×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

На живо във Флагман.бг! Прокуратурата с извънредна пресконференция за убийството в Айтос


На живо във Флагман.бг! Прокуратурата с извънредна пресконференция за убийството в Айтос
Прокуратура и полиция дават пресконференция, за да разкрият детайли по жестокото убийство
Тема в развитие
виж още
скрий
05 Февруари 2018, Понеделник, 11:07 ч.
Автор: Флагман.бг

Най-вероятно вече има задържан извършител на жестокото убийство

Апелативна прокуратура Бургас дава извънредна пресконференция за убийството на 71-годишния Асен от Айтос. Флагман.бг съобщи пръв за случая още в петък следобед (ВИЖТЕ ТУК).

Както тогава писахме Асен Пуров бе открит мъртъв около 15:30 часа в къщата си на ул."Алеко Константинов". Според наша информация айтозлията е измъчван, главата му е удряна многократно в стената, а накрая е оставен да агонизира.

Малко по-късно от ОД на МВР в Бургас потвърдиха за случая, но отказаха да разкрият повече подробности.

Най-вероятно вече има задържан извършител на жестокото убийство. Поне такава е практиката на прокуратура и полиция - да свикват брифинг, когато имат арестувани и обвинени. 

Допълнителна информация ще дадат днес и.ф.окръжен прокурор на Бургас Красимира Кателиева и директорът на ОД на МВР старши комисар Калоян Калоянов.



В категории: Айтос


9
Коментара
Защо се гаврят с тази тв легенда
Защо се гаврят с тази тв легенда 25/04/2024, Четвъртък 12:39 1
9
Коментара по темата
9.
СПЕЦИАЛИСТЪТ
20.02.2018 15:50:22
1
1
Изгорях с един НЕЗАКОНЕН ЕТАЖ ОТ КЪЩА В АЙТОС и СЪМ СЕ ЗАРЕКЪЛ ПОВЕЧЕ ДА НЕ ВЯРВАМ НА нотариус БИСЕР ДЕМИРЕВ 324 АЙТОС
8.
до ДАНС
18.02.2018 09:25:54
1
1
Служители от Община Айтос
РЕКЕТИРАТ КРАЖДАНИ като....

НАРОЧНО УКРИВАТ СТРОИТЕЛНАТА ДОКУМЕНТАЦИЯ ЗА НАСЛЕДСТВЕНИ ИМОТИ ...И ЛЪЖАТ ,ЧЕ Е ИЗГОРЯЛА В ПОЖАР....
САМО ЗАЩОТО НЕ ИМ СЕ ПРЕДЛАГА ЩЕДРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ЗА УСЛУГАТА!!!
7.
Karafezlieva
09.02.2018 09:23:12
2
2
Демирев пак ли ти бе?
Кога ще спреш да се занимаваш с "ДАЛАВЕРИ"?
Докога прокуратурата все тебе ще "ПРИКРИВА"
Срам нямаш ли...В тази нечовешка финансова криза да помагаш на Сийка ТЕНЕВА да придобива НЕЗАКОННО ЧУЖДИ НАСЛЕДСТВЕНИ ИМОТИ С ФАЛШИВА ЛИЧНА КАРТА НА ЕДНА БЕДНА И ИЗСТРАДАЛА ЖЕНА?
6.
"Амсълак БУЛГАР от Айтос"
08.02.2018 21:16:42
2
2
Не допускайте да ви заблудят и измамят при нотариус Бисер ДЕМИРЕВ

СЛЕД ТОВА ЦЯЛА "ГВАРДИЯ" ОТ ДОБРЕ ОБУЧЕНИ ПРОКУРОРИ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ВИ ЛЪЖАТ И ЗАБЛУЖДАВАТ ОТНОВО....И ОТНОВО....И ОТНОВО ДОКАТО НЕ ВИ ПИСТНЕ ДА ВИ ЛЪЖАТ НАВСЯКЪДЕ В "НЕРАБОТЕЩИТЕ ИНСТИТУЦИЙ"
5.
до Старши Комисар КАЛОЯН КАЛОЯНОВ
06.02.2018 18:51:02
3
3
Трябва ли ,само защото сержант Янко ТОДОРОВ от РУ -Айтос което е подразделение на ОД на МВР Бургас е дългогодишен служител в МВР ,тъщата му СИЙКА ВЪЛКОВА ТЕНЕВА да е най-добрата ИМОТНА ИЗМАМНИЧКА в АЙТОС.....НА КОЯТО ПОЛИЦИЯТА + ПРОКУРАТУРАТА НЕ МОГАТ ДА РАЗКРИЯТ НИТО ЕДНА НЕЙНА ИМОТНА ИЗМАМА?

МОЛЯ ,ЗА ВАШАТА НАВРЕМЕННА НАМЕСА ,ПРЕДИ ДА Е СТАНАЛО МНОГО КЪСТНО И ДА ИМА ФАТАЛЕН КРАЙ ЗА НЯКОЙ ХОРА!
4.
до 3
06.02.2018 13:24:01
3
2
Браво БАСРИ!Кораба ти потъва и потапяш всички лодки наоколо!Адмирации,но никой не му пука!
3.
DW
06.02.2018 08:33:10
0
1
В-к Капитал 24.07.17 г.
Община Айтос: само един от 13 кандидата може да строи пречиствателна станция
Всички, включително големи компании, са отстранени от проект за почти 13 млн. лв.
Традицията да се отстраняват масово кандидати в обществени поръчки продължава, като поредният пример е от морето. Пречиствателната станция на Айтос, която струва почти 13 млн. лв., беше поискана от 13 кандидата, но общината е отстранила 12 от желаещите строители. Така на практика състезание няма, а строителството отива към средноголямата софийска компания "Каро трейдинг". Същата техника е ползвана и във втория лот на проекта, който е за почти 2 млн. лв. - там при 12 кандидата на финала отново остава само един. Масовото отстраняване на строители е начин да се избере любимият на поръчителя. Защото трудно може да се предположи, че големи фирми като "Хидрострой", ГБС, "Трейс" и т.н., които са писали стотици оферти за обществени поръчки, изведнъж са направили пропуски, след като десетки пъти са побеждавали.

Практиката е вредна, защото елиминира напълно конкуренцията в търга и въобще не е сигурно дали е избрана най-евтината и качествена оферта. Макар че според Закона за обществените поръчки възложителите имат право да прекратят процедурата, ако има само една подходяща оферта, те почти никога не го правят. Често обаче заради многото отстранени кандидати поръчките се обжалват и забавят.

Строителството на съоръжението се плаща с евросредства по програма "Околна среда".

Как протече състезанието

В началото интересът към двете позиции в търга беше почти еднакъв и сравнително голям: 13 оферти бяха подадени за първата и 12 за втората в края на май. Първата всъщност е основната - за изготвяне на работен проект, доставка и монтаж на необходимото оборудване, строителство на пречиствателната станция за отпадни води и довеждащата инфраструктура, като прогнозната й стойност беше 12.8 млн. лв. Другата беше за проект и строителство на връзка между съществуващите колектори, изграждане на общ довеждащ колектор и заустващ колектор, като индикативната стойност е 1.8 млн. лв.

Видно от протоколите на търга, до етапа с отварянето на цените стига само по един участник. И съответно лесно бива класиран на първо място с максимална оценка. Цената беше основният показател, по който се оценяват офертите - с тежест 60%.

По-скъпата позиция печели обединението "КА Айтос" ДЗЗД, в което влизат "Каро трейдинг" и "Аквариус Ен Ди". Тяхната предложена цена е 11 972 475 лв., или близо милион под индикативната. Втората позиция отива при ДЗЗД "Водоканал Айтос 2017" с участници "Артстрой" и "Хидрокан", които пък са предложили малко под прогнозната стойност - 1 683 635 лв.

Масовият проблем: графикът

От търга са отстранени всички кандидати без един. Сред "изгонените" са големи и познати играчи като "Главболгарстрой", "Хидрострой" и дъщерната им "Водстрой 98", "Трейс груп холд" (които участваха с чужди фирми), свързаната с Румен Гайтански-Вълка "Кристална вода" и "Иса 2000".

Причините за отстраняване са сходни и са основно свързани с предложените графици. Техническото предложение на "Хидрострой" например не е отговаряло на изискванията на поръчката и по-специално графикът, който участникът е предложил, има липси, а изпълнението на строителните работи е било описано чисто технологично, но без конкретика и специфика за обекта. Обединението на "Главболгарстрой" е отстранено по подобни причини. В техния график бил заложен твърде кратък срок за строителство - 365 дни, а в указанията на община Айтос изрично е пишело, че този срок не може да е по-кратък от 566 дни.

Фаворитът на Айтос

В първата позиция печели обединение с участници "Каро трейдинг" и "Аквариус Ен Ди". Софийската "Каро трейдинг" е собственост на Божидар Роев и Красимир Караиванов. Приходите на дружеството са били 27.5 млн. лв. за 2016 г., а за 2015 г. - 70 млн. лв., но тогава в сектора всички бяха порасли заради края на стария период за евросубсидии. Изграждали са пречиствателната станция в Кнежа заедно с "Интерпром" и още две компании за 6.6 млн. лв., както и водния цикъл на Кнежа за около 17 млн. лв. Работят по ВиК проекти предимно в селски райони. През 2012 г. е била една от фирмите - спонсори на ЦСКА.

"Аквариус Ен Ди" е собственост на Константина Булянска и Никола Дойчинов. Човек със същото име като Дойчинов излиза в списък на упълномощени представители на партия ГЕРБ в София. Приходите на дружеството за 2016 г. са 277 хил. лв., като са спаднали спрямо предходната година от над 2 млн. лв.

Единият победител във втората позиция - "Артстрой", е варненска семейна фирма, която е собственост на Стоян Стоянов и двете му дъщери - Адреана и Ангелина Стоянови. Според сайта на компанията тя се занимава основно с жилищно строителство.
2.
*********
06.02.2018 08:01:44
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
qnev
05.02.2018 19:11:57
0
1
Здравейте искам да съобщя новина много скоро ще се върна на бял кон в Аркус сигурност и пак ще отмъкна всички обекти на аватарите обратно
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода. Май те го изпяха Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода. Май те го изпяха Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори