×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отвъд стереотипите, за жриците: Един клиент не иска само секс!


Отвъд стереотипите, за жриците: Един клиент не иска само секс!
Ключови думи: жрици, проституция, митове
11 Януари 2018, Четвъртък, 12:01 ч.

Маги е на 32, започнала да се занимава с това преди около 10 г.


азват, че нощем всички котки са черни. Може би затова и не разбрах, че срещу мен стои проститутка. Запознах се с дамата, която ще нарека Маги, съвсем случайно – засякохме се в заведение, където тя беше с приятелка на моята приятелка. Заговорихме се, смяхме се, коментирахме актуалните теми на деня. Бях изненадана, когато ми сподели с какво се занимава, разказва Йоана Миланова, редактор в "Дарик".

Нали в България е общоприето, че "жриците на любовта" са по магистралите, изглеждат нечистоплътно и са порядъчно глупави? Маги определено не отговаряше и на трите стереотипа. Още по-изненадана останах, когато ми заяви, че без притеснение ще ми разкаже неща от кухнята на най-древната професия. Все пак се разбрахме да запазим в тайна името й. Не защото се притеснява, а именно заради стереотипите.

Маги е на 32 години. Започнала да се занимава с това преди около 10 години с големи прекъсвания. Общият й "трудов стаж" в бранша не е повече от две години и половина. Направила този избор, защото парите не й стигат. В същото време не намира нещо лошо в проституцията.

"Всеки мъж си плаща за секса – дали в кеш, дали с хубаво бижу, дреха или дори вечеря в ресторант", коментира тя.

Не крие, че е попадала в неприятни ситуации.

"В началото работех в клуб на "Витошка". Собственици бяха мъж и жена, които си харесваха момиче и искаха да се възползват от услугите му безплатно. А в нашия бранш по това време имаше неписани закони – такъв натиск е недопустим, защото, независимо какъв си, трябва да платиш за услугата, която искаш да ползваш", каза тя.

След това попаднала на място, което отговаряло на изискванията й. Там имала около 20 колежки.

"Където има жени, има и интриги, защото те не могат да се изправят и да си поставят лице в лице проблема. Те го споделят на всички, но не и на теб. Иначе преди години съм се изправяла пред редица проблеми – рекет и изнудване от униформени лица и нелоялна конкуренция. Но пък имаше кой да ни пази. Клиентите бяха с различна нагласа. Знаеха, че ще има лоши последици за тях, ако ни посегнат. Преди около 10 години властите проведоха мащабни арести и разбиха "схеми" в бранша. По всяка вероятност разчистиха пътя на други хора в тази доходоносна ниша. Ние останахме без гръб и всеки можеше да си прави каквото пожелае", споделя Маги.

Според нея липсата на закрила довела до чувство на безнаказаност в клиентите.

"Има много случаи на побои, обири, а някои момичета бяха продадени като козички в Македония и Албания. Други са били брутално изнасилвани – вика те клиент, очакват те много мъже. Това не е проституция, а изнасилване", посочва тя, но заключва, че в сивия сектор, където няма правила черно на бяло е така. Ето защо Маги и нейни колежки настояват България да се присъедини към страните, в които проституцията е легализирана.

Споделя, че дори да й се случи нещо лошо, докато работи, няма на коя институция да се оплаче. Затова разчита на свои приятели, които й помагат – с транспорта и с охраната. Самото им присъствие респектира клиенти, които се изживяват като мутри, категорична е тя.

"Искаме да има ясни правила. Най-вече държим на здравния контрол – да сме спокойни както ние, така и клиентите ни. Искаме да разчитаме, че можем да имаме коректни работодатели, които се грижат за осигуровките ни. Искаме да си плащаме данъците. Сега НАП ни проверява и пита как поддържаме такъв стандарт на живот и не знаем какво да обясним. Не е случайно, че проституцията е сочена за най-древната професия. Винаги тази услуга се е търсила и винаги е имало хора, които ще платят за нея. Защо това да не е облечено в закон?", пита Маги.

Освен липсата на закони, друг проблем в бранша са "самосиндикалните" проститутки. Според Маги това са момичета, най-често студентки, които пускат обяви в интернет сайтове и предлагат евтини услуги с крайно съмнително качество. Обикновено предлагат собствен терен, пазарят се по телефона, не държат на здравето и хигиената си и не се отнасят подобаващо с клиента.

Въпросните самосиндикални момичета често пробутват фалшиви снимки в обявите си. Дори са използвали лични фотоси на Маги, свалени от социална мрежа. Чувала е от свои клиенти, че са станали жертви на нагла кражба от такива проститутки или пък, че били притеснявани по телефона от тях.

"А един клиент не иска само секс. Много малко от времето ни заедно преминава само в задоволяване на физическите му нужди. Клиентът иска да разговаря с някой интелигентен човек, на чиято дискретност може да разчита. Той не може да намери такъв в бара или на улицата, а се притеснява да не бъде съден от приятелите си. Затова се обръща към момичета като мен, споделя, коментира различни теми. И му харесва. Ние сме и един вид психолози", подчертава тя.

Според нея мнението на българите за проститутките е крайно закостеняло и назадничаво, защото хората масово мислят, че са нечистоплътни, глупави и грозни момичета, които работят по магистралите, притискани от сводник. Самата тя подчертава, че нещото, на което най-много държи е безопасността и хигиената.

Съвременните тенденции в бранша са следните – момичета не се предлагат по каталози. Чрез мобилни приложения за комуникация клиентът може да поиска актуална снимка, за да се увери, че ще се срещне с реален човек.

А защо една жена избира тази професия?

Някои момичета са със зависимости, други са самотни майки, а трети просто харесват високия стандарт на живот, който не могат да си осигурят по друг начин в България.

"Аз обичам да си купувам дрехи, а обувките са ми мания. С парите, които получавам, си покривам норманите разходи, помагам финансово и на родителите си", споделя Маги.

Иначе в бранша познава жени със стабилни професии – учителки, лекарки, медицински сестри...

Има обаче и много момичета, които стават жертва на един по-особен вид тормоз. Схемата е следната – момичето се запознава с мъж, в когото се влюбва. Той твърди, че я обича, но впоследствие я принуждава да проституира. Внушава й, че за нищо не я бива и друг не би я обичал колкото него. Маги разказва за случай, в който такъв мъж живее с три дами, които убедил, че обича. Те дори се конкурирали коя ще му донесе повече пари.

Друг случай – 18-годишно момиче било въвлечено в същата схема. Издържало въпросният мъж, съпругата и дъщеря му. Самата тя живеела в крайна нищета и дори Маги й е подарявала дрехи.

Питам я какво би казала на хората, които след тази публикация ще я критикуват яростно.

"Това е моят личен избор. Аз никого не съдя. Открит човек съм и предпочитам да се справям сама в живота, а не да лъжа човека до себе си, за да бъда негова държанка. Който каквото иска да мисли за мен", отговаря тя.

"Искам да подчертая, че аз не работя ЗА някого, а за себе си. Работя с хора, на които мога да разчитам, че ще се прибера жива и здрава в дома си. Искам тези мои приятели също да се чувстват спокойни. Тяхната грижа към нас да бъде легализирана", казва още Маги и допълва:

"Не се срамувам от себе си. Бих се срамувала, ако правя това за мерси и малка водка в дискотеката. Този вид момичета могат да бъдат много опасни. Те казват на мъжа това, което иска да чуе. Най-малкото, с което могат да навредят е да откраднат от мъжа, да не говорим, че могат да го заразят с отвратителни болести. Да си знаеш цената не е срамно. И не си мислете, че силно гримираните и марково облечени момичета в социалните мрежи, демонстриращи със селфита много висок стандарт на живот, не си изкарват прехраната по този начин. И те са проститутки. Само че си лепят друг етикет. Много по-долнопробен".

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2018/01/11/otvyd-stereotipite-za-jricite-edin-klient-ne-iska-samo-seks.364662

В категории: Животът


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
Пак ли
11.01.2018 11:25:51
2
0
А ве я отивай в градината да копаеш картофите, белкем видиш кво е работа.. аааа лихуса с лихусата и
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори