Президентът заговори като политически лидер: „Нация, която инвестира в стиропор, няма радостно бъдеще“


Президентът заговори като политически лидер: „Нация, която инвестира в стиропор, няма радостно бъдеще“
„В България е тъмно… Време е да включим прожекторите“, каза пред младежи в УНСС президентът
Ключови думи: Румен Радев, лекция, УНСС
16 Април 2018, Понеделник
Автор: Антония Чорева, снимка: Авторът

Румен Радев цитира Гьоте и поиска: „Светлина, повече светлина“

Президентът Румен Радев изнесе лекция пред младежите от УНСС по време на 15-ия Икономически младежки форум.

Той заговори за икономиката у нас, за образованието, за бедността в държавата и за сегашното управление.

По време на речта си Румен Радев говореше като политически лидер.

Той говори първо за бедността:

„Причината за това България да е най-бедната страна в ЕС и с милиони хора, живеещи в бедност, е политическа - неефективната институционална среда. Когато говорим за икономика, трябва да помним, че тя е неразривно свързана с политиката, защото тя не може да се развива, ако държавата не създаде необходимите благоприятни условия. И никоя държава няма да успее, ако няма работеща икономика. Успехът на всяка една политика се измерва с ползите, които тя носи за обществото. Една политика може да бъде представена за успешна чрез пиар блъфове, но това не може да трае дълго, защото тя трябва да донесе реални ползи, а те се измерват чрез висок жизнен стандарт и качество на живот…“

Той отново критикува дейността на парламента: „Когато имаме много чести и понякога и хаотични промени в законодателството, това води до нестабилност на българския правен ред и съчетано с лоша степен на прилагане, всичко това действа негативно на българската икономика. Все по-често между две четения се предлагат съществени промени и по този начин се избягва от обществения дебат, обсъждане и оценката за въздействие. Смятам, че частта с общественото обсъждане трябва да бъде изнесена преди всичко. Също така сме свидетели как важни законопроекти, които са всъщност част от управленската програма на Правителството, се внасят от народни представители – такъв подход оставя съмнение за бягство от отговорност“, каза още президентът.

След това той цитира Волфган Гьоте: „Светлина, повече светлина!“.

И сравни България с тази негова мисъл.

„В момента България прилича на една строителна площадка, където нещо строим, но не знаем точно какво, защото е тъмно.

Някакви хора носят строителен материал и се връщат за нов, в това време други хора го крадат, защото е тъмно.


Някакви хора ръководят строежа, размахват карти, чертежи, но други хора от тъмното управляват тях.

Някакви хора строят стена, но е толкова рехава и нестабилна, че трябва да започнат да я ремонтират още преди да са я приключили.

Други хора прокарват пътища и магистрали, но бъркат пропорциите, защото след тях остават дупки. Защото е тъмно.

Не се знае кои са реалните собственици, реалните строители, реалната стойност на обекта и на кого точно и какво се плаща.

Медиите не казват истината, защото не могат да я видят в тъмното

Едно е ясно младите и предприемчивите напускат площадката и търсят друга, по светла.

Крайно време е да включим прожекторите.

Това трябва да направим за България, за да я има.

Да осветлим процесите в държавата, да има прозрачност на собственост, на харчене на публичен ресурс, ясно установени правила, които да важат за всички.
Прокуратурата и съдът имат последен шанс да върнат доверието, като помогнат да бъдат осъдени безкомпромисно крадците – независимо дали са от управляващи, опозиция или собствените магистратски редици.

Когато установим демократични принципи и върнем доверието в държавата, тогава предприемчивостта на българина ще доведе до желаните икономически резултати. 
Така разбирам основната роля на държавата, а и учатсието на всеки един от нас.
Сега повече отвсякога е важна активността на гражданите мпозиция и непримиримостта“, каза президентът.

После той попита риторично „как ще се реализира това?“ и си отговори: „Времето показва, че трябват хора с адекватно образование и култура, с познание за икономическите и обществени процеси.
С друг поглед за развитието на България и света. И с друга енергия и друг морал, а тези хора сте вие. От вас зависи бъдещето

Ние можем да предприемаме много мерки, но две са задължителни – качествено образование и информация. Моите виждания за образование са повече средства, но само с повишаване на учителски заплати и ремонт на училища няма да постигнем целта. В някои държави изучават информационни технологии и програмиране в детските градини. Как нашите деца ще се конкурират с тях. 

Ние даваме милиарди за саниране, но нация, която не следи какви се световните процеси, която не създава условия, която вместо в своите деца, инвестира в стиропор, такава нация няма радостно бъдеще.

Ще подкрепя с готовност всяко правителство, което издигне като приоритет това“, каза още Румен Радев.

Той сравни българското си образование във Военновъздушното училище в София с американското си – тук се „наизустявали“ готови материали и конспекти, а там нямало дори конспект. Там се стимулирало критично стратегическо мислене и лидерски качества.

В категории: Политика


31
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
31.
Болончики
17.04.2018 15:46:29
6
0
Балоните на Боко се пукат ежедневно.Гордостта му магистралите са лобно място на мнозина.Икономика няма.ИМА само търговия.С влияние и мафиотски структури.Тук таме някое евро проектче което замазва очите на началниците му от евро съюза на джендърите.Корупция,безхаберие,тъпкане на раята и да я държиш в страх.Това са методите на Боко.Уж щеше да ревизира сделките на РМД-ТАТА разбойническо мафиотските дружества изпраха парите на мафията от наркотици,оръжия и проституция.Ама го хвана шубе бат ви Бойко.Ще трябва всичките барабар с него да търкат нарове в затвора.И така кервана си върви а раята е разделена по всякакви знаменатели и показатели.Радев ще има повече гласове от Боко след мандата си ако наистина направи партия и реши да следва това което е казал относно България.А тя може и да изчезне в необозримото бъдеще ако се кара така по инерция.Тук остават мангалите да си развяват коня а всички останали ще им робуват.Нали те ща са мнозинство и ток,вода и помощи няма да им стигат.
30.
бай Иван
17.04.2018 09:22:32
0
6
Румен мирише на лошо.
29.
Истината
17.04.2018 00:15:23
3
8
Лесно е да се говори да покаже една къща дето той да е построил със ръце. Тъпак.
28.
Този ”курбанджия”
16.04.2018 21:41:42
6
12
Фатмака ”пишман президент” съвзе ли се от срама с ”цигарения милиардер” руския патриарх Кирил? Този льотчик който има две щабни академии в САЩ и много добре платена служба като офицер на НАТО. Същият летец разви прилична кариера до върха в БА-ВВС,точно по време на ГЕРБ.Но като висш офицер в армията не говореше за окаяното и състояние,всякаш беше зает да пълзи и подлизува! Сега когато не върши нищо реално,а само ръси заучени речи,започна да говори за дереджето в армията и да критикува за всичко. Имам новина за него и Краднелия Сланинова:
БСП ще загуби и следващите избори,точно заради олифифренските и шизофренни действия и изказвания! И ще продължи да бъде беззъба опозиция и загиваща партия,чийто електорат се топи по разбираеми причини-напредналата си възраст!
Така че Льотчо и Сланинова да забравят за онези неосъщесвими мечти за изборна. Балъците измират!
27.
fen
16.04.2018 20:49:41
8
3
КОЙТО КАЖЕ НЕЩО ЛОШО СЛЕД ТИЯ ДУМИ ЗА ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ Е ПЕДАЛ!
26.
*********
16.04.2018 20:39:40
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
25.
Червеният Пъпчив Пъпеш Грипенчо
16.04.2018 20:09:42
6
9
Много фенове в пенсионна възраст има Рапончо Сандалетков, нека ходят боси както разпорежда Деса Простакеса! Много хубост е събрана в червеното чучело : Хем пъпчив, хем кривокрак, хем недовиждащ, ама е под Сандал №43 и сричкува като за световно, написаното от другарката му Деса - сандал №43 :) Радвайте се червени пенсионери, сънувайте мокри сънища че Биволицата Импексова управлява България, но си сменяйте редовно памперсите, че съвсем се омирисахте !!!
24.
Наблюдател
16.04.2018 17:39:05
9
8
Ами като "другарите" едно време не са инвестирали като хората .. сега ще инвестираме.. Защото той не живее в панелка дето зимата в този бетон куче да вържеш няма да стои а лятото ще се изпекат от жега
23.
Да!
16.04.2018 15:40:21
27
12
Достоен президент, достоен българин! Жалко,че конституцията не му дава повече правомощия, за да разгони тая вмирисана, корумпирана, крадлива,гнусна гербаджийска сган! Толкова опоскана , държавата ни никога не е била!!!
22.
Edin
16.04.2018 15:34:40
34
13
Този "шапкар", както го наричате има повече акъл от всичките министри на Тиквата взети заедно, барабар със зам.министрите. За владеенето на чужди езици и общата култура дори няма да коментираме...

Боли ви, че Радев казва жестоката истина непречупена през кривото огледало на Борисов и подчинените му медии, нали?
21.
KKK
16.04.2018 15:20:02
12
28
шапкаря се изказал! кажи ти какво направи, какво инвестира за хората. то лесно - цял живот на държавната софра, оставил жена си и децата си, грабнал голямата пенсия, взел оная която назначил за любовница в армията и взел акъл да дава! забравил приказката, че когато господ раздавал "акъл", шапкарите са били под моста на учение! по добре си трай и си гледай келепира и слушай оная дето те командори, че иначе отвориш ли уста и ставаш за смях!!?
20.
Ха така
16.04.2018 14:27:26
9
27
радев дали е запознат с длъжностната си характеристика, че не е човека който да казва колко лошо е в България. Ми да емигрира в друга държава тогава. Ние си имаме много пенсионери които да мрънкат за всичко и с повод и без повод. Като толкова е много недоволен и е на тъмно, ми да светне по някой проблем от А до Я как да се реши проблема. не само да го показва. родолюбците на времето преди 9ти сами даваха на бедните и се стремяха да има за всички. А след 9ти дайте да дадете основна формула на разпределяне на богатствата. Нали Руемн искаше да е начело на държавата за да промени нещо в нея. За толкова време какво промени. стилът на Плевналиев е същия. Оплюване до дупка. без конструктивно решение по нито един проблем. имволични клишета в стил народна сатира. изявява се като говорител на опозиционна партия много добре, но не и като пърият човек в държавата, за която нито качества има, нито идея има кога и какво трябва да прави. Единственият почитен гражданин на Армения не взе Вежди Рашидов. изобщо е като в необрано лозе изцепка след изцепка. И му прощаваме като на първолак не като на военен достоен да носи отговорност. За сметка на това е сред хората на кебапче и кюфтенце тогава когато може да се направи нещо за намаляне убийствата по пътищата на страната например. да продължи традицията на Първанов българската Коледа, но не само по Коледа. Да анулира договорите неизгодни за България. откъде толкова смелост. Поне да си беше прочел длъжностната характеристика
19.
Честният Радев
16.04.2018 14:07:26
7
7
Като е толкова честен защо нищо не казва по тази тема която касае целия български народ. https://bultimes.com/s-nasheto-zlato-kanada-se-gotvi-da-vavede-bezusloven-bazov-dohod-za-naselenieto-si-balgarite-da-go-duhat/
Кой колко е честен и има ли честни у нас да отговорят: Защо така?
18.
до НОМЕР 7
16.04.2018 13:57:38
15
4
Ти си в голяма ама много голяма заблуда ако си мислиш че изборите в България са честни и не са манипулирани -голям смях всички гласували за Б.Б боже опази България
17.
Павка зле си
16.04.2018 13:51:05
8
14
Човек огледай се и се осъзнай колко са промили мозъка ти, тайните надежди за пост в БСП. Дано те забележат поне.
16.
Кой
16.04.2018 13:50:02
13
2
Кой пусна американските централи в БГ? Кой продаде енергодружествата на чужди фирми? Кой приватизира работещите предприятия в България? Като държавата не е добър стопанин, защо частниците които купиха заводите продадоха всичко което имаше финасова стойност и ги закриха? Добрите стопани нали?
15.
До 11
16.04.2018 13:47:17
9
1
Аз със теб няма да споря, защото те виждам, че си адски просветен по темата. И като такъв ще те попитам, Кой продаде на канадската фирма Дънди прешъс метълс през 1999та година златната мина в Челопеч? какви комисионни и до ден днешен получават отговорните другари продали на безценица мината? Докога лошите договори сключени от различни правителства от името на държавата ще бъдат държавна тайна. Държават крие от населението си огромни корупционни схеми. Ами нали държават сме ние хората? Или не е така? Кой кого защитава и за какво го защитава. каъв ББ или Цв Цв. Има други които са преди тях не за затвора, ами за разстрел. Но не народ ами .... знаете какво е казал поета. И е бил много прав. всеки народ си заслужава управниците. И никакви оплаквания повече.
14.
Павел
16.04.2018 13:32:06
29
13
Гербаджийските тролчета откачиха съвсем...

Най-после имаме нормален и честен управник в лицето на Президента!
13.
Комисионната
16.04.2018 13:24:28
13
26
Червен Румен се интерисува само кой ще напълни сметката му. Затова клекна на Нинова и на партията и. И те му обещаха висок пост, а той се чуди сега какво да го прави. И слугува на партията столетница, в която се е клел като курсант във военното училище. Ако е бил такъв пилот какъвто президент е, мила майко, а ако останлите военни пилоти са като него. Съвременната конвенционална война я решават ракетите и самолетите. Дано останалите не са като Руменчо твърди и некорумпирани.
12.
АLT
16.04.2018 13:22:58
14
8
Как може да се бърка Долна Митрополия със София ?
Не е стиропор, a ЕПС, XPS, Neupor.
Нали той ще държи панелите при земетръс.
11.
До 7
16.04.2018 13:19:32
16
7
Първо, защо ми говориш все едно съм комунист или член на БКП?
Второ, като си тръгнал да обвиняваш може да обвиниш и Османците за 500 години спиране на прогреса на Р.България, Византия за 150 години робство и т.н.
Трето, никой не иска да се оневиняват комунистите за стореното, но ясно се вижда, че Б.Б., когато дойде на власт 2009 ясно заяви, че ще ги гони до дупка...Я ми кажи 1....КАЗАХ 1, който е гонил до дупка?
Четвърто, кога ще ги стигнем Румънците??? КОГА?? И никакъв Чаушеску или дявол им е помогнал да ни изпреварят последните 10 години, ама никой!!! Те сами си го постигнаха...точно както каза със закона за корупцията, който Б.Б. и Цв.Цв. направиха пак така, че те да избират кой да ги разследва. Е? NONSENSE!!! Или се уплашиха, че Радев може да им разкатае фамилията?
Пето, пак питам кога ще ги стигнем румънците? Чаушеску ли им е помогнал, за да има отлив почти на 100% от чуждестранни капитали от България под управлението на Б.Б.? Чаушеску ли им е помогнал, че всички големи инвеститори не искат и да чуят за България, защото някой хубав ден могат да се озоват без капиталите си, преминали в Д.П.?
Шесто, за горепосоченото БКП ли са виновни?
Седмо, всички комунисти барабар с вожда ти Б.Б. и Цв.Цв са за затвора, а и много други!!!!
10.
Яааааа...
16.04.2018 13:11:57
13
19
На червената фуражка явно и е проблем стиропорът. Че защо ли? Ами, защото стиропорът изолира строените през СОЦ-а бетонни кочини, които с топлинните си загуби досега отопляваха атмосФерата. Сега ще имат по-малко разходи на ток (а и на руски газ) и авантата за "братушките" ще намалее. И като има по-малка консумация на ел. енергия, ще бъде много по-трудно да си изсмучат от пръстите аргументи за строежа на ненужната (и заробваща) АЕЦ Белене. А, с АЕЦ "освободителите" ще могат здраво да ни смучат и най-вече шантажират и изнудват.
На Червен Руменчо му стана навик да "ръси мозък". В началото на мандата си бе осенен от великата мисъл, че трябвало да се съгласим с окупацията на Крим от "вечните освободители", защото такива били реалностите. Как не се пръкна този велик мислител по време на турското робство и да обясни на Левски, че не трябва да се бори против "реалностите"? То и тероризмът е реалност, ракът също! Ама... фуражка!
Когато чуя поредното комунде да "ръси мозък", веднага се същам за поговорката - "Комунизмът превръща човека в шибан идиот."
9.
Павка
16.04.2018 13:05:02
8
12
Като съм тръгнал да отговарям да отговоря на теб. Не може първта дама да има такава цветна история, просто не отива на първа дама, но както и да е миналото човек не може да изтрие, но да продължава да прави лоша реклама на мъжа си означава, че военния не може семейството си да оправи, а се е хванал с политика. Кое му даде толкова много самочувствия. Семейната традиция? Той кога ще покаже, че е независим от Нинова и ще има собствено мислене? Че тя му дърпа конците както си иска. Той е само нейното ехо. Военен човек е дисциплинран човек. Той се държи като употребен и не намястото си човек. Свален на земята мимиките му, движенията на ръцете му дори, осанката. Той чувства, че не говори това което иска да каже, а това което са му наредили. Той е добър човек, но податлив на чуждо влияние. Ерархията при военните е създал у него тези качества. не ми говори кой колко книги е прочел, звучиш ми като секретарка отколкото на трол. едно време за Тодор Живков личната му сестра казваше горикия бил само с едно одеало и скъсани чорапи които тя му шила. Ти на Радев какво шиеш? Много е слаб ПР-ът на президента на България. Правителство парламент и президент Орел рак и щука баснята трябва да си я чел.
8.
Читател
16.04.2018 13:01:47
7
17
Леле, доживях да прочета изречението "Нрвероятно интелигентен човек, пълен антипод на мутрата Борисов!" и това да става дума за Радев. Леле, какви ниски стандарти! Потресен съм. П.С. мутрата Борисов и той горкия не пращи, даже на кухо не тупа. Абе като цяло в политическия ни елит са настанили някакви примитивно глуповати хора, за да отговарят на стандарта на нацията. Ако сложат хора с интелект кой ще ги разбере? За разумни идеи се искат и разумни партньори.
7.
До 4
16.04.2018 12:55:00
14
9
Не съм трол и не съм на щат към БСП, но си много прав. Румния ни изпревари защото вкара закона за корупцията и цеия пакет закони. Защото Чаушеско не остави 1 долар външен дълг на Румъние и въпреки всико го разстреляха на стената. Забраниха румънската ком партия и гониха до дупка комунистите крали по време на соца. А в БГ съжалихме Тато защотоказа, че комунизма е недоносче, оставихме комунистите да преватизират заводите ни за да ги продадат на безценица, обезкървихме икономиката си с фалита на банките който продължава и до наши дни. Пирамидите ограбиха спестяванията на хората. Спестовните влогове на болшенството българи се обезцени труда на родителите ни стигна при социалистите 30 долара на месец. искаш ли още да ти озброявам. народният съд унищожи българската интелигенция. Лекари, финасисти да ти изброявам ли още, или не си учил история кой е Атанас Буров. Кой взривяваше църкви за да ликвидира царя, искаш ли още примери за интерниране на хора при социализма. Острова на вободата да си чувал? или ти си от тези тролове на които се заповядва какво да пишат без да мислят и оценят, че резултата на днешното битие на българина е програмиран от милионерите комунисти-капиталисти още през 80те години. Примери да искаш за унищожаване на българщината. А къде си пратиха комунистите децат ада учат. На запад не в Москва. В москва рабфаг завършваха само шпионите. Политическата върхушка. По-добре Гинка да купи ЧЕЗ отколкото Р. Овч например, защото Р. Овч ще я купи да ти одере 10 кожи от гърба. Цялата му корумпирана партия се издържа от мародерство и неплащане на работниците си, но ти си другата страна ан монета облагодетелствената. Затова ти е мъчно, че народа не харесва Бойко но гласува за него, защото комунистоте не са алтернатива и ги е страх да им дадат властта, но откъде толкова мозък да знаеш всичко това. так, че поне не се излагай публично. Мълчи си така имаш по-интелигентен вид. като изторията не помниш няма как да вървиш напред. Но чети, чети и се образовай и един ден ще знаеш.
6.
Павел
16.04.2018 12:48:10
25
12
Само забележете опорните точки на малоумните тролове- Деси, льотчик, комунист.
Все едни и същи тъпотии ръсят срещу Президента и нищо съществено, с което да го уязват!

Дебили, които не са прочели и 10% от книгите, които е прочел Радев, коментират него и семейството му.
Нормално за гласоподавателите на Борисов....
5.
До нормален
16.04.2018 12:42:43
9
19
Когато президент се изказва като политически лидер на една комуничстическа партия, в миналото взривявала църкви, а сега отричаща всичко което дургите партии правят за хората, то положението е много зле. Ако обединилят на народа защитава само хора обгърнати в корупция. приватизирали на принципа Наш човек, това също е много зле. Но още по-зле е че тези хора казват колко много добре ще се живее вБългария ако те са на власт. А когато им дадат властта старото поколение гласували за тях тези същите милионери и милиардери от БСП докарват икономиката до следваща национална катастрофа и до фалит на държавата. Та някой като нормален да казва, че другите са ненормални е болестно състояние при липса на възможност за държавно управление. Хубаво е че след всеки избори стават по-малко и малко болните за власт комунисти като Нинова, Йончева, Сегрго. А ти се страхувай от друго за бъдещето на децата си. Че двете велики САЩ и Русия не искат да си подадат ръка за мирно уреждане на конфликти. Но поне да имаше нормално мислене. Бойко ти е най-малкия проблем. Все едно Радев нещо сам да измисли. Съветниците му и Курнелия дерижират марионетката Радев и най-вече Деси поетесата.
4.
До 2
16.04.2018 12:41:18
22
8
Не се коси. Личи си, че си трол. Ако все пак умът ти е стигнал само до първият слой в цитираните от Президента примери, по-добре не коментирай повече. Б.Б. и Цв.Цв. са на власт вече 10 години, а в София дори и повече. Разлика? Никаква...Само едни фондове от ЕС се присвоиха....усвоиха нецелесъобразно. След 11 години в ЕС(10 от управлението на Б.Б.) България продължава да е най-бедната страна в ЕС. Румъния ни изпревари като Ферари стара соц. Лада и продължава да ни изпреварва, а Гинка от Пазарджик купува най-голямото ЕРП в България и светлина в края на тунела не се вижда
3.
Павел
16.04.2018 12:36:45
32
9
Дано успеете в мисията си г-н Президент!
Успех, народът е с вас!
2.
Ghost
16.04.2018 12:33:57
13
24
Ами ако при старото строителство комунистите между панелките не слагаха вестници, сега нямаше да се налага да се санират старите блокове, но за Радев разходите за отопление на жилищата на хората при този скъп ток не са важни. нали Деси има пари да хвърчи пияна из София. За него е важна комисионната за избора на самолетите. Така ще уреди бъдещето си. Нищо друго за него не е важно. Комисионната. Както казал бай Ганьо. Дайте ми Солунската митница да видите какъв келипир ке падне. Та и Радев самолетите та самолетите. Много неща в страната недовършени по време на социализма са важни, но не ги вижда льотчиа, защото хвърчи пак из небесата. Пътищата например, разкриване на корупционните схеми при преватизацията от комунистите. Фалиралите банки и пирамидите. Кой се облажи нима не е важно? Битовата престъпност по селата, циганските набези в земеделието. Неее не ас важни тези неща за радев. Самолетите са най-важни. самолетите на льотчика комунист.
1.
Нормален
16.04.2018 12:33:48
42
12
Нрвероятно интелигентен човек, пълен антипод на мутрата Борисов!
Жалко, че е един единствен сред мръсната политическа сган, формирана от ГЕРБ и сателитите му!
Страх ме е за бъдещето на децата ни
Антония ЧОРЕВА Автор
Антония ЧОРЕВА


Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Лайфстайл
Кална вода потече от чешмите в бургаския жк. „Братя Миладинови”. Каква е причината? (ВИДЕО) Нов бизнес във „Възраждане” и „Братята”: Крадат емблеми на „Мерцедес”, продават ги на черно (СНИМКИ) Внимание! Вятърът събори огромно дърво на бул. "Демокрация" (СНИМКИ) Цигани подлудиха карнобатски квартал, полицията не може да ги спре (ВИДЕО) Сигнал до Флагман.бг: Наперена дама с този джип гази закона в Бургас Върховна наглост: Ето как паркират истинските джигити на Меден рудник (СНИМКИ) Внимание! Ледени късове висят от покрива на сградата на НАП в Бургас Кошмар в Граматиково: Селото е без ток от 24 часа, не е ясно кога ще възстановят захранването Гнусно! Жена си купи торта от магазин в Слънчев бряг и изпадна в потрес от това, което откри (СНИМКА) Мистерия! Неадекватен младеж обикаля Лондон и твърди, че е от Бургас, познавате ли го? (СНИМКИ) Сигнал до Флагман.бг! Зловеща находка стресна хората на плажа в Слънчев бряг (СНИМКИ)
Социолог: Президентът Радев да не се държи като политически девственик Меркел подканя момичетата към инженерство, а момчетата към гледане на деца Съжалява ли Евгени Бакърджиев, че събори Мавзолея? Гърция засилва отбраната си, наема френски бойни кораби Цветан Цветанов към президента: Не сме в политиката, за да водим махленски дебат Край на авантата! Финландия спира да раздава по 560 евро на калпак Георги Марков: Евала на Борисов, че се разбра с Ердоган. Какво ще стане, ако онзи пусне бежанците? Министър Николина Ангелкова: 5,2 млрд.лева са приходите от туризъм само за 8 месеца Депутатът от НФСБ Славчо Атанасов: Спешно правим нов Закон за футболното хулиганство Първо във Флагман.бг: Преизбраха Иван Вълков за лидер на ГЕРБ Бургас, нови лица влизат в ръководството Държавата ще бори хулиганите с повече камери и претърсвания
Ужасяваща находка на Флагман.бг! Анонимното писмо, което разплете смъртта на инж.Димитър Миразчиев (ОБНОВЕНА) Ученици и студенти от Бургас се потопиха в света на сериала „От местопрестъплението“ (СНИМКИ) Гнусен педофил ще лежи 10 месеца за гаври с 12-годишно момиченце в асансьор на хотел в Слънчев бряг Задържаният касоразбивач Илиян Керин: Не съм читав човек, но не съм извършил това престъпление Удар на бургаската полицията! Арестуваха свиреп касоразбивач, задигнал над 70 хил. лв. от хотел (СНИМКИ) Трима агенти от КПКОНПИ следели кметицата Иванчева, решили да върнат парите от подкупа на бизнесмена Ваклин Гюлсевен изпадна в нервна криза, съдия Анатоли Бобоков я успокоява (ОБНОВЕНА) Бизнесменът Александър Ваклин дал подкупа и сложил капана за кметицата Иванчева Адвокатът на момичето, помело 10 коли: Не бива да е в затвора заради смачкани ламарини (ВИДЕО) Ето я Гюлсевен, обрала бутик в центъра на Бургас (СНИМКИ) Кметицата на „Младост” вдигна скандал в съда (СНИМКИ)
Мистерията се заплита! Огнената вендета в Карнобатско била за друг бизнесмен, тракторите на офшорка пламнали по погрешка?
Мистерията се заплита! Огнената вендета в Карнобатско била за друг бизнесмен, тракторите на офшорка пламнали по погрешка? Хората в с. Аспарухово твърдят, че управителят на фирмата ръководи огромен бизнес и разполага със сериозно финансиране


Всичко в категорията
Проверяват шефка в МОН, опитала да уреди сина си Помните ли скандала с кардиолога д-р Михаил Читаков? Ето каква е развръзката БЧК приютява оръжейна фирма в централата си (ВИДЕО) Шест вида поведение, които разрушават връзката Собствениците и наемателят на "Ред Корнер" с ексклузивни разкрития пред Флагман Банка притиска хотел в Приморско - иска му парите от клиент, платил с чужда кредитна карта Само във Флагман.бг! Вижте как експолицай овладя бизнеса с трупове в Бургаско Траурни агенти или злодеи? Вижте как 16-годишният мъртвец Костадин сам поръча погребението си Само във Флагман! Потопът, отнел 4 човешки живота и червената компания от Камено Бургазлията Станислав Панайотов-Тачо – свиреп наркобос или примерен съпруг и баща, преценете сами (СНИМКИ) Вижте как гард на самоубилия се Кристиян Коджуклиев превърна семейната къща в наркоферма (СНИМКИ)
Ексклузивно! Доайенът на бургаската журналистика Евдокия Симеонова за миналото и настоящето на професията (Видеоинтервю)
Ексклузивно! Доайенът на бургаската журналистика Евдокия Симеонова за миналото и настоящето на професията (Видеоинтервю) Имаше ли реална цензура до 1989 г.? Свободни ли сме сега? Накъде върви държавата с Бойко Борисов начело? И други въпроси, които й зададохме


Всичко в категорията
Петко Сталинчев: Всеки бордюр е една берлинска стена за мен
Петко Сталинчев: Всеки бордюр е една берлинска стена за мен Спирките нито са обозначени, нито са скосени бордюрите, за да мога да сляза, споделя студентът
Всичко в категорията
Мистериозна смърт! Откриха трупа на 33-годишен спортист в дома му Ужасяващо: Кръвожадна акула нападна турист, наложи се да му ампутират крака (СНИМКИ/ВИДЕО 18+) Ученици и майки от Силистра помагат на мъж с увреждания (ВИДЕО) Съседи на издъхналия Павел споделиха покъртителни подробности за живота му Най-младата жертва от кървавия автобус Бургас-София била отличничка, след броени дни Мила щяла да празнува рожден ден Драма! Родителите на убитата Алекс от Поморие се разделиха, не успяха да преглътнат мъката по загубеното дете Бездомният абитуриент от Елисейна не иска пари, готов е сам да си построи къща след пожар (ВИДЕО) Нова трагедия сполетя Нана при поредната ѝ битка с рака Публикуваха предсмъртния разговор на Долорес О'Риърдън Непознати спасиха болен мъж, останал без дом Абитуриент и майка му останаха без дом, къщата им изгоря
Като беше толкова хубав социализмът, защо го свалихте, бе, другарки и другари?!
Като беше толкова хубав социализмът, защо го свалихте, бе, другарки и другари?! И ще ви кажа защо. Защото така нареченият социализъм беше фалирал в СССР, което се знаеше по цял свят, но не и у нас, където се криеше дори, че човек е стъпил на Луната

Всичко в категорията
Спомени от соца: Когато цветен телевизор се купуваше с 4 заплати Само във Флагман! Знаете ли коя е майката на един велик учен от Бургас, асистент и приятел на Айнщайн (СНИМКИ) Спомени за романтиката на Бургас, вмирисаната сладкарница "Малина" и местната бохема Как започна строителството на един от символите на соца – панелката Помните ли легендарната пазарска мрежа от времето на соца Спомени от соца: Ако "Москвичът“ беше оцелял, днес щеше да сложи в малкия си джоб "Мерцедес" и "БМВ" Плажът бил поквара и срамна съблазън за предците ни Как ни хранеха в казармата през соца Спомени от соца: Къде почиваше елитът на БКП и Народната република Спомени от соца: Кометите, които пореха вълните от Варна до Несебър за 4.20 лв. Не са нужни импровизации, нито да потъпкваме волята на Коджакафалията. Да възстановим автентичния му паметник
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Несебър
Ексклузивно! Доайенът на бургаската журналистика Евдокия Симеонова за миналото и настоящето на професията (Видеоинтервю)
Ексклузивно! Доайенът на бургаската журналистика Евдокия Симеонова за миналото и настоящето на професията (Видеоинтервю) Имаше ли реална цензура до 1989 г.? Свободни ли сме сега? Накъде върви държавата с Бойко Борисов начело? И други въпроси, които й зададохме


Всичко в категорията
Огромен интерес към Здравното изложение в мол Плаза в Бургас (СНИМКИ) „Бургас рециклира“ разкрива истината за пътя на оползотворяемите отпадъци На 23 април бургазлии ще четат в автобуса фрагменти от романа „Аз още броя дните” Катето Евро представи книгата си на вечеря по собствени рецепти в Гранд Хотел и СПА Приморец НАП отчита: Всяка втора декларация за доходите е подадена по електронен път Във вторник Бургас решава: Европейски вид или ориенталска визия за „Богориди“ (СНИМКИ) Внимание! Катастрофа затапи кръговото на "Метро" в Бургас (СНИМКА) Министър Павлова към бургаски депутат: Не искаме да създаваме фалшиви очаквания за Западните Балкани Бездомници станаха строители и сервитьори 4 от най-хитовите родни диджеи пристигат в Бургас за фаталния РД на легендарното парти T.U.S.O.B. (СНИМКИ/ВИДЕО) Конкурс отправя предизвикателство към бургаските ученици да създадат макет на еко-град
Мария за меденруднишкия скандал с хубавата Елена: Не съм викала мутра да я сплашва, засякохме се случайно
Мария за меденруднишкия скандал с хубавата Елена: Не съм викала мутра да я сплашва, засякохме се случайно Спрях на бензиностанцията,  за да й кажа просто, че съм подала жалба. Исках да ми се извини и да забравим за случая, но така и не се разбрахме, каза Мария

Всичко в категорията
Само във Флагман.бг: Хубавата Елена проговори за сблъсъка в ж.к."Меден рудник" Хубавата Елена сътвори луд екшън в „Меден рудник”, наби бургазлийка заради засечка на пътя (СНИМКА) На косъм от трагедия: Незагасен фас подпали жилището на двама братя, за малко не изгоряха живи (СНИМКИ) Нямат срам! Непълнолетни цигани обраха манастира „Св. Богородица” навръх Великден Странният случай "Анка" и заслужава ли втори шанс от Община Бургас Извънредно! Автобус блъсна жена в жк „Меден рудник“, състоянието й е тежко (СНИМКИ) Удар на полицията! Хванаха Христина от бургаския ж.к. "Меден рудник" в подли интернет номера Ужас в "Меден рудник"! Бандит нападна и ограби млада бургазлийка Шок в „Меден рудник”! Бургазлия отиде на гости на приятел, прости се с портфейл, пълен с пари и кредитни карти Върховна наглост: Ето как паркират истинските джигити на Меден рудник (СНИМКИ) Екшън край ез. Мандра! Пребиха служител на ИАРА-Бургас
„Заедно срещу алоизмамниците“ събра в Айтос депутати, полицаи и пенсионери
„Заедно срещу алоизмамниците“ събра в Айтос депутати, полицаи и пенсионери Инициативата на народните представители от ГЕРБ Бургас за противопоставяне на опасното престъпление продължава с нови срещи
Всичко в категорията
Айтос се обединява за младежи с увреждания, за да им подари вълнуващ бал. Включете се! Айтос потъна в скръб! 50-годишната Фатмегюл е шестата жертва на автобуса-ковчег на "Тракия" Деца от Айтос се включиха в инициативата Седмица на гората Развръзка: Ще потвърди ли и ВКС 6-те години затвор за айтозлиите Златко Кънев и Тихомир Петров? Айтозлии недоволстват от премахването на опасни дървета в "Славеева река", но замърсяват парка (СНИМКИ) 50 тийнейджъри от Айтос и Руен проконтролираха депутатите от балкона на парламента (снимки) Пътечка от балони и сърца в центъра на Айтос! 22-годишна красавица каза „ДА” на своя любим (СНИМКИ) И Любомир Татаров напусна Генгера в Айтос, търсят нов управител на етнографския комплекс Само във Флагман.бг: Ето кои улици ще ремонтират в Айтос за 2 млн. лв. Лавина от сигнали за бедстващи щъркели край Бургас, екоинспектори тръгнаха да ги спасяват (ВИДЕО) Кметът на Айтос Васил Едрев прати екип да спасява щъркелите, осигури защитени места в зоопарка
Мистерията се заплита! Огнената вендета в Карнобатско била за друг бизнесмен, тракторите на офшорка пламнали по погрешка?
Мистерията се заплита! Огнената вендета в Карнобатско била за друг бизнесмен, тракторите на офшорка пламнали по погрешка? Хората в с. Аспарухово твърдят, че управителят на фирмата ръководи огромен бизнес и разполага със сериозно финансиране


Всичко в категорията
Пожар унищожи колата на ексдепутата Стефан Кенов в Карнобат, умишлен палеж ли е? Сърнево се размина с евакуацията, нивото на Русокастренска река спада (ВИДЕО) Високо ниво на язовирите в Карнобатско. Кметът Георги Димитров: Предприели сме необходимите мерки, всичко е под контрол Масови арести в Карнобат! Полицейска спецакция завърши с 8 закопчани Най-възрастният жител на Община Карнобат баба Джена стана на 102 години Депутатът Николай Тишев с приемна в Карнобат След купон на 8 март: Ченгета спипаха 72-годишен мъртво пиян шофьор в Созопол и напушен младеж зад волана в Поморие Закриват училището с мъртвите души в Соколово, 29 деца-емигранти крепели школото Снежна ваканция за учениците в Айтос и Карнобат Смел шофьор кръстосва карнобатските улици, носи храна и провизии на закъсали по пътищата жители Обновяват държавните сгради в 28 общини, в Бургаско - само в три
Поставиха първите павилиони, които ще променят визията на Слънчев бряг Американското посолство отпусна 700 000 долара за реставрация на емблематична църква в Несебър Вестауто-М и Masterhaus Несебър те канят на среща с най-новото от Volkswagen Несебърските пенсионери стават IT специалисти, завършиха курс по компютърна грамотност (СНИМКА) Осмокласник от Несебър грабна наградата за есе по проект, свързан с българското европредседателство „Купа Несебър“ остана в Несебър, домакините грабнаха редица призове (СНИМКИ) Мистерия! Откраднаха Фиата на мъж от Свети влас, ченгета откриха колата изпепелена в гората Официален старт на международната регата „Купа Несебър“: Стотици ветроходци преминаха парадно през морския град Тарикати леят бетон върху пясъка в Слънчев бряг (ВИДЕО) Луд екшън по улиците на Несебър: Пиян шофьор си спретна гонка с полицията Само във Флагман.бг: Нападателят на млада жена в Несебър е опасен престъпник от банда за грабежи
Парашкев, братът на задържания Христос Янулис: Невинен е, всичко е заради бате Митко
Парашкев, братът на задържания Христос Янулис: Невинен е, всичко е заради бате Митко Застреляха кученцето ми, жалва се той от петъчната акция на ченгетата

Всичко в категорията
Кметът на Царево Георги Лапчев: Протестиращите на "Корал" обслужват един политически кръг и бълват фалшиви новини
Кметът на Царево Георги Лапчев: Протестиращите на "Корал" обслужват един политически кръг и бълват фалшиви новини Община Царево е една от най-онеправданите – заради липсата на общ устройствен план тя няма възможност за развитие

Всичко в категорията
Нено Димов: Новият план за Царево е много по-щадящ природата Лапчев: За да има Синеморец пречиствателна станция и да не погребваме мъртвите в нивите, ни е нужен ОУП (ВИДЕО) 120 хил.лв. за плажа на Китен, търсят наемател и за Ахтопол Неочаквана изненада за рибарите край Ахтопол, морето ври от паламуд Затвориха пътя Малко Търново-Царево заради свлачище От април започват да „изкърпват” пътя „Царево – Малко Търново” , догодина – голям ремонт за 20 млн. лева Екшън в Царево! Мъж вдигна на крак пожарна, полиция и Бърза помощ, след като подпали жилището си (СНИМКИ) Пазач ограби базата на „Артистите на България” в Ахтопол, отмъкна 30 легла Супер скандал в Царево: Намеси ли се кметът Лапчев в сблъсък за златен имот край морския плаж Знаете ли къде се намира „Мъртвият град”? Вижте призрачния Коста дел Кроко край Царево Пчелари искат странджанският цветен прашец да стане защитено наименование за произход
Читалището в Ясна поляна увековечи дейността си в книга
Читалището в Ясна поляна увековечи дейността си в книга Кметът на Приморско Димитър Германов изрази готовност Общината да подкрепи и евентуално второ издание на книгата


Всичко в категорията
Потресаващо! Опънаха сергия за козунаци на улицата в Средец (СНИМКИ) Дебелт ще грейне за Великден със супермодерно LED осветление и видеокамери за близо 100 000 лв. (СНИМКИ) След алармата на Флагман.бг! ДАИ и КАТ погнаха грудовските копърки Има ли злато в Странджа? След Богданово, „Асарел“ ще търси богатства край Дебелт и Драчево След алармата на Флагман: Изпратиха униформени в завода за пластмаса Ексклузивно във Флагман! Вижте как циганите обезкостяват цех за пластмаса в Средец (СНИМКИ) Извънредно! Цигани атакуваха завод в Средец След сигнал до депутат: Екип на екоинспекцията в Бургас пратен при бедстващи щъркели Безсънна нощ в Дебелт, хората се готвят за евакуация Инвеститор налива милиони в старата мандра в Дюлево, ще прави завод за месо и мляко Кметът на Средец за скандалите в ОбС: Опозицията си направи измислен пиар
Светилището Индипасха в Странджа най-лековито в неделята след Великден, хиляди го посетиха (СНИМКИ)
Светилището Индипасха в Странджа най-лековито в неделята след Великден, хиляди го посетиха (СНИМКИ) Силата на водата, извираща от скалата, е най-голяма именно в неделя след Възкресение


Всичко в категорията
Подигравка! Оставиха стотици възрастни без пенсии за Великден Рекултивират старо депо край Малко Търново за 736 хил.лева Отглеждат есетрови риби и японска пъстърва в бетонни басейни край Малко Търново (ВИДЕО) Затвориха пътя Малко Търново-Царево заради свлачище От април започват да „изкърпват” пътя „Царево – Малко Търново” , догодина – голям ремонт за 20 млн. лева Изграждат паметник на генерал-майор Алекси Попов в Малко Търново, министерството отпусна част от парите Кметът на М.Търново със силни думи заради бедствието: Виновни ли сме, че избрахме да останем тук – в нашата Странджа?! Николай Тишев организира приемна за жители на Малко Търново Райони в община Малко Търново и Поморие останаха без ток Отпускат средства за ремонт на социалните центрове в Малко Търново Обновяват държавните сгради в 28 общини, в Бургаско - само в три
Пролетното почистване в Сунгурларе е в разгара си, общината с призив към гражданите
Пролетното почистване в Сунгурларе е в разгара си, общината с призив към гражданите Нека всеки един от нас излезе и почисти пред дома си, градинката, парка или най-близкия до него тротоар, обръща се към съгражданите си кметът Васил Панделиев


Всичко в категорията
Мъж подхвърли стотачка на катаджии в Бургаско, но вижте какво му се случи Екшън в Сунгурларе! Щерю убил своя приятел Панайот, ударил го с вила в главата Маратонецът Шабан Мустафа организира състезание за планинско бягане в Сунгурларе Истина ли е? Контролен „орган” помлял пиян личното си БМВ, бракува го набързо Жители на сунгурларски села: Тук е снежен капан, не пътувайте! Измамник метна баба, че й дава златен пендар, взе й 2400 лева Бургаският депутат Петър Кънев се срещна с кмета на Сунгурларе: Умуват как да намалят безработицата в района Ако някой иска да добие най-голямата сила - нека дари камбана на храма в с. Есен Община Сунгурларе налива близо 100 хил. лв. в три села: Чубра се сдобива с нов площад, ремонти в Садово и Манолич Брутално зверство в Сунгурларе: Циганин-рецидивист изнасили 70-годишна баба Ето какво отговориха от Община Сунгурларе за масовата сеч в с. Славянци
Приехме европейски закон срещу некоректните туроператори, но ще видим дали ще работи на българска почва Интервю Всички интервюта Бургаският народен представител Петър Кънев пред „Флагман”: Приехме европейски закон срещу некоректните туроператори, но ще видим дали ще работи на българска почва
Най-тежките проблеми в туризма, свързани с легловата база, презастрояването и лицензите, ще бъдат адресирани със следващите поправки, казва депутатът
Глас отвътре Всички Антония ЧОРЕВА, Антония ЧОРЕВА Разследване на Флагман.бг: Как се придобива учителска квалификация от Софийския университет - без изпит, срещу 200 лв. на ръка Асистентка от Департамента за усъвършенстване към СУ е сигнализирала прокуратурата за корупционната практика

Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Познавате ли този човек? Зареди на бензиностанция в Бургас и духна с Аудито си (ВИДЕО) Кална вода потече от чешмите в бургаския жк. „Братя Миладинови”. Каква е причината? (ВИДЕО) Нов бизнес във „Възраждане” и „Братята”: Крадат емблеми на „Мерцедес”, продават ги на черно (СНИМКИ) Внимание! Вятърът събори огромно дърво на бул. "Демокрация" (СНИМКИ) Цигани подлудиха карнобатски квартал, полицията не може да ги спре (ВИДЕО)
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 22.04.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Това е ден, в който може да покажете своите умения. Усилията ви ще бъдат възнаградени. Възможно е обаче на много от Овните да се наложи да се разделят с някои илюзии и надежди, които са таили. Денят е чудесен за усвояване на знания, за обяснение в любов и за сключване на брак. Любовта ви завладява. Ако връзката ви не в перфектна, това е денят, в който може да потърсите промяна. Дава ви се енергия, за да я хармонизирате. С рейки може да откриете нов потенциал у себе си или начин да промените живота си. Денят е добър за изцеление и за учение. Здравето ви е относително променливо. Вземете мерки! Ако не се чувствате добре, отидете на лекар! Не прекалявайте с нищо, както апетит, така и хранителни режими и диети! Отдайте се на любими за вас неща без чувство за вина! С любимия може да опитате нови неща в секса. В този ден не предприемайте нови дела, тъй като енергията ви ще отиде на вятъра и ще ви донесат само загуби! Отложете важните разговори и изясняването на отношенията! Сега е време за забавления. Препоръчва се да пиете повече сокове и в менюто ви да има повече плодове. Склонни сте сега да рискувате повече от друг път. Трудно ще правите компромиси и ще наблегнете на личното си удобство и благополучие. Нови хора навлизат в живота ви. Важно е да постоянствате в целта и да се адаптирате в промените. Погрижете се за външния си вид! Можете да укрепите семейните си отношения или да намерите начин да увеличите приходите в бюджета на фамилията. В този ден е добре да сте сред природата, да отидете до извор или до река и ако имате проблеми, да ги споделите. Това ще ви помогне да се справите с трудностите. Лутате се между крайностите, а от вас зависи дали денят ще е приятен или гаден. Не е зле да помислите над думите на Гершон Легман „Правете любов, а не война“ или над поговорката „Кой каквото прави, на себе си го прави. Любете се и не си въобразявайте несъществуващи проблеми! Може да се почувствате неуверени. Това е временно явление и скоро ще си върнете настроението. Зависими сте обаче от емоционалното настроение на околните. Затова, ако те са тъжни, опитайте се да ги развеселите! Ако се налага да шофирате, внимавайте! Заемете се с дела или ангажименти, които сте отложили или пренебрегнали в миналото! Ще имате повод да почерпите приятелите си, но няма да липсват и трудности. Може да се скарате с любимия, но внимавайте да не прекрачвате границата и връзката ви да се разпадне! Това е ден за бурна страст и романтика. Някои от Козирозите днес ще се разнежат от любов, а други ще се тресат от гняв и ревност. И да се съмнявате във верността на любимия, не си позволявайте да го обвинявате, защото ще съжалявате! Денят е добър за начало на лечение. Семейните мъже е по-добре в този ден или да се заврат в някой ъгъл и кротко да си почиват или да излязат с приятели, защото рискуват да се изпокарат с близките си. Не отговаряйте на упреците им! Изчакайте „бурята“ да отмине и после може да обсъдите проблема. Забравете за мекушавостта! Това е ден, в който може би ще се наложи да покажете на околните, че държите на своите принципи и сте готови за защитите идеите си. Желателно е да не се стига до бой. Вашата сила е в словото. Убедете с думи вашите опоненти в правотата си!
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип