×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Възпитаникът на английската Иван Казмин - от медицината, през програмирането до пилот на Боинг 737 (СНИМКИ)


Възпитаникът на английската Иван Казмин - от медицината, през програмирането  до пилот на Боинг 737 (СНИМКИ)
Той е само на 27 години и сега се занимава с топ секретен проект извън летенето за RyanAir
23 Април 2018, Понеделник, 12:45 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Ексклузивно пред Флагман.БГ как става авиатор и какво е да летиш


Иван Казмин е на 27 години от Бургас, завършил е английската гимназия. Той е пилот и ежедневно управлява огромния Боинг 737 на стъпилата наскоро на Летище Бургас нискотарифна авиокомпания RyanAir.  Той е пилотът, който  докара и базира първия самолет на компанията на аеропорта в кв. Сарафово.

Казмин е скромен като външен вид младеж, но любознателността и интелектът му бликат още в първите минути от общия ни разговор. Той е уравновесен и спокоен, някак твърде зрял за тая възраст – качества присъщи на летец.

„Завършил съм английската гимназия – училище, което много обичам. По това време започнах да се занимавам с компютри, да програмирам. Мечтата ми обаче беше да стана лекар. Медицината е много интересна наука, към която продължавам да проявявам интерес и чета доста медицинска литература. Един ден, докато сърфирах в интернет, попаднах на сайт за радиоуправляеми самолетчета. Бях в 9-и клас. И тогава, колкото и смешно, и по детски, да ви звучи, ме завладя летенето“, разказва младият бургазлия, който е племенник и носи името на чичо си д-р Иван Казмин - една от авторитетните фигури на бургаското здравеопазване, специалист по вътрешни болести и ревматология.

Бащата на умния ученик - Виктор Казмин, намира щкола по авиомоделизъм в Бургас (бел. а. - това е сглобяване на модели на самолети в умален размер – стендови и летящи), която бързо грабва интереса на ученика. Постепенно Иван се запознава с истински пилоти, техници и обслужващ авиоперсонал от летището, които му разкриват интересни детайли покрай летенето и самолетите като цяло.

Така започва редовно да ходи на авиошоута из България, за да бъде възможно най-близко до самолетите, в които се влюбва. Влюбва се и в мечтата някой ден да е горе сред облаците и да гледа света от птичи поглед.

Решението да загърби медицината на този етап и да стане пилот, идва към края на обучението му в гимназията. Пред осъществяването на мечтата му обаче има пречка – не само финансова, но и чисто логистична. Оказва се, че вероятността да стане летец е нищожна,  държавата не стимулира подобна инициатива като професия.


27-годишният бургазлия преди поредния си полет

„След като всички български авиокомпании станаха частни, за държавата не е рентабилно да инвестира средства в скъпото обучението на пилоти. Единственият начин да получиш обучение е в специални частни школи, чиито курсове отговарят на европейски и световни стандартни и меко казано струват цяло състояние.  Досега съм инвестирал близо 60 хил. лв. в обучението си – средства, за които съм теглил кредити, спестявал съм от заплати, получавал съм подкрепата от семейството ми, от приятелите ми...“, искрен е Казмин, който успява да завърши и получи сертификат, когато е само на 24 години.

„Денят, в които получих сертификата си е най-щастливия ден в живота ми. Но реалността се оказа твърде груба и набързо ме приземи", признава той.

Намирането на работа като пилот е десетократно по-трудна задача от курсовете, в които е инвестирал пари, ум, труд и храброст.

„За да работя, трябва да имам опит, но за да получа опит, трябва да работя. Омагьосан кръг.  Обиколих всички български авиокомпании – всички ми отказаха. Отчаян, започнах да търся навън, въпреки че не исках да напускам родината си. Получих обаждане единствено от RyanAir”, споделя бургазлията.



Казмин (вляво) на официалното откриване на базата на RyanAir на Летище Бургас на 27 март т.г.

Съдбата обаче му слага бариера и тук, тъй като по това време работи като програмист в известна фирма в София и не може да се яви на интервюто си в уречения ден.  Просто отказват да му дадат отпуск от един ден. От авиокомпанията влизат в положението на младия кандидат и му насрочват втора дата, около месец по-късно. След кратко интервю, той е нает и с радост разбира, че съвсем скоро след откриването на клона в София, компанията възнамерява да открие такъв и в родния му Бургас.

„Късмет, без който съм сигурен, че все още нямаше да съм пилот, но RyanAir повярваха в мен, довериха ми се и ми дадоха шанс, за което съм им безкрайно благодарен“, коментира Казмин, който вече  2 години работи за нискотарифната авиолиния, след като завършва задължителното си обучение и при тях.


Иван Казмин завършва обучението си в RyanAir през 2016 г. На снимката получава сертификата си за пилотиране на Боинг 737

А какво е летенето ли? Най-хубавото чувство на света.

„Не мога да си представя да правя нещо друго, но е и огромна отговорност. Спомням си един конкретен момент – по време на първия ми полет. След като достигнахме височина 12 000 метра, аз погледнах към командира, който четеше вторачен някакви документи в таблета си. Обърнах се назад към вратата на пилотската кабина и осъзнах, че зад мен има 180 човека, за чийто живот отговарям - в огромна машина, която се движи с 800 км/ч. Чувството наистина е неописуемо, дори на моменти плашещо“
, казва Казмин, нескривайки емоцията си.



 Несъмнено той е един от най-младите граждански авиатори в България и го очаква блестяща кариера в бъдеще.

Публична тайна е обаче, че Казмин в момента работи и върху „топ секретен“ проект, който ще разкрие съвсем скоро ексклузивно за Флагман.БГ. Засега редакцията ще се въздържи да споделя точно от какво естество е проектът, но само ще вметнем, че подобна идея в България досега не е реализирана.

Очаквайте подробности!

В категории: Бургас , Животът


Автор
43
Коментара
43
Коментара по темата
43.
Разтревожен
26.04.2018 01:53:44
0
10
Момчета, искрено се притеснявам да не ви падне щангата на главата, докато пишете коментари тук. Моля, за да не стане някой сакатлък, съсредоточете се върху фитнеса, вместо да обсъждате пилоти и доктори!
42.
Гост
24.04.2018 21:11:02
7
9
Дано младежът заслужава похвалите, изсипани по негов адрес в тази статия-апотеоз. За д-р Иван Казмин, ревматолога, мога да кажа само следното - изключително арогантен и надменен темерут, който третира пациентите си като някакви низши форми на живот. За съжаление унизителното отношение на такива лекарите към пациентите е честа практика и се толерира от управителите на лечебните заведения и институциите в Бг. Омръзнало ми е да слушам по медиите как лекарите са полубогове и трябва да им се възхищаваме, само защото имат диплома за професията си. Професионалната квалификация, личностните качества, необходими за дадената професия и възпитанието може да се разминават радикално, какъвто е случаят при д-р Иван Казмин. Дано младежът не е прихванал от обноските на чичото-грубиян ...
41.
до Забавно
24.04.2018 16:30:55
0
5
Пич, ти май не си си пил скоро хапчето или си сменил дилъра!
40.
до 34- Ограничения мозък
24.04.2018 10:30:56
0
10
Един съвет, в момента предполагам летището набират персонал за летния сезон. Подай си документите, примерно за товарач (не искат кой знае каква квалификация). Работейки 3 4 месеца там ще се запознаеш с техници, пилоти, началници току виж може и някоя стюардеска да те хареса. На есен, ще ти бият шута естествено, но пък ще си завързал някакви контакти с хора от авиацията и може да ти се разшири мирогледа. Та така, летището е отворено за всеки, всяко лято. Пробвай.. ако ли не стой си ограничен ;)
39.
Petar rusev
24.04.2018 10:14:15
10
4
Евреин като блюдолизеца д-р Иван казмин
38.
*********
24.04.2018 09:52:48
4
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
37.
И още нещо
24.04.2018 09:49:34
1
19
Типично по български, когато някой тръгне напред, ние гледаме да го оплюем. Хубаво е, че има все пак хора, които оценяват чуждия труд и подкрепят този млад човек. От мен - много късмет на Иван и да следва мечтата си!
36.
яндзъ
24.04.2018 09:39:54
1
24
Такива хора са повод за гордост. Поздравления, младеж! А че безделниците завиждат не ме учудва, те друго не могат.
35.
Александър
24.04.2018 09:35:07
1
19
Браво на човека. Трудил се е , учил е и е успял в живота и в професията си. Завистниците, които по цял ден стоят пред компа, люпят семки, чешат си кесиите и чакат на мама и тати да хвърлят някой лев, ги дразни всеки успех на околните. Нормално.
34.
забавно
24.04.2018 09:10:10
18
1
До тез дето явно не могат да четат съвсем ясно пише:
"Постепенно Иван се запознава с истински пилоти, техници и обслужващ авиоперсонал от летището, които му разкриват интересни детайли покрай летенето и самолетите като цяло."
Така, че или тати и родата да изкарат декларцииките за доходи от последните 10 години назад и да докажат как са платили скъпото обучение или си е чист пилот тимаджия, всички знаем какео в Фрапорт, или какво не е, понеже те дори нямат идея какъв бизнес имат в България, понеже са сол-ташак на ТИМ.
Напише се ли се летището значи 2 неща: ТИМ + яки връзки (не е за случайни)
33.
успех
24.04.2018 08:57:49
0
11
Успех на младежът , дано да е добър специалист и с готин характер като д-р Иван Казмин/д-р Хаус/ с когота са роднини.
32.
прокурор
24.04.2018 08:40:40
1
3
Много е алчен,и безкруполен не става за нотариус но явно като имаш много пари всичко може
31.
старчета разбойници
24.04.2018 08:33:08
1
2
А нотариус Бисер Демирев на коя гимназия е възпиттаник ,че е толкова добър в заблужденията и лъжите и имотните измами то не останаха прокурори които да не са му яли попората
30.
Кумпитентйен орган
24.04.2018 08:33:00
0
3
737 не е огромен самолет, ще ме пукнете от смях, флегмани. А380 е огромен самолет, примерно.
29.
Ryan
24.04.2018 08:15:54
12
4
То голямо чудо!Един евреин отишъл да бачка при друг евреин-голям успех!
28.
интересно...
24.04.2018 08:14:02
0
10
Защо държавата да помага на умните и качествените деца? Те да ходят в другите държави. Нали е достатъчно обременена с изхранване и помощи на затворници и цигани?
27.
Roli
24.04.2018 04:59:30
0
25
Тази година завърших обучението си за стюардеса в Ryan Air и ме базираха в Франкфурт,но това не ми пречи и да си завърша авиационно инженерство в ТУ София
Евала на колегата, че е постъпил на работа в Ryan Air и, че е преминал през цялото обучение,за да стане пилот. Радвам се за него и му желая много здраве и успехи в бъдеще.
За огромно съжаление държавата ни не цени младите хора, които са избрали да бъдат пилоти и не финансира тази отговорна професия
Пожелавам на младия си колега винаги броя на излитанията да е равен на броя на кацанията и всяко едно излитане и кацане да бъде безаварийно
Напред колега!!!
26.
Владимир краев
23.04.2018 23:50:31
0
18
Да ни е жив и здрав
За радост на всички нас
25.
Владимир краев
23.04.2018 23:50:31
0
16
Да ни е жив и здрав
За радост на всички нас
24.
*********
23.04.2018 23:14:43
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
23.
$$$$
23.04.2018 22:14:31
11
4
100.000 EURO струва 3-3,5 годишно обучение за пилот на гражданска авиация в чужбина предимно на тре нажори 3Д кат видео игри .Истината ече ТИМ нямат много пилоти и явно са инвестирали в младежа /с руско-евреиска фамилия/
22.
...
23.04.2018 22:12:02
1
21
Ей, тая злоба ще ни съсипе...Евала на момчето, сигурна съм, че е останало такова скромно и интелигентно момче, каквото е от малък, какъвто го представят и в статията. Млад човек с всестранни интереси, стремежи, умения, за пример! Дано му се отплатят многократно вложенията. Такива хора заслужават да имат късмет, въпреки това кои са баща му или дядо му. Щото е далеч по-стойностно това момче, за разлика от масовката с мама и тати зад гърба и показността като надувки и издънки впоследствие!
21.
Бургазлия
23.04.2018 22:03:15
1
32
Аз съм съученик на баща му и трябва да ви кажа , че им коства страшни усилия и пари. Радвам се за тях , че успяха ! ЕВАЛА !!!
20.
До 18
23.04.2018 21:28:38
5
17
Четох, четох и никъде не видях да пише, че от летището са му помогнали...
19.
*********
23.04.2018 21:28:17
3
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
18.
забавно
23.04.2018 20:50:13
31
6
Четах, четах, и като прочетах как от летището били му помогнали и му дали път в живота, направо ми стана ясно. Първо на Бургашкото летище няма човек дето да не е с връзки, 90% са абсолютно некадърни и са засъдени там благодарение на "изтъкнати" роднини било ти тимаджии или някви дето едно време са били някви. Хора там без връзки няма. А тоз пичага най вероятно е човека на ТИМ в Ryan. Евала братчед, те от ТИМ и с немска компания си сътрудничат нали Фрапорт, обаче това не прави Летище Бургас съпоставимо с летището във Франкфурд или с немското качество на обслужване. Та стига с тез псевдо рекламни статии, да изкарвате хората 10х пъти по велики от колкот са.
17.
До 16
23.04.2018 20:09:20
0
21
До 16: засрами се. Как му била пишката.
Мале пък ти.
Как му била?
Ходи я пипне да знаеш.
16.
Въпроси от Тишев комуниста и Табаков гея
23.04.2018 20:06:28
33
9
Иначе как е пишката в самолета?
Става ли твърда като се вдигаш и падаш?
15.
Свилен
23.04.2018 20:04:29
0
29
Човека стана цял летец а дупката на Тройката е от преди да е роден. Защо не я направите зелен парк докато чакате? Изкупете ги тея собственици стига сте ги чакали.
14.
до Наско
23.04.2018 19:56:02
2
17
пий си хапчето!!!!!!!!!!
13.
Наско
23.04.2018 19:50:11
21
5
човече следващия път над Кремъл изсипи една атомна бомба да заври ония гей Пути там да изчезне
12.
Бъдещето
23.04.2018 19:42:49
3
12
Тоя пич ако отвори школа всичките ше правите по $5000 на месец не да ми губите времето във тоя затвор уще Иван Вазов уще Петър Берон без никакви професии само се друсате тъпаци такива и учителите ще ги трясна за НИЩО не стават.
11.
Веднага атака!!!!!!!!!! Burg forever!!!!!!!
23.04.2018 19:39:58
2
11
Ако директора на Английската чете — да направи веднага паралелки за летци на Boing и Airbus!!!!!!
10.
От бюрото на Васил Левски и Роберт Лорд
23.04.2018 19:36:00
3
11
Давайте заводите на Boing във Бургас!!!!!
Давайте лобирайте!!!
Защо Airbus не са при нас????
Кмета трябва да виси постоянно във офиса на Американския посланик и на Airbus!!!
Ако не те, тогава на Бразилците те имат една страхотна компания. Време е!!!
Тук заплатите да скочат на $5000 на месец!!!!!
9.
Напред България!!!!!
23.04.2018 19:33:22
1
11
Човече, на България и трябват поне няколко ниско тарифни компании. Нямаме никакви полети от Бургас!!!!!!
8.
Истината
23.04.2018 19:31:56
3
14
Момче направи Бургас София всеки ден по 3 пъти на ден за $70. Нека да видим такава Union Ivkoni какви ще ги папа.
7.
Авиатор
23.04.2018 19:30:12
0
40
Браво ! Пожелавам ти много успехи и разбира се броя на излитанията да е равен на броя на кацанията ! :))
6.
Истината
23.04.2018 19:27:29
18
13
Пичове най якия град на света е Бургас ако почнете да събирате месечните си вноски за грозните апартаменти в блоковете.
Как така не плащате за подръжка на сградата и площа около нея?
Кой да ви я плаща?
Кмета не ви пипа защото го е страх че ще го изгоните ако ви направи закони за да ви задължи.
Разберете че мръсотията и безпорядъка е защото не плащате в фонд за сградите си!!!!!
Само живеете без да давате!!!!
Крадете от бъдешето на града.
В развитите страни собствениците на апартаменти плащат най малко $300 на месец подръжка!!!
Това включва всичко оправено красиво със перални и със пощи със градинки и поливане със изказвания!
Докога ще ни убивате без да си плащате???
Няма такъв филм да не плащаш месечна вноска.
5.
Бил Гейтс
23.04.2018 19:23:09
4
28
Такива хора да са бъдещите кметове на Бургас!!!!
4.
Истината
23.04.2018 19:21:45
12
14
Момче! Направи Българска нискотарифна компания да може да летим Бургас Ню Йорк Бургас Токио Бургас Шангхай Бургас навсякъде за по $100!!!
Има пазар! Свържи столиците на всички Балкански народи. Давай! Ще ти намерим финансиране.
Пари бол. Идеята е важна!!!
Давай пилотско училище в Бургас.
Давай да правим самолети също!
Ще се наака Пути като ни види колко сме много по амбициозни!!!
3.
Браво
23.04.2018 19:17:14
2
41
на момчето още много успехи да има.
Много ме радват умните деца.
2.
xaxaaaaaaaaaaa
23.04.2018 19:14:02
5
5
stiga stezi GAIDI ste gi posreqali be tapani
1.
МИЛЕН
23.04.2018 19:09:34
0
58
ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО УСПЕХИ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Психолозите са подготвили няколко важни съвети, които ще ви помогнат 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци Ето кои са те  Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Ето кои са топ 4 Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Какаови бонбони, които се приготвят за различни празници в Бразилия Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Над 20 творци възстанаха срещу опитите му да спасява кожата си чрез внушения, че списание "Море" е пред закриване Напитките, които унищожават тялото отвътре Напитките, които унищожават тялото отвътре Тези напитки не трябва да заменят консумацията на вода Ето как прецакахме туристите по нашето море на Великден Ето как прецакахме туристите по нашето море на Великден На 5 май времето бе слънчево, с високи температури и спокойно море, но хотелиерите не си направиха труда да извадят шезлонги и чадъри   Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" На 18-и май всички ще видят най-прочутото съкровище у нас, каза директорът на РИМ д-р Милен Николов Размерът му значение:  Заради 1 см ни сваля от самолета Размерът му значение: Заради 1 см ни сваля от самолета Затягат правилата с багажа на борда, пътници плащат 70 евро отгоре за дребно нарушение Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Най-гъсто населената община е Столична
Вижте как планирали да убият Зеленски Вижте как планирали да убият Зеленски Най-важната задача на групата - осъществяване на план за отвличането и убийството на украинския президент Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Производството на фалшивите банкноти е било денонощно Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Напълно законно е да имаш странична работа, но е необходима прозрачност Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане
Калина КРУМОВА, бивш депутат Калина КРУМОВА, бивш депутат Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори