×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Султанка Петрова: Губим младите хора, нацията ни е сред най-бързо застаряващите (ВИДЕО)


Султанка Петрова: Губим младите хора, нацията ни е сред най-бързо застаряващите (ВИДЕО)
Страната ни е вложила много средства, за да обучи младите хора и когато те трябва да излязат на пазара на труда, напускат страната, каза заместник-министърът Султанка Петрова
09 Април 2018, Вторник, 00:02 ч.
Автор: Флагман.бг

Ако искаме да имаме бъдеще, трябва да се грижим за децата на България, каза тя


Населението ни застарява много бързо. Ние сме една от страните с най-бързо застаряващо население в света. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова.
Нацията ни дори е изчезваща, поправи я водещият Антон Хекимян.

„Длъжници сме на децата на България. Убиваме детските съдби и мечти в мизерията. Това са нещата, за които трябва да мислим, ако искаме да имаме бъдеще. Няма значение дали са от ромски произход. Всички сме българи. Ако бяхме по-отговорни, много деца нямаше да напускат България“, коментира заместник-министърът.

„Всеки кмет трябва да носи своята отговорност затова каква е възрастовата структура, какви хора с увреждания живеят в региона, колко самотни възрастни има. Това ще даде добра база, на която ще развиваме демографските политики в страната. Не може безотговорно поведение от страна на някои кметове и общински съвети. Не трябва да неглижират проблемите на хората“, добави Петрова.

„Отличава ни от другите страни в ЕС това, че губим много млади хора. Демографските процеси са едни и същи в цяла Европа. Страната ни е вложила много средства, за да обучи младите хора и когато те трябва да излязат на пазара на труда, напускат страната“, подчерта заместник-министърът.

„Няма да се намаляват средствата, които са отделяни досега за хората с увреждания. Трябва да се направи обаче проверка на ТЕЛК-овите решения. Нужно е да се подпомагат само хората, които имат нужда. Трябва да има контрол, за да достигат средствата до нуждаещите се“, каза още тя.


В категории: Животът


24
Коментара по темата
24.
До 20
10.04.2018 13:06:44
0
8
Днешните жени е опасно да раждат и след 20-тата годишнина, защото организма им се скапва от вредните храни и многото инжекции на младини. Иначе в БГ е невъзможно 20 годишни да имат деца, АКО МАМА И ТАТЕ НЕ ДАВАТ, ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА НЕ ДАВА, А ЦЕНИТЕ РАСТЯТ. Точно това ти казвам, че политиците са виновни, особено сега управляващите съсипаха цялата държава и тут става за живеене само за здрави и богати хора, иначе болните и бедните са обречени в БГ. Днешната управляваща партия е най-антисоциалната партия в цялата БГ история
23.
ти да видиш
10.04.2018 13:04:18
0
3
ЕРДОГАН като добьр комшия и справедлив Султан ще помага с квот може/евтини пелени молфикс евтини домати евтини перални ихладилници беко евтини ританки адибас евтини колички отокар/ ако нема деца и деца ще напраи
22.
Info
10.04.2018 13:03:31
0
3
Според д-р Ганю децата, заченати чрез ин витро, са изправени пред по-голям риск от диабет, високо кръвно и преждевременна смърт. Той предупреждава, че последствията най-вероятно тепърва ще се разкриват пред учените, защото проблемите отнемат десетилетия преди да се развият. Въпреки тези предупреждения, британски експерти обявяват, че д-р Ганю няма солидни научни доказателства, с които да подкрепи тезата си. Около 2% от ражданията във Великобритания или 17 000 бебета на година, са благодарение на ин витро. От приблизително 5-те милиона живи деца, заченати по този начин, най-възрастният, Луис Браун, е едва на 37 г. Асистираната репродукция се счита за сигурна процедура, но според д-р Ганю, който е еволюционен биолог от Университета на Калифорния, има две проучвания, които показват обратното.
В едното проучване мишки, заченати ин витро, развили с времето редица тежки здравословни проблеми. Женските страдали от диабет, високо кръвно, наднормено тегло, а мъжките имали хормонални проблеми. По-тревожно е второто проучване, в него 100 деца, заченати ин витро, и 100, заченати по естествен начин, били качени на планински връх от 3500 м, където нивото на кислорода е ниско и предизвиква ефекти подобни на стареенето. Проучването показва, че сърцата на ин витро децата били по-слаби дори спрямо тези на естествено заченатите им роднини. Тезата на д-р Ганю се базира на основната разлика между изкуственото и естественото осеменяване. Когато жената зачева по естествен начин, около 200 млн. сперматозоиди се борят да достигнат яйцеклетката. Но само един – най-добрият – успява да я осемени. При асистираната репродукция естествените механизми са заобиколени, в повечето случаи лекарите избират кои сперматозоиди да използват.

ова, което правим е еволюционен експеримент”, казва д-р Ганю. „Тепърва ще се разбере дали тези деца ще бъдат здрави след 80 години.”
21.
До 16
10.04.2018 13:00:37
0
9
На ромите децата не бяха боцкани с инжекции, затова бяха здрави. Точно това ти казвам, ЧЕ ХОРАТА СА ТРОВЕНИ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ!!!! Недей говори глупости за генетиката, защото природата не дава грешка. Всички увредени хора са с причина - кръвосмешения, отрявания с олово и други широко разпространени химикали още от древността , глад или развалена храна, и така нататък. 99% от болестите, включително наследствените, са причинени от хорската дейност
20.
Info
10.04.2018 12:57:00
0
4
Зачеване по време на тридесетте години на жената
Фертилността или плодовитостта на жената започва да намалява от тридесетата годишнина, а още по – сериозно намалява след 38–годишна възраст. Точно затова не е най–препоръчителната възраст за забременяване, но ако нямате дете то със сигурност това може да е вашата най–препоръчителна възраст за зачеване и може би точно сега е вашето време. Шансовете за спонтанен аборт между 30 и 34 се издига до 12%, а след 35 години рязко се покачва до 18 % . Рисковете от като раждане на бебе със синдром на Даун или други вродени малформации и аномалии също се увеличава доста през този период. Много по–вероятно е една жена да има многоплодна бременност – с близнаци и тризнаци, в края на тридесетата и началото на четиридесетата си година. Жени, които са били фокусирани върху техните кариери може да започнат да се чувстват емоционално готови да имат бебе, докато при други съмненията за това как те ще се чувстват при повторното си въвеждане на работното място и дали няма да изгубят всичко, което са постигнали, може до доведе до пълния отказа от дете. След 30 години – редовните прегледи и следене от гинеколог са много важни, защото една бременност в този период от живота на жената може да е доста стресираща, тъй като тя носи опасенията за това, че бебето е в риск от раждане с аномалии.

Вижте Още от Bremennost.bg http://bremennost.bg/preporachitelna-vazrast-za-zabremenqvane.html#ixzz5CGJA0CbA
19.
16 е прав
10.04.2018 12:54:57
0
2
Препоръчителна възраст за забременяване по време на двадесетте години на жената
Оптималната възраст на плодовитостта на жените започва от нейната 16 – 18 годишнина. Според повечето експерти една жена е в най–плодовита между 20 и 29 години, когато и рискът от спонтанен аборт е най–малък (9,5 % между 20 и 24 и 10 % между 25 и 29 години). Жените в началото на двадесетте си години обаче могат да бъдат по–фокусирани върху образованието си или да искат да отложат моментът с раждането на бебе заради кариерата си. От друга страна жените в края на двадесетте си години по–вероятно са емоционално по–стабилни и имат стабилна кариера зад гърба си. Ако те са женени, и двамата партньори вероятно са по–подготвени да се справят с отглеждането и възпитанието на децата във всички аспекти.

Зачеване по време на тридесетте години на жената
Фертилността или плодовитостта на жената започва да намалява от тридесетата годишнина, а още по – сериозно намалява след 38–годишна възраст. Точно затова не е най–препоръчителната възраст за забременяване, но ако нямате дете то със сигурност това може да е вашата най–препоръчителна възраст за зачеване и може би точно сега е вашето време. Шансовете за
спонтанен аборт между 30 и 34 се издига до 12%, а след 35 години рязко се покачва до 18 % . Рисковете от като раждане на бебе със синдром на Даун или други вродени малформации и аномалии също се увеличава доста през този период. Много по–вероятно е една жена да има многоплодна бременност – с близнаци и тризнаци, в края на тридесетата и началото на четиридесетата си година. Жени, които са били фокусирани върху техните кариери може да започнат да се чувстват емоционално готови да имат бебе, докато при други съмненията за това как те ще се чувстват при повторното си въвеждане на работното място и дали няма да изгубят всичко, което са постигнали, може до доведе до пълния отказа от дете. След 30 години – редовните прегледи и следене от гинеколог са много важни, защото една бременност в този период от живота на жената може да е доста стресираща, тъй като тя носи опасенията за това, че бебето е в риск от раждане с аномалии.
18.
гербаджия
10.04.2018 12:43:38
3
2
Абе махайте се ,по широко да ни стане .Аман от селяния по пътища ,курорти и къде ли не .Ще направим България бутикова държава само за паралии като арабите ..И тогава можете да се връщате само с визи. Работа ще има за всички---обслужващ персонал---слуги ,,ратаи чираци,,и обущаци .Всички на големи заплати от по 700 лв нагоре ........................
17.
Пурко
10.04.2018 12:35:22
0
8
Нищо ново. Всеки говори за проблеми, но никой не прави нищо, за тяхното решаване. Страната влага, Държавата го разлага. Никой не иска да живее в блато с крокодили! Хората търсят перспектива, добър, жизнен стандарт. Вие сте там, да ги решавате тези проблеми, а не да биете тъпана, и да чакате, някой друг да ги реши! Ако не можете вървете си!
16.
до 15
10.04.2018 12:23:03
2
6
Защо всички не сме такива?Дане би да дишаме различен въздух?
Прочети малко за генетиката и тогава обиждай!
Кога се раждат болни деца-когато жената е над 34год,когато е изкуствено,когато е недоносено,когато има наследствени болести.
Ромите през цялата си бременост се изхранват с огризки или ровейки в казаните ,но децата им са нормални-Забелязваш ли!
И това е така,защото не се бухат с хапове ,не са на диети и ала бала ..........
15.
До 7
10.04.2018 12:17:57
4
5
Болното и недъгавото е заради изроди като теб!!! Хората са болни от лошия въздух, храна, вода и стрес, които политиците и изродите като теб им причиняват. Друга част са болни от лошите грижи на глупавите си родители, като държавата уж дава милиони за агенции за закрила на децата, но те вместо децата закрилят масите по заведенията, в които гуляят с народната пара
14.
до 13
10.04.2018 12:07:17
0
3
Ще правят,тези,които могат!
13.
Далаверко
10.04.2018 12:02:17
0
6
Няма страшно. Цял вицепремиер си имаме по демографията. Той ще оправи нещата. Като спре музиката в заведенията и хората ще си лягат рано и ще правят деца.
12.
до 7 и 11
10.04.2018 11:26:53
2
2
Страдаш от липса на внимание и тези повторения на коментарите,говорят че и ти си от тези болните и недъгави,който ще си отидат.Боли те,че е така и че си безсилен срещу майката природа.Ако спреш да мислиш затова ще си удължиш живота,ако ли пък не ще го съкратиш...............
11.
бля,бля,бля...
10.04.2018 11:21:26
4
6
За съжаление това е напълно естествено и природосъобразно. Всичко болно и недъгаво си отива от тоя свят! Хубавата ни страна си отива съсипана, както го е казал на времето Ботев, от "наши и чужди гости". Какво сме направили за младите хора, че да стоят тук? Навремето комунистическите безродници стояха по границата с шмайзери в ръце и връщаха хората обратно в комунистическата кочина. Сега вече се пътува свободно и съвсем естествено - младите избягаха. И са прави, за съжаление. Не ги виня. Какво да правят в комунистическата кочина? Отвориха ли се досиетата на комунистическите доносници? Не! А, е имало периоди, когато са достигали до 1 200 000 и отделно още 1 000 000 комунисти (както самите комунисти се хвалеха). И очакваме младежите да се чувстват комфортно сред тая сган? А, лустрация за същата тая сган имаше ли, както направиха белите държави? Не! И сганта си гласува за агент Буда, за агент Сава, за агент Гоце, агенти, агенти .... И си разпределиха парчетата от баницата, дори вече се опитват да реабилитират комунизма! И какви пенсии вземат само! В "белите" държави намалиха големите пенсии на комунягите-доносници, а тук нищо! И отделно работят, заели работното място на младежите. А, когато някой младеж започне работа, то той не може и да се мечтае за доходите на работещите комуняги-песионери. А, свинщините нямат край, гореизброените са като капка в морето.
Всичко болно и недъгаво си отива от тоя свят! И България, поразена от бацила на комунизма и безродието си отива бавно и полека. И напълно естествено и природосъобразно е младите да бягат от заразата. И те го правят. А, когато един ден комунягите с бетонни глави, се облещят към тавана, няма да има дори кой да им затвори очите!!!
10.
Тъй де
10.04.2018 10:32:45
1
14
Еми застаряваме, защото вие гоните и избивате младите. Днешните управляващи са прогонили и избили най-много млади българи в цялата БГ история взети заедно
9.
ффф
10.04.2018 10:23:51
0
11
"Образец" на министър или зам. министър. Боже, пази ни от такива управници! Султанка не е за там...Нали всички виждаме, но тя упорито говори, говори ...не спира да говори небивалици.
8.
до 7
10.04.2018 10:03:08
2
6
Като знаеш,че всичко болно и недъгаво ще си отиде,как се чувстваш,не те ли боли за някой твой близък?После не се чуди защо ти се случва на теб!
7.
българин
10.04.2018 09:59:47
5
17
За съжаление това е напълно естествено и природосъобразно. Всичко болно и недъгаво си отива от тоя свят! Хубавата ни страна си отива съсипана, както го е казал на времето Ботев, от "наши и чужди гости". Какво сме направили за младите хора, че да стоят тук? Навремето комунистическите безродници стояха по границата с шмайзери в ръце и връщаха хората обратно в комунистическата кочина. Сега вече се пътува свободно и съвсем естествено - младите избягаха. И са прави, за съжаление. Не ги виня. Какво да правят в комунистическата кочина? Отвориха ли се досиетата на комунистическите доносници? Не! А, е имало периоди, когато са достигали до 1 200 000 и отделно още 1 000 000 комунисти (както самите комунисти се хвалеха). И очакваме младежите да се чувстват комфортно сред тая сган? А, лустрация за същата тая сган имаше ли, както направиха белите държави? Не! И сганта си гласува за агент Буда, за агент Сава, за агент Гоце, агенти, агенти .... И си разпределиха парчетата от баницата, дори вече се опитват да реабилитират комунизма! И какви пенсии вземат само! В "белите" държави намалиха големите пенсии на комунягите-доносници, а тук нищо! И отделно работят, заели работното място на младежите. А, когато някой младеж започне работа, то той не може и да се мечтае за доходите на работещите комуняги-песионери. А, свинщините нямат край, гореизброените са като капка в морето.
Всичко болно и недъгаво си отива от тоя свят! И България, поразена от бацила на комунизма и безродието си отива бавно и полека. И напълно естествено и природосъобразно е младите да бягат от заразата. И те го правят. А, когато един ден комунягите с бетонни глави, се облещят към тавана, няма да има дори кой да им затвори очите!!!
6.
Сийчето
10.04.2018 09:43:39
0
8
Ако искате да измамите ваши роднини или близки с някой наследствен имот ....отидете за съвет при най-добрият за града нотариус Бисер ДЕМИРЕВ 324...
така ЗАТВОРЪТ гарантирано ще Ви се размине
5.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
10.04.2018 09:31:59
0
18
При нас няма пазарна икономика,има партийна икономика.
4.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
10.04.2018 09:30:30
0
9
Питайте нас,само млади сме!
3.
До 2.Y от Арменския поп
10.04.2018 09:27:05
12
15
Да, бе... В Испания парите ги берат директно от дърветата... Там само чакат Ганю да дойде, и хоп ето ти 2000 евра... Знаеш ли кога?! Затова цяла Западна Европа се наводни с млади бягащи с 200 км/ч от Испания безработни, съвсем готови да бачкат и за 1000 евро на месец в другите държави. Тия можеш да ги разправяш тук, за да става ала-бала, но не и на някой патил и препатил!
2.
У
10.04.2018 09:02:54
4
28
Пари! Набийте си го в тиквите, че за под 2000лв младият човек няма да работи! Пазарна икономика - в Испания като ти дават 2000евра, отиваш там!
1.
Revo breg
10.04.2018 08:49:08
3
20
Г-жо заместник калинка, пардон министър,
Всички сме все още български граждани, но не всички сме българи!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори