×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

8.1 млн.евро на км - това е най-скъпата магистрала, строена от тройната коалиция


8.1 млн.евро на км - това е най-скъпата магистрала, строена от тройната коалиция
1.6 млн. евро струва км на Тракия, но участъците, строени през 2005 г. „в момента не приличат на магистрала", каза министър Нанков
Ключови думи: Нанков, магистрала, Тракия
03 Май 2018, Четвъртък, 08:42 ч.
Автор: Антония Чорева, снимка: Архив

ГЕРБ ядосани: „Осветяват прожекторите за президента, БСП – „кризисна пиар акция без съдържание“

8.1 млн.евро на км е най-скъпата магистрала, строена у нас, това е Люлин, строена през 2006 г. Това е времето, когато управляваше тройната коалиция, а министър на регионалното развитие и благоустройството беше Асен Гагаузов.

И сега там се укрепват свлачища и дупки, каза в парламента регионалният министър Николай Нанков, който се изслушва от депутатите за всички пътни проекти в България.

Цената на Тракия е малко над 1.6 млн. евро на км и участъците, които са строени през 2005 г. „в момента не приличат на магистрала“ – каза още Нанков.

„Не просто строим магистрали и рехабилитираме пътища, а пълним дупки по неремонтирани пътища по 30-40 години“, каза още Николай Нанков.

Представянето на работата на МРРБ в парламента започна с обвиненията на ГЕРБ от страна на депутата Александър Ненков към президента и изказването му, че се строят „тъмни пътища и е време да се осветят прожекторите“, както и че няма „визия за пътищата“.

От 5 май 2017 г. е даден старт на пътни проекти за 1.4 млр.д лв. и са сключени договори за строително-монтажни работи за почти 500 млн.лв.

„България прилича на открита строителна площадка, на която се ремонтират магистрали, пътища, а всички обществни поръчки са публични и прозрачни. Работи се на светло и под прожектори“, ядоса се и министър Нанков.

Хемус

„Не защото съм от Северна България, и финансовият и транспортният министър са от там, а защото Хемус е приоритет“, започна отчета си регионалният министър.
Там сега се строят 25 км на Боаза, а други 52 км от Тетевен до разклона между Ловеч и Плевен се очаква да бъдат търгувани и ще бъде избран изпълнител. Цената на тази отсечка е редуцирана с 350 млн.лв.

Прави се и устройствен план за останалия участъй от Ловеч до Русе – Велико Търново, които до края на годината ще се строят, уточни Нанков.

85 км ще се търгуват, 2019 г. започва изграждането им, а 2024 г. Хемус ще е изцяло завършена – категоричен регионалният министър.

Два от 4-те тунела тунела по нея ще бъдат оправени тази година.

Струма

След въпрос на депутата Даниела Савеклиева от ГЕРБ кога ще бъде внесена „светлина тунела“, както е поискал президентът Румен Радев, Николай Нанков отговори:

Автомагистрала „Струма“ през тази година предсрочно ще бъдат завършени 24-те км от Кресна до Сандански с почти 8 месеца. Прекъсната е работата и се изчаква мнението на експертите.

Най-тежкият участък от АМ „Струма“- Кресненското дефиле, тази година ще стартира с тръжната процедура, ако Административният съд се произнесе по подадена жалба.
2019 година трябва да стартира реалното строителство, но там се очаква да е най-скъпата отсечка в историята - около 800 млн. лева.

Стана ясно още, че е сключен договор с фирмата Транспарънс интернешънъл за процедурите по строежа на магистралата.

Автомагистрала Русе – Велико Търново е спряна от жалба на база на екопроцедурата.

След продължилото почти 3 часа изслушване на министър Николай Нанков БСП отчете, че това е "кризисна пиар акция без съдържание". 

В категории: Политика


8
Коментара по темата
8.
Крадците ГРОБ
03.05.2018 17:24:54
1
2
Тоя гербаджийски цървул що не обясни защо участъка на АМ Тракия строен от Актрос а участъците строени от Черепа и Трейс са на вълни?!?
7.
Axaxa
03.05.2018 15:26:41
0
7
А при партия ГРОБ 5000 кв.м плочки на НДК струват над 30 милиона лева и след няколко месеца вече имат нужда от основен ремонт!!! Санирването на 2000кв.м фасада на блок струва над 2 милиона лева и се оказва, че фасадата е изключително запалима. 24 тунелчета за костенурки на пътя Поморие-Ахелой струват над 1 милион лева. Да не говорим колко пътища строят, които след 2-3 месеца ги правят наново. Ще дам пример с пътя Бургас - Поморие, който го правиха 2 пъти!!!! Примели БОЛ !!!! Най-крадливата шайка са гробарите!!!! При БсП-ДПС-НДСВ се даваха 1 милиар за здраве и бяхме назад в класациите по смъртност, при ГРОБ се дават 5 милиарда за здраве и сме 2ри по смъртност! Убийциииииии, Въъъъън!!!!
6.
Читател
03.05.2018 14:55:17
4
2
Я, панелните плъхове са налазили минусите.
5.
Що лъжеш бе Министре
03.05.2018 14:07:20
1
10
Що обаче не кажеш защо магостралата на Люлин е тилкова скъпа. Що не кажеш за обезщетенията на собствениците на земите дето минава магистралата и дето многоуважавания български съд ги позлати, а оценки десетократно надвишаващи пазарните. Що не кажеп за шест метровия слой хумус, преодоляването на който е глътнало толкова много средства. Що не кажеш за свлачищата. Ето за това магистралата струва толкова. Друго си е на голо поле да се перете в гърдите, че вашата струвала милион и шестстотин хиляди. Ма това не влиза опорните точки на ГРОБ май.
4.
Vaklin
03.05.2018 13:55:18
0
10
Вие кво искате вааа, боеко каза че заради чърчил и сталин сте на тоа дередже
3.
t
03.05.2018 13:18:12
0
3
nqkoi mai ne poznavat parite i si mislqt che horata pasut treva 8.1 miona € km hoho
2.
В България
03.05.2018 13:16:40
3
15
Няма магистрали , това са малко по- скоростни пътища от останалите второстепенни такива ,но това не ги прави МАГИСТРАЛИ и всичките горе крадете , ама от герб и с задните си части са научени
1.
Читател
03.05.2018 13:14:47
9
3
Абе защо си губите времето да се джафкате с комунистите, те знаят само да лаят и да дрънкат врели-некипели. Никой нормален човек не им обръща внимание и не взима под внимание лъжите им. Вие си стягайте дупетата, защото имате сумати корупционни гафове и трябва да ги оправяте, а не да си губите времето да обръщате внимание на умряла партия. Държавата трябва да се гради, те ми седнали да се обясняват на някакви никаквици.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв. Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори