×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ оттегли конвенцията за третия пол, а Цветанов призна за SMS-ите до депутатите (Обновена)


ГЕРБ оттегли конвенцията за третия пол, а Цветанов призна за SMS-ите до депутатите (Обновена)
Управляващата партия ще убеждава Светия синодЗапочват кръгли маси за разясняване на текстовете
Ключови думи: Цветанов, конвенция, ГЕРБ
25 Януари 2018, Четвъртък, 02:30 ч.
Автор: Антония ЧОРЕВА, снимка: Авторът

Патриотите доволни, смятат, че може да се приеме след 50 г.

ГЕРБ оттегля за неопределено време Истанбулската конвенция от парламента. 

Това съобщи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

А шефът на Комисията по вероизповеданията и правата на човека Красимир Велчев обяви, че днес Истанбулският документ няма да бъде обсъждан и отпада от дневния ред на неговата комисия, която е водеща по темата.

Целта на управляващите е да проведат обществени дискусии, кръгли маси и срещи с експерти, представители на Светия Синод, който е категорично против документа. 

Истанбулската конвенция защитава жените от насилие, но скандализира обществото, тъй като с текстовете й се  предвижда въвеждане на трети пол и изучаването му в училищата. 

Управляващата партия, която няма подкрепата на коалиционния си партньор Обединени патриоти за конвенцията, все пак се надява до края на Еевропредседателството - тоест до 5 месеца, страната ни да я ратифицира. 

Решението на ГЕРБ е съгласувано с лидера на партията Бойко Борисов, обяви Цветанов.

Все пак обаче стана ясно, че Борисов е имал инструкция към своите да гласуват за" Истанбулската конвенция. 

Но от думите на Цветанов стана ясно, че това не са точно SMS-и, а групата на ГЕРБ Бойко Борисов има свой общ канал, в който се обсъждат важните за партията въпроси. 

"Всяка една парламентарна група има своите информационни канали. Имаме група на парламентарната група и когато има важно гласуване и нужда от подкрепа от колеги в кулоарите, просто се изпраща SMS-а, за да се прочете. Това го има и в Европейския парламент", отговори Цветан Цветанов в отговор на журналистически въпрос.

"Но това не е натиск", категоричен беше Цветан Цветанов. 

Коалиционният партньор Обединени патриоти останаха доволни от решението на ГЕРБ и им благодариха на специален брифинг.

„Това го приемам като стъпка в повишаването на коалиционната култура", заяви председателят на парламентарната група Волен Сидеров. 

Той каза, че през последните седмици е имало някои търкания между ГЕРБ и „Обединени патриоти“ и че явно има натиск отвън.

Сидеров уточни, че Патриотите са против насилието над жени и деца, но по повод кога трябва да се приеме конвенцията зам.-председателят на групата Искрен Веселинов заяви, че вчера Народното събрание е приело конвенция от 1970 г. за минималната работна заплата (тоест преди 48 г).
„Мисля, че един подобен срок ще бъде подходящ нашето общество да узрее и за Истанбулската конвенция“, заяви Веселинов.

Депутатът Славчо Атанасов от ПГ на „Обединени патриоти“ коментира, че няма как в тази конвенция да се съгласят с пет от нейните 81 члена. „Пет члена на практика променят цялата й същност“, допълни депутатът.

В категории: Политика


18
Коментара по темата
18.
DJARO
25.01.2018 18:25:56
1
1
To i sega NASILIETO e ZABRANENO...vseki znae KAKVO E JENA?=taka 4e NE E NUJNO ISTANBUL SKATA KONVENZIQ da NI GO KAZVA....4etoh q predi 2 sedmizi o6te...ABSURD E VSI4KO VUTRE....toz prost POJARNIKAR s treti klas...DIPLOMA taka e ZAMASKIRANA 4e ot 70-804lena, az ne sam ADVOKAT ili URIST...ama ima OKOLO 5 skandalni 4lena -ANTIhRISTIQNSKI-ANTI4OVE6KI daje....KOITO GLASUVA ZA...ISTANBULSKATA KONVENZIQ...da bude proklet do 9toKOLQNO>>>>>>>AMIN????
17.
Европей
25.01.2018 18:16:58
0
1
Как ще тръгнеш срещу вярата, Боко трябва да е ненормален. Има хиляда задачи спусната от началника . Ако признае гейрода си отива. Няма да си разваляме инвестициите я!
16.
писмо
25.01.2018 17:03:39
0
1
Най вероятно, мин.председателя е имал указания дадени от началника му отгоре за оттегляне на конвенцията.
15.
ГРУДИ
25.01.2018 17:00:55
0
2
...ПРОБА ГРЕШКА.....ТОВА Е...........ПОРЕДНАТА ДЪВКА....ИНАЧЕ ТРЯБВА ДА БАЧКАТ..............АМА КАТО ЦЯЛ ЖИВОТ ОТ МЛАДИ СА ПОДПОМАГАНИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ СИ................А ТО СЕ ЗНАЕ КОИ СА ТЕ..................НИЕ СИ ЛАЕМ,КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ.....И ТАКА ДО СЛЕДВ.ИЗБОРИ...............ПРЕДИ ДОСТА ВРЕМЕ БЯХ ПИСАЛ КАК ЩЕ СЕ ОПРАВИМ....................КАТО МАСОВО ИЗЛЕЗЕМ НА УЛИЦАТА И ИМ НАТРОШИМ КОКАЛИТЕ И НА ГЕРБАДЖИИ И НА КОМУНЯГИ И НА ДЕПЕСАРИ И Т.Н............ТРЕПАНЕ ,САМО ТОВА ОСТАНА КАТО ВАРИАНТ
14.
наглост
25.01.2018 15:44:56
0
2
Според тази конвенция всяка страна подписала я трябва да дава убежище на жени пострадали от насилие. Така, че масово малтретирани от Африка и арабските страни ще искат да идват в Европа.
13.
Хаха
25.01.2018 14:18:22
0
4
Желанието на Работодателите-Държавни грабители да вкарват чужди работници и да се премахнат трудовите договори, е много по-страшно за близкото бъдеще на държавата. Защо по темата се мълчи?
12.
ооо, какво благородство
25.01.2018 14:16:08
1
5
Аз , обаче, няма да забравя какви ги дрънкахте, джендъри!
Никога!
11.
Хаха
25.01.2018 13:11:59
2
8
Тия мислят народа за много тъп ! 1 милион жени пострадали от домашно насилие - ЛОЛ !!! Това означава, че пред полицията всекидневно се вият километрични опашки от хиляди жени, които подават жалби за домашно насилие! ПЪЛНА ЛЪЖА! Домашно насилие има, но не в такива размери, и 70% от това насилие е предизвикано по битови причини, благодарение на нашите и европейски лидери, които съсипаха държавата! Когато хората имат пари, тогава ще има по-малко напрежение в семействата и много по-малко домашно насилие! Аз не съм чул в България някой мъж да убие жена си защото мразил жените като пол. Не съм чул мъже да обрязат клиторите на жените. Нито съм чул мъже да не искат да работят или контактуват с жени защото са сексисти. Тези внушения са доказателство, че управляващите мислят целия народ за дебили. Нека не забравяме, че годишно над 1000 пъти повече жени и деца умират от лошото здравеопазване, лошото качество на храни, вода и въздух, и от стрес породен от лошата политика, отколкото от домашно насилие. Защо те не подобрявят битовия стандарт, а искат да влязат в семействата? Защото искат да съсипят живота на жените ! Тази конвенция ще направи жените много по-толерантни към домашния тормоз, защото при първата жалба ще се стига до раздяла и развод, и масово жените ще останат без семейста, с гладни деца за които няма да могат да се грижат сами. Така жените ще бъдат принудени да ядат яко бой и да не смеят да се оплачат, защото после няма връщане назад! Тази конвенция е удар срещу жените - пътя към Ада е послан с добри намерения (точно това е конвенцията) . Реалната цел на конвенция е джендърството, с което ще се вкарат легално много терористи, и ще се даде възможност за много повече скандали и атаки от страна на джендърите към обикновенните, защото те ще са много по защитени от закона и реално ще са един вид недосегаеми
10.
Становище от Руен
25.01.2018 12:54:48
1
6
Ах защо не стигна до зала! Е там щеше да стане ясно кои дърпа конците. Ама си благодарят за коалиционната култура. Хайде стига де............ И БПЦ и Мюфтийството ви взеха акъла. На всички либерали, демократи и на Мая ! Вярата е над всичко и всякакви изкривявания вън. С тази конвенция някой се опита да ни налага ценности, които практически се опитват да претълкуват Святите книги! Ама не стана. Рано или късно основните религии ще се обединят срещу опитите да създадете нова, която да е в полза на комерса и в частна употреба на парите.
9.
ГРУДИ
25.01.2018 12:30:39
0
6
Не мога да устоя на циркаджийските им номера....................КАКВО СТАНА БЕ...............и Вие като вожда си ......................сиреч(както често обича да казва той).................сутрин 1,на обяд 2,вечерта 3.....................на такива им приляга най-добре термина..............................К О Р В И.....................................................................................СВЕТОВНИ КОРВИ......................
8.
ГРУДИ
25.01.2018 12:26:29
0
7
....гледат също като бока хуниорс.........като загуби презид.избори........т.е. ,като малаче кога гледа майка си.............къде избяга т.н. Ви премиер бе...........не ми обяснявайте знам....на инструктаж....................ПРОДАЖНИЦИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ....................................................
7.
хаха, как гледат само
25.01.2018 12:13:13
0
7
Много са увесили нос.
До оня ден разпалено обясняваха,
а сега като бити ..... трябва да защитят обратната теза.
И нямам съмнение, че са го направили за народа хаха
6.
Анатема
25.01.2018 11:58:08
0
8
Цачева последна разбра.
Вчера докато се опитваше да ни убеждава,
по-важните и съпартийци вече бяха решили.
Даже и съдията Марков, който припява каквото му кажат вече бешепротив конвенцията.
Усетиха, че не е добре да са с/у църквата
5.
Гочо
25.01.2018 11:56:15
0
10
Кръгли маси,ала бала ! Прах в очите на хората ! Не им вярвайте ! Патриарха го каза ясно !
4.
Динко от Ямбол
25.01.2018 11:50:03
0
10
Ко стана, нашти от Герб голям го вадиха, ама набързо малък го прибраха...!!!! Ха да и е честито...
3.
Джендър
25.01.2018 11:15:00
2
13
Гербаджиите са от социален пол-педераси, ДПС са от социален пол-манафи, а хората на Марешки са от социален пол - курви (мъжки и женски)
2.
Ковенцията
25.01.2018 11:07:55
1
14
На снимката : ковра, гей джендър, манаф дженър и транс джендър да са ви честити
1.
оффф...
25.01.2018 11:03:38
5
8
"Конвенцията за третия пол"? ГЕРБ оттегли гласуването на конвенцията ПРОТИВ НАСИЛИЕ над жени! ФЛАГМАН пак се опитва да прави ВНУШЕНИЯ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори