×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МВР-Бургас към кандидатите за шофьори: Най-често катастрофи правят хора от 19 до 27 години, нужно е строго обучение


МВР-Бургас към кандидатите за шофьори: Най-често катастрофи правят хора от 19 до 27 години, нужно е строго обучение
Лекторите споделиха с курсистите полезни съвети и указания, които ще са им полезни на пътя
22 Март 2018, Четвъртък, 12:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Началникът на отдел „Охранителна полиция“ към ОДМВР - Бургас комисар Неделчо Рачев се срещна с курсисти преди явяването им на теоретичен изпит

Повечето от допускащи катастрофи по бургаските пътища са на възраст между 19 и 27 години, с от 1 до 3 години стаж. Това каза началникът на отдел „Охранителна полиция“ към ОДМВР - Бургас комисар Неделчо Рачев по време на първата по рода си превантивна среща с кандидат-шофьори, на които им предстои явяване на теоретичен изпит.

Срещата се проведе в учебен център „Таневи 2011“ с участието и на заместник-кмета на Община Бургас д-р Лорис Мануелян, автомобилният състезател Стоян Апостолов, организаторът на мащабното състезание по автомобилизъм „Писта Бургас“ Радко Петков и началникът на ДАИ - Бургас Красимир Георгиев.

Засегнати бяха теми предимно свързани с пътната обстановка, възможностите за намаляване на риска от катастрофи, както и новите текстове в Закона за движение по пътищата.

"Катастрофите са най-много през месеците май и октомври. Главните причини за настъпването им са : блъскането на пешеходец, неспазването на дистанция, навлизане в насрещното пътно платно, както и отнемане на предимство при възлови кръстовища. Ето защо обучението за шофьори или трябва да е по-ефективно, или да се провежда по-дълго време”, категоричен е комисар Неделчо Рачев.

Организаторът на мащабното състезание по автомобилизъм „Писта Бургас“ Радко Петков демонстрира нагледно с филм какъв е изходът от челен удар с 40 км в час, при катастрофа с колан и без колан, при сблъсък с моторист с и без каска.

Оказва се, че шофьорите, които имат малък стаж зад волана / между две и три години стаж/, започват да се надценяват и така стартират проблемите, убеден е Петков. Не бива да се смесва състезателното с обикновеното шофиране, защото много млади хора, правейки се на състезатели, са останали на пътя.Това, което убива, е скоростта. Проблемът идва при момчетата, когато започнат да си вярват прекалено. Трябва да има реална самооценка“, посочи Петков.

В беседата се включи и автомобилния състезател Стоян Апостолов, който сподели от собствен опит наблюденията си по отношение предизвикването на тежки катастрофи. Той посочи възловите места за настъпване на пътни инциденти, като и наличието на т.нар. „троен удар“ вследствие на катастрофата – първо в дърво или в друг автомобил, втория удар на тялото във волана и третия удар – на вътрешните човешки органи в корпуса на тялото, което поражда и най-големите здравословни проблеми / кръвоизливи, разкъсвания, а понякога дори и смърт/.

Заместник-кметът на Община Бургас д-р Лорис Мануелян подкрепи изказванията на участниците в срещата, като благодари на своя инструктор Йордан Петков, когото видя в залата за това, че вече 35 години не е допуснал никакво пътно произшествие.

Д-р Мануелян призова курсистите към повече разум и самообладание, търпение и професионални реакции зад волана, за да спре война по пътищата, даваща повече жертви, отколкото в реална военна ситуация.

В категории: Бургас


13
Коментара
Флагман.БГ Четири години без Милен Цветков Четири години без Милен Цветков 19/04/2024, Петък 10:56 0
Идва времето за отпуски
Идва времето за отпуски 19/04/2024, Петък 10:00 0
13
Коментара по темата
13.
Бай Ташак
22.03.2018 21:03:39
0
2
Ами то как се става водач на МПС за 30 дена те само знаците немогат да научат камоли правилника за ЗДВП а и да се научат и да шофират и то за цели 30 дни те за тва има само Безсмъртници по Пътищата а пък за култура и дума не става
12.
Дидо
22.03.2018 17:28:05
1
1
Нужен е строг контрол, всичко друго което говорите е бля бля, а контрол в Бургас Няма.
11.
до 8 как без ракия и мезе
22.03.2018 16:32:09
0
2
""АКТИВИСТИ""ПРЕЛИВАЩИ ОТ ПУСТО В ПРАЗНО –ВАЖНО Е ДА ГИ ГЛЕДАМЕ ПО ТАЛАВИЗОРА.ТАКА СЕ ТРЪГВА КЪМ ""ВЛАСТА""ОНЯ ОТ ХОНДА КОЛКО ПЪТИ СЕ ГЛАСИ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК/ПЪРВО ОТ БИНЕВАТА ПАРТИЯ ПОСЛЕ ОТ ДРУГИ ЕДНОДНЕВКИ//СЕ НЕ ПУ СЕ ОТВАРЯ ПАРАШУТА БАЯ НАРОД МУ Е ЯЛ ПОПАРАТА.
10.
до 8 как без ракия и мезе
22.03.2018 16:32:09
0
1
""АКТИВИСТИ""ПРЕЛИВАЩИ ОТ ПУСТО В ПРАЗНО –ВАЖНО Е ДА ГИ ГЛЕДАМЕ ПО ТАЛАВИЗОРА.ТАКА СЕ ТРЪГВА КЪМ ""ВЛАСТА""ОНЯ ОТ ХОНДА КОЛКО ПЪТИ СЕ ГЛАСИ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК/ПЪРВО ОТ БИНЕВАТА ПАРТИЯ ПОСЛЕ ОТ ДРУГИ ЕДНОДНЕВКИ//СЕ НЕ ПУ СЕ ОТВАРЯ ПАРАШУТА БАЯ НАРОД МУ Е ЯЛ ПОПАРАТА.
9.
до КАТ
22.03.2018 16:24:05
1
2
Само повече констатирани нарушения и глоби ще възпитат българските водачи.
8.
alko
22.03.2018 16:16:14
0
3
rakiq I prostotii imashe li? shtoto gledam predstaviteli ima
7.
Некъдърници
22.03.2018 15:56:48
0
9
Вземат книжка за месец,без да могат да карат,паркират.Не са наясно с възможностите на самите себе си и на бараките които карат.Ивсе пак виновни не са младите шофьори,а системата и срока на убочение
6.
@@@@@
22.03.2018 15:50:07
1
2
Очаквайте утре шефа на "Пътна полиция" да Ви зачете статистиката за охраната на вътрешния ред и сводка за престъпленията. Чиста проба популизъм е тази статия. Статистики само, а "органите на реда" само си чешат езиците. Няма такава многобройна и статична Полиция в целия свят.
5.
Смешници хахаха
22.03.2018 15:49:17
0
2
Ще оправят движението.Тея се опитат да си правят реклама развявайки темата сигурност на пътя.Така и не разбрах с какъв точно ресурс ще действат тези смешници– само с алабализми и пъчене не става
4.
добре..
22.03.2018 15:41:09
0
6
съгласни сме, че обучението на бъдещите шофьори не е достатъчно, но какво правим с пешеходците, който не ги интересува дали няма някакви фактори, който да попречат на водача на автомобил да го види, но защото той е с предимство, може да съсипва човешки животи. Ето за това са блъснати на пешеходни пътеки, и те не се съобразяват, че излизат на платното за движение, където не трябва да се разхождат все едно са в парка, не ги интересува може ли водачът да спре или не, всичко се случва, също така не се оглеждат преди да пресекат, тези надписи погледни са абсурдни, не вървим забили глави в земята, а тези който вървят така, с телефони в ръце, също не ги виждат, и пешеходните пътеки уж са осветени, в града има лампи, които светят, но не осветяват.
3.
IZMAMNIKA OT HONDA
22.03.2018 15:40:14
0
5
LAZE 4E IMAL LICENZ OT HONDA
2.
не
22.03.2018 15:40:07
0
7
Нужно е по-добро въспитание в къщи и по добър пример в обществото. По-неподкупни съдии и по малко-алчни адвокати. Повече нетърпимост в обществот срещу нарушителите, подаване на сигнали, а прикриване или премълчаване
1.
платена публикация от "КОЙ""
22.03.2018 15:33:15
0
3
След лобисткия закон за авомонтьорите следват и автоинструкторите –ЦЕЛТА ""ЗАКОНОВО"" ПАРИЧНИТЕ ПОТОЦИ ДА БЪДАТ НАСОЧЕНИ В ""ПРАВИЛНАТА"" ПОСОКА ""няма лабаво""
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът Още когато се усамотили да вечерят на плажа Валерия не издържала и споделила на Алек, че го желае страстно Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми
Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Хороскоп за деня – 19 април 2024, петък Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори