×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Отбелязваме Деня на бащата
  • Великобритания призова жителите: Запасете се със стоки от първа необходимост
  • 3,7 по Рихтер разлюля Южна Италия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цветанов призова 6 месеца без партизански войни, Нинова притеснена, че Враца, Видин и Монтана искат да отидат... в Русия


Цветанов призова 6 месеца без партизански войни, Нинова притеснена, че Враца, Видин и Монтана искат да отидат... в Русия
Да се работи гласът на България да бъде чут по време на европредседателството, поиска Цветанов
10 Януари 2018, Четвъртък, 01:03 ч.
Автор: Антония ЧОРЕВА

Декларации в първия работен ден на депутатите тази година

Третата парламентарна сесия на 44-ия парламент традиционно започна с политически декларации на партиите в него.

От името на най-голямата група ГЕРБ председателят й Цветан Цветанов отбеляза, че това е първият парламент, който ще работи под знака на Европредседателство на България и годината за него ще е динамична.

„Нека да работим всеотдайно за националните интереси на страната. Следващите 6 месеца всички важни политически новини ще тръгват от София, което прави работата ни несъизмеримо по-отговорна“, каза Цветанов.

Той призова народните представители да не пропиляват шанса гласът на България да се чува и намекна, че партизански и политически цели няма как да допринесат за председателството.

„Това обаче не означава безпринципно единодушие и съгласие, но очакваме политическите послания от опозиция да бъдат състоятелни и добре аргументирани. Хората очакват да се търсят и вземат важни за страната ни проблеми. България не иска да бъдем фон в хор на европейските гласове“, поясни председателят на групата на ГЕРБ.

Въпреки призива си Цветанов не пропусна да намекне за ролята на опозицията, отбелязвайки, че ГЕРБ е партията, която е реагирала най бързо на случаите на корупцията, но “хората помнят откъде идват корупционните практики“. По думите му „сега същите хора използват темата, за да изпълнят целите си и да вземат властта“.

Цветанов поясни, че през новия политически сезон ГЕРБ ще предприеме законодателни инициативи за укрепване на обществения ред и сигурността, в сферата на образованието и труда, здравеопазването и нов достъпен модел за здравни грижи.

Цветанов завърши речта си гръмко: “Ние сме в състояние да изпълним логото на европредседателството – „Съединението прави силата“.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не пропусна да му отговори , че реалността в първите 10 дни на 2018 г. са излезли 10 големи проблема – родили са се едва 57 000 бебета, със 7 по малко от предишната година, искане за протест на общинските болници, които са пред фалит, неразбория в училищата заради прибързаното влизане в сила на Закона за училищното и предучилищното образование, токът е поскъпнал и са ни залели оценките на Европа, че сме най-корумпираната държава.

Нинова посочи убийствата, протестите и призова да се променим моделът в българската система, а не да се решават проблемите на парче.

Нинова коментира и екзотичното искане на Враца, Видин и Монтана да се отделят от България и да се присъединят към... Русия. И бързо поправи грешката на езика си  - с Румъния. А залата не пропусна да се засмее. 

Тя не обърна внимание и призова още за повишаване на доходите с акцент върху българското производство и за безотказна борба с корупцията, като се подкрепи ветото на президента по Антикорупционния закон.

Лидерът на БСП отговори пряко на Цветанов, че на 17-ти опозицията внася вот на недоверие за корупцията и не може „6 месеца да мълчим, защото това не са наши думи, а на партньори и на народа“.

От името на ДПС лидерът Мустафа Карадайъ разбира се постави акцент върху еврочленството на Турция в Европейския съюз. "Не си представяме, че може да бъде постигнато трайно стабилизиране на Балканите без включването на Турция в общоевропейските процеси, колкото и трудно да изглежда това към този момент", каза той. 

"Няма да спрем да предупреждаваме, че включването на националисти във властта официализира езика на омразата по най-опасната ос - етнорелигиозната“, не пропусна той, визирайки Патриотите.

„За да няма спекулации, заявяваме, че преформатирането на управлението не означава задължително влизане на ДПС в управлението“, изтъкна Карадайъ.

Той посочи, че визията на ДПС за развитие на страната е, че България се нуждае от програма за ускорено развитие, включваща дълбоки реформи на най-важните сфери.

„Няма да участваме в процес „стани да седна“, каза Карадайъ.

В категории: Политика


Макрон посрещна Байдън
Макрон посрещна Байдън 08/06/2024, Събота 16:20 2
18
Коментара по темата
18.
Васил Левски говори
12.01.2018 01:53:44
0
0
Да бъде чут гласът на България,така както скоро идвам при тебе.Ша взема и малко свещи,знам че е тъмно.Чакай ме скоро.
17.
ХА ХА
11.01.2018 17:37:53
1
2
даже и лудите не ходят да живеят в Русия всеки иска САЩ
16.
Що
11.01.2018 15:38:35
2
2
Що ходят в Русия тези 250 хил. американци,бе джанъм? Всяка година! Щом е толкова лошо и опасно!
В Америка има магазини за свободна продажба на оръжие, колкото е броя на бензиностанциите им в страната! Съвсем "безопасна" държава! Там стрелят по училища, магазини, по улиците... Туристите и местните могат да са спокойни!!! Безопасно е!
15.
# 4
11.01.2018 15:26:40
0
0
Ама мноооого си ТЪП и НЕГРАМОТЕН,беееее! До кой клас си ходил на училище?
14.
Бургас
11.01.2018 14:15:58
1
4
Те тия от северозападна България не са чак толкона тъпи. Русия е една от малкото държави с по-лоши условия за живот от тези в България.
13.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
11.01.2018 14:01:55
0
2
Ние имаме добри доходи, а вие???
12.
*********
11.01.2018 13:30:21
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
ТАМ БЯХ
11.01.2018 12:07:28
2
5
Национално отговорна политика е да се отървем от КОРУМПИРАНИТЕ ГЕРБЕРИ за да дръпнем напред.
10.
дядо
11.01.2018 12:06:52
3
3
Колкото и да ви е чудно,ние няма да се оправим докато има чукундури,които още вярват ,че БСП са комунисти!Всички партии в парламента, са соросоидна измет,на заповедите на "Козяк".
Промитата гмеж,незнайно защо нарекла се демократи и заблудените цоциалисти ,са абсолютни дебили!
9.
w
11.01.2018 12:06:43
2
1
Държавният департамент на САЩ включи Русия в списък с едни от най-опасните държави за посещение от американски граждани, пише "Москва таймс".

Ведомството излезе с нов съвет за пътуване в чужбина към американските граждани.

Русия е наредена до държави като Судан, Пакистан и Нигер.

Новата 4-степенна система на Държавния департамент за пътуващите американци е базирана на седем рискови фактора, включително престъпления, размирици и други инциденти.

Пътуващите американци до държави, които са в група Ниво 1, трябва да предприемат "нормални предпазни мерки", докато Ниво 4 - "не пътувайте".

За Русия департаментът е наложил Ниво 3, което означава, че американските граждани трябва да преразгледат плановете си за пътуване до страната.

Преразгледайте плановете си за пътуване до Русия заради тероризъм и опасности, препоръчва департаментът.

Американците са съветвани да не посещават седем региона в Северен Кавказ заради гражданско вълнение, отвличания и мъчения, както и да не ходят на Кримския полуостров заради "злоупотреби от окупиращите власти".

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че ходът на САЩ е плашеща тактика, която има за цел да раздели двете държави.

Близо 250 000 американски туристи посещават Русия всяка година.
8.
Васил Левски говори
11.01.2018 12:01:14
2
2
Комунизма е болест на слабите народи.
Комунизма е утопия.
Всяки предмет има цена.
Има пазар има яснота.
Няма пазар няма НИЩО.
Който не работи няма да яде.
7.
А бе!
11.01.2018 11:56:26
1
4
А бе, #4... като не искаш Нинова, гледай си "умниците" Боко, цвъко, цеца-меца, караянчева, Винкела.. ...цял отбор крадци и мошеници....радвай им се, сърбай им попарата!
6.
комунист-приватизатор-чорбаджия
11.01.2018 11:42:03
2
3
„Нинова коментира и екзотичното искане на Враца, Видин и Монтана да се отделят от България и да се присъединят към... Русия.“
А бе, другари комунистически престъпници (обявени за такива със закон), къде още ни тикате към Русия, известна още като Империята на злото, мъките и страданията? Ами, че тя отдавна си е тук и като става ясно – няма намерение да си тръгва.
В коя друга страна по света може да се случи това, което става у нас? Т.нар. български „учени“ изготвиха експертен доклад, че се е покачила консемацията на ток, т.е. има недостиг на ел. енергия и трябвало да се строи АЕЦ Белене. Всяка година намаляваме с по 50 хиляди души, т.е. два пъти и половина повече от градове като Айтос или Карнобат, а консумацията се повишила!
Те – вечните „освободители“ отдавна са си тук. От това колко повече?
http://bg.guide-bulgaria.com/SE/bourgas/karnobat/karnobat?t=populations
http://bg.guide-bulgaria.com/SE/bourgas/aytos/aytos?t=populations
5.
Е
11.01.2018 11:34:44
0
2
ДПС явно не следят новините че цяла Европа няма да пусне Турция във никаква Европа със такъв Измисляр като Ердо. Хубав човек, ама диктатор.
4.
Тони Димитрова
11.01.2018 11:33:20
4
9
Нинова е боклук който спира България.
Писна ми да я гледам таз некадърница!!!!!
3.
Д
11.01.2018 11:20:29
6
10
Нинова покажи как фалшифицираш приватизацията на Техноимпекс. А не как искаш българско производство. Ти го затри!!!!!
Съгласен съм да изгоним тази жена в Русия.
2.
mlad kenef
11.01.2018 11:17:00
8
11
Да изпратим тази дърта коза в Русия. Ние не искаме там, покорно и благодарим!
1.
napraO padam
11.01.2018 11:08:11
6
10
Можете да си представите какво и е в главата на другарката.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Тук няма да ви пуснат, ако сте от нежния пол Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Майка му ги дарила на родния му Левски, но там не знаят какво да ги правят Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Туристите дават по 200 лв. на час за плътски ласки Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Той бе на посещение на остров Света Анастасия днес, за да се включи в акция по почистване на морското дъно Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Ето я тайната рецепта Бизнесът дава заплата 5000 лв. за такъв майстор, но няма Бизнесът дава заплата 5000 лв. за такъв майстор, но няма В момента има обяви за стругари и фрезисти с по 4-5 хиляди лв. заплата, но такива кадри се намират трудно Oткриваме началото на летния сезон с незабравимо POOL PARTY в Шато Еркеч  до Слънчев бряг Oткриваме началото на летния сезон с незабравимо POOL PARTY в Шато Еркеч до Слънчев бряг За доброто настроение на всички ще се погрижат най-актуалните български диджеи - Dimo BG и Silver Ivanov 29-годишен обра казино, заплаши с пистолет крупие 29-годишен обра казино, заплаши с пистолет крупие Нападателят е арестуван След фалита на водещ туроператор: Ще стигнат ли германците до българското Черноморие След фалита на водещ туроператор: Ще стигнат ли германците до българското Черноморие Между 15 и 20 хиляди души от Германия са планирали почивката си у нас Ето го украинеца Ваанг, прилича на войник от запаса (ОБНОВЕНА) Ето го украинеца Ваанг, прилича на войник от запаса (ОБНОВЕНА) Изглежда добре сложен, поведението му е хладнокръвно и сякаш изобщо не съжалява за нападението в златарския магазин
70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора 70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора Момичето разказало на полицията за годините сексуално насилие, когато се преместило от Нова Зеландия в Австралия Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Горещини морят туристите, които не могат да разгледат града заради липсата на транспорт Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Инцидентът е станал в Копенхаген с неясни мотиви Арестуваха мъж с двойно гражданство, подготвял атентат във Франция Арестуваха мъж с двойно гражданство, подготвял атентат във Франция Не е ясно дали предполагаемият заговор е свързан с войната в Украйна 166 секции очакват избиратели за БГ-вота в Турция 166 секции очакват избиратели за БГ-вота в Турция Подготовката за изборите е протекла без трудности, заяви генералният ни консул Васил Вълчев Защо тази кралица поряза Брижит Макрон и не й даде ръка Защо тази кралица поряза Брижит Макрон и не й даде ръка Това стана на събитието по случай 80-ата годишнината от десанта в Нормандия Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Разрешили сме употребата на оръжията в близост до границата и то тогава, когато срещу страната се извършват нападения, каза американският президент  Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - По зъбите познавам, кое пиле е младо и кое старо.
- Но, те нямат зъби!
- Те, да, но аз ИМАМ!...
Виц на деня Виц на деня - Добре, бе... Само ми обясни защо ми изневери?
- Виж, скъпа - ти си имаш мен, аз си имам теб... А тя, горката, никого си няма...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена написала на надгробната плоча на мъжа си:
"Почивай в мир, че като дойда..."
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори