×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Държавата да си свърши работата и да извади от сивия сектор апартхотелите


Държавата да си свърши работата и да извади от сивия сектор апартхотелите
Да се регламентира час по-скоро проблема с апартхотелите, които съсипват пазара, настоява Веселин Налбантов
15 Февруари 2018, Петък, 00:01 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, Снимка: Архив Флагман.БГ

Те подбиват пазара, предлагайки цени под себестойността им, свалят като цяло нивото на българския туризъм



Веселин Налбантов безспорно е един от експертите в сферата на туризма, човек, добре познаващ проблемите на сектора. Потърсихме го в напечен момент за бизнеса - предсезонното набиране на работници и подготовката за летния сезон. За Слънчев бряг, Свети Влас, Равда и Несебър са необходими около 15 хил.работници, а качествени кадри трудно могат да се намерят. Нужно е вдигане на заплатите, а такова не може да се случи заради нелоялната конкуренция и подбиването на цените от хилядите нелегални апартаменти, които се отдават в курортите. 

- Г-н Налбантов,  очертава се сериозна липса на кадри в туризма за Лято 2018. Как ще се отрази този проблем на сектора?

- Да, липса на кадри има в цялата страна, не само в туризма. Това е елементарно и не искам сега всички да кажат: „Ето, те от туризма пак ревнаха за кадри“. Не, ние ще се справим за поредна година, но проблемът е, че липсва визия за сектора. Политиката по образоване на кадрите е сбъркана. Младите хора бягат. Една част от тях изчезват от държавата и от туризма, други просто са мързеливи. Ние сме донори на нашите колеги от Европейския съюз, а там обучения няма – взимат куцо и сакато и го назначават на всякакви длъжности. Ние тук ги обучаваме като готвачи, сервитьори и т.н., а след това те заминават в Европа. Естествено там заплатите са по-големи, това е всеизвестно. Но не сме виновни ние. Миналата година увеличихме с до 30% заплатите на всички неквалифицирани кадри.

- Това отрази ли се по положителен начин?

- Не и не може да се отрази. Има недостиг на кадри в цяла Европа – в Испания, в Гърция... само в Турция сякаш се справят, защото там ги карат на конвейер. Държавата субсидира туризма и отделя огромно внивание на специализираните учебни заведения. Подчертавам – ние не плачем за субсидиране от държавата – тя направи много миналата година за внос на кадри. Това ни беше много ценно, защото млади хора бягат извън България. В тази връзка – миналата година посетих прехвалената Гърция. Нито е по-евтино, нито е по-хубаво. Но имат спокойствие. Можеш да си оставиш колата някъде и никой няма да ти я пипне. Можеш да се разхождаш без никой да ти досажда. Можеш да отидеш на плажа и да не плащаш допълнителни такси за чадър или шезлонг. Хората не са намръщени.

- Възможно ли е в България да се реализира нещо подобно? Ако се вдигнат заплатите на европейско ниво?

- Първо държавата, като регулаторен орган, трябва да си свърши добре работата и да постави всички да работят в равнопоставени условия. Например т.нар. апартхотели. Напълни се с такива обекти, които не съм ги пуснал аз, а държавата. Апартхотелите предлагат услуги под себестойност – руснаците и англичани, които са закупили апартаменти там са туроператори. Те си отдават апартаментите в Москва и Лондон и извършват туристическа дейност при нас. Дейност, от която държавата няма никаква облага, а в същото време ние си плащаме всички данъци и осигуровки и се опитваме да сме конкурентни на една нелоялна конкуренция. Заради това казвам, че държавата трябва да си събере вересиите – да влезе и да ги обложи. Наскоро започна да се тиражира една друга идея - да се въведат минимални цени. Много от колегите не разбраха за какво иде реч, а то е просто: Не може да предлага услуга под себестойност. Под 35-40 евро не може да се предлага ол инклузив. А т.нар. апартхотели предлагат на 10 евро! Ето там е нелоялната, лошата, криминалната, сива конкуренция. Това не е някаква наша измишльотина. За да имаш привилегиите да живееш в Париж, плащаш по-високи данъци. Да имаш привилегията да притежаваш апартамент в курортния Слънчев  бряг, трябва да си платиш и да не подбиваш пазара на коректните хотелиери. Заради този вид нелегални тур агенции няма да можем да вдигнем цените, защото те предлагат хиляди апартхотели на изключително ниски цени. В целия европейски свят, дори в най-скапаните и мизерни хотелчета, под 50 евро за настаняване със закуска няма да видите.

- От миналата година се наблюдава една тенденцията – през летния сезон се наемат все повече чужденци. Това решава ли проблема?

- То ще го реши, но ние вече закъсняваме. Бюрократите ни продължават да правят спънки. Хората идват от места с военна и политическа несигурност и младите искат да излязат от държавите си. Тези хора идва при нас, защото тук е по-свободно. Но ние трябва да се обърнем към тях, а не го правим. Наемаме ги за по 3 месеца, а това е крайно недостатъчно. Първо – те са необучени кадри. Ние можем да ги обучим, но ако са тук поне за 6 месеца, за този период ще ги подготвим и ще може да разчитаме на тях на 100 %, но държава не го разрешава. От друга страна трудно може да разчитаме на студентите, защото от години те отиват на бригади в чужбина, а и държавата не направи нищо, за да ги мотивира да останат. Още Миглена Кунева, като беше министър, съкрати паралелките за туризъм в учебните заведения и още оттогава има липса. Не е вярно, че хората не искат да работят в туризма. Това е една привлекателна професия, също като всички останали професии, която става все по-важна за Брутния вътрешен продукт.

- Какви са прогнозите ви за предстоящия летен сезон?

- Ако не се случат някакви неприятни ситуации в следващите месеци прогнозите са, че тук ще дойдат малко повече туристи от миналата година. Завишението ще е леко, но все пак то няма да е навсякъде. Докато ние се хвалим на първа линия, че имаме ръст на посещаемостта, то в някои от дестинациите по южното Черноморие хората се оплакваха още от юли месец. Все пак се случиха доста положителни неща последните години и се работи в положителна насока. Проблемът обаче с двувластието на частното предприятие „Слънчев бряг“ АД остава. Има сега една тенденция това да се промени и ако това стане – курортът да премине под единно управление, то мисля, че това ще е много положително за туризма. Добре е и, че пътят към Слънчев брях се разширява, това ще помогне много. Тези неща се „дъвчат“ от 15 години, но все пак – по-добре късно, отколкото никога.

В категории: Бургас , Несебър


37
Коментара по темата
37.
до з5 ти олигофрен ЛИ СИ????????????????
18.02.2018 21:28:34
0
0
АЗ ОСВЕН ВСИЧКИ ПОСОЧЕНИ ПЛАЩАНИЯ ПЛАЩАМ И ДАНЪК КЪМ НАП ЗА НАЕМА КОЙТО СЪМ ПОЛУЧИЛ–А ВИЕ НЕ ГО ПЛАЩАТЕ БЕ ИЗМАМНИЦИ
36.
до з5 ти олигофрен ЛИ СИ????????????????
18.02.2018 21:28:34
0
0
АЗ ОСВЕН ВСИЧКИ ПОСОЧЕНИ ПЛАЩАНИЯ ПЛАЩАМ И ДАНЪК КЪМ НАП ЗА НАЕМА КОЙТО СЪМ ПОЛУЧИЛ–А ВИЕ НЕ ГО ПЛАЩАТЕ БЕ ИЗМАМНИЦИ
35.
Апарт собственик
18.02.2018 18:57:10
0
0
Собствениците плащат всяка година данък сгради и такса смет. Плащат и годишна такса поддръжка с която комплексите се поддържат в добър вид- парк, басейн, охрана, рецепция. Плащат ток и вода. Всичко това се приспада от наемите и не печелят чак толкова. А повечето се ползват от семейството и няма плащане. А разходите си вървят. Не им завиждайте.
34.
ХАХАХАХАХХАХАХА
18.02.2018 17:02:13
0
1
ЗА ТОЗИ ДОНОСНИК КАТО ЗА УМРЯЛ ИЛИ ДОБРО ПИШЕТЕ ИЛИ ТРИЯТ КОМЕНТАРИТЕ
33.
*********
17.02.2018 17:43:36
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
32.
до 30 тони ХИТРЕЦА
17.02.2018 10:09:48
0
0
С ДВЕ ДУМИ НЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ НАРАВНО С МЕН –КОГАТО СИ ДАВАМ АПАРТАМЕНТА ЛЯТНО ВРЕМЕ АЗ ПЛАЩАМ ДАНЪК А ТЕ НЕ.ТИ ОЛИГОФРЕН ЛИ СИ??????????
31.
до 30 тони ХИТРЕЦА
17.02.2018 10:09:48
0
0
С ДВЕ ДУМИ НЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ НАРАВНО С МЕН –КОГАТО СИ ДАВАМ АПАРТАМЕНТА ЛЯТНО ВРЕМЕ АЗ ПЛАЩАМ ДАНЪК А ТЕ НЕ.ТИ ОЛИГОФРЕН ЛИ СИ??????????
30.
Тони
17.02.2018 06:41:05
2
3
Държавата има полза от апарт хотелите. Тези руснаци и англичани, като дойдат на почивка, едва ли идват с щайгите с домати и буиркани с манджа, както правят нашенци в Гърция. През лятото моловете по морето си правят оборота благодарение на руснаците.
На мутро хотелиерите тези въобще не са му конкуренти.
29.
Do 28
16.02.2018 16:05:08
0
4
Всички КРАДЦИ на БГто и мутресите им живуркат вьв ЛУКСОЗНИ жили за по 2-3 милиона ЕВРА в раиона БАРЦЕЛОНА;Цеци Красимирова/метреса на бг мутри-щатна ДАНС информаторка/; Маргините -СИК аджиия ; Жената на Домусчиев-рускиня по народност; Банкерката от ПИБ Мая- Любовница на ББ;Румен Петков -екс МВР министьр сьщо свьрзан с групировките
28.
кой
16.02.2018 15:40:23
1
8
Младите бягат-защо?Какво им предлагат-три месеца работа и минимална заплата.Учил в областта на туризма,владее езици и какво...В същото време много позиции целогодишно се заемат от пенсионери.Да,имат опит,но кога ще се учат младите?
27.
*********
16.02.2018 13:58:33
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
26.
*********
16.02.2018 13:27:53
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
25.
ММ
16.02.2018 13:18:29
0
8
Какви служители търсите като им плащате мизерни пари за много работа и в повечето случай дълги часове. Да не говорим, че в Слънчев бряг едно 60% от персонала по хотели, магазини и т.н. работят без договор за да не плащат осигуровки началнците. А пък за цените на хотелите... вие нормални ли сте? За тази наркоманска дупка Слънчев бряг са високи цени, всичко бетонирано, хотел до хотел, висока престъпност... какво и 20 лева са много за стая.
24.
Сульо
16.02.2018 13:15:59
1
6
Ибрикчиите на Валери Симеонов !
23.
Хейтър
16.02.2018 13:13:45
0
6
Цензурирате всичко , което не ви харесва !
22.
Д. Атанасов
16.02.2018 13:11:18
1
10
Г-н Налбантов, хотелите са ви леш, обслужването ви е леш, персоналът ви е леш, туристическият продукт ви е леш, алчността ви е леш - никой друг не ви е виновен. И докато си душите кирливите ризи и демонстрирате тотално незнание как се прави туризъм, ние ще предпочитаме Гърция и Турция, където за малко пари те носят на ръце.
21.
Мако даков
16.02.2018 13:07:11
0
8
Този, ти още малко и ще поискаш, да ни забранят да посрещаме децата си и приятелите си в своите апартаменти, та да се принудят да отсядат във вмирисаните ви кръчми и хотели!
Аре бегай...
20.
Do 8
16.02.2018 13:02:39
0
7
Минимална заплата на КАМИРИЕРКА в Италианскиа курорт Лидо ди Джезало /Венеция/ 1380 Е=2700 ЛВ.Лидо ди Джезало 14 КИЛОМЕТРА ПЯСЬЧНА ШИРОКА ИВИЦА на 6-10км от ВЕНЕЦИЯ хотели 99.9% на 3етажа само 1-2 хотела са на 10 етажа /и те са на Берлускони/.Туристи-БОГАТИ АВСРИИЦИ и Германци цени на хотелите като на Сльнчка
19.
до вицепремиера В.Симеонов
16.02.2018 11:17:18
2
5
Ние гражданите на България очакваме да накарате НЕДОБРОСЪВЕСТНИТЕ//тези които не плащат данъци/ собственици на апартхотели да не ощетяват нас изрядните данъкоплатци
18.
до вицепремиера В.Симеонов
16.02.2018 11:17:18
2
2
Ние гражданите на България очакваме да накарате НЕДОБРОСЪВЕСТНИТЕ//тези които не плащат данъци/ собственици на апартхотели да не ощетяват нас изрядните данъкоплатци
17.
до 8 саша РУСНАКА
16.02.2018 11:01:16
5
5
АПАРТ ХОТЕЛИТЕ СЕ ВОДЯТ КАТО ЖИЛИЩЕ И ОТ РУСИЯ ИЗПРАЩАТ "РОДНИНИ"ИЛИ"ПРИЯТЕЛИ" НА СОБСТВЕНИКА –В СЛУЧАЯ ТЕ УЖ НЕ МУ ЗАПЛАЩАТ А НА БАРТЕР //ПАРИТЕ ОСТАВАТ В РУСИЯ//И СОБСТВЕНИКА НЕ ЗАПЛАЩАТ ДАНЪЦИ ВЪРХУ НАЕМА КЪМ НАП И ТОВА АКО НЕ Е ИЗМАМА!!!!!!
16.
до 8 саша РУСНАКА
16.02.2018 11:01:16
4
4
АПАРТ ХОТЕЛИТЕ СЕ ВОДЯТ КАТО ЖИЛИЩЕ И ОТ РУСИЯ ИЗПРАЩАТ "РОДНИНИ"ИЛИ"ПРИЯТЕЛИ" НА СОБСТВЕНИКА –В СЛУЧАЯ ТЕ УЖ НЕ МУ ЗАПЛАЩАТ А НА БАРТЕР //ПАРИТЕ ОСТАВАТ В РУСИЯ//И СОБСТВЕНИКА НЕ ЗАПЛАЩАТ ДАНЪЦИ ВЪРХУ НАЕМА КЪМ НАП И ТОВА АКО НЕ Е ИЗМАМА!!!!!!
15.
до 9 РУСНАКА ИЗМАМНИК
16.02.2018 10:50:07
4
4
АПАРТ ХОТЕЛИТЕ СА НА РУСНАЦИ КОИТО НЕ ПЛАЩАТ НИЩО НА БЪЛГАРИЯ КАТО ДАНЪКОПЛАТЦИ САМО СМУЧАТ ДО СОЗОПОЛ ИМА ЦЯЛ РУСКИ КОМПЛЕКС АЛО ПОДЛОГИТЕ ОТ ГЕРБ КОГА ЩЕ ЗАПЛАЩАТ ДАНЪЦИ КАТО БЪЛГАРИТЕ
14.
до 9 РУСНАКА ИЗМАМНИК
16.02.2018 10:50:07
4
4
АПАРТ ХОТЕЛИТЕ СА НА РУСНАЦИ КОИТО НЕ ПЛАЩАТ НИЩО НА БЪЛГАРИЯ КАТО ДАНЪКОПЛАТЦИ САМО СМУЧАТ ДО СОЗОПОЛ ИМА ЦЯЛ РУСКИ КОМПЛЕКС АЛО ПОДЛОГИТЕ ОТ ГЕРБ КОГА ЩЕ ЗАПЛАЩАТ ДАНЪЦИ КАТО БЪЛГАРИТЕ
13.
Турист
16.02.2018 10:39:09
0
0
Какво общо има статията с Дияна Колчева, като нищо не се споменава за нея? Хайде без неадекватни коментари. Градивно е написаното от номер 2, 8, 9 и 10. Хайде по-сериозно на по някакъв начин афектираните от други ситуации или каквото и било там. Не пишете, колкото да не заспите.
12.
Turist
16.02.2018 09:29:57
0
9
Спрете да триете неудобните коментари!!!!!!!
11.
*********
16.02.2018 09:27:20
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
10.
Георги
16.02.2018 09:17:13
1
16
С удоволствие бих дошъл на почивка в Слънчев бряг,ако комплекса имаше визията от преди 30г. С това презастрояване и алчността,която е завладяла всички, няма как да стане вече.Дано будалите не свършат скоро,че ще се продават хотели за жълти стотинки.
9.
Aphex
16.02.2018 09:08:06
1
18
Гн Налбантов не е разбрал един прост принцип -продава се дестинация, не хотел. След като всичко е осрано, бетонирано и прашясало няма как да продаваш скъпо ако ще и хотела да ти е златен. Апартхотелите не са ви проблем- вашите хотели се пълнят от туроператори на друг принцип . Хората наемащи апартаменти не биха дошли при вас защото ще им е скъпо за такава дестинация .
8.
Stoyan
16.02.2018 09:01:59
0
24
АПАРТ ХОТЕЛИ ИМА В ЦЯЛ СВЯТ!!!!! КОЙТО Е ХОДИЛ В ИТАЛИЯ И ИСПАНИЯ ЗНАЕ НА КАКВО НИВО СА, КАК СЕ РЕЗЕРВИРАТ И КАКВО Е ОБСЛУЖВАНЕТО! НЕ Е СЕ ЧУЛО ОБАЧЕ НЯКОЙ ХОТЕЛИЕР ДА РЕВЕ ЧЕ ПОДБИВАЛИ ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАЯЗАР! ЗАЩО ЛИ? АМИ ЗАЩОТО КОЙТО ИСКА ЗАКУСКА И ВЕЕРЯ ДА МУ СЕРВИРАТ, ДА МУ СМЕНЯТ СПАЛНОТО БЕЛЬО ОТИВА НА ХОТЕЛ! И СИ ПЛАЩАС УДОВОЛСТВИЕ, ЗАЩОТО ОБСЛЛУЖВАНЕТО Е НА НИВО! КОЙТО ИСКА САМОСТОЯТЕЛНОСТ ОТИВА В АПАРТХОТЕЛ! ГОСПОДИНА ДА КАЖЕ КОЛКО Е СРЕДНАТА ЗАПЛАТА НА КАМЕРИЕРКА В СЕКТОРА И КАКВИ СА ПЕЧАЛБИТЕ НА ЕДИН ХОТЕЛИЕР????? ВИЕ ИЛИ ВАШИЯ ПРИЯТЕЛ ХОТЕ;ИЕР КУПИХТЕ ЛИ СИ ВЕЧЕ ПОСЛЕДНИТЕ МОДЕЛИ МЕРЦЕДЕС? БАЛКАНСКИЯ БИЗНЕСМЕН НЕ СЕ НАУЧИ НА РАЦИОНАЛНОСТ И ЧЕ КОГАТО ПЕЧЕЛИ ТРЯВА ДА ВЛАГА В БИЗНЕСА И В КАДРИТЕ! МОТИВАЦИЯ, ОБУЧЕНИЕ, ИНОВАЦИИ И АНАЛИЗ! ТОВА СА КЛЮЧОВИТЕ ЕЛЕМЕНТИ ЗА ЕДИН БИЗНЕС! НО КАКЪВ АНАЛИЗ ОТ ХОРА, ЗАВЪРШИЛИ ЕДВА СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ИЛИ СПОРТНОУЧИЛИЩЕ>>>>>>
7.
16.02.2018 08:37:27
2
4
до курортист:с две ръце ти подкрепям мнението.По точно и ясно не може дa се кaже.
6.
*********
16.02.2018 08:35:29
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
5.
*********
16.02.2018 08:34:01
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
*********
16.02.2018 08:26:28
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
*********
16.02.2018 08:13:34
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
гражданин
16.02.2018 08:10:46
2
15
Мизерно заплащане и работа без пари искат,но няма.Като застроиха Слънчака не мислиха.Късно е вече всичко е бетон конкуренция голяма.Като няма може и за 5лв да са съгласни или събаряне на хотелите.
Собствениците да вземат своето семейство жена,деца,внуци да си работят хотелите.
1.
*********
16.02.2018 08:08:37
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас да вземе апетитния терен в Морската градина под наем за 10 години Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Преобразяваме гарсониерата с 35 000 лв.
Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори