×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметове обсъждат революционни промени на заседание на НСОРБ


Кметове обсъждат революционни промени на заседание на НСОРБ
Вицепремиерът Томислав Дончев бе гост на срещата на НСОРБ, до него е земеделският министър Румен Порожанов
01 Март 2018, Четвъртък, 16:41 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Да се промени изчисляването на налога за данък сгради и данък МПС

Защо данъците на новите коли, които са екологични, са далеч по-високи от тези на старите автомобили - замърсители на градската среда. Това е една от темите, които обсъждаха кметовете на 31-ото Общо събрание на Националното сдружение на Общините в Република България.

Форумът се проведе в столицата, а в него участие взеха над 300 делегати. На срещата е присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, министрите на регионалното развитие (Николай Нанков), земеделието (Румен Порожанов) и евродепутатът Андрей Новаков.

Кметове са поставиха въпроса за отваряне на по-широки долни и горни граници на ставките на местните данъци и такси. Желанието на управниците е всяка община, според спецификата на провежданата данъчна политика, да определя размера на налога.

Кметовете визират ставките за данък сгради, както и тези при покупка на жилище или автомобил, които не са целеви и могат да се използват за приоритетни за администрацията дейности.

В момента ограниченията са в границите на 2-5 %, а нашето предложение е от 1 до 5 или 6 %, а защо не да помислим и за райониране на общината – да има разделение на селски, градски зони, периферни и т.нат.”, разясни пред Флагман.бг кметът на Карнобат Георги Димитров, който е в Управителния съвет на НСОРБ.



Ситуацията е изключителна деликатна. Данъчните ставки не трябва да се вдигат рязко, защото събираемостта ще падне, предупреждава Димитров. В същото време трябва да се търси баланс между справедливата данъчна тежест и размера на налога, за да могат кметовете да имат ресурс за инвестиции.

Оттук нататък започва и сериозен дебат за размера на данъка за автомобили, стана ясно на срещата на НСОРБ. В момента най-много плащат новите коли – между 120 и 300 лева, а старите МПС-а, които са най-сериозните замърсители се отчитат към бюджета символично. Искането на кметовете е за драстични промени в това отношение.

В категории: Политика


13
Коментара
Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 0
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 9
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
13
Коментара по темата
13.
Петър
08.03.2018 07:35:52
0
0
Интересни неща обсъждате г-да Кметове!
Защо не обсъждате емиграцията, като постоянна величина в местообитанията, които Управлявате? И да увеличите данъците поетапно, което трябваше да стане още с приемането Ни в ЕС, това няма да повиши събираемостта, няма да спре хората да емигрират, защото Вие политиците, само употребявате, и задлъжнявате!
Мога ли да попитам специално за Община Поморие какви инвестиции, като дълготраен актив от както използваме структурните фондове на ЕС са акумулирани? И нямам предвид проектите на Общината, защото те не са инвестиция, а Решение на "изоставен" проблем, който на всичкото отгоре е "окяпазен" и ще плащаме за некадърните изпълнения!
Може ли да увеличавате данъци е налози, а да намалява население и бизнес среда? Колко време ще е нужно на Народа да осъзнае, че отново е излъган, ограбен и лишен от елементарни условия на живот, или т.н. стандарт?
Може ли да говорим въобще за стандарт, който на 95 % не е променян от 70-те години, ако се не лъжа?!
12.
офф
01.03.2018 21:49:59
0
3
не мога да разбера защо се разсъждава между нова и стара кола. Трябва да се гледа между екологична и замърсяваща. Аз съм на газ и съм с катализатор. Значи трябва да ми е малък данъка, защото опазвам околната среда. А тия общинари ме карат да плащам голям данък, защото ми била мощна колата. Какво общо има мощната кола с екологията, не мога да разбера.
11.
Война и мир
01.03.2018 19:55:32
1
5
Можели Айтоския Кмет - ВАСИЛ ЕДРЕВ ...ДА ОБЯВИ "ВОЙНА НА ИМОТНИТЕ ИЗМАМИ" Или се страхува да не загуби "ВОЙНАТА" ....и възможно ли е да е сключил примирие т.е. да се правят ,но без много много шум да се вдига ....за да има "МИР" в града ...най-добричкият град за ИМОТНИ ИЗМАМИ....добрите стари имотни измами
10.
Xaxa
01.03.2018 19:36:37
1
7
Нека някой не ме разбира погрешно. Аз защитавам старите коли. Целта на политиците е да рекетират бедните, защото новите коли са карани от богаташи, които работят за партиите. Финия прах , който се вдига от асфалта при преминаването на кола е също толкова опасно за здравето!!! Аз съм противник ид*отите да се движат с коли на къси разстояния. В градове като Несебър, Равда, Поморие, Св. Влас, Созопол и прочие малки градови трябва да има синя зона навсякъде, да се плаща такса за паркиране на тротоарите пред къщите им, и да се плаща по-голям данък за градско шофиране. В такива малки градове трябва да се карат колелета и да си ползват автобуси
9.
Хаха
01.03.2018 19:17:51
3
6
Данъците и застраховките на всички коли трябва да се вдигнат, но да поевтинее градския транспорт. Аз съм свидетел колко олигофрени си правят разходки из градовете с коли, вместо пеша или с колело. Нямам нищо против частните коли, но не и наркоманчетата да ги използват да си джиткат, или пък мързеланковците да ходят до кенефа с тях. Колите тровят въздуха не само с изгорели газове, но и като вдигат фин прах от асфалта, който е пълен с какви ли не вредни неща -тук няма значение колко нов е автомобила. Относно сбирката на тия - чеп да зеле не става от тях! Кво умуват , като са пълни ол*гофрени??!! Общинарите трябва да се премахнат!!! Наскоро четох в Бивол статия за Поморие и там пишеше, че общинарите печелили 8 милиона лева от данъци и такси-рекет, а заплатите им били 11 милиона и продавали общинско имущество за да си платят заплатите!!! Дори били теглили 18 милиона кредит за да си покриват личните разходи. Бас хващам, че повечето общини са така и гражданите работят за да хрантутят своите душмани!!! Общините са запушени от феодални бизнесменчета за които работят общинарите , правосъдието и полицията. Аз мога да посоча много такива. От общинските служители няма смисъл, защото те се занимават единствено с усвояване на пари за пътища, ремонти на общински сгради, сметосъбиране, както и да събират данък-рекет! По-добре да махнат данъците и таксите, а инфраструктурата, детски градини и болници да мине в часни лъце, а останалото в държавни ръце! Така ще се спестят няколко милиарда от общински заплати, които ще отидат за социални помощи, здравеопазване, образование. От общински данъци и такси няма смисъл щом от тях се плащат общински заплати, а не отиват за модернизиране на общините
8.
Сотирова
01.03.2018 19:06:29
1
6
Сега като се появят кратери по улиците на най-хубавият град и гордостта на герб тогава ще видите чутовната мисъл и революционните промени!
7.
W
01.03.2018 19:04:49
0
6
Imoti ne ostanaha
6.
R
01.03.2018 18:57:08
0
6
Aми дaйте и зa имотите тогaвa , кaвaли мръсни
5.
//.
01.03.2018 18:56:43
0
6
Виждам цяла зала с гладни вълци ...
4.
О
01.03.2018 18:54:28
1
2
Пий ГАНКА БИЛОБА да съ сетиш ;;;
3.
Я
01.03.2018 18:48:01
1
6
Карам на метан - от ауспуха излиза само водна пара! ЗАЩО МИ СЛАГАТ ДАНЪЦИ?!
2.
От бюрото на Васил Левски и Роберт Лорд
01.03.2018 18:37:00
2
0
Taxation is theft
1.
000
01.03.2018 18:35:20
2
13
Стига лъжи и измислици - имам точно 20 годишна кола със стандартен двигател 1.8 кубатура със катализатор = данък 150 лева !!!! - колкото на един апартамент ?
При това цялата кола за скраб струва 500 лева , а данъка 150 лева- Колко още искате , да ви оставя таратайката пред общината и да ви я подаря ли искате ?
Нямам пари за ново МПС ,мое конституционно право си еда си карам колата, от къде на къде ще ми я взимате ,чрез данъци-
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Бургаският бизнесмен Златко Кънев е натопен от полицай, твърди ключовият свидетел Йордан Стойков от Айтос, заради когото Кънев лежи в затвора 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс Ето кои са те Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Ако решите да си тръгнете, направете го безвъзвратно, веднъж завинаги Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те  Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори