×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Таксиджията, превозил атентатора от Равда до летище "Сарафово", разкри: Пазареше се за цената, ровеше си в раницата


Таксиджията, превозил атентатора от Равда до летище "Сарафово", разкри: Пазареше се за цената, ровеше си в раницата
Шофьорите Йонко Тодоров (горе вдясно) и Николай Каменски (до него) разговаряли с атентатора минути преди взрива
06 Февруари 2018, Вторник, 10:44 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

След като се активирал антирадар в колата, бомбаджията попитал - това не е ли забранено в България


Двама таксиметрови шофьори са може би последните лица, разговаряли с човека, взривил автобуса с израелски туристи на летището край Сарафово през 2012 г.

Днес те бяха разпитани в Специализирания съд в София. Николай Каменски и Йонко Тодоров работели като шофьори на таксита в Равда през лятото на 2012 г.

Лицето с шапка, перука и очила, което е поставило бомбата в автобуса, се появило в селцето около час преди атентата – между 16,30 и 17,00 ч. То поискало да наеме таксито на Николай Каменски. Той обаче му казал, че си има ред. Понеже таксито на Каменски било наредено второ, той посочил на чужденеца първия автомобил. Той бил управляван от Йонко Тодоров.

Самият Тодоров разказа пред съда какво се е случило. Припомняме, че по данни на прокуратурата атентаторът е бил роденият през 1989 г. Мохамад Хасан Ел Хюсеини – ливанец с френско гражданство.

Мохамад говорел на развален английски, разказаха свидетелите.

Според Николай Каменски той дошъл откъм Несебър.

Впоследствие попитал Йонко Тодоров колко ще му струва пътят до летището. Разбрали се за цената.

„Опита да се пазари”, спомни си обаче шофьорът. Той го описа точно както е познат от кадрите, които станаха известни – с шапка, очила и къдрава коса, която впоследствие разбрал, че е била перука.

Младежът носел раница и чантичка отпред и бил облечен с фланелка с къс ръкав и шорти.


По пътя преди Ахелой имало радар – той активирал антирадара, който таксиметровият шофьор имал в колата си.
Атентаторът попитал какво е това. След като Йонко му казал, че е антирадар, чужденецът се заинтересувал дали използването му не е забранено. Шофьорът му обяснил, че в България антирадарите са разрешени.

„Нещо ровеше в раницата”, спомни си Йонко Тодоров. Мохамад обаче не бил нервен.
Йонко попитал чужденеца дали ще пътува.
УСА (USA – б.а.) май каза, че е. Сега си го спомням, каза пред съда таксиметровият шофьор.
Атентаторът излязъл от задна дясна врата пред терминала „заминаващи”. Платил 50 лева и си казали довиждане.


Лицето му имаше портокалова кожа, като на пъпки. Беше светло лице, не като моето - тъмно”, каза още Йонко Тодоров пред съда.
Впоследствие на телевизора го разпознах, заяви още таксиметровият шофьор.

Любопитен момент е, че веднага след като спрели на летището, друг човек поискал да ползва таксито на Йонко. Попитал дали може да го закара до някакво село, което шофьорът не бил чувал. Йонко му отговорил, че няма право да взима пътници от летището и го отпратил на стоянката за таксита. 

Припомняме, че подсъдими по делото са Мелиад Фарах и Хасан Ел Хадж Хасан. 

Лицето, което се е возило в таксито и е поставило бомбата, е сред загиналите. От прокуратурата твърдят, че Фарах и Хасан са ръководели операцията. Двамата все още се издирват. 

На делото във вторник бяха разпитани още няколко свидетели. Всички отказаха да говорят пред медиите, след като дадоха показания пред съда.  


Какво написаха медиите в Израел за тезата на българската прокуратура и за липсващата връзка с групировката Хизбула - ВИЖ ТУК




В категории: Темида , Несебър


Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
12
Коментара по темата
12.
E
06.02.2018 18:51:12
0
1
Ако имаше Uber мисля нямаше да може да влезе в системата. Време е бургаските таксита да взаимстват системата на Uber за данни
11.
Бакшиша
06.02.2018 17:33:11
2
2
Ако знаех нямаше да му взема 50 лв. за 6 километра,а поне 100.
10.
Той
06.02.2018 16:52:48
0
0
Хей такседжии престигнал би 1 час преди атентата царвули до колкото си спомням шофиора и кондуктора на мини бус несебър бая писаха горките те че два дена преди атентата са го докарали до равда.
9.
33
06.02.2018 16:31:01
1
3
Ако ти е скучно и си в такси, само кажи :"Ебахти държавата"
8.
restodeliver
06.02.2018 14:41:42
1
5
Не съм спец,чак ме е срам да се обаждам,ама много действия на мулето говорят,че не е планирал да мре.Дано поне 100 години да нямаме подобно нещо.Срещу тая зараза не трябва да се жалят средства и в зародиш трябва да се действа с: Айде момчета,черта кой откъдето е,не ни ебе кюрди,ливанци испанци ли сте.Шут в гъза и поздрави на майките.През кора ни е кой как и какво ви прави,тука е вкъщи-стоите си на гъзовете или - черта!
7.
цгймгйчтйлънэфтйжвйлнэ
06.02.2018 13:53:56
0
2
P.S. ГЛЕДАЙТЕ ПРЕДАВАНЕТО ....СКРИТАТА ИСТИНА. ...ПО Y TYBE. ...АКО ВЕЧЕ НЕ СА ГО ИСТРИЛИ. ...
6.
ъгмймгймгйгмймгйм м
06.02.2018 13:49:42
1
6
ИДВАШЕ ОТ НЕСЕБЪР. ....АЗ БИХ КАЗАЛ ....ОТ СЛЪНЧЕВ БРЯГ. .....ТАМ ХОДЯТ ГОЛЕМИ ГРУПИ ....ЕВРЕИ ПО КАЗИНАТА. .....СЛУЧАЙНО МОЖЕ ДА Е БИЛ. ...СРЕД ...ТЯХ. .... АПРОПО НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ ОБЯСНИ ...КАК САМО 30 МИНУТИ ...СЛЕД АТЕНТАТА. ...НА МЯСТО ДА ПРИБИРА ...ТРУПОВЕ И РАНЕНИ. ...СЕ Е ПОЯВИЛО ...СПЕЦИАЛНО ПОДРАЗДЕЛЕНИЕ НА ИЗРАЕЛСКАТА АРМИЯ ОТ 15 ЧОВЕКА МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ С УНИФОРМИ И УРЕДИ , ПРИБРАЛИ СА ЖИВИ И УМРЕЛИ И ВСИЧКИ УЛИКИ , ЗАБРАНИЛИ СА ВСЯКВИ БЪЛГАРЧЕТА ДА СЕ ПРИБЛИЖАВАТ ...И СА ИСЧЕЗНАЛИ В НЕИЗВЕСТНА ПОСОКА. ....А ОТ ИЗРАЕЛ И ДО ДНЕС НЕ ПРАЩАТ У НАС ЕВРЕИТЕ ...СВИДЕТЕЛИ. ....
5.
Bingo
06.02.2018 13:48:24
1
7
Щом се е пазарил значи е чифут, с каква Хизбула ни занимават евреите.
4.
DJARO
06.02.2018 13:47:28
0
3
Do 2-Stan taka e...ama nego sa go VZRIILI qvno tezi koito posle pokazaha...bez toi da e znael...moje bi e trqbvalo SAMO DA OSTAVI RANIZATA v AVTOBUSA s bombata...ne e kato pri Rosen Angelov ot Novi Iskar....da se SAMOUBIE6 s zaglu6itel....hahaha...da te tursqt NAVSQKADE a ti da gleda6 detsko porno..i da gi 4aka6...
3.
Васил Левски говори
06.02.2018 13:41:21
2
1
Затова ви казвам нещо което вие не разбирате —- винаги подържайте Израел във войната с ливанци и палестинци. Израел е най близо до нас християните и те харесват Българите. Израел подобно на нас се е бил векове със ислямистите. Нашите братя по интерес са Щатите и Израел а не Русия и Палестина.

Русия е сложен случай. Няма такава държава. Това са българи които трепят българи и взимат името руси въпреки че в момента само 30% от тях са бели хора другите са ислямисти и китайци. Русия е боклук империя. Нищо не произвежда освен война и мизерия. Единствено я държи това че краде територия от съседите си (например атакува и уби Волга България и Българския Крим) и от време на време може да произведе нещо авторитарно като за война — фабрика или Ракети.

Трябва да сме много вниманетелни и твърди с Русия.
2.
Stan
06.02.2018 13:39:37
0
12
Кой атентатор би се пазарил за цената на таксито като знае ,че ще умре малко по-късно?!
1.
гмймгймгйлгйлгйлгймг мг
06.02.2018 13:34:11
1
7
ОПИСАНИЕТО ОТГОВАРЯ НА ЧИФУТ. ...АГЕНТ НА МОСАД. ....МЕЖДУВПРОЧЕМ ....СЪЩИЯ ОБРАЗ СЕ ПОЯВИ НА СНИМКИТЕ ОТ ЛЕТИЩЕТО В БАНКОК ТАЙЛАНД КЪДЕТО СЪЩО ИМАШЕ БОМБЕН АТЕНТАТ. ....ЯВНО ...ЧОВЕКА Е БЕСМЪРТЕН. ..ТАКИВА СА ОТ .....МОСАД. ..
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Според непотвърдена информация в джипа са превозвани мигранти Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици
Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори