×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Правителството удари рамо на Пеевски за медийната спекулация


Правителството удари рамо на Пеевски за медийната спекулация
Кабинетът създаде работна група, която да направи законодателни промени
28 Февруари 2018, Сряда, 11:05 ч.
Автор: Антония Чорева, снимка: Архив

В 14-дневен срок ще бъде сезирана КЗК, която да прави анализ на медийната среда 

След депутата от ДПС и издател на медиите Телеграф, Монитор и Политика Делян Пеевски и правителството се зае да изяснява собствеността на медиите.

Пеевски внесе законопроект за изменение на Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения.

Законопроектът предвижда да се разкрие крайния собственик на доставчика на съответната медийна услуга и източниците му на финансиране

По действащия закон се изисква всяко печатно издание да съобщи собственика си в началото на всяка календарна година, а информацията се вписва в регистър. Така че законопроектът на Пеевски е насочен основно към сайтовете, които обаче са с неясни собственици.

Днес правителството прие решение, според което се създава работна група, която да изготви промени в действащото законодателство относно собствеността и финансирането на медиите в страната и тяхното разпространение.

Работната група трябва да предложи ясен механизъм за разкриване на крайния собственик на доставчика на съответната медийна услуга и източниците му на финансиране, отговорния държавен орган, който ще прилага механизма, както и размера на санкциите, в случай на неизпълнение на задълженията на адресатите на законопроекта.

Групата трябва да предложи също законово допустим начин за сезиране от компетентен държавен орган на Комисията за защита на конкуренцията и да регламентира задължение на КЗК за периодично изготвяне на секторни анализи на медийния пазар в страната, обхващащи всички медии. В случай, че Комисията установи, че конкуренцията на медийния пазар е ограничена или нарушена, да бъде създаден механизъм за нейното възстановяване.

В работната група по изготвянето на законодателните промени ще бъдат включени министърът на икономиката Емил Караниколов, на финансите Владислав Горанов и на културата Боил Банов и определени от тях експерти.

На работната група се възлага в 14-дневен срок от приемането на това решение обосновано и мотивирано да сезира Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за извършване на секторен анализ на медийния пазар в страната, при който да се изследват неговите характеристики и структура, участниците, степента на пазарна концентрация, динамиката в сектора, нормативната уредба, саморегулациите и да бъдат направени изводи за състоянието на конкурентната среда.

Редакционният екип на Флагман се бори от години всички собственици на медии да излязат наяве, но не за оправдаване на нарочни цели. 

В категории: Политика


Флагман.БГ Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър 16/05/2024, Четвъртък 17:21 0
6
Коментара по темата
6.
хахаха голям СМЯХ ама много ГОЛЯМ
28.02.2018 14:08:40
1
9
БЪРЗО В 14 ДНЕВЕН СРОК ДА СПРЕМ КРАНЧЕТО НА МЕДИИТЕ КОИТО НЕ МОЖЕМ ДА КУПИМ !!!!!!!
5.
хахаха голям СМЯХ ама много ГОЛЯМ
28.02.2018 14:08:40
1
5
БЪРЗО В 14 ДНЕВЕН СРОК ДА СПРЕМ КРАНЧЕТО НА МЕДИИТЕ КОИТО НЕ МОЖЕМ ДА КУПИМ !!!!!!!
4.
до 1 абе сър РОБЪТ
28.02.2018 14:07:52
3
2
ясно е че си ЛОРД щото не си пиеш хапчетата РЕДОВНО.А единствения начин за това е д–р САЯН ДА ТЕ ПРИБЕРЕ //ама как като се криеш зад чужди САМОЛИЧНОСТИ –ХИТРЕЦ НИЕДЕН//
3.
Е
28.02.2018 14:04:30
1
3
Можеше да разискват за липсата на самолети Бургас София.... или за глупавите счупени автобуси без интернет и тоалетни
2.
Р
28.02.2018 14:02:49
7
1
Не смятам че Пути ще си разкрие лесно картите защото той трови чрез политическите партии БСП но най вече чрез енергийните и нефтени компании.
Така че утре ако Лукойл плати и на коя да е медия подкуп от Путлерче, хората ще четат фалшиви новини и дори собственика на медията няма да знае какви глупости четат хората.
Затова много по важно от медията е да има евтини книги, да може хората да четат на Английски и да може да имаме чужденци при нас за да ни информират за света.

Но пак си губим времето.
Истината е че сме некадърни и слаби мислители.
Жените са специално доста непредпреимчиви и разлигавени. Да кажем смачкани.

Досега трябваше всички училища да са частни за да може хората да изучават истински занаяти - тоест технология.

Досега трябваше да привличаме инвестиции а глупавоте паметници като Альошата пречат и плашат.

Досега трябваше да имаме евтини полети и автобуси до целия свят и яхти и параходи и влакове.

А всъщност ние дори не можем да държим тротоарите свободни от коли. Това показва нивото на управлението.
1.
хахаха голям СМЯХ ама много ГОЛЯМ
28.02.2018 14:00:02
0
10
БЪРЗО В 14 ДНЕВЕН СРОК ДА СПРЕМ КРАНЧЕТО НА МЕДИИТЕ КОИТО НЕ МОЖЕМ ДА КУПИМ !!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Елена Параскова във Ф Студио – за цените на недвижимите имоти и тенденциите на пазара Елена Параскова във Ф Студио – за цените на недвижимите имоти и тенденциите на пазара Все по-често се търси ново строителство, в затворени комплекси с паркомясто  Баба си купи масажор и „подаръци“ за 4390 лв. от презентация Баба си купи масажор и „подаръци“ за 4390 лв. от презентация Това ми бяха всичките пари, казва потърпевшата Карнобатски студент спечели титла от Национален шампионат Карнобатски студент спечели титла от Национален шампионат Проблем: Все повече ученици употребяват алкохол Проблем: Все повече ученици употребяват алкохол Специалистите съветват да се потърси навременна помощ Кирил Петков катастрофира с кола на НСО Кирил Петков катастрофира с кола на НСО Не е ранен, но има пострадали от другия автомобил  37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна 37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна Мащабното мероприятие се организира от БКА – ИКО България, с председател световният шампион Шихан Емил Костов Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис В раницата му ченгетата намерили буркан с глави суха зелена тревна маса Каквото е новото нормално: Детето ти да отиде училище преоблечени като котка и да мяукат в час по математика ли? Каквото е новото нормално: Детето ти да отиде училище преоблечени като котка и да мяукат в час по математика ли? Това, разбира се е голям купон, а и учителката е притисната от новите морални норми и няма да може да го изхвърли от стаята за да не бъде дадена под съд за дискриминация Скандални разкрития за федерацията по вдигане на тежести, парите отишли за екскурзии в Куба и Швейцария Скандални разкрития за федерацията по вдигане на тежести, парите отишли за екскурзии в Куба и Швейцария Извършени били много сериозни нарушения, което е причина за спряното финансиране от страна на Министерството на младежта и спорта към нея Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Церемонията, с която ще бъде отбелязано началото на летния сезон у нас, ще започне в 18 ч., пред портите на Старинен град Несебър
Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори