×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спомени от соца: Къде почиваше елитът на БКП и Народната република


Спомени от соца: Къде почиваше елитът на БКП и Народната република
Дом №7 беше почивна база на правителството на НРБ
24 Март 2018, Неделя, 00:01 ч.
Източник: retro.bg

През 70-те комунистическият елит си построява луксозни бази за отдих край курортите Златни пясъци и „Дружба“

През 70-те и 80-те години на миналия век, през юли и август, социалистическият труженик масово ходеше на море. Това ставаше обикновено с карта от предприятието, в което работи, цената беше символична, а почивката - в станция на Китен или Приморско за 14 дни. Условията на летуване не бяха кой знае какви, но пък морето беше достъпно за всички.

За управляващата върхушка обаче нещата стояха другояче. Освен построената още по царско време резиденция в „Евксиновград“, където по времето на соца почиват обикновено членовете и кандидат-членовете на Политбюро, през 70-те комунистическият елит си построява луксозни бази за отдих край курортите Златни пясъци и „Дружба“.

През 90-те години базите на елита са приватизирани от новопоявилите се, незнайно откъде, бизнесмени. Те ги придобиват буквално за жълти стотинки, а днес са превърнати в луксозни ваканционни селища.
Бляскавият днес хотел „Империал“, част от ваканционния клуб „Ривиера“, някога е бил почивна база на правителството на НРБ Дом №7. Ваканционната постройка, приютяваща най-висшия ешелон на властта, е завършен през 1976 г. Там са почивали само големците от Министерския съвет и техните семейства. До 1989 г. достъпът до него е бил забранен за простосмъртни.

„Слънчев ден“ се намира в най-северната част на курорта „Св. св. Константин и Елена” (преди Дружба) и представлява затворен комплекс от 4 хотела (бивши почивни бази на ЦК на БКП). Най-големият от тях е „Палас“. През социализма се води Дом №6 и там са отсядали само членове на ЦК и чуждестранни гости на БКП.


Днешният хотел „Палас” в „Слънчев ден” по времето на социализма беше Дом №6, в който отсядаха само служители на ЦК на БКП

В категории: Ретро Флагман


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
жеко
25.03.2018 18:49:40
2
6
просто домакрацията е власт на престъпниците, комунизма е власт на работещите и едното и другото се управлява от алъчна върхушка но докато единия строй дава привелегии само на престъпниците другия дава на всички е кой е по човешкия питам
10.
До 8
25.03.2018 16:15:42
5
5
Доста заблуден си. Иди в Сомалия, Индия или Демократична Република Конго и ще видиш какво е демокрация !!!! В Сомалия , Индия и Р.Конго никога е нямало комунисти. Стига сте савали фалшиви примери с Англия ири Германия. И аз мога да дам пример как Ветко Арабаджиев води децата си на Сен Тропе и им купува Бентлита, а ти си един шиб*н тиранин , който не моди децата си на море и не им купува Бентлита, щото си диктатор, знаеш само да репресираш децата си
9.
До 8
25.03.2018 16:08:01
1
10
Къв комунизъм?? Сомалия и тя ли е комунизъм?? И Индия ли е в комунизъм?? И Мексико ли е в комунизъм??? Аз не виждам нищо комунистическо в БГ - всичкия бизнес е частен, здравеопазването е платено, а и БГ е в съюз с демократичен ЕС. Ако имаше нещо комунистическо в БГ нямаше да сме в ЕС и НАТО. Това, че на власт са бивши комунистически служители не означава нищо, защого това са хора хамелеони - каквато е властта и те такива стават. Тези дето ни управляват нямат идеология и морал, за тях има само кражби, експлоатация, измами. Именно затова от Ес ги харесват и им галят главиците и се гушкат пубрично с тях, защото на ЕС им трябват продажници, които да продадът държавата и народа на Дявора
8.
До 7
25.03.2018 14:26:05
7
11
Не мрази демокрацията!!! Слепи глупци не виждате ли, че комунизма никога не си е тръгвал и скоро няма да си тръгне. Ние демокрация не знаем какво е , знаем само репресии, рекет и разруха, а с една дума - комунизъм.
7.
Xaxa
25.03.2018 13:51:19
1
23
Направо ми се плаче, като се сетя какви прекрасни курорти имаше в БГ. Дори във въздуха се носиха приятни миризми на растителност, плажни лосиони, море. Сега мирише на бензин, скари с развалено месо, повърни, казани с боклук. Сегашната мутренска власт почива на Сейшели, Малдиви, Гърция, Турция, Испания, Италия, Франция, Дубай, защото те са българомразци. Почти всички държавни чиновници имат ваканционни апартаменти и къщи в Гърция, а не в БГ. За тях БГ е територия, в която искат да продадът всичко, дори хората, и след това да побегнат с милионите евра и долари на Запад. За жалост народа е масово прост и ще ги преизбира едни и същи вечно, затова аз мразя демокрацията, защото няма как да се отървеш от мутрите
6.
*********
25.03.2018 13:50:43
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
5.
недко
25.03.2018 10:36:10
1
6
Страх ги беше и почиваха на север, а на юг, както знаем е много по-хубаво
4.
Агент Сава
25.03.2018 10:31:55
1
12
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е носил ценна информация на Държавна сигурност за съселяни, войници, с които е служил, и свои състуденти. Общото между обектите на доносите му е, че са турци и мюсюлмани, които негодуват срещу комунистическия режим, смяната на имената и изселването.

Въпреки че днес Доган се припознава като гарант срещу нов възродителен процес, с който плаши електората си, досието му разкрива скандални факти за това как е помагал на политическата полиция за асимилация на турците и мюсюлманите в България. Освен това агент Сава не е пожалил и любовниците си. Той подробно описва в ДС интимните си преживявания с тях и информацията, която е успял да изкопчи в услуга на Държавна сигурност.

През 1980 г. Ахмед Исмаилов Ахмедов, както е истинското име на Доган, вече живее и учи в София. Доказал се е като изключително лоялен към ДС, на която дава информация от 6 г. През януари получава поредната си задача от водещия офицер – да се сближи и проучи за протурски настроената 26-годишната Зухра Османова Абазова от Сливен, която работи в София. Това, което Ахмед и Зухра не знаят един за друг, е, че и двамата са вербувани за агенти на ДС. Псевдонимът на Ахмед е Сава, а на Зухра – Дора.

Ето какво е написал агент Сава в собственоръчен ръкописен донос до ДС за срещата си със Зухра. Документът е приложен в досието му.

“На 16 февруари 1982 г. прояви желание да ми гостува. Същата вечер пожела да спи с мен. Направи опит да ми събуди сексуалния апетит и накрая заяви, че е девствена, и заплака. Аз като културен и умен мъж казах, че я разбирам и именно затова се прекланям пред нравствената чистота. После тихомълком я съблякох, но предварително я предупредих, че няма да се стига до крайности. С този жест целях да покажа действителната си съпричастност към водовъртежа на емоциите в този миг. Започнахме “благородна” сексуална игра: гушкане, милувки, целувки… лирически отстъпления. До полов акт не съм стигал. “Френска любов” също не сме правили. Таванът на сексуалната ни игра беше клиторното възбуждане с ръка и притриване на члена ми по външните устни на влагалището. Умря си от кеф момичето, а моя милост се реши да отиде до Мека, но не посмя да влезе във вътрешността на “свещения град”.
3.
edin ot mnogoto
25.03.2018 09:10:14
3
16
A sega sme ravni?
2.
Право Куме в Очи
25.03.2018 09:07:08
6
36
Навремето Цецка Цачева и Бойко Борисов почиваха в Евксиновград в качеството си на Комунисти ;
А днес , същите хора почиват ПАК ТАМ , само , че този път в качеството си на ДЕМОКРАТИ !!!
А Транс Джендърския ГМО Мат'рял ходи да им гласува , и се пени по форумите кълнейки Социализма ...
1.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
25.03.2018 08:38:22
16
21
За кого беше хубаво тогава,а другари? Нали социализма е знак за равенство,къде е това равенство???? Боклуци
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори