×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лудост в училище: Първокласничка налага с камъни и пръчка съученичка! Извращенията не спират до тук


23 Април 2018, Понеделник, 22:30 ч.

Родители са подали над 18 жалби до директора заради дете, което има „поведенчески проблеми“-малтретиране, гонене, блъскане по чиновете, отваря шкафчетата и чантите им




За побой с камъни и ежедневен тормоз върху момиче в първи клас от страна на съученичка в 112-о СУ „Стоян Заимов“ сподели Христина Ганчева, майката на потърпевшата, пред в. „Монитор“. Тя обясни, че вследствие на преживяния стрес то отказва да ходи на училище.

Всичко започва още в началото на учебната година, когато детето й бива дърпано по етажите от въпросното момиче, заради което закъснява за час и бива наказано от класния ръководител. Информация за случилото се до родителя достига единствено от детето. Майката разказа, че момичето побойник подлага детето й ежедневно на изпитания, за да „влезе в групата на готините“ и настройва и други деца.

Тя обясни, че напрежението между тях ескалира в края на миналия месец, когато след тържество за „Празника на буквите“ родители и малчугани се отправят към парка, за да си играят. В края на вечерта на площадката остават три момичета - тормозеното дете, побойничката и нейната най-добра приятелка. В един момент един от родителите вижда, че се случва нещо между тях. Ганчева разказа, че другите две деца са сложили камъни и пръчки по пързалката, след което карат нейното дете да се пързаля. При отказ да направи това момичето бива свалено на земята и удряно с пръчка.

На следващия ден случаят се повтаря, но този път в двора на училището. Тогава детето бива замеряно с камъни в двора на училището, а преди това бива заплашено, че ако не даде моливчето си, ще му изкълчат пръста. Майката отново не е информирана за случая от страна на класния ръководител, а детето е наплашено и с изкълчен пръст. След това то отказва да ходи на училище от страх и липса на сигурност в учебното заведение.

Молбата на Христина Ганчева за предоставяне на записите от видеонаблюдението първоначално е отказана, но вчера тя е поканена от страна на директора да я внесе наново с входящ номер. Тя обаче получава разрешение да поиска единствено записи от класната стая, тъй като за тези в двора отговаря един от мобилните оператори. По закон видеозаписи могат да бъдат предоставени само със съгласието на родителите, обясни Ваня Кастрева – началник на РУО София-град. Тя сподели, че на 20 април, петък, сигналът е получен в Инспектората, като предстои проверка по него.

Директорката на училището Жанета Бранкова от своя страна обясни, че няма тормоз в училището и са взети всички необходими мерки по този въпрос. Проведен е разговор на класния ръководител с децата, както и родителите на двете деца. Тя допълни, че миналата седмица е организирана и родителска среща, на която да се срещнат двете страни и да се разреши проблемът, но майката не идва на нея. Бранкова обясни, че няма други оплаквания от деца в класа и припомни, че майката е длъжна да носи детето си на училище спрямо ЗПУО.

Още един случай на тормоз в столично училище стана известен в понеделник. Родители на първокласници в 105-о СУ „Атанас Далчев“ са подали над 18 жалби до директора заради дете, което има „поведенчески проблеми“. Става дума за физическо малтретиране, гонене, блъскане по чиновете, отваря шкафчетата и чантите им, обясниха те пред bTV. Те дори наемат адвокат, за да ги представлява.

Класният ръководител Иванка Лазарова коментира, че детето е хиперактивно и понякога става в часовете и закача децата, пречки на учебния процес, но за това има и провокации от останалите деца. Зам.-директорът обяснява, че са предприети мерки, като детето посещава психолог, работи и с педагогически съветник.

В категории: Крими


5
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
5
Коментара по темата
5.
Мила
24.04.2018 09:16:28
0
2
Това е във всяко училище .Директорите са диктатори. Трябва да има определен период за директори и след това да се сменят.
4.
До 1
24.04.2018 08:10:12
0
1
Има, има и са много, да бе кажа повечети. Има една унституция в училищата, училищни психолози. Та основната цел на тези 'специалисти' е да замазват положението. Ако поиската помощ от тях, от девет рвки вода ще донесат, да ви докажат, че всъщност насилие в училище няма. То било извън сградата, а това не ги интересувало. Не си губете времето и с разни педагогичеали стаи и закрили на детети. Там най-много да изкарат малтретираното дете виновно. Ми да 40 кг дете с кекота малтретира 90 кг баца. Тъй ще кажат. Единствените които ще решат приблема са кварталнитре полицаи от най-близкото РПУ. Там все още не си поплюват, ами пипат здраво.
3.
Н
24.04.2018 07:09:56
0
2
По първия казус - ако детето е без диагноза , информирайте Закрила на детето , те ще го пратят за освидетелстване . С диагноза нещата придобиват друг ъгъл. Майката също е за освиделстване !
2.
Тони
23.04.2018 22:29:45
1
5
Проблемът не е само в проблемното дете. Най-напред вина има директорът, а не по-малка вина има и класният ръководител. Редовна практика в столичните училища, когато има проблемно дете, вместо да се приобщи, умишлено се настройват родители и деца срещу него с цел да направят пребиваването му в училище невъзможно. Причината за това е, че класният ръководител трябва да положи повече усилия и много писане. По-лесно им е да се напънат за известно време и да изтормозят детето, докато родителите се пречупят и го преместят в друго училище.
Има и учители, които не са чак такива тарикати, по-човечни са и още от първия учебен ден се опитват да включат проблемните деца. При тези учители няма "групички на готините" и всички деца знаят кой командва в класа - това е класният.
1.
Психо, а не училище
23.04.2018 21:51:09
1
8
Няма такава директорка - непукист пълен. Не може да намери учители по математика и езици, психолог няма, но драпа само за униформи и комисиони от тях. ПОЗОР
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори