеден, че промяната ще бъде факт и то много скоро.

- Тя минава ли през промяна в националното ръководство на БСП?
- Не. Това е чисто местен проблем. Мога само да ви кажа - понеже споменахте, че съм кмет - знам много добре историята на Шумен. В Шумен са се случили много първи неща, включително и създаването на партията. Защото 1891 – 1894 г. в Шумен е бил нашият съгражданин Янко Сакъзов, Димитър Благоев и още двама видни създатели на партията, така че ние се гордеем с това, че имаме принос в създаването на партията.

- Димитър Дъбов, доколкото се сещам, също е от вашия район.
- За съжаление не е наш депутат.

- Той каква роля има в момента в партията?
- О, не мога да оценявам това. Неговата роля в партията би следвало да я оцени националното ръководство.

- Той е член на Националния съвет, нали така?
- Този път – да.

В категории: Политика


Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
8
Коментара по темата
8.
КурнелИЬО ДАЙ МИ
13.05.2018 21:47:01
0
4
Искам Ламбо 700 под капака искам пачките да бъркам с черпака яка мацка да в къщи да ме чака 700 коня брат ми под капака x2 Зелени манги налични всички жени симпатични есемесите лични песните ми неприлични скорости автоматични
возя пичета различни мечтая по американски с контакти и кеш като лански
Не искам остров със съкровища искам много повече искам още 100 неща искам да вали пара където и да съм баща мога да и подаря искам я за през нощта нека да върти гъза Искам Ламбо 700 под капака Искам пачките да бъркам с черпака Яка мацка да в къщи да ме чака 700 коня брат ми под капака x2 Искам червено ферари искам да може да пали искам за мойте другари много бутилки разбра ли искам парите на Слави искам и златни пендАРИ
яката къща на Бали жени с големи дупари giovanni versace , armani dolce gabbana, jovani fendi, roberto cavalli всичко е оригинали дупетоти мами как изглежда тя обръща се и ме поглежда Обикалям надолу нагоре карам с прозорец отворен от днешния ден съм доворен сипвай бе сипвай догоре толкова топла гориш дрехите дрехите падат гърмиш няма от какво да се безпокоиш щом си с мене летиме капиш млада умна и красива нежна мила самодива много пъти е бъбрива

но парфюма и отива да те глезя всеки ден най- големия ти фен ти си мойта Барби скъпа аз съм твоя Кен Искам Ламбо 700 под капака Искам пачките да бъркам с черпака Яка мацка да в къщи да ме чака 700 коня брат ми под капака x2 Share Текстът е добавен от ggt1402 Видеото е добавено от ggt1402 рап Коментирай За да коментираш, трябва да влезнеш в своя профил или да се регистрираш. Виц от Kvo.bg Влюбените мъже се събуждат по-рано, за да наблюдават как любимата спи. Спи, диша и мълчи. виж още вицове Свежо от Venera.bg Малкият принц Луи в прегръдките на принцеса Шарлот (СНИМКИ) Три важни неща за бордната карта, които задължително трябва да знаете 7 абсурдни суеверия, свързани с храни и напитки
7.
Кико Контрабандата
13.05.2018 21:34:10
0
3
му е все тая, след като няма митница в Шумен и Монтана! Май ще заведе дело срещу срещу БСП- Шумен и срещу БСП-Монтана за по 100х лв. както заведе срещу Поглед, защото не го признават за "другар" и да му се компенсират нервните разтройства на малкото останал му мозък.
6.
aaaa...
13.05.2018 19:58:48
1
7
Как ша я Бодна таз ... !
Кат такоа , рийш ли !
След 8смата ми мастика , ще пей Венсеремуса !
Знам ги язе тия трьпки !
Едно време в ТКЗС то , така преизпьлнявахме петилетките !
Еван , сехс.....
И мнооо музика по радио-точката !
Програма - Христо Ботев !
Гот си беше !
5.
*********
13.05.2018 19:29:19
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
Боби , Шиши , Цаца and cumpany
13.05.2018 19:21:31
1
3
Ха,ха,хааа...
Та ние там сме родили ве !
Дебили !
Еееевахти и мат'ряла , рьиш ли !
Ареее ...
Бачкайте , че ни требет стинки !
3.
Gocho
13.05.2018 19:15:41
2
5
А вие що забравяте че всите са от Позитано?!
Мноо кьса памет имате , бре?!
2.
Когато БСП е на власт е страшно!
13.05.2018 17:38:49
5
12
Тъпанарите от БКП/БСП се заблуждават, че престъпленията им са забравени! То не бе Лукановата зима, Виденовата зима, Триглавата ламя, Олигарското крадене, та и на Тъпанчев служебното правителство! С такъв "актив" нямат право не само да се обаждат от Позитано, а и да съществуват като партия! Шизофренната Биволица Импексова се представя че вече не е крадла ...:)
1.
бургазлия
13.05.2018 17:24:04
6
3
Именно днес за БСП ДА Е В в опозиция ито още дълго се дължи на таткото на Кирил Николай Добрев бог да го прости че навремето в задкулисие с Коктов отказа мандата БСП да състави правителство и сега по същия начин синаму пречи и създава интриги в редиците на БСП.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори