×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спечелихме финансиране от 5,5 млн. лв. за реконструкция на пътя за с. Каменар, ще го превърнем в рай за колоездачи


Спечелихме финансиране от 5,5 млн. лв. за реконструкция на пътя за с. Каменар, ще го превърнем в рай за колоездачи
Проектът включва рехабилитация на пътя, изграждане на велоалея, зони за отдих и осветление, обясни кметът на Поморие Иван Алексиев
11 Април 2018, Сряда, 10:08 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Поморие усилено се готви за новия туристически сезон, както и за празника, който отбелязва на 6-ти май, ще посрещне гостите с чисто нови улици


Община Поморие стартира мащабен ремонт на амортизирания път за село Каменар. Администрацията вече е обявила процедура за избор на изпълнител, чиято стойност е близо 5,5 млн. лв. Какво включват строителните дейности, предвидени ли са ремонти и на други общински пътища - отговаря кметът на община Поморие Иван Алексиев.

- Г-н Алексиев, стартирали сте обществена поръчка за ремонт на пътя за село Каменар, който е в окаяно състояние и действително се нуждае от сериозна реконструкция. Какви дейности включва проектът?

- Реконструкцията обхваща пътя от разклона за село Каменар на основния път от Бургас до Каблешково, преминава през село Каменар и достига до пътя Поморие – Слънчев бряг. Освен рехабилитация на пътната настилка проектът включва и изграждане на велоалея. Тя ще бъде отделена от самия път, за да осигурим безопасността на колоездачите. Предвидено е изграждане на тротоарна настилка, монтаж на пейки и кошчета за смет, велостоянки, алейно осветление и изграждане на тръбна мрежа за оптичен кабел за интернет.

- Изглежда след реконструкцията пътят ще бъде удобен не само за шофьорите, но и за любителите на велосипедите. Условията за колоездене доста се развиха през последните години в региона - не само по отношение на изграждане на велоалеи, но и се създават всякакви удобства по тях. Виждаме, че Община Поморие също работи в тази посока.

- Искрено се надяваме условията, които ще създадем на този път, да запалят много хора по колоезденето и този участък да се превърне в най-предпочитаното място за каране на велосипед. Предвидихме го така, защото пред сградата на винпром „Черноморско злато“ има голям паркинг. Както е в белите държави в Европа - всеки, който желае, може да дойде с колата, да си вземе колелото в багажника, да паркира пред винпрома и да се качи на велосипеда си. И следва 6-километрово каране до с. Каменар. Там колоездачите могат да се разходят, да си починат, да опитат от домашната лимонада в местното заведение. По алеята също ще могат да спират за отдих, именно с тази цел проектът предвижда монтиране на пейки, а осветлението ще позволи велоалеята да се използва и в тъмната част на денонището.

- Финансирането осигурено ли е и по какъв начин ще се осъществява?

-  Средствата са осигурени по програмата за развитие на селските региони. Имаме подписан договор с Държавен фонд „Земеделие” за отпускане на безвъзмездна финансова помощ.

- Извън тази обществена поръчка, предвиждат ли се други улични ремонти на територията на община Поморие?

- В момента тече процедура за избор на изпълнител за ремонт на пътя Медово-Бата-Страцин. Заради тежките машини, които работят по изграждането на обходния път на Ахелой, участъкът е в много лошо състояние. Също така работим и по другия важен общински път – Порой-Горица-Гълъбец – там също ще се извършва основно кърпене. В град Поморие правим кърпежи на разбити след тежката зимна обстановка улици. Изчакахме заради метеорологичните условия, тъй като дъждовете доста продължиха, а не беше удачно да се извършват ремонтни дейности. В гр. Каблешково също запълваме дупките. Ще приключим до края на този месец, за да може да посрещнем празника на Поморие – 6-ти май, Гергьовден, с ремонтирани улици и с настроение, а и за да сме готови за началото на туристическия сезон.

В категории: Поморие


Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
22
Коментара по темата
22.
Петър
15.04.2018 08:06:29
0
1
За реконструкцията на общинските пътища Каблешково-Бургас и Каменар-Поморие местната власт в Поморие е приготвила да плати около 6 млн. лв. Обявената процедура за избор на изпълнител се финансира от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.
До 21, а и не само ...
Открийте приликите? Или, кое е вярното твърдение, на медии, а също така и на Кмет!
p.s. Копиран текст от друга медия!
21.
До 20
14.04.2018 08:53:10
0
2
"Петър", точно това имах предвид с коментара си. А с "Това е несериозно" имах предвид коментара на "ха ха" , защото едва ли не снега и дъжда са виновни за бързата поява на дупки, а не некачественото асфалтиране.
20.
Петър
14.04.2018 07:24:25
0
2
До 17,
Кое е несериозно? Изпълнението на пътища и магистрали е сериозно, така ли?
Още на първата година от "пуска" на цялата магистрала Тракия имаше "пробив", при това на положеният преди година асфалт! Още на втората година разходите за ремонтни дейности по новите отсечки на въведената в експлоатация магистрала надхвърлиха бюджета на НЗОК! Това можеш и сам да си го провериш! Ако така продължаваме да правим пътища, то скоро няма да има Кой да се движи по тях! Защото първо ще се изпотрепем от некадърно изпълнение, второ от липса на елементарно възпитание на пътя, и трето от липса на добър стандарт, който да не те принуждава да си купуваш "катафалка" /разбирай, коли на старо, които иначе не биха били в движение в някои Държави/!
И най-важното ... поне 95 % от водачите на МПС не ценят живота на останалите участници в движението, нито собственият си! Докато това не се промени, а то става с Държавна политика, то смъртта ще надделява над безценния живот.
19.
???
13.04.2018 16:33:19
3
1
Чудя се кой са тези пътища столетници без ремонти от бай Тошева време ,,,Напиши
18.
поморие е нашта клетва
13.04.2018 12:48:21
1
5
След като е намерено финансиране на този проект, защо пътят с.Каменар – Поморие, фигурира в обществена поръчка за ремонт и поддържане на общинската пътна мрежа извън урбанизираните територии. За която са предвидени 900 000лв. без ДДС. В тази връзка некачественото изпълнение по обществените поръчки за реконструкция на пътищата в Поморие и съставните му селища през годините, се печелят от три фирми-любимци на местната власт, и са оставили инфраструктурата на община Поморие, така че се нуждае от ремонти и кърпежи всяка година. Сред причините за това са разминаванията по зададената количествено-стойностна сметка и извършените строително-монтажни работи при чакълирането и асфалтирането на пътната мрежа, използването на некачествени материали и полагането на студена асфалтова смес. Към момента, въпреки усвоените милиони наши пари от различни фирми през годините, пътната мрежа на община Поморие, включваща урбанизираните територии и междуселищните пространства, се намира в окаяно състояние. Особено показателни за това са градовете Ахелой и Каблешково и части на Поморие. Практиката показа, че липсата на цялостно и качествено асфалтиране, заместено с временно закърпване (на парче) води до перманентно появяващи се дупки на пътя . Този престъпен начин за усвояване на публични средства от години акумулира излишни разходи от страна на данъкоплатците в полза на местни управляващи и приятелските им кръгове от фирми. Крайно време е обществото на Поморие да притисне управляващите да прекратят тази порочна практика и да се настоява за програма за цялостна, реконструкция и асфалтиране на улици и пътища с гаранционен срок, да се търси финансиране от ЕП, иначе всяка година нашите пари 1 100 000лв. / с ДДС / под формата на договори за / реконструкция/ кърпежи ще отиват в нечий джоб и ще си имаме разбити улици. Тази практика постепенно се прекратява от други кметова и има примери за това в София, Варна, Бургас, Созопол и Несебър.
17.
До "ха ха"
13.04.2018 10:33:28
0
8
Това е несериозно. Има много направени пътища, които са издържали няколко пъти по 5 години дъждове и сняг,без да се е нарушила цялостта им. Факт е, още има бай Тошови пътища по които караме, но само новите кърпежи не издържат на дъжд или сняг. И причината е в качеството. Сега се правят само за да се усвояват едни пари. И колкото по-малко издържат, толкова по-добре за управляващите, защото няма да има от къде да "усвояват".
16.
ха-ха
13.04.2018 09:25:09
2
0
А може ли също и гаранция . че няма да има дъждове и сняг за най-малко 5 години.
15.
Студентка
12.04.2018 14:56:07
0
5
Това означава ли че пътната настилка ще има гаранция най малко 5 години
14.
*********
12.04.2018 13:26:56
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
Mountbike 1
12.04.2018 10:37:23
2
6
ДА ГО БЯХТЕ ПИТАЛИ КОГА ПОСЛЕДНО Е КАРАЛ ВЕЛОСИПЕД И КАКВО СЕ СЛУЧИ С ЛЕГЕНДАРНАТА ВЕЛОАЛЕЯ ГРАДА-КВАРТАЛА!!!
12.
Мечо
12.04.2018 09:30:31
0
5
5 km за 5.5 млн.
Срамота
11.
Мдаа
12.04.2018 07:32:20
1
5
Покрай този рай, кмете, да не забравите да направите и една вада, по която ще се оттичат фекалиите от високото. Както се заселва Каблешково, скоро каменарци ще плуват...
10.
*********
12.04.2018 03:26:06
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Велоалея-шедьовър
12.04.2018 00:08:29
1
6
Като се сетя каква велоалея имахме....
8.
кажи си кмете
11.04.2018 22:19:47
2
10
Познайте КОЙ,КОЙ, КОЙ ще гушне поръчката за тези милиони, това случайно да не е К.К.
7.
Васко Панделиев
11.04.2018 22:16:24
1
8
Той и Кенов печелеше много проекти за нашата община Сунгурларе , каква стана тя на края ограбиха общината и оставиха милиони задължения които ги плащаме ние сунгурларци.Затвор за Кенов и цялото ръководство на общината.
6.
Коментар
11.04.2018 22:16:07
1
9
Пътя между Сл. Бряг и Кошарица си е проблем на Община Несебър.
5.
*********
11.04.2018 21:58:08
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
*********
11.04.2018 20:58:32
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
3.
М.
11.04.2018 20:47:53
1
9
А,кога ще превърнат в рай пътя между Сл. Бряг и Кошарица-никога.Но пък,за сметка на това има ЦЕНТАЛНА АВТОСПИРКА!!!
2.
Динко и Перата швестери HD
11.04.2018 20:30:06
2
10
А обхода кога? Или ще си висим по тапите на огроооомното кръгово
1.
ММ
11.04.2018 20:15:34
5
16
Половина пари ще отидат по джобовете по поточната линия. С другите ще се направи нещо което ще издържи няколко месеца и ще има нужда от ремонт, тоест още пари в джобовете.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори