×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаският депутат инж. Петър Кънев: Загубихме 5,8 милиарда лева, а това са парите за образование за 4 години (ВИДЕО)


Бургаският депутат инж. Петър Кънев: Загубихме 5,8 милиарда лева, а това са парите за образование за 4 години (ВИДЕО)
Това са напълно отписани пари, каза депутатът
22 Март 2018, Четвъртък, 03:41 ч.

Половин милион годишно губим от ДДС, каза депутатът

Загубихме 5,8 милиарда лева, а това са парите за образование за 4 години. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия бургаският депутат Петър Кънев.
Това са напълно отписани пари, подчерта председател на икономическата комисия в Народното събрание. Той коментира доклада на НАП, според който в посочения период държавата не е събрала 16 милиарда лева от ДДС.
„Излиза, че това са някъде под половин милион годишно. На пръв поглед сумата е огромна, защото се равнява на бюджета за образование за 4 години“, добави Кънев.
Той припомни думите на икономическия министър Владислав Горанов, че годишно само от горива не се събират около 1 милиард.
„Трябва да се направи анализ, защото е адски несправедливо! Като купуваме нещо, си плащаме ДДС, а от друга страна натискът върху малките фирми е голям, а големите играчи излизат сухи. При финансова ревизия се оказва, че коректните фирми са си платили ДДС, но като от отсрещната страна не са си го прeвели, се налага по веригата да отговаря малката фирма“, обясни депутатът.
„ДДС е едно голямо перо в бюджета. Имаме добра събираемост през последните години“, добави той.
„Трябва НАП да обясни къде са тези пари. Нужен е регистър и големите играчи да са в него, за да се знае кой „пие“ и кой плаща“, подчерта депутатът от БСП.
„Българският бизнес вече не вярва на обещания. Истината е, че се криминализират търговските отношения. Ако например между две фирми се сключи договор и той не се изпълнява, прокуратурата може да се сезира. Страшното е, че на ГЕРБ им се натрупаха няколко скандални случая, което означава, че трябва по-внимателно да се отнасят с реакцията на обществото. Помните какво се случи с Истанбулската конвенция. Този случай е същият“, заяви Кънев.
„Като става въпрос за 480 000 български фирми, като при неизпълнение на един трудов договор прокуратурата може да ти повдигне обвинение, нещата не са никак розови. Има само едно положително становище. Всички работодателски организации, адвокатурата, съдебните граждански структури протестират. Не може малкият и средният бизнес да го вкараш в този режим“, заяви депутатът.
„Страшното е, че се използва ситуацията, за да се обясни как едва ли не Брюксел настоява за това. Възложих на колегите от икономическата комисия да поработят с експертите. Оказа се, че това не е вярно. Нека не си избърсват ръцете с Брюксел, защото няма нищо общо с тази история! Това е поредната мимикрия и измиване с промени в закона, за да се каже, че се бори корупцията“, коментира Кънев.
„В нито един от докладите за България няма препоръки за борба с корупцията в частния сектор. В доклада на ЕС от 2014-та се посочва, че България е транспонирала правилно разпоредбите на рамково решение през 2003 г.“, поясни той.
„В рамките на три дни при продажба на стока, трябва да издаваме данъчни фактури. Ако направя това на петия ден, мога да вляза в затвора. Страшното е, че това никой не ни го иска. Тази история да си избърсваме винаги ръцете с Брюксел е абсурдна“, добави депутатът.
Той коментира и скорошните президентски избори в Русия, на които Владимир Путин беше избран с голям вот.
"Путин направи нещо, което беше много важно за руснаците. Той им върна самочувствието на велика държава и на това, че са руснаци. Той възстанови империята. И показа, че с Русия не може да се говори на висок тон. Там трябва да се говори спокойно", изтъкна Кънев.
В същото време той допълни, че руският президент си дава ясна сметка, че Русия изостава.
"България трябва да има едно много балансирано поведение. Русия е наш партньор", коментира депутатът.


В категории: Политика


18
Коментара по темата
18.
Eds
22.03.2018 14:19:07
0
2
Мнооого "информирани", но просташки коментари! Образовайте се бе, първобитни! Вярно, образованието ни е слабо, но все ще научите нещичко... Само с плюене...не става!
С прост народ, държавата няма да прокопса!
17.
*********
22.03.2018 13:45:26
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
Хора
22.03.2018 12:27:23
3
1
Дядката Путин със целия тоя краден нефт и с тази крадена територия от България НИЩО не може да направи той е един некадърен военен пикльо.
15.
*********
22.03.2018 12:20:21
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
Жалки тролове
22.03.2018 12:19:41
0
4
Трола като чу за Русия и отново започна със спама - жалка гнусна картинка
13.
Нико
22.03.2018 12:17:15
4
1
Не слушайте по никакви причини хора , които членуват в бсп или се определят като социалисти - Това са най- коварните същества - ако ще да са математици , волейболисти , водолази и прочие герои!!!
12.
Джордж Майкъл
22.03.2018 12:15:52
4
1
Путин направи НИЩО важно за руснаците.
Само войни крадене и пролудване на младите.
Демогравски срив. Продължителност на живота под тази на Африка. Средни заплати два пъти по малки от тези на Турция дори по малки от България.
Путин вкара Крим във най бедната класация като го окраде. Путин бомбардира Украйна и Грузия само и само защото искаха развод. Путин вече 30 години мъчи Сирия със тов глупав диктатор некадърник там обаче и той да е в новините със война.
Прост прост руски народ. Няма по прост.
Алкохолозиран и крадящ.
11.
Рокафелер
22.03.2018 12:11:51
3
1
Пич какъв партньор ти е Русия като ти окраде Македония и ти продава газ на цени по високи и от Англия и Германия вече 30 години само и само за да не се състои прехода!!!! Я стига лъга.
10.
Хаха
22.03.2018 12:10:40
1
3
Малко не го разбрах, но при неизпълнение на трудов договор ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се стига до осъдителна присъда и затвор!!!! Крайно време е безнесмените - малки, средни и големи - да се научат да работят коректно!!! Например ти си бизнесмен и правиш ресторант и възлагаш строителството на малка фирма, но ако тя не си изпълни всичко, тогава те закопават, защото в повечето случаи бизнес се прави с кредити. Дори да те забавят с няколко месеца е фатално за бизнесмена-ресторантьор. Затова трябва да има затвор за некоректни изпълнители по договор. Въобще за всеки, който не си изпълнява договора, трябва да има затвор, независимо дали става въпрос за 1000 лева. В момента има много фирми с фиктивни собственици, които са мангали и като не си изпълнят задълженията ги хващаш само за оная работа. Това е 100% престъпен закон. Трябва да има ЗАТВОР, така че повече никой да не иска да е фиктивен собственик. Дори трябва да се стига до тия, които са си продали евтино или дарили фирмата на явен бушон. Те също трябва да влизат в затвор!!! Много бизнесмени и клиенти изгоряха точно от такива схеми с бушони. Така че не знам този престъпността ли защитава или нормалността - не го разбрах. В БГ от големи до малки фирми укриват данъци, въпреки че са най-ниски. Затова данъка за среден и голям бизнес трябва да е прогресивен. Има 100 лесни начина да им се събира данъка, особено на големите е най-лесно да им вземеш данъка, освен ако не си корумпиран. Затова трябва затвор за корумпирани, ама коя от всичките мутри в парламента ще осъди колега-бандит??? Но все пак при прогресивен данък поне фирмите ще плащат повече за корупция и ще им е по-гадно. Сега минават супер тънко, защото дължат малко данък и плащат малко за корупция, а останалите пари ги изливат във вид на шампанско МОЕТ и ДОН ПЕРИНЬОН в Куршевел и Сен Тропе
9.
Бъдещето
22.03.2018 12:09:14
4
0
С тая грозна комунистическа прическа и хитри очички нещо не е ясно как свърза образованието със данъка. Смятам че дори ако падне ДДСто повече образованието трябва да напредне защото ще има повече пари в системата които няма да са изядени от пасивни мързели и стари дядки.
Всичко млади хора в момента работят в Европа във Бургас са само лентяи и дядки и такива дето си паркират колите по тротоарите да пречат на майките. Кънев, защо не помисли за свалянето на колите от тротоарите поне? Защо не помисли за частни училища и разкарването на държавните?
8.
*********
22.03.2018 12:04:49
4
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
*********
22.03.2018 11:53:20
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Ха....5
22.03.2018 11:28:28
0
1
Сигурно ти имаш повече право....направи нещо полезно! Пък да видим...!
5.
До МСП
22.03.2018 10:55:29
1
1
Този може да е прав, на ние се нагледахме и наслушахме на тяхната "истина".Не казвам, че сегашните са хубави, но такива като този Въобще нямат право да се показват и да говорят и да поучават!!!
4.
Адолф
22.03.2018 10:10:09
1
1
По половин милион годишно значи 2 млн за 4 години,какви милиарди се цитират
3.
3
22.03.2018 09:48:16
0
5
Че е прав, прав е безспорно, ама много станаха специалистите, които казват КАКВО трябва да се направи/и Данчо Цонев и Менда Стоянова, даже и Каракачанов и Ревизоро/, обаче никой не казва КАК и в крайна сметка нищо не се случва. И това не е само с ДДС-то.
2.
МСП
22.03.2018 09:13:51
0
17
Отворко,неотворко,прав е/както обикновено/.Не може само малките и фамилните фирми да обират пишкира ,а големите да си трупат огромните печалби,основно от укрито ДДС,неплатен данък печалба и заплати. В цяла еврома подпомагат микро и малкия бизне,защото до като той е добре,не виси на еврата на държавата. Само в БГ го натискат ,защото смо от него могат да изстискат... Е,ама до кога?? Всеки ден зтварят малки предприятия- магазинчета,работилници,ателиета. И къде после- в бюрото по труда или на Терминал 2. Ай да пораздрусате и големичките,а не мо да се целувате с тях....
1.
А
22.03.2018 08:49:48
7
3
Ямболски отворко.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Нямал и шофьорска книжка Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Пострадалата е в болница с множество травми, а известният рокер отказал да даде кръв за химичен анализ Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права  В момента момчето е при родителите на Пейо Пеев, които не са биологични баба и дядо, каза бившият депутат Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС "Всеки депутат има право да постъпва, както намери за добре", заяви председателят на ГЕРБ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите изразяват одобрението си за служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% не го одобряват Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата На Председателски съвет не се постигнало съгласие за почитане на жертвите Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Зад бившата кандидатка за столичен кмет стоят същите хора, които бяха и зад Елена Йончева – Пеевски и Борисов, каза Калоян Методиев Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Дават ги на калпак и никой не знае дали тези пенсионери, които са на минимална пенсия, нямат други доходи, призна Иванка Шалапатова Водолеят ще надушва парите, а любовта ще вдъхновява Рибите Водолеят ще надушва парите, а любовта ще вдъхновява Рибите Хороскоп за деня – 24 април 2024, сряда
Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори