×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Председателят на туристическата камара в Бургас предрече 20 % спад при руските туристи, връщали се към турските курорти


Председателят на туристическата камара в Бургас предрече 20 % спад при руските туристи, връщали се към турските курорти
Иван Иванов анонсира, че за сметка на руския пазар бележим ръст на британския и скандинавските страни
31 Март 2018, Събота, 10:09 ч.

След нормализирането на отношенията между Русия и Турция, братушките отново тръгват към южната ни съседка

Над 10 % ръст при туристите се очаква за месец април, сочат прогнозите на Бургаската туристическа камара. Основната причина са нискотарифните полети към Бургас, които оттук нататък се очаква да дадат сериозно отражение върху сектора.

В интервю пред Bloomberg TV Bulgaria председателят на камарата Иван Иванов отбеляза, че от съществено значение е браншът да разработи туристически индивидуални пакети, а общините Приморско, Бургас, Поморие и Несебър изготвиха своите културни програми още от месец март – за периода март-октомври включително. 

Като цяло се очаква добра година, засилване на британския и скандинавския пазар, но и спад за някои традиционни пазари каза Иванов и отчете следните данни: „Франция – 36,2%, Беларус – 9%, Ирландия и Исландия – 10%. Губим пазари като Казахстан, Узбекистан, Словения, Италия, Испания и др.“, заяви той.

На въпроса как ще се отрази на българския туризъм завръщането на Турция на туристическите пазари събеседникът каза, че „за сезон 2018 при всякакви случаи и обстоятелства руският пазар ще бележи спад около 20%“.

По думите на Иван Иванов културно-историческият туризъм в Бургас има голям потенциал за развитие, както и балнеоложкият. Той подчерта, че е наложително да бъдат извършени ремонтни и рехабилитационни дейности в КК Слънчев бряг, за да може курортът да бъде използван и през зимата.

По отношение на групите туристи на възраст след 55 години – не са подписани споразумения в областта на здравното осигуряване със страните от бившия СССР, а те имат големи социални фондове. Не се работи по отношение на Германия и Холандия, където ежегодно се провеждат туристически изложения за граждани на тези страни над 55 години, които можем да посрещаме в резултат на създадената организация от нискобюджетните авиолинии“, заяви той.

В категории: Бизнес


15
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
15
Коментара по темата
15.
Хич не ме е еня...
01.04.2018 10:02:09
1
4
Хич не ме е еня, че руснаците щели да ходят другаде. Толкова по-добре. От тия може да очакваш само неприятности, а да им симпатизира може само български комунист-майкопродавец. Знам само, че по-голямата част от тия, които ще дойдат и това лято ще плъзнат с торбите по веригите-магазини и цените отново ще скочат с 2-3 лева нагоре. Колкото по-малко от тях, толкова по добре. Не случайно ги наричат - бели цигани. Който е бил на заведение и е имал късмета на съседната маса да има руснаци - знае за какво говоря. Нашенските цигани - ряпа да ядат. Говорят на висок глас, крещят, бият се, псуват, повръщат и пр. Не се съобразяват с никого, заговарят те на руски и ако не говориш езика им се чувстват обидени и започват да се заяждат. Отврат! И накрая един чисто руски патент: една част от тия, които си закупиха жилища у нас, започнаха да ги отдават под наем на други руснаци за сезона, а те самите излизат както се казва "на палатка" или при някой малоумен комунист-русофил, с който за завързали познанство, и който би ги допуснал в дома си. И така статистиката за туристите се оказва сгрешена, защото и малкото парици, които носят, остават пак при тях. За нас остава само да им търпим циганиите, да им слушаме антизападната пропаганда и както се оплакват мои познати, работещи като поддръжка на хотели през сезона: "Днес едно русначе пак се изсра в басейна"....
Боже, боже, колко мъка има по тоя свят!
14.
браво Арена армеец!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
31.03.2018 22:02:11
1
2
точно им го каза на ония с //ПЕТОЛЪЧКИ СЪРПОВЕ И ЧУКОВЕ В ГЛАВАТА //и веднага ти забиха минуси //ПЛАТЕНИТЕ РУБЛАДЖИИСКИ ТРОЛОВЕ///хахахахаяа–юбряяяяяяяяяяяяяя
13.
Арена Армеец
31.03.2018 17:48:25
4
1
Ако има ВОЙНА никви туристи НЯМА да има ни на Слънчака а още по малко в ТУРЦИЯ нито руснаци нито западняци няма да дойдат
Че КОЙ ще е тоя да дойде на Слънчака и Златни пясъци като знае че Руснаците а ха всеки момент ще пускат бомби и бойни кораби в Акваторияга на ЧЕРНО МОРЕ
Който ходил на море на Малдивите на Бали вТайланд Майорка окей сега купувайте консерви спагети боб леща СУДЖУЦИ запасявайте са цистерни с вода и на СЕЛО строите землянки бомбоубежища и бункери
Както са казва който спал-спал който е**л- еб*л който крал -крал КУПОНА СВЪРШИ
GAME OVER
12.
Истината
31.03.2018 17:29:37
2
3
Защо търпите Bloomberg TV в България?
Не ви ли е срам? Изяде ви хляба тоя нахален изрод билионер. Блокирайте го не го споменавяйте въобще. Това са мафиоти. Паразити. Децата ви роби ще бъдат.
11.
Другари - кво стана???
31.03.2018 17:19:38
4
8
Ха, да ви е честито на всички комунисти-русофили, блеещи по цял ден, че руснаците щели да дойдат в България и да изсипят планини от пари. Да, ама те си ходят в Турция. Да, в тая Турция, която им сваля самолетите, когато се налага. Но, те пак си ходят там. А, вие комунягите-рубладжии може по цял ден да стоите със събути кюлоти и да гледате към Москва, и отново ще получите поредния един "братски" ритник.
Майкопродавците, обслужващи чужди интереси никаде не ги уважават. Тях само ги употребяват... и отиват на почивка в Турция.
10.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
31.03.2018 16:45:00
0
6
Това не е новост, от много време насам руснаците ходят в Турция
9.
az ot Burgas s adidas.
31.03.2018 16:27:37
2
7
А не бе...Ние избягахме в Турските курорти, че руснаците ще идват в тази кочина, където единственото им право е само да...плащат. Трябва да си луд да почиваш в България, при положение, че на същата цена ония на юг от Малко Търново звезди свалят от небето и наистина правят почивката ти почивка. Последно си позволих да почивам лятото в Ахтопол през 2016 година. За 156 лв, на ден не получих обслужване и храна за 20 лв. От алчността си изгониха всички почиващи. Е, сега да си опъват ушите.
8.
Хой
31.03.2018 15:54:17
1
10
Няма ги богатите руснаци, които плащаха добре за всичко. Всяка година затъваме с бедни туристи. Хотелите не са на нивото на турските и сами си гонят добрите клиенти.
Концесионерите на плажовете не чистят добре плажовете и си боцкат чадъри..,тъй че да няма къде да легнеш безплатно. Концесиите не се държат от заинтересовани хора за сезона и поминъка.
7.
хаххахаха
31.03.2018 15:42:54
0
11
Цв Цв кво изцвъка по въпроса?
6.
Бакшиша
31.03.2018 15:13:41
1
8
Изгонете някой дипломат и спада ще е 70%
5.
koko
31.03.2018 14:29:04
2
8
da 1 i 2 po doobre da stanem stolica na stranata vidqhme che sofiqnci nqmat moral i sa nenadminati v krajbite
4.
От бюрото на Джордж Сорос
31.03.2018 14:12:17
4
10
Кога ще дойдат американци или канадци да почиват в България? Точно никога. Преди 30 години поне са идвали повече, а сега пълна нула. Тотално зануляване в действие.
3.
ViP
31.03.2018 14:03:14
6
9
И на мене ми се искам момчета,но едва ли ще стане !
Губим всяка година руския пазар,московчани...въпрос на политика е,а нашта тиква,всички виждма какво прави !!!
Нищо,точно нищо,даже ги догонва последните безориемтирани руснаци,от малко останалите,отвращава всичко и всички !!!
Имайте в предвид,че ако рязко си обърне политиката и вижданията спрямо Русия,поне с 10% ще му се вдигнат акцийте,поне,ме да се усуква около запада който никога нищо не ни е дал !!!!
2.
000
31.03.2018 13:53:29
6
12
Подкрепям коментар 1. Време е да станем офшорна зона заедно с Варна и да се отцепим от България. Това е начина да предложим нещо повече, а покрай нас и БГ ще дръпне напред.
1.
Xaxa
31.03.2018 13:43:43
6
16
До 5 години почти няма да има руски туристи в БГ. Хората по морето разчитащи на туризма ще си изпатят яката. Цените от 30-50 лева за студио, 50-70 лева за двустаен, 70-100 лева за тристаен , ще паднат с 50% надоло. Също така земеделците, фермерите, търговците и някой ресторантьори ще са сред губещите. Украинците са двойно по-бедни от руския турист, а в БГ от Западна Европа няма да дойдат туристи, защото нашите курорти са им под нивото. БГ политиците разчитат на кражби от Евро Фондове, КТБ, ЧЕЗ, контрабанда на цигари, кражби от обществени поръчки и НЗОК, добив на суровини и прочие бизнеси , затова на тях не им трябва и не им пука за руските туристи и инвестиции. Да му мислят шараните по морето, които 10 години гласуваха за тях. Руснаците обожаваха БГ, защото ни имаха за близки и мразиха Турция, затова закупиха много жилища тук, но вече палачинката се преобърна. Единственото спасение е Черноморието да се отцепи от БГ, както искаха Каталунците. Няма друг вариант за спасение и забогатяване на Черноморския район. Черноморието остане ли в БГ ще става все по-зле
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори