×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Прецаканият десен маргинал


Прецаканият десен маргинал
Един от транспарантите на първите демократични протести
17 Март 2018, Събота, 19:45 ч.
Автор: Венци МИЦОВ

През 1989 година комунизма у нас пада и Маринчо разбира, че причината за неговия крайно безмислен и изпълнен с неудачия живот е предишният строй

Днешната ми история е за Маринчо!

Маринчо е роден някъде в края на 60-те години на 20 век в центъра на София.
Учил е в техникума "Вилхелм Пик", а после е служил в поделението в "Горна баня" като водач на Т55.

Маринчо има един неуспешен брак и дете, което вижда един път месечно и за което плаща издръжка.

През 1989 година комунизма у нас пада и Маринчо разбира, че причината за неговия крайно безмислен и изпълнен с неудачия живот е предишният строй.

Тогава той пуска брада, слага значка с лъвче и излиза на улицата.

Маринчо присъства на митинга с танковата реплика на Младенов.

После е и на обсадата на бившия партиен дом.

Маринчо е и на Орлов мост, когато сините са събрали хора, запълнили пространството чак до хотел "Плиска".

После, през 1997 година Маринчо е на обсадата на парламента, участва във всички барикади и накрая ликува с новината за оставката на Виденов и правителството на Иван Костов.

След това живота на Маринчо отново зацикля.

Опитва се да прави бизнес, но се проваля.
Опитва да учи, но не му се получава.

Опитва да направи семейство за втори път, но жена му го напуска, наричайки го "загубеняк", а детето от втория му брак вижда отново веднъж месечно.

Маринчо обвинява за всичко комунистите.

И за бизнеса си, и за проваленото си учене и за прецаканото си второ семейство.

Маринчо гледа хората около себе си и започва да развива класическото мислене на прецакания десен маргинал.

Когато някой негов приятел си купи кола, той веднага обяснява покупката с КГБ.

Когато негов бивш съученик защити доцентура, Маринчо веднага намира връзка между научната степен и ЩАЗИ.

Днес нещата са съвсем страшни, защото Маринчо е достигнал до върховната параноя.

Когато види двама млади влюбени, той заявява, че любовта е измислена от Путин, за да отклони вниманието на западните посолства от проблемите у нас.

Когато български творец получи международна награда, Маринчо пуска дълъг пост, в който казва, че това е фейк на пропутинската пропаганда, целящ да отклони вниманието от румънският модел в съдебната система.

Един ден Маринчо ще намери случайно една стара книжка, издадена 1952 година в социалистическа България.

В книжката ще прочете за Станко, който има лош живот и обвинява за това американците.

Ще прочете, че Станко е бил напуснат от жена си и е обвинил за това ЦРУ.

Ще прочете, че когато Станко види двама влюбени да се натискат на пейка, звъни на ДС, за да приберат тези двама проводници на разюздания капиталистически морал.

Маринчо ще прочете тая книжка, но няма да се познае.

И знаете ли защо?

Защото Маринчо ще обвини комунистите за отпечатването на книжката.

И ще е прав.

А големият въпрос към вас, скъпи приятели е дали можем да изградим гражданско общество с Маринчовци?

Прочее, смятам, че за да победи, софийската демократична общност трябва да направи пърформанс, в който да посади теменужки, папрат и чушки Халапеньо във фугите на паветата на Дондуков...

Но това е друга, дълга и сложна тема...

*Коментарът е на Венци МИЦОВ, популярен блогър и политик

В категории: Политика


17
Коментара по темата
17.
Vili
18.03.2018 20:27:11
0
0
Granicata 6te se izprazni niama da ima zaplati za grani4arite I 6te ima rai za migrantite
16.
Кой го е писал това?
18.03.2018 19:03:12
1
3
Този Венци Мицов журналист ли е въобще? Не вижда ли, че нещо не му се получава писането? Мъчи се човекът да каже нещо умно, а не става и не става...
Извод: Флагман сигурно си правят гаргара с него и затова го публикуват!
15.
Градския
18.03.2018 19:02:12
0
1
Вече не е на мода да живееш на село. Трябва да си капиталист и да береш ягоди в Англия и да живееш в каравана.
14.
крушкув
18.03.2018 09:22:50
4
7
Другари, честитя ви в аванс преизбирането на най-великия човек на земята за президент на най-великата страна на земята. Нека в този ден бъдем благосклонни и да оставимвсички лизачи на американски задници да се задавят в собствената си жлъч или да се гръмнат. Аз отивам да празнувам, другари.На красной площади, конечно же.
13.
Ротшилд
18.03.2018 08:59:17
1
7
Демокрацията е едно недоносче на Комунизма!Някой, ако си мисли, че е по-свободен в т. нар. Демокрация жестоко се лъже. Днес с развитието на технолигийте и различните медии хората сме много повече роби и зависими от когато и да било в световната история. Комунизма беше измислен и спонсориран от еврейте и с помощта на САЩ и Германия беше наложен в Русия!
12.
Какво му на обществото?
18.03.2018 08:46:21
4
2
И маринчовци и станковци сме част от това общество - обществото на хората живеещи по голямата част от годината в българия, плащащи данъци в българската казна, гласуващи, спазващи законите, с официален език български, основно православни. Това е обществото ни днес и то съществува. Който не иска се впише обикновенно напуска страната сам.
11.
Петър
18.03.2018 08:23:49
5
1
Хаха, когато нямаш избор правиш неща, които не ти харесват, или дори да не е проводник на "твоята идеология", ако това ще донесе "успех", то ще стане! БСП никога не е била за членството ни в ЕС и НАТО, и публично го заяви, но нямаха избор, или щяха да бъдат избити пред Парламента, което трябва да се случи, ако искаме да не си говорим за минало, а за бъдеще!
10.
*********
18.03.2018 08:10:35
2
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Петър
18.03.2018 07:58:49
5
8
Комунизма е утопия, която може да се наложи, като обществена догма единствено и само, чрез политически репресии! Което и се случи във всички Държави попаднали в тази утопия!
В някои не постигнаха успех още в зародиш или през 1959 г., а Ние сме срам и позор! Толкова ли искаме робство и подчинение?! При това на идеология, в която няма нищо Българско, както се натякваше през въпросния комунизъм! Да виновен, е за всичко, но виновни сме всички, че не се отрекохме от него! Не може комунизма да не "бай тошо", както не може и "бай уй" да е демокрация. Просто и елементарно, но Ние сами си правим живота нещастен, мизерен и изпълнен с робуване и слугиняш!
8.
Анти Иво Инджев
18.03.2018 05:03:18
6
20
Добре де , и аз не харесвам комунизма като цяло . И аз ходих по митингите на СДС , от чиста симпатия ... Не съм членувал никога там. И в БКП не съм членувал. Като ученик , бях единствено член на комсомола . Като ... всички мои връстници ! Висшист съм , имам прекрасна и добре платена работа , автомобил , вила ... Има обаче нещо , което някои хора НЕ разбират :
Навремето слушах радио свободна Европа , и се смеех на глас , четейки недъгавите соц.учебници по Общество и личност , пълни естествено със скапана и смешна пропаганда !
А днес ? Днес гледам основно Руска телевизия и се смея на глас , когато разни инсталирани индивиди във властта , се опитват да ми обясняват ЗАЩО всъщност черното е бяло , а бялото е черно !
И знаете ли какво ? Аз ИЗОБЩО не съм се променил ! Щото и преди и сега си останах СВОБОДЕН !
А хората които ПРЕДИ пишеха смешните соц. учебници си бяха на власт , но бяха БЛИЗАЧИ ! А такива днес са и техните деца ! Разликата е само , че преди ближеха на Изток , а днес - на Запад !!!
7.
до 5
17.03.2018 23:56:33
8
18
80 годишните баби, които копаеха на полето, бяха превити на 3, но живяха до 100. Сегашните баби, които работят на стол в офиса не доживяват и до 80! Бутането в панелки си е една световна тенденция. То и сега е пълно на полето с берачи. Виж в Англия колко българи ходят да берат ягоди сгънати на 3. Така че стига с този комунизъм - вече го няма, нека да видим сега кво е! Сега масово за народа не е по-добре. Улиците са мръсни, бандити и луди навсякъде,,строи се върху плажа и се запушват всички отзад, изхвърля се боклук където им падне, краде се обществения ресурс, и най-лошото е , че нищо не можеш да направиш - можеш само да гледаш и да си мрънкаш под носа, иначе ако им направиш забележка ще те пребият
6.
Хаха
17.03.2018 23:46:16
7
18
Демократите имат интерес да обвиняват за всичко комунистите, обаче не казват кои са те. При правителството на БСП влязохме в ЕС и НАТО. Значи БСП не са комунистите, иначе, защо Запада сключва такъв договор с тях? Сега в парламента е пълно с уж бивши комунистически членове на които западните лидери им галят главиците, прегръщат ги и изказват възхищенията си за тях. Значи и те не са комунисти. Щом комунистите не са от сегашните партии в парламента, тогава къде са? Сигурно от отвъдното мърдат пешките и ни поставят в неудобни позиции? Всяка политическа система иска да отклони вниманието от своите грешки и да създаде несъществуващи духове-врагове, които хората да гонят. Нека хората да прочетат, когато през 89-та пада комунизма, кой е бил врагът на Запада - ИЗВЪНЗЕМНИТЕ!!!! ХА-ХА!!!! Сега постоянно ни натрапват някакви държави и лидери, дори терористи, които реално бяха създадени от Запада и ни се отклонява вниманието с тях. Демокрацията е супер, демократичните лидери са супер, виновни са Осама Бин Ладен, Путин, Ким Чен Ун, Фидел Кастро, Аятолях Хомейни и прочие. В БГ здравеопазването е съсипано от тях, те вдигат банковите лихви, те крадят Евро Фондовете, те оставят инвалиди на улицата, те продават дрога и облъчват с крими и джендър филми. Не разбрах много посланието на статията. Не знам дали искаше да се обвини Маринчо, че е нескопосник, или да се обвини системата, че го кара да гони демони. Реално и в двете е грешката. Много ЗДРАВИ хора чакат на системата да им дава наготово, но това няма как да стане! Обаче, ако системата не помага, няма как честния да успее пред нечестния, или слабия да стане силен. Давам пример с предаването на "Господари на Ефира" , в което двама 30 годишни братя родени инвалиди биват изгонени от квартира, която е собственост на БДЖ. Тези двама братя са абсолютно неспособни да се справят с живота, но системата вместо да им помогне, тя ги тъпче още повече. Познавам пък много хора, които са здрави и прави, но са мързеливи и олиг*френи - на тях 1 милион да им дадеш ще ги профукат. Така че ситуцията е 50/50. Аз съм за социално подпомагане, но само за хора, които наистина не могат да се справят колкото и да се опитват, и за хората, които искат да се развиват и могат да се развият. За жалост сега се помага само на КРИМИ БАНКИ, дават се субсидии само на мързеливи връзкарчета, пълнят се гушата на държавни служителчета-вампири. Грешката е в мисленето на хората, в тяхното бездушие, комплексарщина и нерелиастични очаквания
5.
Aphex
17.03.2018 23:19:14
7
11
Маринка- добре , че социализма ги направи хора! С косми , без косми - селяните имаха имоти . Дойдоха шумкарите и ги откъснаха от земята и селата и ги натикаха в панелки. В края на режима, по ТКЗСТ - тата копаеха бабите превити на 3 за по 80лв , докато нормалните държави развиваха земеделие .
4.
маринка
17.03.2018 22:51:19
7
6
не е трябвало да има социализъм в тази държава и такива като Маринчо да си стоят по селата и да ходят със свинските цървули с космите навън по нивите ,не да плачат кой им бил виновен , 80 % МАЙ СА МАЛКО
3.
Quokka
17.03.2018 22:45:26
7
9
Свобода на словото не означава изливане на душевна повърня. Сценариста на " 50 нюанса освободени" и автора на статията са за психиатър.
2.
да
17.03.2018 22:07:46
7
8
И аз .
1.
ххх
17.03.2018 21:57:54
11
18
Отдавна не бях чел по-тъпа душевна пръдня...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори